Da to stoji,ali to su roditelji krivi,nije bila rijetka izjava "ako njemu ne valjas ne valjas ni meni"Cherry-Cherry wrote: ↑15/02/2020 10:48 Rijetke su te, koje su se uspjele izboriti. Većina je šutila i trpila, jer se nisu mogle vratiti svojim roditeljima.
Najcesca imena u FBIH
- sadie_forever
#676 Re: Najcesca imena u FBIH
- MarshalDodik
#677 Re: Najcesca imena u FBIH
Moguce samo da joj je muz bio "slabic i papucar" nekarakteristican za to vrijeme. Mogu mislit kako su ga svi zezali :
Ne znam za krajiske obicaje stvarno, ali ti vjerujem. S vama, Krajiskinjama, svakako ne bi mogao zivit ni dana. Nenormalno cangrizave i ponajmanje zenstvene u odnosu na sve ostale dijelove BiH
Vjerovatno stereotipcno s moje strane ali sta cu.
Ne znam za krajiske obicaje stvarno, ali ti vjerujem. S vama, Krajiskinjama, svakako ne bi mogao zivit ni dana. Nenormalno cangrizave i ponajmanje zenstvene u odnosu na sve ostale dijelove BiH
- sadie_forever
#678 Re: Najcesca imena u FBIH
Jel se ovo odnosi na mene? ja nisam iz Krajine,ja sam PodrinjkaMarshalDodik wrote: ↑15/02/2020 10:53 Moguce samo da joj je muz bio "slabic i papucar" nekarakteristican za to vrijeme. Mogu mislit kako su ga svi zezali :![]()
Ne znam za krajiske obicaje stvarno, ali ti vjerujem. S vama, Krajiskinjama, svakako ne bi mogao zivit ni dana. Nenormalno cangrizave i ponajmanje zenstvene u odnosu na sve ostale dijelove BiH![]()
ne mora da bude papucar,moze da zena bude dovoljno mudra da ga ubijedi da je to i njegovo misljenje.Zenska politika je to
-
Heller
#679 Re: Najcesca imena u FBIH
Sad mi je sve jasno.sadie_forever wrote: ↑15/02/2020 10:54Jel se ovo odnosi na mene? ja nisam iz Krajine,ja sam PodrinjkaMarshalDodik wrote: ↑15/02/2020 10:53 Moguce samo da joj je muz bio "slabic i papucar" nekarakteristican za to vrijeme. Mogu mislit kako su ga svi zezali :![]()
Ne znam za krajiske obicaje stvarno, ali ti vjerujem. S vama, Krajiskinjama, svakako ne bi mogao zivit ni dana. Nenormalno cangrizave i ponajmanje zenstvene u odnosu na sve ostale dijelove BiH![]()
Vjerovatno stereotipcno s moje strane ali sta cu.![]()
ne mora da bude papucar,moze da zena bude dovoljno mudra da ga ubijedi da je to i njegovo misljenje.Zenska politika je to![]()
- dr socrates
#680 Re: Najcesca imena u FBIH
Nedavno sam pročitao,nisam siguran da li je Blic ili B92 u pitanju,da su braća Srbi po broju originalnih nacionalnih imena drugi u Evropi iz Finaca.
Oni imaju širok repertoar imena za sve prilike; od nebeskih tijela do dana u nedjelji,od biljaka u prirodi do divljih zvijeri.
Nije mi jasno kako kroz istoriju niste uspjeli malo da pokupite njihove kreativnosti kada su imena u pitanju,kako ste ih samo u negativnim stvarima kopirali.
Oni imaju širok repertoar imena za sve prilike; od nebeskih tijela do dana u nedjelji,od biljaka u prirodi do divljih zvijeri.
Nije mi jasno kako kroz istoriju niste uspjeli malo da pokupite njihove kreativnosti kada su imena u pitanju,kako ste ih samo u negativnim stvarima kopirali.
- sadie_forever
#681 Re: Najcesca imena u FBIH
a znaci finci broj 1,nemosh vjerovatdr socrates wrote: ↑15/02/2020 11:11 Nedavno sam pročitao,nisam siguran da li je Blic ili B92 u pitanju,da su braća Srbi po broju originalnih nacionalnih imena drugi u Evropi iz Finaca.
- Abate Fetel
- sadie_forever
#683 Re: Najcesca imena u FBIH
Visegrad je civilizacija za Krajinu,sta zelis reci^?Heller wrote: ↑15/02/2020 11:08Sad mi je sve jasno.sadie_forever wrote: ↑15/02/2020 10:54Jel se ovo odnosi na mene? ja nisam iz Krajine,ja sam PodrinjkaMarshalDodik wrote: ↑15/02/2020 10:53 Moguce samo da joj je muz bio "slabic i papucar" nekarakteristican za to vrijeme. Mogu mislit kako su ga svi zezali :![]()
ne mora da bude papucar,moze da zena bude dovoljno mudra da ga ubijedi da je to i njegovo misljenje.Zenska politika je to![]()
skoro bila kad turci nesto obnavljaju ,dodaje njemica moja jaranica "a sto nebi kad su oni i napravili"
- MarshalDodik
#684 Re: Najcesca imena u FBIH
Pardon, ali kao da si sve do sad bila iz Krajinesadie_forever wrote: ↑15/02/2020 10:54Jel se ovo odnosi na mene? ja nisam iz Krajine,ja sam PodrinjkaMarshalDodik wrote: ↑15/02/2020 10:53 Moguce samo da joj je muz bio "slabic i papucar" nekarakteristican za to vrijeme. Mogu mislit kako su ga svi zezali :![]()
Do mene je
Mozes s krajiskinjama ruku pod ruku.
