Meni se svidjelo sto su svi kandidati prvo to izgovorili kad su izasli sinoc na pozornicu, ukljucujuci i Sandersa, koji se bas trudi da to prenese svojim glasacima.exliberal-ex wrote: ↑12/02/2020 19:58 Sinoc bas nesto gledam u vezi ovih izbora i intervjuisu irazlicite glsace i vidi se da ima razlike samo jedna stvar mi daje neku nadu....skoro svi su na kraju rekli mozemo se mi razilazit ali u novembru glasamo za demokratskog kandidata bez obzira ko je...to je jedna od najvaznijih stvari koju demokrate treba da guraju.
USA - Izbori za predsjednika 2020
- jeza u ledja
#951 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
- GandalfSivi
#952 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Postavljas stare linkove... A i u cemu je problem, 16% u ovom zanosu, kada se to slegne, past ce ispod 5%...
- jeza u ledja
#953 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Problem je u tome sto znatno odskace od ostalih.GandalfSivi wrote: ↑12/02/2020 20:01 Postavljas stare linkove... A i u cemu je problem, 16% u ovom zanosu, kada se to slegne, past ce ispod 5%...
- GandalfSivi
#954 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ludilo skroz svega mi. Znaci, prosli put su optuzivali Bernija da ne podrzava Hillary, a lik 23 rallyja odrzao za nju. S druge strane, ona jos uvijek udara po njemu. Dalje, ovaj put prije nakon Iowe su odmah optuzili Bernija da ce frku napraviti, a lik realno najmirniji bio, za razliku i od Petea i od Bidena. Dalje, pravi se cijeli Stop Bernie movement medju politicarima, ne cak ni medju glasacima, nego politicarima, dok Bernie pokusava koliko toliko ne udarati po ostalima. Dalje, da se opet vratim na Chuck Todda, lik ba zove Bernijeve pristalice smedjekosuljasima (haaaloooooo), dok mu ona koza na programu govori da ako bude izmedju Bernija i Petea, to je veliki problem za demokrate, jer ni jedan ni drugi nemaju podrsku manjina (Bernie trenutno vodi tu). O Chris Matthewsu smo pricali vec, samo da dodam da se neki dan zamalo rasplakao kako ce ga vjesati u Central Parku ako Bernie pobijedi. Dalje, nikada u istoriji debata, niti jedan moderator nije bio progresivac, i zadnju debatu smo vidjeli prvih 15 minuta kako se raspravljaju moze li socijalista biti predsjednik.jeza u ledja wrote: ↑12/02/2020 20:40Problem je u tome sto znatno odskace od ostalih.GandalfSivi wrote: ↑12/02/2020 20:01 Postavljas stare linkove... A i u cemu je problem, 16% u ovom zanosu, kada se to slegne, past ce ispod 5%...
I tako dalje, i tako dalje. A na kraju price se vazda Bernie i njegove pristalice optuze da su oni ti koji unose nemir medju demokrate. Daj ba svega ti...
- GandalfSivi
#955 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
I zamalo zaboravih. Pazi sada argumenta na MSNBC-u. Kazu sta cemo ako Bernie ne dobije preko 50% kandidata, ali dobije najvise i pobijedi u najvise primaries. I onda "kada" (znaci ne ako, nego kada) ga ne izaberu, da li ce pozvati na bojkot? Pa haaaalloooooo, sta treba, da mu ukradu izbore i da lik kaze, ma hajde, nema veze...
- jeza u ledja
#956 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Koga boli kurac za Hillary? Ta vijest je posluzila samo da se jos malo ismije doticna.GandalfSivi wrote: ↑12/02/2020 20:59 Ludilo skroz svega mi. Znaci, prosli put su optuzivali Bernija da ne podrzava Hillary, a lik 23 rallyja odrzao za nju. S druge strane, ona jos uvijek udara po njemu.
