Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
MorningStar wrote: ↑11/02/2020 23:43
Sa ovom “ekipom” teske ljevice , raskolom medju samim demokratama po dosta pitanja i farsom od imPicmenta bgm mrka kapa... eto vidit cemo. Predvijali su i landslide za hillary pa i bi landslide... nizbrdo .
Landslide se obicno desava nizbrdo.
Trump nije pobjedio nikakvim "landslideom", vec jedva, foto finisem.
Inace, od 7 zadnjih predsjednickih izbora, Republikanski kandidat je samo jednom uzeo vecinu glasova, i to nakon 9/11., borbe protiv terorizma i kuraca palaca.
Sa ovom “ekipom” teske ljevice , raskolom medju samim demokratama po dosta pitanja i farsom od imPicmenta bgm mrka kapa... eto vidit cemo. Predvijali su i landslide za hillary pa i bi landslide... nizbrdo .
Inace, od 7 zadnjih predsjednickih izbora, Republikanski kandidat je samo jednom uzeo vecinu glasova, i to nakon 9/11., borbe protiv terorizma i kuraca palaca.
Pa mislilo se na election landslide a dobili su literal landslide - jbm misa pa kad pricas o politici odma postanes ko nensi
Jest al nabrojao sam ti gore - demokrate nose pobjedu trumpu - kampanja se zasniva na - race,race,race,gender,gender,healthcare and we hate trump.
Last edited by MorningStar on 12/02/2020 01:37, edited 2 times in total.
Pa mislilo se na election landslide a dobili su literal landslide - jbm misa pa kad pricas o politici odma postanes ko nensi
Jest al nabrojao sam ti gore - demokrate nose pobjedu trumpu - kampanja se zasniva na - race,race,race,gender,gender,healthcare and we hate trump.
Sta race race race, gender gender? Tebe ocigledno gluposti te stvari triggeruju, stvari koje nisu u centru paznje.
GandalfSivi wrote: ↑11/02/2020 19:03
Ludilo se nastavlja. Znaci, tuzioci trazili 7-9 godina za Rogera Stonea, Trump napisao tweet da je to nedopustivo, i onda DOJ trazio od tuzioca da ne traze toliko, te se ovi povlace. Znaci, direktan uticaj politike na pravosudje. Novi korak ka totaliratizmu...
Sistem je pokvaren, dajes predsjedniku da nominira sudije i drzavnog tuzioca i onda ocekujes da nece imati uticaja na pravosudje...
Sistem je dobar, samo je previse onih koji su ga spremni zlouptrijebiti za svoje interese.
Ova posast danas se ne pamti u istoriji Amerike, a bilo je svakakve bagre.
Ludilo se nastavlja. Znaci, tuzioci trazili 7-9 godina za Rogera Stonea, Trump napisao tweet da je to nedopustivo, i onda DOJ trazio od tuzioca da ne traze toliko, te se ovi povlace. Znaci, direktan uticaj politike na pravosudje. Novi korak ka totaliratizmu...
Sistem je pokvaren, dajes predsjedniku da nominira sudije i drzavnog tuzioca i onda ocekujes da nece imati uticaja na pravosudje...
Zapravo nije, uvijek imas neki nacin da pokvaris sistem. Ideja je da sistem moze preziviti bar 4 godine, a da glasaci moraju uraditi svoj posao.
To je manje koruptivan sistem nego da imas neke komisije koje ne odgovaraju nikome. Vidi pod VSTV.
Zapravo nije, uvijek imas neki nacin da pokvaris sistem. Ideja je da sistem moze preziviti bar 4 godine, a da glasaci moraju uraditi svoj posao.
To je manje koruptivan sistem nego da imas neke komisije koje ne odgovaraju nikome. Vidi pod VSTV.
Nema idealnog sistema, ali je taj s komisijama barem manje licemjeran... hoces pravosudje bez politickog utjecaja a izvrsna vlast ga bira.
Nema idealnog sistema, ali je taj s komisijama barem manje licemjeran... hoces pravosudje bez politickog utjecaja a izvrsna vlast ga bira.
Meni ima smisla jer imas vertikalu odgovornosti i mogucnost gradjana da skinu covjeka koji postavlja. Trenutno me nista vise ne nervira u BiH od tuzilastva i sudstva, dobiju 30 slucajeva i hladno nista ne urade. Jos posalju da ih ne zanima parlament i tako te sitnice.
ljevoruki wrote: ↑13/02/2020 15:15
Dobro pitanje.
Mislim da nece imati vise od 20% glasova bijelaca sto je nedovoljno za pobjedu na izborima.
Trump ce glatko dobiti drugi mandat.
Dobro pitanje.
Mislim da nece imati vise od 20% glasova bijelaca sto je nedovoljno za pobjedu na izborima.
Lupas napamet, po obicaju.
Ti i ja imamo sporazum o odlasku u Banovice nakon izbora.
Hajde da do tada ne komentiramo jedan drugog, imao bih i ja svasta tebi reci ali sutim, ne petljam se u tvoje gluposti i prognoze.
Jebena situacija, evo malo statistike:
60% ljudi kazu da su u boljoj situaciji nego prije 3 godine.
60% ljudi kazu da su u boljoj finansijskoj situaciji nego prije godinu.
90% ljudi kazu da su generalno sretni.
Dobro pitanje.
Lupas napamet, po obicaju.
Ti i ja imamo sporazum o odlasku u Banovice nakon izbora.
Hajde da do tada ne komentiramo jedan drugog, imao bih i ja svasta tebi reci ali sutim, ne petljam se u tvoje gluposti i prognoze.
Kakav bolan sporazum?
Nemas ti sta pametno da kazes. Svaki post na ovoj temi ti je glupost od dvije proste recenice. Ti si taj koji pravi prognoze, lupas brojevima koji su doslovce u sferi naucne fantastike.
Sto i ne cudi, jer matematika obicno nije jaca strana Trumpovim navijacima.
Dobro i demokrate su sa hillary bili pravo se pokazali u matematici
Ps: interesantno kako odmah se prelazi na neka genaleraliziranja i uvrede kada se spomene da nedo bog - demokrate ce izgubiti vjerovatno gori rezultat nego na proslim izborima
MorningStar wrote: ↑13/02/2020 18:47
Kako mislis?
Ps: interesantno kako odmah se prelazi na neka genaleraliziranja i uvrede kada se spomene da nedo bog - demokrate ce izgubiti vjerovatno gori rezultat nego na proslim izborima
Za Trumpove navijace imam i uvijek cu imati samo uvrede, prezir i podsmijeh, nista vise.
Nemas ti sta pametno da kazes. Svaki post na ovoj temi ti je glupost od dvije proste recenice. Ti si taj koji pravi prognoze, lupas brojevima koji su doslovce u sferi naucne fantastike.
Sto i ne cudi, jer matematika obicno nije jaca strana Trumpovim navijacima.
Jesi ti onaj sa ćiriličnim nickom? Teško da imaju dva tako djetinjasta lika na ovim temama.
Jesi ti onaj sa ćiriličnim nickom? Teško da imaju dva tako djetinjasta lika na ovim temama.
GandalfSivi wrote: ↑13/02/2020 18:38
Jebena situacija, evo malo statistike:
60% ljudi kazu da su u boljoj situaciji nego prije 3 godine.
60% ljudi kazu da su u boljoj finansijskoj situaciji nego prije godinu.
90% ljudi kazu da su generalno sretni.
Evo taman potvrdis sto sam napisao. Demokrate - liberali tolerancija - a onda grrrrrrrrr av av ko god se ne slaze sa necim