Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Banksy

#12001 Re: Sarajevo Construction

Post by Banksy »

Zec je veliki majstor i skoro sva djela su mu vrhunska, ali ovo je odron. Ne mogu da vjerujem da je ovo izašlo ispod njegove olovke.
studiorum_tuzlaensis

#12002 Re: Sarajevo Construction

Post by studiorum_tuzlaensis »

Možda do juna bude i 8 spratova... ono Render vol. 3 :lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#12003 Re: Sarajevo Construction

Post by mk ultra »

studiorum_tuzlaensis wrote: 12/02/2020 19:22
Hajvan wrote: 12/02/2020 17:33 hocete pojasniti sta vas je ponukalo da ovo nazovete urbicidom?
k tomu, papanijadom

Zec je dobio nalog da maksimizira i ne pametuje
Ovo je jako tesko, a jedan od razloga zasto ne dobija projekte po gradu
drug_profi

#12004 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Hajvan wrote: 12/02/2020 16:31
Cossack wrote: 12/02/2020 16:14
Hajvan wrote: 12/02/2020 15:18
Navodno je izgradjeno sve na visokotlacnoj cijevi vodovoda…navodno. nisma provjetravo te navode

a ako joj je mjesto, onda treba svakog petka drot da pise kazne za 666 nepropisno parkiranih dzunadzija koji, dok obavljuju svoje duhovne vanzemaljske duznosti, krse gzilion ovozemaljskih zakona pritom cineci dzehenem gradjanstvu koje zivi tu.

no ko sam ja da sudim!?
bitnije su ipak bu-dze(ma)tlije

selam (bu)dze(ma)tlijama
Glupa ti je i nakaradna pretpostavka da su sve džematlije na budžetu. Mnogo pametnije (od trolanja po forumu) bi ti bilo da pišeš općini da riješi pitanje parkinga, policiji da počne kažnjavati, itd., itd.

pisali smo peticije, pa nista
dodje policija jedno u pola godine i uredjuje parkiranje po dvosmjernoj ulici na kojoj je zabranjeno zuastavljanje i parkiranje

ali farz je farz,,jebo ovozemaljske zakone i ako nista drugo- jebo druge ljude koji moraju koristiti tu ulicu

sve fini religiozni ljudi...

a dzematilije su jednom cak skinule i odnijele znak zabrane zaustavljanja i parkiranja

fuj, uglavnom

a savjete ostavi za djecu vlastitu i ljude u nevolji
imas foe pa ako ti se ne svidja to sto pise, da ne bi gubio vrijeme citajuci stavis me tamo i ne vidis sta pisem
ja se ne razumijem u religije previse, ali mi je koncept otprilike jasan. Imao sam staru majku koja je bila muslimanka.
Ona mi je otprilike jednom rekla da ljudi nisu vjernici. Oni su većinom praznovjerni. Prave se da vjeruju, a vjeru ne razumiju. Prave se, jer ne znaju i ne shvataju, a treba im nesto za sta ce se uhvatiti. To je praznovjerje.
Jer ako ides da se dodvoris bogu, a pri tom krsis njegove zapovjesti sta si zaboga uradio?
Dokaz je to da ne znas i ne razumijes.
Ili si samo licemjer.
drug_profi

#12005 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

studiorum_tuzlaensis wrote: 12/02/2020 19:22
Hajvan wrote: 12/02/2020 17:33 hocete pojasniti sta vas je ponukalo da ovo nazovete urbicidom?
k tomu, papanijadom
Odron je, da je gdja Hadid napravila...

Zec je dobio nalog da maksimizira i ne pametuje... a nasoj vlasti možemo zahvaliti za dva dodatna sprata koja su se samo pojavila onako...
Mozda se moze malo popraviti sa bojama fasade, da ne bude siva. Neke bež nijanse možda.
Haris.ba

#12006 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Svaki dan je rokenrol sa autima koja dovlače i odvlače djecu u Lužanima na cesti gdje je osnovna škola. Je li i škola na pogrešnom mjestu?
drndalo

#12007 Re: Sarajevo Construction

Post by drndalo »

Roditelji jesu definitivno na pogresnom...

