Sirija vol. 2

Locked
Novosti

#134701 Re: Sirija vol. 2

Post by Novosti »

sumirprimus wrote: 12/02/2020 19:59 Nije revolucija? Nisu bile barel bombe? Nisu zlotvori planski gadjali bolnice civile?
Treba zaspat navece cista srca Sirec zlotvorsku propagandu..
Sram i stid...i cojstvo osjetili.
A još kad znaš da smo i mi dojučer bili kao Sirija, samo u puno blažoj verziji.
mirsek

#134702 Re: Sirija vol. 2

Post by mirsek »

The 51st State wrote: 12/02/2020 19:17

9 godina rata i oni ovako u grupi stoje na frontu nevjerovatno. Tacno iranci i rusi ih za ruku moraju vodati.
Kakva linija fronta ?
Ove rakete imaju domet i do 5-6 km. A troclana posada se moze prisunjati relativno jednostavno i neprimjeceno da moze da gadja na toj distanci.
salik79

#134703 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sumirprimus wrote: 12/02/2020 19:52 Isto ko kod nas sunce ti zarko poljubim al duplo duze raje i krvavije.
I mi smo vako isto bili djihatlije i teroristi.pu jbm ti temu i kud odgleda pu sram vass bilo zarad cega? Sektastva? Geopolitke?krca palca dosade?
Jeste, zbog toga i ni zbog cega drugoga:

A, kada tvoja ostrascenost i zaludjenost al-kaidinom propagandom (a kako i ne bi, kada su oni favoriti tvog premilog Izraela!?) , odlicno upakovanoj u holivudsku melanholicnu dramu, prodje - preporucio bih ti sljedece clanke:

Image
https://www.nybooks.com/daily/2020/02/0 ... civil-war/

ili, jos bolji (posto je prethodni medij apsolutno antisirijski/"antirezimski" nastrojen) :
Image
https://ahtribune.com/world/north-afric ... -sama.html

a, ako zelis i neki medij sjeveroistocne Sirije, pod kontrolom amerikanaca, ima i taj (pomaze google translate) :
https://vdc-nsy.com/archives/30686

Dakle, muz "autorke" ovog uratka je najblizi saradnik/simpatizer/ahbab al-Zinkijevih koljaca, cija nekadasnja profilna slika na facebooku je bila ova:
Image

Sto je, naravno, kasnije, iz razumljivih razloga uklonio, ali je zaboravio ukloniti jednu, njemu vrlo dragu:
Image

Ako, iz nekog, tebi poznatog razloga, nisi u stanju otvoriti pistavljene linkove, slobodno reci, kopirat cu ih i podebljati najbitnije dijelove (u slucaju da ti je mrsko citati).
Last edited by salik79 on 12/02/2020 20:47, edited 1 time in total.
husein_kapetan

#134704 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

mirsek wrote: 12/02/2020 20:22

9 godina rata i oni ovako u grupi stoje na frontu nevjerovatno. Tacno iranci i rusi ih za ruku moraju vodati.
Kakva linija fronta ?
Ove rakete imaju domet i do 5-6 km. A troclana posada se moze prisunjati relativno jednostavno i neprimjeceno da moze da gadja na toj distanci.
Odgovorno tvrdim da 90% uspjeha onih nusrinih bojovnika je ostvareno upravo ovim veoma skupim atgm sistemima..onako junacki sa bezbjedne distance..ipak gerila placenicka uprkos svim nastojanjima ne nadvlada ni u jednom segmentu borbe.."zalud vam novci moji sinovci..zalud vam bilo dobro placene volje"..
Ujedu..pa kad po guzici dobiju kukaju na sva usta..cudna mi cuda
King Theoden

#134705 Re: Sirija vol. 2

Post by King Theoden »

The 51st State wrote: 12/02/2020 17:04
Kikibombona wrote: 12/02/2020 17:02
The 51st State wrote: 12/02/2020 16:51Ja opet misllim da je prije do non stop bombanja civila, ko ce se baviti sa pregovorima dok civili ginu? Cinicni rusi...

