ja sam na 900 metara koji metar majne više dobijam dobijam max down 60 Mb a up 19 Mb
naravno pušteno mi je oko 95% tih brzina, imam moja tv net 4
Moderator: Benq
ja sam na 900 metara koji metar majne više dobijam dobijam max down 60 Mb a up 19 Mb
znači ima na ugovoru...moju tv koriste roditelji tako da to nisam mogao znati...hvala na odgovoru
Viber, i slicne aplikacije sa komunikaciju poruka ok. Youtube na tim brzinam tesko da ce ici, a i instagram.

Naravno, kada klikneš na uređaj skrolaj prema dole i vidjet ćeš iznos mjesečne rate za svaki pojedinačni paket.
Mogu samo nema nešto puno sniženja
telekom za milione maraka mjesecnozakinuo
Zar nisu ovo stari routeri? Mislio sam da sada daju nešto bolje?babo_reper wrote: ↑14/02/2020 09:41
može pomoć. . . sta se sa ovim moze uraditi vezano za brzinu, moja tv full1, sad pušteno sa resiverom 9-9,5 bez oko 11 Mbps
do prije par dana sam imao brzinu download oko 16-17 Mbps, a nakon mijenjanja routera serviser kaze da je ovo maksimum.
nemaju nista boljeee. . .tuzlaa. . .donio sve polovnoo korišteno-daniel- wrote: ↑14/02/2020 12:38Zar nisu ovo stari routeri? Mislio sam da sada daju nešto bolje?babo_reper wrote: ↑14/02/2020 09:41
može pomoć. . . sta se sa ovim moze uraditi vezano za brzinu, moja tv full1, sad pušteno sa resiverom 9-9,5 bez oko 11 Mbps
do prije par dana sam imao brzinu download oko 16-17 Mbps, a nakon mijenjanja routera serviser kaze da je ovo maksimum.
Panasonic Viera LED TV TX-49GX550EAbate Fetel wrote: ↑14/02/2020 12:35ma nema veze za sniženje, uzeo bi ovaj panasonic viera tv
vidio sam 35 maraka rata jel može ovo pozivom ili se mora u poslovnicu otići i koja je ustvari procedura?Cossack wrote: ↑14/02/2020 12:48
Panasonic Viera LED TV TX-49GX550E
https://www.bhtelecom.ba/tv-single.html ... 1[uid]=261
Pogledaj skroz dole cijene.
Kako moze biti da mobilni internet ne radi na BS (jedna lokacija) ? Rade li drugi servisi?IkaIJ wrote: ↑13/02/2020 04:47 Joj ja se ne mogu načudit ko sve radi u ovoj 'podršsci' na 1444, zovem da prijavim da ne radi mobilni internet na jednoj lokaciji već par mjeseci, dajem podatke o baznoj stanici sa Cell Info aplikacije, znači na tanjir sve, al jok ne vrijedi"Isključite pa uključite telefon, da vam nije možda samo 4G odabir mreže u podešavanjima?" Znači jasno ko dan, problem na obližnjoj baznoj, objašnjavam da radi sve OK do tog naselja, i radi onda i nakon tog naselja, samo ne u tom dijelu od par kilometara, al ne vrijedi, mogu ja reći bilo šta on čuje ono što on hoće
![]()
Kaže, TO JE ZATO JER VAM JE SLAB SIGNAL, ubi se ja objašnjavajući da je signal pun, H+ indikator i sve, al ne radi tu i to je to, sva filozofija, al jok nema šanse hahaha. Bože Gospode ne mogu se čudu načuditi. Ajde ok razumijem ja zaposlio si se, uhljebilo se fala Bogu, al de bar ako znaš da si nestručan budi ljubazan, uputi me nekome ko zna materiju. Već kod njih je arogantnost srazmjerno proporcionalna nestručnosti. Što si nestručniji to si arogantniji, stvarno bih volio upoznat neke ljude što rade u toj 'korisničkoj podršsci'. Vjerujem stvarno da tu ima ljudi koji znaju znanje, školovani su, ali isto tako vjerujem da u velikoj mjeri preovladavaju ljudi koji znaju jednu opciju: "Isključi pa uključi", tako da do ovih stručniji nije moguće ni doći.