Ko je optuzio Bernijea da ce frku napraviti i kako? I kojom metodom zakljucujes da je "najmirniji bio"? Ne treba on nista govoriti, to za njega obradjuju njegovi proxyji koji su i od Iowe napravili belosvetsku zaveru. O tome svjedocili prosle sedmice, a i ti bio sudionik toga.GandalfSivi wrote: ↑12/02/2020 20:59 Dalje, ovaj put prije nakon Iowe su odmah optuzili Bernija da ce frku napraviti, a lik realno najmirniji bio, za razliku i od Petea i od Bidena. Dalje, pravi se cijeli Stop Bernie movement medju politicarima, ne cak ni medju glasacima, nego politicarima, dok Bernie pokusava koliko toliko ne udarati po ostalima.
Ne znam ni za kakav "Stop Bernie" movement medju politicarima, ali me ne cudi da se pravi. Zasto se ne bi pravio? Jel to zabranjeno u demokraciji?
Dalje, da se opet vratim na Chuck Todda, lik ba zove Bernijeve pristalice smedjekosuljasima (haaaloooooo),
Nije tacno. Kao i mnoge druge stvari koje si spomenuo da su se desile na MSM. Ova pak i faktualno nije tacna. Nije on nazvao nikoga tako, vec je citirao neki clanak postavljajuci pitanje drugima.
No sentiment je apsolutno tacan. Otvori bilo koji video u vezi utrke i kandidata na Youtube i otvori komentare ispod. Koliki procentualno broj komentara su Sandersovi (ili Trumpovi) navijaci, sa najodvratnijim pridjevima u vezi svih ostalih kandidata ili novinara?
Dakle sentiment je tacan, i stvara se jedna toksicna atmosfera prvenstveno od strane Sandersovih pristalica koji zive u svijetu drustvenih mreza, u eko-komorama istih misljenja, koji samo pospjesuju, potpiruju i radikalizuju jedni druge.
Cak bih rekao da postoji obrnuto proporcionalna korelacije izmedju politicke objektivnosti i informiranosti i koriscenja drustvenih mreza kao izvora vijesti. One su zlo i leglo lazi.
Odakle si izvadio ovaj podatak? Sa koje drustvene mreze?'GandalfSivi wrote: ↑12/02/2020 20:59 Dalje, nikada u istoriji debata, niti jedan moderator nije bio progresivac,
Ili si ti sam isao redom i brojao sve moderatore?
Ko donosi sud o tome koji novinar je "progresivan", neko ko je informiran, ili neko ko je pristalica Sandersa, a do juce nije znao za socijalizam?
Koji novinari su progresivni, navedi jednog? Ne, sve sto nije za Sandersa ne valja, nije progresivno, ovisno je od korporacija, gladno para. Bjezi ba.
Naravno da su njegove pristalice te koje unose nemir medju demokrate. Ne pristalice drugih, vec pristalice Sandersa, 90% prolivene zuci je upravo od njih. Ljudima je pun kurac toga. Neizivljena i zaglupljena omladina, koja ne zna sta je rat, sta je nesimastina, sta je posao, i kako uopste funkcionise ekonomija.GandalfSivi wrote: ↑12/02/2020 20:59 I tako dalje, i tako dalje. A na kraju price se vazda Bernie i njegove pristalice optuze da su oni ti koji unose nemir medju demokrate. Daj ba svega ti...
Stvorio se kult licnosti koji ce svakako puci ko mjehur od sapunice kad Sandersa vise ne bude. Isto kao za Trumpa.
Ja sam vec jednom rekao, na njih ne treba uopste racunati kao glasace Demokratske stranke. Govorim o tih mozda 15-20% od njegovih trenutnih pristalica. Ono malo sto njih glasa, glasace za nekog lijevog ili za Trumpa.
- jeza u ledja
#957 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ugasi fejsbuk i twiter i otvori oci i usi. To je sve sto ti mogu reci.GandalfSivi wrote: ↑12/02/2020 21:12 I zamalo zaboravih. Pazi sada argumenta na MSNBC-u. Kazu sta cemo ako Bernie ne dobije preko 50% kandidata, ali dobije najvise i pobijedi u najvise primaries. I onda "kada" (znaci ne ako, nego kada) ga ne izaberu, da li ce pozvati na bojkot? Pa haaaalloooooo, sta treba, da mu ukradu izbore i da lik kaze, ma hajde, nema veze...