Btw, nijedan asadov avion i barelkopter u zraku odkako je brko reko svoje.
A sta su Turci ucinili da se razorusa al-Nusra, Huras al-Din i gomila dzihadista iz Ujguristana i drugih drzava istocne Azije?

Jesu li prstom mrdnuli?

Sta je rusija uciila da asad ne bomba civile?

Taj soci je farsa samo da se zadrzi civilizovani manir u uoblicavanju suprostsvljenih interesa.
Bezze je to odgovaranje pitanjem.
Treba biti iskren i kazati da je u pravu ovo u vezi tr i nusre.
Nusra je godinama u okruženju. Dovoljno je da tr zavrne pipu i najkasnije za dva do tri mjeseca nusra ne bi imala metka da opali.
Mit također može uraditi čuda sa komandantima koji ne žele da se integrišu u neke druge jedinice.
The 51st State

#134706 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

husein_kapetan wrote: 12/02/2020 20:46

Kakva linija fronta ?
Odgovorno tvrdim da 90% uspjeha onih nusrinih bojovnika je ostvareno upravo ovim veoma skupim atgm sistemima..onako junacki sa bezbjedne distance..ipak gerila placenicka uprkos svim nastojanjima ne nadvlada ni u jednom segmentu borbe.."zalud vam novci moji sinovci..zalud vam bilo dobro placene volje"..
Jos odgovornije tvrdim da je 100 posto uspjeha genocidaske asadove falange poluceno samo iz razloga sto su pothajcani jos skupljim i razornijim spravama u vidu aviona i barel bombi, sto je naravno jos junackije
The 51st State

#134707 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

King Theoden wrote: 12/02/2020 20:50
The 51st State wrote: 12/02/2020 17:04
Kikibombona wrote: 12/02/2020 17:02

A sta su Turci ucinili da se razorusa al-Nusra, Huras al-Din i gomila dzihadista iz Ujguristana i drugih drzava istocne Azije?

Jesu li prstom mrdnuli?

Sta je rusija uciila da asad ne bomba civile?

Taj soci je farsa samo da se zadrzi civilizovani manir u uoblicavanju suprostsvljenih interesa.
Bezze je to odgovaranje pitanjem.
Treba biti iskren i kazati da je u pravu ovo u vezi tr i nusre.
Nusra je godinama u okruženju. Dovoljno je da tr zavrne pipu i najkasnije za dva do tri mjeseca nusra ne bi imala metka da opali.
Mit također može uraditi čuda sa komandantima koji ne žele da se integrišu u neke druge jedinice.
Pratis povrsno i van konteksta, nusra ce doci na red kad se asadu brnjica permanentno stavi i ne bude ugrozen status civilne populacije.
husein_kapetan

#134708 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

The 51st State wrote: 12/02/2020 21:00
Kakva linija fronta ?
Jos odgovornije tvrdim da je 100 posto uspjeha genocidaske asadove falange poluceno samo iz razloga sto su pothajcani jos skupljim i razornijim spravama u vidu aviona i barel bombi, sto je naravno jos junackije
137 mijijardi dolara samo jedna zaljevska zemlja investira do kraja 2019 nebi li primati nesto..bilo sta uspjeli..i..? kontaj ovako..
Ne postoje novci koji mogu salomiti volju jednog naroda..
Jednostavno zato sto se u recentnoj istoriji nikada desilo nije..i akBog da nece ni u Siriji..
King Theoden

#134709 Re: Sirija vol. 2

Post by King Theoden »