Mada generalno nisu mi pohvaljene ni Podrinjke
- sadie_forever
#685 Re: Najcesca imena u FBIH
a koje su idealne po tvom?MarshalDodik wrote: ↑15/02/2020 11:17Pardon, ali kao da si sve do sad bila iz Krajinesadie_forever wrote: ↑15/02/2020 10:54Jel se ovo odnosi na mene? ja nisam iz Krajine,ja sam PodrinjkaMarshalDodik wrote: ↑15/02/2020 10:53 Moguce samo da joj je muz bio "slabic i papucar" nekarakteristican za to vrijeme. Mogu mislit kako su ga svi zezali :![]()
![]()
Do mene je
Mozes s krajiskinjama ruku pod ruku.
Mada generalno nisu mi pohvaljene ni Podrinjke![]()
- Abate Fetel
#686 Re: Najcesca imena u FBIH
Nisi skontala on je mislio za takve kao ti da su idealne!
švecki papiri, muminka zadana u vjeru i ne boji se hašima
- sadie_forever
#687 Re: Najcesca imena u FBIH
ne on je mislio da smo previse na jeziku za njega,citao si nebi mogao s nama ni danaAbate Fetel wrote: ↑15/02/2020 11:20Nisi skontala on je mislio za takve kao ti da su idealne!
švecki papiri, muminka zadana u vjeru i ne boji se hašima![]()
pa eto koje su mirne?
- MarshalDodik
#688 Re: Najcesca imena u FBIH
Sigurno da ne . Ali možda ni Sadeta nije ovako kruta kakva nam se predstavlja kroz upise na forumuAbate Fetel wrote: ↑15/02/2020 11:20Nisi skontala on je mislio za takve kao ti da su idealne!
švecki papiri, muminka zadana u vjeru i ne boji se hašima![]()
A sto se Sadetinog pitanja tice .hmmm
Nema idealnih vec ti mogu nabrajati one s kojima se ne mogu zamisliti na duzi period. Pa evo nekoliko mojih pomalo stereotipicnih generalizovanja.
Broj 1 Definitivno ne cangrizave krajiskinje
Broj 2 Ne Sarajke niti wannabe Sarajke. Nemaju nikakve zenstvenosti djeluju kao muski jarani
Broj 3 Ne Hercegovke, previse smo udaljeni mentalitetom, ne znam da li bi bili kompatibilni. Ovdje možda najviše grijesima jer ih najslabije poznajem
Broj 4 Ne Tuzlanke, pogotovo ne mjesta oko Tuzle niti dio koji se tice srednjeg i donjeg Podrinja. Poprilično se taj mentalitet u posljednjih 25 godina izmijesao (znamo zašto). Tu vlada zenska politika i one su te koje u kuci kolo vode ili u najmanju ruku prodje zivot u tom nadmetanju.
- Cherry-Cherry
#689 Re: Najcesca imena u FBIH
Pa šta ostane onda? Posavina i Zapadna Bosna?
- MarshalDodik
#690 Re: Najcesca imena u FBIH
Ybg, ispade da mi ne pasu Bosanke.
Zapadnu Bosnu ne poznajem.
Siri rejon Srednje Bosne od Bugojna preko Tr. Kaknja do Zenice dozvoljavam dijelom nekako HC starinski, pomalo i seljacki, a dijelom kao prilično lake i nepovjerljive zene.
Eh Posavina je mozda nesto sto je najbliže OK. Ali stroga Posavina dakle strogo sjevernije od Maglaja, Jelaha, Tesnja, Doboja...
Moguće da je to zbog blizine Vojvodine, jer Vojvodjanke su vazda slovile kao najsimpaticnije u cijeloj bivšoj Jugi.
Koji izljevi stereotipa s moje strane ali sta cu.
- Cherry-Cherry
#691 Re: Najcesca imena u FBIH
I ja volim Posavinu. 
- piupiu
#692 Re: Najcesca imena u FBIH
Ma dobro što su stereotipi, nego što su stotine hiljada žena u pitanju.MarshalDodik wrote: ↑15/02/2020 12:35Ybg, ispade da mi ne pasu Bosanke.
Zapadnu Bosnu ne poznajem.
Siri rejon Srednje Bosne od Bugojna preko Tr. Kaknja do Zenice dozvoljavam dijelom nekako HC starinski, pomalo i seljacki, a dijelom kao prilično lake i nepovjerljive zene.
Eh Posavina je mozda nesto sto je najbliže OK. Ali stroga Posavina dakle strogo sjevernije od Maglaja, Jelaha, Tesnja, Doboja...
