Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
HakanSukur

#97276 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by HakanSukur »

Kome je istekao ugovor i hoće od Telemacha akciju za nove korisnike samo registruje drugog ukućana kao nosioca ugovora, ovo pregovaranje kad' si postojeći i istekne ugovor, meni genijalci nudili da akcijski plaćam 2 marke skuplje paket prije par mjeseci. :lol: :lol:
l33t

#97277 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

crnivrag wrote: 15/02/2020 22:29
l33t wrote: 15/02/2020 22:26 Da li je iko vodio diskusiju o kvaliteti snimaka na tzv. filmskim pink kanalima? Ono je ocajno. Ocigledno se vidi da je piratski CAM snimak na svakom kanalu i tako svaki film. Kako se to uopce emitira ? I zasto su ti kanali kao "premium" u ponudi @Telemach -a.
Izgleda da su 2 njiova sa regularnom SD "kvalitetom".

:run:
Nema ti Telemach nikakve veze sa Pink kanalima, njihovom kvalitetom i sadržajem koji se emituje na njima.

Željko Mitrović (vlasnik Pink korporacije) je odlučio da napravi 53 kanala koristeći piratske streamove i titlove sa interneta kako bi zgrnuo veliku lovu na operaterima u regionu i tako platio svoje više milionske dugove prema državi Srbiji.
Pa zasto onda Telemach emitira piratski sadržaj? I zašto RAK nije upućen?
crnivrag

#97278 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

l33t wrote: 15/02/2020 22:31 Pa zasto onda Telemach emitira piratski sadržaj? I zašto RAK nije upućen?
Upoznate su regulatorne agencije sa ovim slučajem, ali štite Mitrovića, jer se radi o tajkunu koji novcem upravlja medijima u regionu.

Telemach je dugo godina izbjegavao da potpiše ugovor sa Pink korporacijom o reemitranju Pink kanala, ali su na kraju morali pokleknuti jer su korisnici bili zaluđeni i masovno tražili uvrštavanje ovih kanala u ponudu, i prijetili odlaskom na druge operatere koji imaju Pink kanale u ponudi.
l33t

#97279 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

crnivrag wrote: 15/02/2020 22:35
l33t wrote: 15/02/2020 22:31 Pa zasto onda Telemach emitira piratski sadržaj? I zašto RAK nije upućen?
Upoznate su regulatorne agencije sa ovim slučajem, ali štite Mitrovića, jer se radi o tajkunu koji novcem upravlja medijima u regionu.

Telemach je dugo godina izbjegavao da potpiše ugovor sa Pink korporacijom o reemitranju Pink kanala, ali su na kraju morali pokleknuti jer su korisnici bili zaluđeni i masovno tražili uvrštavanje ovih kanala u ponudu, i prijetili odlaskom na druge operatere koji imaju Pink kanale u ponudi.
Znaci do korisnika je. Divno.
fusion_ba

#97280 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Sadrzaj (mozda) nije piratski, ali titlovi sigurno jesu sa interneta (da ne bi placao prave prevodioce). Ali nisu jedini, to redovno radi i TV1/O Kanal.
Ja te Pink kanale maksimalno izbjegavam ...i kad imaju dobar film muka mi je da gledam na onakvom kvalitetu slike i sa losim titlovima, pa jos tresnu reklame koje su duplo glasnije od filma. Amaterizam, ali to je Pink..sta ocekivati od drogiranog Mitrovica :lol:
Maharadza

#97281 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

l33t wrote: 15/02/2020 22:31
l33t wrote: 15/02/2020 22:26 Da li je iko vodio diskusiju o kvaliteti snimaka na tzv. filmskim pink kanalima? Ono je ocajno. Ocigledno se vidi da je piratski CAM snimak na svakom kanalu i tako svaki film. Kako se to uopce emitira ? I zasto su ti kanali kao "premium" u ponudi @Telemach -a.

Nema ti Telemach nikakve veze sa Pink kanalima, njihovom kvalitetom i sadržajem koji se emituje na njima.

Željko Mitrović (vlasnik Pink korporacije) je odlučio da napravi 53 kanala koristeći piratske streamove i titlove sa interneta kako bi zgrnuo veliku lovu na operaterima u regionu i tako platio svoje više milionske dugove prema državi Srbiji.
Kod konkurencije taj piratski PINK šund čini POLOVINU PROGRAMSKE ŠEME, tako da nemoj talasati, šuti, samo neka ne puca. :bih:
alipasijaner

#97282 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alipasijaner »

@Telemach
Posljednjih mjesec dana me Box pravo zeza, naime upalim TV pa box iz nekog nepoznatog razloga nece da se upali, ili se upali pa nema slike ima tona i tako box moram restartovati po 176x da bi proradio.. sve ovo se desava na svim HDMI-jevima, na dva razlicita TV-a, sa razlicitim HDMI kablovima, a opet se desi da BOX danima besprijekorno radi tako da postoji mogucnost da tehničar dođe i 100x upali i ugasi tv i box i sve radi, ode preko vrata i opet pocnu problemi.. Eto bicu kratak i jasan... Upomoc! i Hvala
Demonijak

