A bas nam je ŽK trebao za to?
Demokratska fronta Željko Komšić
- lerdi
#43652 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Auuu jel ovo još uvijek kmečanje traje? 
Kad smo već kod savjetnika.
Bravo Čedo.
Kad smo već kod savjetnika.
Bravo Čedo.
- JThomas
#43653 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
potpuno isto što je maršal komšić bakiru, danas je čeda vučiću. direktna proporcija.
https://www.blic.rs/vesti/politika/ceda ... mo/1fcjfgn
http://rs.n1info.com/Vesti/a559821/Cedo ... licno.html
https://www.blic.rs/vesti/politika/ceda ... mo/1fcjfgn
http://rs.n1info.com/Vesti/a559821/Cedo ... licno.html
- Nespin
#43654 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Last edited by Nespin on 13/02/2022 19:33, edited 1 time in total.
-
kritikos
#43655 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Ovo je potvrda da se nije moralo ići u koaliciju sa SDA, jer odluke koje se tiču BiH će se svakako donijeti bio ti ili ne u koaliciji sa SDA zbog interesa države. Sad se slikovito može vidjeti i ono o čemu je Nikšić pričao kada je Bakir poklonio SNSD-u i HDZ-u mjesta u Domu naroda.
A kad se sjetim samo koliko su se iz DF plašili da će NS glasati za HDZ umjesto za Miletića
Tačno da čovjek sretne na ulici onog Komšića počne ga šamarati za izdaju u KS
- Roccohljup
#43656 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pa to je najveća izdaja bila........nista im više od toga ne treba da sve živo blokiraju.
- drug_profi
#43657 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja ne mogu sagledati kakav je to plan trebao biti. Kako Bakir to moze opravdati.
Jednostavno, notorna budala.
A jos veca je ona koja ide za njim.
- Nespin
#43658 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- lerdi
- drug_profi
#43660 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa eto necu da vrijedjam. Mada je jasno.Nespin wrote: ↑14/02/2020 13:06Nije on budala, on je veleizdajnik.drug_profi wrote: ↑14/02/2020 13:04 Ja ne mogu sagledati kakav je to plan trebao biti. Kako Bakir to moze opravdati.
- Nespin
#43661 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
Hafis
#43662 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jebote, pa svaki drugi na ovom forumu je barem jednom glasao za ŽK., a mnogi i više puta.
Evo, zanemarite moje pobude i razloge zbog kojih ga ne volim, ali zar stvarno treba biti neki genij pa nakon dvadeset godina skontati o kakvoj se osobi radi, tj. koje su joj moralne, a da ne govorimo intelektualne i karakterne osobine.
Jebote, da ga oni hinjavci iz svojih kalkulantskih pobuda nisu gurali kao Hrvata, taj bi se već davno raspadao o ciroze ili bio eksponat u nekom klubu polulizliječenih alkoholičara.
Malo je licemjerno od današnjih napadača na lik i djelo dotičnog što su se tolike godine pravili da ne vide o kakvoj se osobi radi, mada su toga bili itekako svjesni. E sad, kada je igračka promijenila vlasnika, zapomagaj.
Evo, zanemarite moje pobude i razloge zbog kojih ga ne volim, ali zar stvarno treba biti neki genij pa nakon dvadeset godina skontati o kakvoj se osobi radi, tj. koje su joj moralne, a da ne govorimo intelektualne i karakterne osobine.
Jebote, da ga oni hinjavci iz svojih kalkulantskih pobuda nisu gurali kao Hrvata, taj bi se već davno raspadao o ciroze ili bio eksponat u nekom klubu polulizliječenih alkoholičara.
Malo je licemjerno od današnjih napadača na lik i djelo dotičnog što su se tolike godine pravili da ne vide o kakvoj se osobi radi, mada su toga bili itekako svjesni. E sad, kada je igračka promijenila vlasnika, zapomagaj.
- lerdi
#43663 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Klasični FGR vokabular. I onda bi takvi kao ti trebali da predstavljaju nekakvu alternativu sadašnjem stanju?
Ako ste vi taj progres mi smo baš u gadnom problem.
- madner
#43664 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma cudan je taj FGR, pljunes ga u lice postupcima i odmah se naljuti.
- Nespin
#43665 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Nespin
#43666 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Last edited by Nespin on 13/02/2022 19:34, edited 1 time in total.
- cadburry
#43667 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Željko Komšić je dobio moj glas na prvim izborima na kojima sam imao pravo glasa, 2006. godine. Za njega sam glasao jer sam u njemu vidio drugačiju viziju Bosne i Hercegovine, građanske BiH, u kojoj cijenimo svakoga prema rezultatima, a ne prema nacionalnsoti. BiH u kojoj je sasvim normalno da ja kao Bošnjak mogu glasati za nekog Hrvata ili Srbina, te da isto tako neki Hrvat može glasati za Srbina ili Bošnjaka. Nadao sam se da će Komšić takvu viziju uspijeti prenijeti i među bh. Hrvate, da će Hrvati (oni koji žive u kantonima sa hrvatskom većinom) u njemu vidjeti dobru alternativu svojim nacionalnim strankama i da ćemo već na izborima 2010. godine i ja kao Bošnjak i ti Hrvati glasati za Komšića.