A koja su vaša najgora iskustva sa 1444?![]()
Ne znam zaista, nazovi 1444 pa pitaj.Abate Fetel wrote: ↑14/02/2020 12:58vidio sam 35 maraka rata jel može ovo pozivom ili se mora u poslovnicu otići i koja je ustvari procedura?Cossack wrote: ↑14/02/2020 12:48
Panasonic Viera LED TV TX-49GX550E
Pozivi i poruke rade, ali internet ne. Da, samo ta jedna lokacija, prije nje radi i poslije nje.ing-ecc wrote: ↑14/02/2020 13:01Kako moze biti da mobilni internet ne radi na BS (jedna lokacija) ? Rade li drugi servisi?IkaIJ wrote: ↑13/02/2020 04:47 Joj ja se ne mogu načudit ko sve radi u ovoj 'podršsci' na 1444, zovem da prijavim da ne radi mobilni internet na jednoj lokaciji već par mjeseci, dajem podatke o baznoj stanici sa Cell Info aplikacije, znači na tanjir sve, al jok ne vrijedi"Isključite pa uključite telefon, da vam nije možda samo 4G odabir mreže u podešavanjima?" Znači jasno ko dan, problem na obližnjoj baznoj, objašnjavam da radi sve OK do tog naselja, i radi onda i nakon tog naselja, samo ne u tom dijelu od par kilometara, al ne vrijedi, mogu ja reći bilo šta on čuje ono što on hoće
![]()
Kaže, TO JE ZATO JER VAM JE SLAB SIGNAL, ubi se ja objašnjavajući da je signal pun, H+ indikator i sve, al ne radi tu i to je to, sva filozofija, al jok nema šanse hahaha. Bože Gospode ne mogu se čudu načuditi. Ajde ok razumijem ja zaposlio si se, uhljebilo se fala Bogu, al de bar ako znaš da si nestručan budi ljubazan, uputi me nekome ko zna materiju. Već kod njih je arogantnost srazmjerno proporcionalna nestručnosti. Što si nestručniji to si arogantniji, stvarno bih volio upoznat neke ljude što rade u toj 'korisničkoj podršsci'. Vjerujem stvarno da tu ima ljudi koji znaju znanje, školovani su, ali isto tako vjerujem da u velikoj mjeri preovladavaju ljudi koji znaju jednu opciju: "Isključi pa uključi", tako da do ovih stručniji nije moguće ni doći.
A koja su vaša najgora iskustva sa 1444?![]()
Kakav je ovaj model? Trenutno mi je Samsung iz 2015, a ovo se cini dobra cijena.Cossack wrote: ↑14/02/2020 12:48Panasonic Viera LED TV TX-49GX550E
Nije ovo loš adsl router.Inace pušten ti je profil internet 10Mb i jedan stb receiver.Vjerovatno su ti mjenjali taj profil jer sa ovim 17 Mb interneta nema šansi da imaš.Ti si negdje oko1100 m od centrale i ako ona podržava vdsl mogao bi ga imati.Negdje si na granici.Tada bi imao propusnost linije oko 33-34 Mb/s.Na taj način bi imao brži internet.Naravno u tom slučaju bi dobio i novi router pošto je ovaj koji imaš adsl router.Zovi ih i traži da te prebace na VDSL ako ima tehničke mogućnosti.-daniel- wrote: ↑14/02/2020 12:38Zar nisu ovo stari routeri? Mislio sam da sada daju nešto bolje?babo_reper wrote: ↑14/02/2020 09:41
Više nego solidan. U odnosu na taj koji imaš, odličan, jer za početak sa FHD skačeš na 4K rezoluciju.