The 51st State wrote: 12/02/2020 21:01 Pratis povrsno i van konteksta, nusra ce doci na red kad se asadu brnjica permanentno stavi i ne bude ugrozen status civilne populacije.
Prvo, ne poznaješ me i ne znaš koliko pratim.
Ako će ti pomoći, reći ću ti da pročitam sve što mi dođe pod ruku i pogledam maltene svaku emisiju do koje dođem.
I opet nisi odgovorio na pitanje.
Zato je i logično da te optuže da si simpatizer nusre i sličnih tekfirdzija, baš kao što se i oni mogu optužiti da su asadovci.
Naravno, slažem se. Da asad prestane bombardovati civilne ciljeve, nusra i slične njima bi izgubile plodno tlo.
Sam narod je protiv istih.
The 51st State

#134710 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

husein_kapetan wrote: 12/02/2020 21:10
The 51st State wrote: 12/02/2020 21:00
137 mijijardi dolara samo jedna zaljevska zemlja investira do kraja 2019 nebi li primati nesto..bilo sta uspjeli..i..? kontaj ovako..
Ne postoje novci koji mogu salomiti volju jednog naroda..
Jednostavno zato sto se u recentnoj istoriji nikada desilo nije..i akBog da nece ni u Siriji..
Ako su opozicionari primati sta su tvoji asadovci, divlje zvijeri koje rezu zivog covjeka motornom pilom? Nije ti to cojski na sta se furas. Kakve milijarde i gluposti sad? A sto se tice naroda mislis onih 10miliona sto je pobjeglo od asada i njegove genocidne klike, to se slazem, taj duh se nece lako slomiti.
The 51st State

#134711 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

King Theoden wrote: 12/02/2020 21:12
The 51st State wrote: 12/02/2020 21:01 Pratis povrsno i van konteksta, nusra ce doci na red kad se asadu brnjica permanentno stavi i ne bude ugrozen status civilne populacije.
Prvo, ne poznaješ me i ne znaš koliko pratim.
Ako će ti pomoći, reći ću ti da pročitam sve što mi dođe pod ruku i pogledam maltene svaku emisiju do koje dođem.
I opet nisi odgovorio na pitanje.
Zato je i logično da te optuže da si simpatizer nusre i sličnih tekfirdzija, baš kao što se i oni mogu optužiti da su asadovci.
Naravno, slažem se. Da asad prestane bombardovati civilne ciljeve, nusra i slične njima bi izgubile plodno tlo.
Sam narod je protiv istih.
Mislim da sam ti dovoljno precizno odgovorio.
Znas koliko me boli karina sto ce me neko optiziti da sam njihov simpatizer pogotovo ako je to optizba od strane forumskog asadovca.
Haj ponovicu jos jednom, jebe mi se za nusru i smatram da vise stete nego koristi nanosi, no s obzirom da je cijeli narod koji je protiv asada bez ikakve vanjske podrsle osim turske na kapaljku njihova egzostencija nije na redu da se razmatra kao opcija dok asad ima za cilj satiranje i protjerivanje stanovnistva koje mu oponira.
Nadzornik

#134712 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Koju su glupost Kurdi napravili sa Afrinom... :-)
Kako bi sad dobro doslo zatvaranje Idliba sa sjevera... :-?

Image
husein_kapetan

#134713 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Ma ja po obicaju toplu vodu nanovo izmisljam..a ako se postovana gospoda vrati malo unazad ovdje..postoje cijeli tomovi o onom o cemu pisem..kao i ona..recimo malo "poskupa" obuka tkzv. FSA koji potom ekspresno u nusrice predjose i sve rasplozivo njima predadose..ne postoji ni nezabozacko crpljenje sirijske nafte..a znamo ko je je i u koje svrhe prodavao i kupovao..ne postoje ni fakti da su cijele industrijske zone oko alepa demontirane i u tursku prokrijumcarene..
eh..samo vrh ledenog brijega..a nije da ne pisasmo i fakte podastirasmo..ali nekim je memorija kratkog daha..
Sagledati samo pakao koji sirijski narod na granici turske prolazi bez mogucnosti izbora..ima li iko zdrava razuma da ustvrdi da je tim nesretnicima data moducnost da predju na teritoriju pod kontrolom sirijske vlade..kao da se ne sjecamo recentne idlibske odiseje ini mnogih inih antem..
Ma kako bolan zivi i opstaje narod na teritorijama pod kontrolom sirijke vlade..
Mrske sije zbile redove i nema ni zraka za ostale..? o cemu se bolan ovdje diskutuje..i sta se pokusava servirati kao nekakav fakat..
Svasta..
Nadzornik

#134714 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Ovakve stvari se mogu kupiti,pokloniti ili prodati samo ako CIA to odobri i dozvoli.