I mada me i to vozenje u razred djece nervira, shvatljivije je nego guranje Golfova u prvi saf... Kako li su nekad ljudi bez auta isli na dzumu...? :? Misterija...
Logovan

#12008 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Image

:( :(
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#12009 Re: Sarajevo Construction

Post by mk ultra »

neki očigledno ne ulaze u stare zgrade u sarajevu :mrgreen:

ovdje dok je banka bila i dole u podrumu je uvijek katastrofa bila, vlage i vode po zidovima, smrad, gubitak na toploti bla bla
stara zgrada ne mora značiti i historijski značajna

Image

gdje se ja sve moram zavući :lol:
ne znam koliko se sad vidi, al dok nisu izašli iz jame, ova zgrada pored je baš razvaljena i neodržavana, fasada otpala, prozori nikakvi, ali ajme ne ruši ako boga znaš :skoljka:
Cossack

#12010 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

Šta će sve graditi na Igmanu i Bjelašnici?

Image

https://sa-c.net/news-archive/infrastru ... bjelasnici
Vitezanin

#12011 Re: Sarajevo Construction

Post by Vitezanin »

Odlična je zgrada i lokacija, valjda će izgradnja ove biti motiv nekim drugim investitorima da nastave u sličnom nizu do Drvenije (ili negdje drugo), taj potez uz lijevu obalu Miljacke svakako očajno izgleda (tj. bilo bi super da imamo niz interesantnih zgrada tu umjesto onog parkinga i nekakvih kućeraka gdje je kopirnica i sl.). Meni se čini da se ovdje negativno reagira sada na svaku moguću izgradnju koja barem malo iskače iz okvira. Sjetite se reakcija na Festinu Lente, a most je hit i odlično se uklapa i tom dijelu grada je dao šmek, a Akademiji dao dodatni pečat. Grad mora ići naprijed i ovakve zgrade jesu trend koji je već godinama prisutan na zapadu.
BadBoy

#12012 Re: Sarajevo Construction

Post by BadBoy »

Ma mislim da se previše ide iz jedne krajnosti u drugu. Sa jedne strane razumijem naše ljude koji više nikome i ničemu ne vjeruju jer smo svi kolektivno izvarani milijardu puta (al sami smo za to krivi). Sa druge strane, vala smo strašno konzervativan i uštogljen narod koji ne voli ništa drugačije od onoga kako je on "navik'o". Slikovit primjer je ona zgrada prekoputa papagajke koja je bila ruševna i neuslovna za život ali žena nije htjela izaći iako su joj nudili nov-novcat stan. Obrazloženje joj je bilo "tu sam se rodila, tu živim čitav život ja neću nigdje drugo".
saibaba

#12013 Re: Sarajevo Construction

Post by saibaba »

Hajvan wrote: 11/02/2020 15:27
Haris.ba wrote: 11/02/2020 12:42 Da je vise ovakvih projekata. Zivis u naselju i radis u istom. Zaradjujes pare bez zagadjivanja okoline. Posto se radi o zgradama, nema lozenja drva, parking ce biti uredjen, setnice....
zbog korumpiranog islamistickog baliliuka, u ovom gradu nista nije garant nicemu. :lol:

kupis kucu u (mozda) jedinom naselju rezidencijalnog tipa,
za par godina ti osvane dzamije dje joj nije mjesto, a nije joj mjesto jer je na nedovoljno prostora, pride bez parkinga.
pa onda auto-praonica u prizemlju kuce u blizini,
onda jedan otvori dom za osobe u trecoj dobi..iznajmi dvije kuce, te ih spoji nakaradno, asflatira zeleni pojas da ima dje parkirati sanitetska vozila
treci izgradi kucu, posjece drvece u drvoredu koje je tu od cca ’85. i napravi parking sebi (na javnoj povrsini, ulici)
cetvrti kupi kucu na cosku, sruci i gradi zgradu na 110% parcele (dakle uzeo malo i od plocnika, sta fali)
peti, sesti, sedmi u zgradama koje okruzuju naselje pretvorili garaze u poslovne prostore.. u jednoj je sada “slavno" Grawe osiguranje
osmi na cosku lamele izgradi kafic tako zagrdivsi put i protok saobracaja izmedju dva parkinga

i tako…
mogu do sutra…
a ja htio regularno sve da je
bolje da sam u doglodima uzeo 4-5 dunuma i izgradio sta sma hitio, te da mi niko ne moze prici.
jebo regularno i po zakonu u islamisticko-bali'skom gradu.