Moguće da je to zbog blizine Vojvodine, jer Vojvodjanke su vazda slovile kao najsimpaticnije u cijeloj bivšoj Jugi.
Koji izljevi stereotipa s moje strane ali sta cu.
Jedna od najcvrkutavijih, najljepših i najženstvenijih žena koje poznajem je, recimo, rodom iz Bugojna. Jedna je iz Ilijaša. Jedna iz Han Pijeska. Sve tri su izuzetno lijepe i ženstvene. Al' ne dolaze u 'kesici' sa svim svojim sugradjankama.
- MorningStar
#693 Re: Najcesca imena u FBIH
Nena je kod mene majkasadie_forever wrote: ↑15/02/2020 10:14metafora,ne misli se na tebe licno,ne budi plitak.moze biti nena ili pranena,bar ako si bosnjoMorningStar wrote: ↑15/02/2020 10:12 Ooo Zilha jos bolje - sad si u sridu sto bi rekli![]()
PS: Majka mi nije nosila niti nosi dimije isto sa maramom![]()
kazem ti do jucer je i Esma BILA u istom rangu a danas u top 10,Ajsa takodjer(ne vidi se jer pola roditelja daje Ajsa pola Aisa pa se rasuleali ja sam vidjela top 100
- MarshalDodik
#694 Re: Najcesca imena u FBIH
Ma sigurno, takvih jedinki mora biti. Pojedince Ce se pronaci.
Samo mi nije jasno u vezi te iz Han Pijeska
Tako mi povjerovati jer sam imao dodira sa sa curama Olovske opstine ( a praktički to je to). Ima tamo top cura ( radjaju se i rastu u cistoj prirodi), ali kad progovore, pa jos ako se ne slazete u misljenjima. Na vec nezgodan naglasak i svoju boju glasa pretvore u medvjedju riku. Tamošnja populacija je mahom sirova.
Gdje su (globalno) optimalne zene najlakše je utvrditi kad se pogleda stanje muske populacije u tim rejonima.
Samo mi nije jasno u vezi te iz Han Pijeska
Tako mi povjerovati jer sam imao dodira sa sa curama Olovske opstine ( a praktički to je to). Ima tamo top cura ( radjaju se i rastu u cistoj prirodi), ali kad progovore, pa jos ako se ne slazete u misljenjima. Na vec nezgodan naglasak i svoju boju glasa pretvore u medvjedju riku. Tamošnja populacija je mahom sirova.
Gdje su (globalno) optimalne zene najlakše je utvrditi kad se pogleda stanje muske populacije u tim rejonima.
- vjeshalica
#695 Re: Najcesca imena u FBIH
Ja sam cula i Pajazit.Porodice Foht wrote: ↑15/02/2020 10:24 Cuo nedavno - Bujazid. Pazite, nije Bajazit, lijepo sultanovo ime iz stare turske carevine vec -Bujazid. Zao mi tog djeteta kad odraste i predstavi se.
- sadie_forever
#696 Re: Najcesca imena u FBIH
Pa eto nadji sandzaklinku one su mirne,sad ne znam jel do muskaraca ili do njih,kazu da je bosancima tesko s njima..znaci do muskaraca jeMarshalDodik wrote: ↑15/02/2020 13:19 Ma sigurno, takvih jedinki mora biti. Pojedince Ce se pronaci.
Samo mi nije jasno u vezi te iz Han Pijeska![]()
- vjesticanametli
#697 Re: Najcesca imena u FBIH
Cuuuj ne SARAJKE
cega te strah
Nece biti po tvom?
Onda imas sveCku na raspolaganju
Nece biti po tvom?
Onda imas sveCku na raspolaganju
Last edited by vjesticanametli on 15/02/2020 15:05, edited 1 time in total.
- sadie_forever
#698 Re: Najcesca imena u FBIH
ma ja ako si iz banja luke ne cudi me nistaMorningStar wrote: ↑15/02/2020 13:04Nena je kod mene majkasadie_forever wrote: ↑15/02/2020 10:14metafora,ne misli se na tebe licno,ne budi plitak.moze biti nena ili pranena,bar ako si bosnjoMorningStar wrote: ↑15/02/2020 10:12 Ooo Zilha jos bolje - sad si u sridu sto bi rekli![]()
PS: Majka mi nije nosila niti nosi dimije isto sa maramom![]()
kazem ti do jucer je i Esma BILA u istom rangu a danas u top 10,Ajsa takodjer(ne vidi se jer pola roditelja daje Ajsa pola Aisa pa se rasuleali ja sam vidjela top 100
![]()
- sadie_forever
#699 Re: Najcesca imena u FBIH
to sto on trazi ne postoji,nigdje zene nisu mirne i povucene kako on hoce,mislim uvijek postoji izuzetak ,ali to je izuzetakvjesticanametli wrote: ↑15/02/2020 15:04 Cuuuj ne Sarajkecega te strah
![]()
Nece biti po tvom?![]()
Onda imas sveCku na raspolaganju![]()
- vjesticanametli
#700 Re: Najcesca imena u FBIH
Majka kazu i u tz kaRtonu