- GandalfSivi
#958 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Jos uvijek ona puno uticaja ima u stranci, da ne spominjem sto su mediji danima prenosili tu vijest, tako da jeste relevantna u tom smislu.jeza u ledja wrote: ↑12/02/2020 21:28 Koga boli kurac za Hillary? Ta vijest je posluzila samo da se jos malo ismije doticna.
Na samom CNN-u su pricali kako su sokirani da Bernie nije prvi izasao pred medije i rekao da je zavjera. Sto se tice zavjere, dao sam ti brojeve po glasackim mjestima, gdje je Pete dobio delegate, iako je Bernie bio blizi zaokruzivanju od njega. Sto se tice Stop Bernie, nista nije zabranjeno, ali onda nemoj da pricas (ponavljas njihove teze) da je Bernie taj koji ce razbiti stranku.jeza u ledja wrote: ↑12/02/2020 21:28 Ko je optuzio Bernijea da ce frku napraviti i kako? I kojom metodom zakljucujes da je "najmirniji bio"? Ne treba on nista govoriti, to za njega obradjuju njegovi proxyji koji su i od Iowe napravili belosvetsku zaveru. O tome svjedocili prosle sedmice, a i ti bio sudionik toga.
Ne znam ni za kakav "Stop Bernie" movement medju politicarima, ali me ne cudi da se pravi. Zasto se ne bi pravio? Jel to zabranjeno u demokraciji?
Slusaj cijelu recenicu, poslije toga kaze "I know that everyone is freaking out about this (tog poredjenja) but you saw his saw the mega rally that is preparing around here...", ukazujuci da se slaze sa citatom.jeza u ledja wrote: ↑12/02/2020 21:28 Nije tacno. Kao i mnoge druge stvari koje si spomenuo da su se desile na MSM. Ova pak i faktualno nije tacna. Nije on nazvao nikoga tako, vec je citirao neki clanak postavljajuci pitanje drugima.
Kao sto vec rekoh, glasna manjina. Pogledaj sta pristalice ostalih kandidata pricaju o "socijalisti" pa se vrati.jeza u ledja wrote: ↑12/02/2020 21:28 No sentiment je apsolutno tacan. Otvori bilo koji video u vezi utrke i kandidata na Youtube i otvori komentare ispod. Koliki procentualno broj komentara su Sandersovi (ili Trumpovi) navijaci, sa najodvratnijim pridjevima u vezi svih ostalih kandidata ili novinara?
Dakle sentiment je tacan, i stvara se jedna toksicna atmosfera prvenstveno od strane Sandersovih pristalica koji zive u svijetu drustvenih mreza, u eko-komorama istih misljenja, koji samo pospjesuju, potpiruju i radikalizuju jedni druge.
Cak bih rekao da postoji obrnuto proporcionalna korelacije izmedju politicke objektivnosti i informiranosti i koriscenja drustvenih mreza kao izvora vijesti. One su zlo i leglo lazi.
Ne trebaju mi podatci sa mreza. Nikada niko nije postavio pitanje finansiranja kampanja, lobija, uticaja para u politici. Zamisli revolucije da su umjesto sto su 15 minuta raspravljali o tome moze li socijalista pobijediti, postavili sljedece pitanje: "Prosli put smo imali conservative moderate i ona je izgubila, zasto sada mislite da bi osoba sa istom politikom pobijedila?" Samo zamisli, meni je tesko i zamisliti"jeza u ledja wrote: ↑12/02/2020 21:28 Odakle si izvadio ovaj podatak? Sa koje drustvene mreze?'
Ili si ti sam isao redom i brojao sve moderatore?
Ko donosi sud o tome koji novinar je "progresivan", neko ko je informiran, ili neko ko je pristalica Sandersa, a do juce nije znao za socijalizam?
Koji novinari su progresivni, navedi jednog? Ne, sve sto nije za Sandersa ne valja, nije progresivno, ovisno je od korporacija, gladno para. Bjezi ba.