To je bio ujedno i posljednji put da sam glasao za Komšića. U te četiri godine, do 2010., sam shvatio da taj čovjek nije apsolutno ništa uradio ni poikušao čak uraditi da pridobije glasove bh. Hrvata iz kantona sa hrvatskom većinom, već je čak suprotno, postao instrument bošnjačke desnice i stava "hajmo šuknut Hrvatima". Eto, imamo jednom priliku da zajebemo Hrvate, da im uzmemo neku pozociju bez nadležnosti, i naravno da je nećemo propustiti. Komšić, umjesto da postane integrirajući faktor u odnosima Bošnaka i Hrvata, je postao uzrok još većeg razdora i polarizacije. Postao je argument svim bh. Hrvatima protiv građanske države jer "ako su nas Bošnjaci zajebali jednom kad su imali priliku, zajebat će nas opet".
Komšić je postao instrument Čovićeve politike i homogenizacije hrvatskog glasačkog tijela oko HDZ-a, te je koristeći Komšića kao babarogu, uspio totano slomiti bilo kakvu opoziciju na prostoru gdje su Hrvati većina.
Evo, 10 godina kasnije, vidim da sam nažalost bio upravu. Danas imamo situaciju da bh. Hrvati više nemaju nikakvu alternativu HDZ-u zahvaljujući Komšiću i imamo Komšića koji je radikalni lajavac i potrčko Bakira Izetbegovića. Maska revolucionara i građanske BiH je zamijenjena maskom Aleksandra Vulina.
To je bio ujedno i posljednji put da sam glasao za Komšića. U te četiri godine, do 2010., sam shvatio da taj čovjek nije apsolutno ništa uradio ni poikušao čak uraditi da pridobije glasove bh. Hrvata iz kantona sa hrvatskom većinom, već je čak suprotno, postao instrument bošnjačke desnice i stava "hajmo šuknut Hrvatima". Eto, imamo jednom priliku da zajebemo Hrvate, da im uzmemo neku pozociju bez nadležnosti, i naravno da je nećemo propustiti. Komšić, umjesto da postane integrirajući faktor u odnosima Bošnaka i Hrvata, je postao uzrok još većeg razdora i polarizacije. Postao je argument svim bh. Hrvatima protiv građanske države jer "ako su nas Bošnjaci zajebali jednom kad su imali priliku, zajebat će nas opet".
Komšić je postao instrument Čovićeve politike i homogenizacije hrvatskog glasačkog tijela oko HDZ-a, te je koristeći Komšića kao babarogu, uspio totano slomiti bilo kakvu opoziciju na prostoru gdje su Hrvati većina.
Evo, 10 godina kasnije, vidim da sam nažalost bio upravu. Danas imamo situaciju da bh. Hrvati više nemaju nikakvu alternativu HDZ-u zahvaljujući Komšiću i imamo Komšića koji je radikalni lajavac i potrčko Bakira Izetbegovića. Maska revolucionara i građanske BiH je zamijenjena maskom Aleksandra Vulina.
- Nespin
#43668 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Last edited by Nespin on 13/02/2022 19:34, edited 2 times in total.
-
kritikos
#43669 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zadnja rečenica o njemu sve govori. Sam priznao
Last edited by kritikos on 14/02/2020 14:24, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#43670 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
jel ovo fakat il mu se potura opijanje u kafanama?Nespin wrote: ↑14/02/2020 14:10 Ma Željko nikada nije ni pokušao doprijeti do hrvatskog glasačkog tijela, čovjek jednostavno nije imao vremena od opijanja u kafani Jagoda. Lik je tolika ljenčuga da ga mrzi postaviti jedno pitanje za četiri godine u državnom parlamentu. Logično da se takvom neradniku populizam i varanje glasača nameće kao jedina opcija u produžavanju političke karijere. Neka mu je slava.
- lerdi
#43671 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Joj ovi su mi najjači. Prijatelju ti si te 2006. godine glasao za Komšića jer je bio prijedlog ispred SDP i ende. Iz razloga što više nije SDP ga i pljuješ od 2013. ende. Nemojte ljudi šupljirati bezveze. Ove ostale gluposti kako se Komšić trebao približiti Hrvatima i ostalo možete pričati i pisati ovoj malo mlađoj raji koja nije još uvijek potpuno svjesna vlastitog okruženja pa se možda i uhvate. Jebo te ono ideš Čapljinom i Čitlukom deset godina nakon rata više zastava Hrvatske nego u Splitu i kao Željko je trebao da se nametne u tim sredinama. Majke mi više bi volio da si iskren u toj priči jer bi se moglo podvući pod naivnost. Ono što se mora SDP-u priznati da su oduvijek imali odlične teoretičare. To na tim intimnim malim sjelima sve zaista krasno zvuči. Malo ih zeza što vole zatvarati oči pred realnošću al hajd.cadburry wrote: ↑14/02/2020 13:57 Željko Komšić je dobio moj glas na prvim izborima na kojima sam imao pravo glasa, 2006. godine. Za njega sam glasao jer sam u njemu vidio drugačiju viziju Bosne i Hercegovine, građanske BiH, u kojoj cijenimo svakoga prema rezultatima, a ne prema nacionalnsoti. BiH u kojoj je sasvim normalno da ja kao Bošnjak mogu glasati za nekog Hrvata ili Srbina, te da isto tako neki Hrvat može glasati za Srbina ili Bošnjaka. Nadao sam se da će Komšić takvu viziju uspijeti prenijeti i među bh. Hrvate, da će Hrvati (oni koji žive u kantonima sa hrvatskom većinom) u njemu vidjeti dobru alternativu svojim nacionalnim strankama i da ćemo već na izborima 2010. godine i ja kao Bošnjak i ti Hrvati glasati za Komšića.