Ovo kao da je Savo napisao:

Abu Tow on the frontline, will soon destroy and burn some Regime rats... :shock:
Image
The 51st State

#134715 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

husein_kapetan wrote: 12/02/2020 21:34 Ma ja po obicaju toplu vodu nanovo izmisljam..a ako se postovana gospoda vrati malo unazad ovdje..postoje cijeli tomovi o onom o cemu pisem..kao i ona..recimo malo "poskupa" obuka tkzv. FSA koji potom ekspresno u nusrice predjose i sve rasplozivo njima predadose..ne postoji ni nezabozacko crpljenje sirijske nafte..a znamo ko je je i u koje svrhe prodavao i kupovao..ne postoje ni fakti da su cijele industrijske zone oko alepa demontirane i u tursku prokrijumcarene..
eh..samo vrh ledenog brijega..a nije da ne pisasmo i fakte podastirasmo..ali nekim je memorija kratkog daha..
Sagledati samo pakao koji sirijski narod na granici turske prolazi bez mogucnosti izbora..ima li iko zdrava razuma da ustvrdi da je tim nesretnicima data moducnost da predju na teritoriju pod kontrolom sirijske vlade..kao da se ne sjecamo recentne idlibske odiseje ini mnogih inih antem..
Ma kako bolan zivi i opstaje narod na teritorijama pod kontrolom sirijke vlade..
Mrske sije zbile redove i nema ni zraka za ostale..? o cemu se bolan ovdje diskutuje..i sta se pokusava servirati kao nekakav fakat..
Svasta..

Opovrgavas li i dalje barel bombe po civilima, da ili ne, jednostavno pitanje, pa iskazi elememtarnu vjerodostojnost da te se iolo ozbiljno shvati kao apologetu rezima. Ako moze konkretan odgovor sa da ili ne.
Nadzornik

#134716 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Navodno je prekoracena linija dogovorena u Sociju.

Image
sarajevoxxxx

#134717 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Idlib: Novi turski konvoj ušao u Siriju. Po prvi put pored tenkova u konvoju se nalaze i vozila savremenog VBR-a
The 51st State

#134718 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

sarajevoxxxx wrote: 12/02/2020 21:44 Idlib: Novi turski konvoj ušao u Siriju. Po prvi put pored tenkova u konvoju se nalaze i vozila savremenog VBR-a
neibicajenobkasnis, oni danas i prvu salvu ispalili...
husein_kapetan

#134719 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

The 51st State wrote: 12/02/2020 21:40
husein_kapetan wrote: 12/02/2020 21:34 Ma ja po obicaju toplu vodu nanovo izmisljam..a ako se postovana gospoda vrati malo unazad ovdje..postoje cijeli tomovi o onom o cemu pisem..kao i ona..recimo malo "poskupa" obuka tkzv. FSA koji potom ekspresno u nusrice predjose i sve rasplozivo njima predadose..ne postoji ni nezabozacko crpljenje sirijske nafte..a znamo ko je je i u koje svrhe prodavao i kupovao..ne postoje ni fakti da su cijele industrijske zone oko alepa demontirane i u tursku prokrijumcarene..
Svasta..