Procitaj moj prvi post na ovoj temi gdje sam napisao da je ideja puno veca od osobe, ali nazalost, niko drugi na ovom nivou ne nosi istu ideju. Elizabeth je nosila i skakala je u anketama, sve dok se nije povukla i pala. Za neke od njegovih pristalica se slazem, ali puno pretjerujes u brojevima. Nije ovo isti pokret koji je bio za prosle izbore, sada u ovom pokretu imas 30% crnaca i 35% latinosa koji podrzavaju Bernija. Daleko je to od Bernie Bros od proslog puta...jeza u ledja wrote: ↑12/02/2020 21:28 Naravno da su njegove pristalice te koje unose nemir medju demokrate. Ne pristalice drugih, vec pristalice Sandersa, 90% prolivene zuci je upravo od njih. Ljudima je pun kurac toga. Neizivljena i zaglupljena omladina, koja ne zna sta je rat, sta je nesimastina, sta je posao, i kako uopste funkcionise ekonomija.
Stvorio se kult licnosti koji ce svakako puci ko mjehur od sapunice kad Sandersa vise ne bude. Isto kao za Trumpa.
Ja sam vec jednom rekao, na njih ne treba uopste racunati kao glasace Demokratske stranke. Govorim o tih mozda 15-20% od njegovih trenutnih pristalica. Ono malo sto njih glasa, glasace za nekog lijevog ili za Trumpa.
- GandalfSivi
#959 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Zajebi Facebook, gledam sta novinari i analiticari pricaju. Niko ne izmislja da su ovo rekli...jeza u ledja wrote: ↑12/02/2020 21:29Ugasi fejsbuk i twiter i otvori oci i usi. To je sve sto ti mogu reci.GandalfSivi wrote: ↑12/02/2020 21:12 I zamalo zaboravih. Pazi sada argumenta na MSNBC-u. Kazu sta cemo ako Bernie ne dobije preko 50% kandidata, ali dobije najvise i pobijedi u najvise primaries. I onda "kada" (znaci ne ako, nego kada) ga ne izaberu, da li ce pozvati na bojkot? Pa haaaalloooooo, sta treba, da mu ukradu izbore i da lik kaze, ma hajde, nema veze...
- alijagoro
#960 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Demokrate ne znaju sta ce sa Bernija,previse radikalan a opet ima solidnu grupu pristalica 
- jeza u ledja
#961 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Brojeve koje si mi dao, kako sam ti i onda odgovorio, spominju samo slucajeve gdje je Sanders navodno zakinut. Ne spominju druge.Na samom CNN-u su pricali kako su sokirani da Bernie nije prvi izasao pred medije i rekao da je zavjera.
Sto se tice zavjere, dao sam ti brojeve po glasackim mjestima, gdje je Pete dobio delegate, iako je Bernie bio blizi zaokruzivanju od njega. Sto se tice Stop Bernie, nista nije zabranjeno, ali onda nemoj da pricas (ponavljas njihove teze) da je Bernie taj koji ce razbiti stranku.
Ne govorim ja da ce Bernie razbit stranku. On uopste nije njen clan. (mislim jebe me se za stranku da se razumijemo)
Ukazujuci na to da vidi odakle taj sentiment dolazi.Slusaj cijelu recenicu, poslije toga kaze "I know that everyone is freaking out about this (tog poredjenja) but you saw his saw the mega rally that is preparing around here...", ukazujuci da se slaze sa citatom.
On licno nije to izjavio, cak se i malo nasmijao to citajuci.
Daj mi neke primjere jer ne znam o cemu pricas.Kao sto vec rekoh, glasna manjina. Pogledaj sta pristalice ostalih kandidata pricaju o "socijalisti" pa se vrati.
Pa kako onda znas da nije? Niko nikada nije postavio takva pitanja? Pa onda si ti malo koju debatu gledao. Cak sta vise, mislim da se u svakoj o tome govori.Ne trebaju mi podatci sa mreza. Nikada niko nije postavio pitanje finansiranja kampanja, lobija, uticaja para u politici.