- Nespin
#43672 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Last edited by Nespin on 13/02/2022 19:34, edited 1 time in total.
-
Hafis
#43673 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sam potvrđuješ ono što sam napisao. Ako ste već tražili odgovor na čovića, što niste barem našli neku alternativu, neku ličnost...čovjeka, a ne ovog pijanog jazavca. To govori o pravoj namjeri, a ne o nekim idealima, patrijotizmu, antifašizmu i sličnim šupljacima kojima filuju neobrazovanu masu.Nespin wrote: ↑14/02/2020 13:48Ne pravi se pametan, bez Čovićevog mafijaškog ustaštva ne bi bilo ni pojave zvane Željko Kreveljko. Kad je gonič robova jedina opcija i govno je alternativa.Hafis wrote: ↑14/02/2020 13:30 Jebote, pa svaki drugi na ovom forumu je barem jednom glasao za ŽK., a mnogi i više puta.
- cadburry
#43674 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja možda jesam (bio) naivan, ali šta mi drugo preostaje: složiti se da se BiH treba podijeliti na 3 države ili prihvatiti rahat patnju tj. sadašnje stanje kao normalno i nepromjenjivo? Žao mi je, ali ne mogu.lerdi wrote: ↑14/02/2020 14:25Joj ovi su mi najjači. Prijatelju ti si te 2006. godine glasao za Komšića jer je bio prijedlog ispred SDP i ende. Iz razloga što više nije SDP ga i pljuješ od 2013. ende. Nemojte ljudi šupljirati bezveze. Ove ostale gluposti kako se Komšić trebao približiti Hrvatima i ostalo možete pričati i pisati ovoj malo mlađoj raji koja nije još uvijek potpuno svjesna vlastitog okruženja pa se možda i uhvate. Jebo te ono ideš Čapljinom i Čitlukom deset godina nakon rata više zastava Hrvatske nego u Splitu i kao Željko je trebao da se nametne u tim sredinama. Majke mi više bi volio da si iskren u toj priči jer bi se moglo podvući pod naivnost. Ono što se mora SDP-u priznati da su oduvijek imali odlične teoretičare. To na tim intimnim malim sjelima sve zaista krasno zvuči. Malo ih zeza što vole zatvarati oči pred realnošću al hajd.cadburry wrote: ↑14/02/2020 13:57 Željko Komšić je dobio moj glas na prvim izborima na kojima sam imao pravo glasa, 2006. godine. Za njega sam glasao jer sam u njemu vidio drugačiju viziju Bosne i Hercegovine, građanske BiH, u kojoj cijenimo svakoga prema rezultatima, a ne prema nacionalnsoti. BiH u kojoj je sasvim normalno da ja kao Bošnjak mogu glasati za nekog Hrvata ili Srbina, te da isto tako neki Hrvat može glasati za Srbina ili Bošnjaka. Nadao sam se da će Komšić takvu viziju uspijeti prenijeti i među bh. Hrvate, da će Hrvati (oni koji žive u kantonima sa hrvatskom većinom) u njemu vidjeti dobru alternativu svojim nacionalnim strankama i da ćemo već na izborima 2010. godine i ja kao Bošnjak i ti Hrvati glasati za Komšića.
Ako pogledaš rezultate izbora danas i 2006., vidjet ćeš da je HDZ podigao broj zastupnika u HNK sa 7 na 13, u ZHK sa 9 na 16 itd. I to se može zahvaliti isključivo Komšiću. Danas, zahvaljujući SDA i njihovom Komšiću, HDZ ima 2/3 hrvatskih delegata u Domu naroda FBiH, što Čovića čini apsolutnim gospodarom života i smrti u i na federalnom i na državnom nivou. Nikakva odluka se bez njega ne može više donijeti. A ti se nastavi tješiti da si ga šukno Hrvatima tako što si glasao za Komšića. Možda Hrvatima i jesi, ali si Čoviću više valjao nego da si glasao za HDZ na svim nivoima.
- JThomas
#43675 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
najkraće rečeno - protiv smo korupcije, ali i ova antikorupcija je očiti udar na sda.