#97283 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Demonijak »

U Maju mi ističe ugovor, zove me lik na telefon i kao nudi mi neki eon paket uz ugovor na dvije na godine i objasnjava mi kako cu plaćati samo par markica vise, upitah mahinalno koliko iznosi pretplata kaze lik 76KM (ofrlje govorim) a ja imam trio grande koji sam uz ugovor dobio za 45KM na dvije godine, sad ja liku objasnjavam da to nije par maraka nego 30KM vise, a on je u fazonu pa to je zato sto ste iskoristili akciju, da bih ja onda trazio da mi opet ponudi neku od akcija i da potpisem ugovor logično, tamo vamo kad je lik vidio da ja necu glupi eon paket od skoro 80KM lik mi poklopi slušalicu, ni zdravo, ni dovidjenja, ni prijatno bas ko zadnja seljacina, doslo mi je da nazovem na isti broj i da nekom spomenem od majke pa nadalje.

Dragi Telemach, trio grande paket sam uzeo zato sto je bio na akciji, fiksni nikad upalio nisam, volio bih da promijenim paket te zamjenim fiksni za bolji internet (recimo) ali novi ugovor cu potpisati samo uz neku od akcija slicnoj ovoj za trio grande, ako mozete nesto da fino da mi ponudite i time zadržite korisnika naredne dvije godine i uzmete mu milju maraka molim da mi se javite ali ako budete zvali telefonom obavezno nekog profesionalnijeg da ne moram ja njemu da objasnjavam neke stvari i nekog kulturnijeg ko zna reci hvala, dovidjenja i slično.
Radar71

#97284 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Spominje majku a hoće profesionalnost :lol: :lol:
Demonijak

#97285 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Demonijak »

Radar71 wrote: 16/02/2020 00:58 Spominje majku a hoće profesionalnost :lol: :lol:
Nisam spomenuo, u tome i jeste poenta, ali takvim ponasanjem me ne cudi da ih ljudi zovu i da im psuju.
diablobih

#97286 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

HakanSukur wrote: 15/02/2020 22:30 Kome je istekao ugovor i hoće od Telemacha akciju za nove korisnike samo registruje drugog ukućana kao nosioca ugovora, ovo pregovaranje kad' si postojeći i istekne ugovor, meni genijalci nudili da akcijski plaćam 2 marke skuplje paket prije par mjeseci. :lol: :lol:
Aha, moze tako triput.
sencobih

#97287 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Maharadza wrote: 16/02/2020 00:15
l33t wrote: 15/02/2020 22:31

Kod konkurencije taj piratski PINK šund čini POLOVINU PROGRAMSKE ŠEME, tako da nemoj talasati, šuti, samo neka ne puca. :bih:
Ovdje se Pink paket daje kao nagrada za ugovor na 24 mjeseca , tako da samo nek ne puca, ne talasaj :run:
Abate Fetel

#97288 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Abate Fetel »

ja sam odjavio telemah istekao ugovor i moju tv experimentalno na mjesec iz vikendice a uzeo total tv godinu dana10 maraka, mislio sam se ovaj mtel sat ili TTV ali pobjedi TTV ima bolju ponudu.
mayab

#97289 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mayab »

HakanSukur wrote: 15/02/2020 22:30 Kome je istekao ugovor i hoće od Telemacha akciju za nove korisnike samo registruje drugog ukućana kao nosioca ugovora, ovo pregovaranje kad' si postojeći i istekne ugovor, meni genijalci nudili da akcijski plaćam 2 marke skuplje paket prije par mjeseci. :lol: :lol:
Ja mislim da ovo NE MOŽE, ako je ista adresa, ne tretiraju kao novog korisnika!
sencobih

#97290 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Realno slika je loša na svim kanalima koji se emituju u SD rezoluciji, pa bio ga to Pink, Sportklub, arene ili bilo koji kanal iz programske šeme, čak sam poprilično iznenađen lošom kvalitete slike i na pojedinim HD kanalima, posebno na sportskim kanalima. Prvo sam mislio da je do mene , da CI modul ne valja , ali javljali su se ljudi i dje sa istim problemima. Gledam Engleze a linije narezane ko da ih je dijete olovkom crtalo , strašno.
Abate Fetel

#97291 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Abate Fetel »

SK HD su katastrofa ostalo je sve ok, barem kod mene na TTV.
vkmiro

#97292 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

Moželi se nakon par godina zamjeniti daljinski za onaj D3 v resiver, vec se ne vide slova i brojevi koji su se stalno pritiskali a i malo sam od sebe šteka.
Penzioner ne vidi ni sa cvikama najbolje :-D
Benq
Moderator

#97293 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

vkmiro wrote: 16/02/2020 09:24 Moželi se nakon par godina zamjeniti daljinski za onaj D3 v resiver, vec se ne vide slova i brojevi koji su se stalno pritiskali a i malo sam od sebe šteka.
Moze, ako nema fizickih ostecenja, zamjena je besplatna.
l33t

#97294 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

Tako je, samo nek se ne puca... Porazavajuce za drustvo, kao i ona slika o google pretrazivanjima iz .ba :bih:

@sencobih
Realno jeste losa kvaliteta SD kanala, ali ovi kanali su posebna prica. CAM najlosiji snimci filmova se emitiraju. Fuj za vidjeti. Sramota za emitirati.
Da i pored toga sto kazes, dobiju se kao nagrada @Telemach prenesite nadleznima opet za ovu sramotu.