:lol:
Kakve veze ima islam sa bespravnom gradnjom ?
saibaba

#12014 Re: Sarajevo Construction

Post by saibaba »

Banksy wrote: 12/02/2020 19:31 Zec je veliki majstor i skoro sva djela su mu vrhunska, ali ovo je odron. Ne mogu da vjerujem da je ovo izašlo ispod njegove olovke.
Ovo izgleda kao neka tvrdjava koja stiti čobanija most. Samo fale mitraljezi na zadnja dva sprata. Zec puno palamudi i pljuje po kolegama te pulsirajuca arhitektura, te Dubaji bla bla.. I na kraju vidimo kako on "zamislja" sarajevsku "filigransku" arhitekturu.
nosara

#12015 Re: Sarajevo Construction

Post by nosara »

Vitezanin wrote: 13/02/2020 09:19 Odlična je zgrada i lokacija, valjda će izgradnja ove biti motiv nekim drugim investitorima da nastave u sličnom nizu do Drvenije (ili negdje drugo), taj potez uz lijevu obalu Miljacke svakako očajno izgleda (tj. bilo bi super da imamo niz interesantnih zgrada tu umjesto onog parkinga i nekakvih kućeraka gdje je kopirnica i sl.). Meni se čini da se ovdje negativno reagira sada na svaku moguću izgradnju koja barem malo iskače iz okvira. Sjetite se reakcija na Festinu Lente, a most je hit i odlično se uklapa i tom dijelu grada je dao šmek, a Akademiji dao dodatni pečat. Grad mora ići naprijed i ovakve zgrade jesu trend koji je već godinama prisutan na zapadu.
Navikla se seljadija i na tibru. To i dalje ne znaci da tibra nije za dozivotnog zatvora svim ukljucenim u "projekat".

Most ce biti argument stjegonosama nove bosnjacke arhitekture da, kad se steknu uslovi, modernizuje (sravni) akademiju.
So What!

#12016 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

saibaba wrote: 13/02/2020 09:40 Kakve veze ima islam sa bespravnom gradnjom ?
Ljudi koji predstavljaju najgore tranzicijske odlike, bespravna gradnja, nepismenost, turbofolk kultura, najčešće se vezuju za SDA i praktikovanje religije.

S druge strane ljudi koji pljuju takve, najčešće imaju kompleks i od religije, ponekad i patriotizma i generalno, svrstavanju mnogo različitih grupa u isti koš, naravno kao potvrdu svog građanstva, lijeve orijentacije, a nerijetko i jugonostalgije.

Često sebi postavim pitanje, ko je gore od pripadnika ove dvije grupe i dan danas ne znam odgovor na to.
So What!

#12017 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Zanima me, koliko se kritikovala izgradnja Papagajke u svoje vrijeme u Sarajevu, i gdje su kritike forumaša na istu danas, ako im je SPO Čobanija ruglo.

Image
Cossack

#12018 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

Počelo uređenje Parka svjetlosti u Ulici Koševo

Image

https://sa-c.net/news-archive/other-new ... ici-kosevo
So What!

#12019 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Pri kraju druga faza restauracije zgrade Muzičke akademije
Image

Druga faza restauracije zgrade Muzičke akademije - nacionalnog spomenika iz 1882. godine je pri kraju i vrši se ugradnja preostalih 10 otvora na bočnoj fasadi objekta. Završeno je utopljavanje tavanice objekta i postavljanje nove stolarije iz dvorišne i ulične strane objekta Muzičke akademije.

"Nakon ugradnje prozora s bočne strane, preostaje još uređenje špaleta (dijelova oko prozora) u dvorištu i na novougrađenim prozorima bočne fasade objekta. Uporedo se ugrađuju i drvene klupice u unutrašnjosti objekta", pojašnjavaju iz nadležne Službe za lokalni razvoj i mjesne zajednice Općine Stari Grad.

Nakon ovih radova počet će priprema za farbanje fasade, čime će projekat u potpunosti biti okončan. "Farbanje fasade će biti zadnji segment rekonstrukcije objekta, a ti radovi ovise od vremenskih uslova. Za ove poslove neophodna je temperature iznad nule i bez padavina, tako da je ova faza planirana u martu ili aprilu", ističu iz Službe.