Znam da je tebi tesko zamisliti, ali i o takvim stvarima se redovno raspravlja.Zamisli revolucije da su umjesto sto su 15 minuta raspravljali o tome moze li socijalista pobijediti, postavili sljedece pitanje: "Prosli put smo imali conservative moderate i ona je izgubila, zasto sada mislite da bi osoba sa istom politikom pobijedila?" Samo zamisli, meni je tesko i zamisliti"
Warren je upravo dokaz da se radi o kultu licnosti, a ne ideji, jer su nju lagano odjebali.Procitaj moj prvi post na ovoj temi gdje sam napisao da je ideja puno veca od osobe, ali nazalost, niko drugi na ovom nivou ne nosi istu ideju. Elizabeth je nosila i skakala je u anketama, sve dok se nije povukla i pala. Za neke od njegovih pristalica se slazem, ali puno pretjerujes u brojevima. Nije ovo isti pokret koji je bio za prosle izbore, sada u ovom pokretu imas 30% crnaca i 35% latinosa koji podrzavaju Bernija. Daleko je to od Bernie Bros od proslog puta...
Ne mogu ja brate o svakoj izjavi novinara, svakom komentaru medija, svakoj debati i generalno o tome kako se pokriva izborna kampanja raspravljati. Sanders je samo jedan od kandidata. Naveo sam ti brojne primjere gdje se on hvali i gdje se drugi napadaju. Ti to uopste ne registrujes.
Jedan veliki dio uopste narativa u korist Bernijea je ideja da se on bori protiv corporate novca u medijima. I ako to ima nekog smisla, ponekad, taj se pretpostavljeni bias u medijima, i to od svih i u svakom trenutku kad upute bilo kakvu naznaku kritike naspram Sandersa, to se do maksimuma napumpava, jer to je dio njegovog "appeal". Imam osjecaj da postoji armija trollova na netu koji samo ganjaju bilo kakvu naznaku tog medijskog biasa i postavljaju je da se siri po drustvenim mrezama jer tako "energiziraju" njegove glasace. S tim se iznova, svakog dana, stvara spektar vijesti koje iznova potpiruju isti vitriol koji izlazi iz njihovih usta.
Meni je to zamorno slusati.
Ako ti to ne vidis tako, ok, ja samo govorim za sebe. No ipak bi savjetovao da ostavis prostor za to da postoji javno mijenje i van tog narativa.
- jeza u ledja
#962 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Pa ono za Chuck Todda je ocigledno bilo izmisljeno. Ranije si postavljao videa gdje govore suprotno od onog sto ti interpretiras, a preskakao si situacije gdje govore u korist Sandersa, a kontra tvog narativa. Imam osjecaj da ne kontas da je uloga novinara da postavlja teska pitanja i upucuje kritike svima, ali te kritike primjetis samo kada se radi o tvom omiljenom kandidatu.GandalfSivi wrote: ↑12/02/2020 21:57
Zajebi Facebook, gledam sta novinari i analiticari pricaju. Niko ne izmislja da su ovo rekli...
Uglavnom, stice se dojam da neke od vijesti koje prenosis nisi sam gledao, zakljucio, vec si odnekud pokupio. Na primjer - "nikada debatu nije vodio progresivan moderator" ili "MSNBC je u roku 4 sata programa dva i po sata pricao o Buttigiegu". U drugim slucajevima si isti intervju ili komentar totalno drukcije objasnjavao, nekad potpuno suprotno od onoga kako bi to interpretirao ja.
Meni nije u interesu da svako malo karakteriziram medije. Ako vidim da je nesto karina, to preskocim. Ne znam zasto uopste ovoliko pricamo o njima i zasto se ti nerviras oko medija? Svakako vecina onih koji navijaju za Sandersa dobijaju vijesti na drustvenim mrezama. TV im ne treba. Ta internetu se skupljaju pare (kojih Sanders ima najvise) i na internetu se sire vijesti. Sve djabalesku i "bez ikakvog uticaja" bad actors. (
- GandalfSivi
#963 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Nisam iskljuciv, normalno da postoji javno mijenje izvan narativa, ali da postoji i bias (mediji i stranka) postoji.