Hvala.
Telemach

#97295 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

alipasijaner wrote: 16/02/2020 00:30 @Telemach
Posljednjih mjesec dana me Box pravo zeza, naime upalim TV pa box iz nekog nepoznatog razloga nece da se upali, ili se upali pa nema slike ima tona i tako box moram restartovati po 176x da bi proradio.. sve ovo se desava na svim HDMI-jevima, na dva razlicita TV-a, sa razlicitim HDMI kablovima, a opet se desi da BOX danima besprijekorno radi tako da postoji mogucnost da tehničar dođe i 100x upali i ugasi tv i box i sve radi, ode preko vrata i opet pocnu problemi.. Eto bicu kratak i jasan... Upomoc! i Hvala
@alipasijaner ,
Primjedba je proslijeđena kolegama. Provjere će biti izvršene uskoro. Zamolit ćemo za samo malo strpljenja.
Telemach

#97296 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

l33t wrote: 16/02/2020 10:42

Tako je, samo nek se ne puca... Porazavajuce za drustvo, kao i ona slika o google pretrazivanjima iz .ba :bih:

@sencobih
Realno jeste losa kvaliteta SD kanala, ali ovi kanali su posebna prica. CAM najlosiji snimci filmova se emitiraju. Fuj za vidjeti. Sramota za emitirati.
Da i pored toga sto kazes, dobiju se kao nagrada @Telemach prenesite nadleznima opet za ovu sramotu.

Hvala.
@l33t ,
Podsjećamo da smo distributer programskog sadržaja. Samim time ne utječemo na navedeno. Naravno da nam je zadovoljstvo korisnika prioritet i sve prijedloge za željene kanale koje želite da uvrstimo u shemu, budite slobdni dostaviti. Rado ćemo ih razmotriti :)
Telemach

#97297 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

vkmiro wrote: 16/02/2020 09:24 Moželi se nakon par godina zamjeniti daljinski za onaj D3 v resiver, vec se ne vide slova i brojevi koji su se stalno pritiskali a i malo sam od sebe šteka.
@vkmiro,
Zamjena fizički ispravnog daljinskog je besplatna i novi upravljač možete preuzeti u najbližem korisničkom centru.
Telemach

#97298 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Demonijak wrote: 16/02/2020 00:46 U Maju mi ističe ugovor, zove me lik na telefon i kao nudi mi neki eon paket uz ugovor na dvije na godine i objasnjava mi kako cu plaćati samo par markica vise, upitah mahinalno koliko iznosi pretplata kaze lik 76KM (ofrlje govorim) a ja imam trio grande koji sam uz ugovor dobio za 45KM na dvije godine, sad ja liku objasnjavam da to nije par maraka nego 30KM vise, a on je u fazonu pa to je zato sto ste iskoristili akciju, da bih ja onda trazio da mi opet ponudi neku od akcija i da potpisem ugovor logično, tamo vamo kad je lik vidio da ja necu glupi eon paket od skoro 80KM lik mi poklopi slušalicu, ni zdravo, ni dovidjenja, ni prijatno bas ko zadnja seljacina, doslo mi je da nazovem na isti broj i da nekom spomenem od majke pa nadalje.

Dragi Telemach, trio grande paket sam uzeo zato sto je bio na akciji, fiksni nikad upalio nisam, volio bih da promijenim paket te zamjenim fiksni za bolji internet (recimo) ali novi ugovor cu potpisati samo uz neku od akcija slicnoj ovoj za trio grande, ako mozete nesto da fino da mi ponudite i time zadržite korisnika naredne dvije godine i uzmete mu milju maraka molim da mi se javite ali ako budete zvali telefonom obavezno nekog profesionalnijeg da ne moram ja njemu da objasnjavam neke stvari i nekog kulturnijeg ko zna reci hvala, dovidjenja i slično.
@Demonijak ,
Ljubazno Vas molimo da nam u pp dostavite korisničke podatke kako bismo izvršili detaljniju provjeru. Sigurni smo da možemo pronaći ponudu koja Vam najviše odgovara.
alipasijaner

#97299 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by alipasijaner »

Telemach wrote: 16/02/2020 13:09
@alipasijaner ,
Primjedba je proslijeđena kolegama. Provjere će biti izvršene uskoro. Zamolit ćemo za samo malo strpljenja.
Hvala!
Forumerrer

#97300 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Forumerrer »

Telemach wrote: 16/02/2020 13:13
@vkmiro,
Zamjena fizički ispravnog daljinskog je besplatna i novi upravljač možete preuzeti u najbližem korisničkom centru.
A moze li se telefon zamijeniti? Nekoliko tipki je stvarno tesko pritisnuti.
Locked