archi_a wrote: ↑13/02/2020 18:34
House wrote: ↑13/02/2020 18:20
U Predsjedništvu BiH sastanak zvaničnika iz RS-a sa ambasadorima Kvinte
postrojavanje
Na sastanku će miloradu biti pokazan bjanko potpisan papir za njegovu smjenu od strane Visokog predstavnika u BiH ako nastavi u ovom smjeru!!!! To je ok, ali meni lično je poražavajuća reakcija probosanskih političara, jer su propustili šansu za reakciju koju su trebali napraviti, približno onome što sam gore opisao. To je naravno moje mišljenje, to su po meni trebali uraditi jer su imali mehanizme. Naravno, oni idu po propisima i ne talasaju u ovim situacijama jer rade u dogovoru sa prijateljima Bosna i Hercegovine. Ali treba reagovati, poslati poruku u vidu korištenja mehanizama i pozicija koje su im dostupne. Niko nama nije kriv što se nakon npr. tegeltijine izjave kako će raditi po uputama iz entiteta rs nije javio tužilac bošnjak i rekao:" e neće moći tako kolega! Gospodo, ja ću podići predmet i ispratiti ovaj slučaj! Dakle, niko nama nije kriv što su probosanci u institucijama tihi beskičmenjaci koji neće da se kompromituju i čuvaju svoje pozicije, dok baš ne dogori do nokta!
Slazem se u potpunosti, samo bi jos dodao pitanje do kada vise ? Do kada vise da mu i amerikanci, marsovci upucuju upozorenja da ce najebati, da ovaj bude zabrinut, OHR daje saopstenje ? Do kada ? Daj vise skidaj te ga sa vlasti, crne liste, lisice na ruke, sta ima vise od upozorenja kad od kraja rata pa do danas ista prica.
Ali ovi nazovi probosanski, pogtovo SDA to je posebna prica, pa oni su mu sve ovo i obezbjedili !
Neka idu vraziju mater ako vec veceras Tegeltija ne bude smjenjen, mora da zazivi pravna drzava ovo ne moze vise ovako.