Anyhow, jebo to, zagusismo temu, nego fino naleti do DC, pa cemo uz pivu i cijelu noc presrati ako treba
Anyhow, jebo to, zagusismo temu, nego fino naleti do DC, pa cemo uz pivu i cijelu noc presrati ako treba
- jeza u ledja
#964 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Naleticu kad budemo slaviti pobjedu u novembru.

- jeza u ledja
#965 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ovi na MSNBC samo pricaju o Bloombergu:
-
breba
#966 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Para vrti gdje burgija ne može. Tek ćemo se nagledati Bloomberga, i ne bi me čudilo uopšte da bude pred. kandidat.
-
omar little
#967 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
chuck todd moderator debate
prava slika integriteta, profesionalizma i principa po mjeri demokratske stranke.
- p206
#968 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
za ove naše Amerikance, moze li se bar otprilike u % reći kolike su šanse da Trump opet pobijedi?
i jel se išta opipljivo osjeti taj njegov rad na ekonomskom protekcionizmu, mislim za obicnog covjeka u SAD?
i jel se išta opipljivo osjeti taj njegov rad na ekonomskom protekcionizmu, mislim za obicnog covjeka u SAD?
- jeza u ledja
#969 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Ee, niko to ne zna. Da znamo obogatili bi se.
Mi nismo obicni ljudi.
- GandalfSivi
#970 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Da mi nije dionica, propao bih
Sada ozbiljno, gledam cifre koje se ulazu u kampanje, i mogu se na glavu nasaditi, ali ne vidim kako Bloomberg ovo lopatom ne uzima...
Sada ozbiljno, gledam cifre koje se ulazu u kampanje, i mogu se na glavu nasaditi, ali ne vidim kako Bloomberg ovo lopatom ne uzima...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#971 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Kladionice nude 1.57
na Trumpa (ovo je npr. kvota na Real protiv Granade
), rekordno nisko otkad pratim. Počeo je na 2.20 i to je bilo relativno visoko za kladioničarke uslove, sada je apsolutni favorit
Sanders je drugi s čak pet, a treći Bloomberg sa 6.50, svi ostalo su daleko iza i prema bukijima im je potrebno pravo čudo
Sanders je drugi s čak pet, a treći Bloomberg sa 6.50, svi ostalo su daleko iza i prema bukijima im je potrebno pravo čudo
- GandalfSivi
#972 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Laganini, ima jos devet mjeseci, svasta se moze desiti...Velkoski wrote: ↑13/02/2020 20:39 Kladionice nude 1.57na Trumpa (ovo je npr. kvota na Real protiv Granade
), rekordno nisko otkad pratim. Počeo je na 2.20 i to je bilo relativno visoko za kladioničarke uslove, sada je apsolutni favorit
- bunk
#973 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Koliko sam bio protiv orangine toliko me promjena kursa prema nama(ne njegovom zaslugom nego su rusi jednostavno pretjerali) okrenula tako da sad sam potpuno ravnodusan ko ce pobijediti..
U vrijeme prve kampanje za Obamu sam bio aktivan do ludila i njegovu inauguraciju dozivio kao licnu pobjedu...
U vrijeme prve kampanje za Obamu sam bio aktivan do ludila i njegovu inauguraciju dozivio kao licnu pobjedu...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#974 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Reddit kaže da je Sanders vjerovatno Dems kandidat, ne bi bilo loše staviti nešto na njega, meni je apsolutno nerealno da Trump uzme opet 
- jeza u ledja
#975 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020
Naravno, zato sto se jos ne zna ko ce pobjediti predizbore kod Demokrata.Velkoski wrote: ↑13/02/2020 20:39 Kladionice nude 1.57na Trumpa (ovo je npr. kvota na Real protiv Granade
Inace iste te kladionice su mijenjale liste vodecih (kod Demokrata) ko carape u zadnjih par mjeseci. I kad je ocigledno da je neko donji, oni su ga stavljali gore.