Opovrgavas li i dalje barel bombe po civilima, da ili ne, jednostavno pitanje, pa iskazi elememtarnu vjerodostojnost da te se iolo ozbiljno shvati kao apologetu rezima. Ako moze konkretan odgovor sa da ili ne.
Da imas mrvu pristojnosti i objektivnosti ili da si covjek..gurnuo bi mi pod nos jedan je..ni moj post gdje ja nesto opravdavam ili relativiziram stradanje jednog jedinog civila u Siriji.. dedera ..inace ne mlati praznu slamu mi meni nekakve torove pod nos ne guraj..
Nevjerovatno
The 51st State

#134720 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

husein_kapetan wrote: 12/02/2020 21:50
The 51st State wrote: 12/02/2020 21:40
Svasta..

Da imas mrvu pristojnosti i objektivnosti ili da si covjek..gurnuo bi mi pod nos jedan je..ni moj post gdje ja nesto opravdavam ili relativiziram stradanje jednog jedinog civila u Siriji.. dedera ..inace ne mlati praznu slamu mi meni nekakve torove pod nos ne guraj..
Nevjerovatno

sta imam dalje pricati opovrgavas da je barel borbadovanje civila praksa rezima.
Nadzornik

#134721 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Tragom oslobodjenih gradova i sela po Idlibu:

Kazu da na znaku pise "Zabranjeno pjevanje"... :-)

... i pusenje... :D

Image
sumirprimus

#134722 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Ovaj je ba salonac nema drugog objasnjenja.cak i za bosnjine standarde kopcanja.. :lol:

Da li ste gledali dokumentarac?
Sta je bio muz koji vam je kao sporan? Koja je bila njegova uloga?
Sta je u filmu prikazano?
Ako se bar malo odmaknete od salonske i sektaske uloge sirenja propagande jbo vas alkaida na svaku recenicu.jestel gledali dokumentarac? Jeste svjesni kolko se izvaljujete?
De bar pogledajte pa onda dodjite na partiju sramote i prodaje obraza i casti za veceru.
Ajd sad

P.s kazu onaj risto djogo suelve trazio guzici cepa i naso ga.doduse kamerman mu je po guzici dobio.
salik79

#134723 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sumirprimus wrote: 12/02/2020 21:56 Ovaj je ba salonac nema drugog objasnjenja.cak i za bosnjine standarde kopcanja.. :lol:

Ako se bar malo odmaknete od salonske i sektaske uloge sirenja propagande jbo vas alkaida na svaku recenicu.jestel gledali dokumentarac? Jeste svjesni kolko se izvaljujete?
De bar pogledajte pa onda dodjite na partiju sramote i prodaje obraza i casti za veceru.
Ajd sad

P.s kazu onaj risto djogo suelve trazio guzici cepa i naso ga.doduse kamerman mu je po guzici dobio.
Da li si ti gledao srpske propagandne filmove/dokumentarce?! Da li si gledao "historijski" serijal "Ravna Gora"?!

Hajde ne dipr, nego procitaj linkove koje sam ti postavio. Ako zelis, da postavim clanke i ovdje?
The 51st State

#134724 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

salik79 wrote: 12/02/2020 22:01
sumirprimus wrote: 12/02/2020 21:56 Ovaj je ba salonac nema drugog objasnjenja.cak i za bosnjine standarde kopcanja.. :lol:

Ajd sad

Da li si ti gledao srpske propagandne filmove/dokumentarce?! Da li si gledao "historijski" serijal "Ravna Gora"?!

Hajde ne dipr, nego procitaj linkove koje sam ti postavio. Ako zelis, da postavim clanke i ovdje?
Dosta sto nam ti debunkiranu propagandu tog stila prezentujes.
sumirprimus

#134725 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Pusti sad propagandu.jesil gledo dokumentarwc?
Jestel vi ostali?
O cemu pricamo?
Prva misao poslje gledanja bila je jbm im mjku cetnicku zbog slicnosti..bukvalno isti MO .stim da smo mi imali zonu zabrane letova.to su oni bareli koje ste ismikavali.ko i zrtve.i sve vam je goli terorista ..
Pogledajte pa onda pljujte.da bi polemizirali morate bar znat o cemu polemisete a ne samo copi pejst sektasku propagandu sirit.
Locked