Podsjećamo, u prvoj fazi restauracije Muzičke akademije urađena je sanacija nestabilnih dijelova fasade, izrada novih elemenata po uzoru na prethodne, kao i restauracija oštećene i nestabilne arhitektonske dekoracije. Druga faza radova počela je u oktobru prošle godine utopljavanjem tavanice objekta i toplifikacijom sjevernog dijela fasade. Ova faza obuhvata i radove na mašinskim instalacijama, uz izgradnju nove kotlovnice.

Ukupna cijena ovog vrlo značajnog projekta koji će sačuvati ovaj nacionalni spomenik, uštediti potrošnju energije, smanjiti zagađenje, te unaprijediti uslove za rad učenika i nastavnog osoblja, iznosi oko 690.000 KM. Za prvu fazu radova Općina Stari Grad, Gradska uprava Grada Sarajevo i Federalno ministarstvo kulture i sporta izdvojili su oko 140.000 KM.

Druga faza radova košta oko 550.000 KM i finansira ih Ambasada Švedske i Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo kroz projekat "Zeleni ekonomski razvoj".

U projekat "Zeleni ekonomski razvoj" Općina Stari Grad uključena je finansiranjem tri projekta: Muzička akademija, Vrtić "Biseri" i OŠ "Mula Mustafa Bašeskija", ukupnim iznosom od 200.000 KM.
Akta
drug_profi

#12020 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

So What! wrote: 13/02/2020 10:13 Zanima me, koliko se kritikovala izgradnja Papagajke u svoje vrijeme u Sarajevu, i gdje su kritike forumaša na istu danas, ako im je SPO Čobanija ruglo.

Image
Evo reci cu ti ja. Jedan od onih za kojeg ne znas jel gori ili najgori.
Papagajka je dobila ime zbog rugla. Kritikovana i sluzbeno. Ne samo medju rajom. Cak imam dojam da bi dozivjela potpunu rekonstrukciju da je nije rat spasio.
saibaba

#12021 Re: Sarajevo Construction

Post by saibaba »

So What! wrote: 13/02/2020 10:13 Zanima me, koliko se kritikovala izgradnja Papagajke u svoje vrijeme u Sarajevu, i gdje su kritike forumaša na istu danas, ako im je SPO Čobanija ruglo.

Image
Sto bi sad kritikovali papagaju ? Ima li nesto aktuelno u vez nje ?
saibaba

#12022 Re: Sarajevo Construction

Post by saibaba »

So What! wrote: 13/02/2020 10:10
saibaba wrote: 13/02/2020 09:40 Kakve veze ima islam sa bespravnom gradnjom ?
Ljudi koji predstavljaju najgore tranzicijske odlike, bespravna gradnja, nepismenost, turbofolk kultura, najčešće se vezuju za SDA i praktikovanje religije.

S druge strane ljudi koji pljuju takve, najčešće imaju kompleks i od religije, ponekad i patriotizma i generalno, svrstavanju mnogo različitih grupa u isti koš, naravno kao potvrdu svog građanstva, lijeve orijentacije, a nerijetko i jugonostalgije.

Često sebi postavim pitanje, ko je gore od pripadnika ove dvije grupe i dan danas ne znam odgovor na to.
Mislim da su gori ovi "vjernici" oni su se ušaltali u vjeru zato sto je to sad in i zato sto je tu keš. Da je komunizam oni bi bili zadrti komunisti.. A ovi Jugonostalgicari su ipak malo utopisti, žrtve kulta ličnosti i sl.. Vecina njih nema nekog direktonog interesa u tome ..
Bez obzira, nije Islam kriv sto je komšija zagradio put ..
BadBoy

#12023 Re: Sarajevo Construction

Post by BadBoy »

Papagajka je zasigurno najružnija zgrada u Sarajevu, ja se ne mogu sjetiti ružnije ovako na prvu?
Banksy

#12024 Re: Sarajevo Construction

Post by Banksy »

Evo, Zec je stao u red.
So What!

#12025 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

BadBoy wrote: 13/02/2020 11:39 Papagajka je zasigurno najružnija zgrada u Sarajevu, ja se ne mogu sjetiti ružnije ovako na prvu?
Tibrine zgrade su kudikamo ružnije, Dom penzionera kada se tek izgradio također je ružniji.

Papagajku zeza lokacija, koja nije primjerena, ali ne nekom drugom mjestu bi se vjerovatno mogla uklopiti.
Post Reply