Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
Vsvp

#276 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vsvp »

Nažalost teško se u ovoj državi može nešto riješiti legalnim putem .
Da je garaža od nekog ludjaka ili fakina brzo bi se pročulo među tim majmunima što ostavljaju auto i ne bi nikome palo na pamet da ga ostavi i na 1 min ...
Ja bih kupio auto od 500 KM i sačekao prvog majmuna ispred garaže i lagano prošao kroz njega i pokazao mu da njegov stealth mode ne funkcioniše .
Pravdao bih se razlozima da sam žurio na posao ili vozio dijete u školu .
Kasnije bi se pročulo da nije baš pametno ostavljati auto tu i problem bi bio riješen .
Altsa

#277 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Altsa »

moonca wrote: 10/02/2020 20:26
Vrbaslija-BL wrote: 10/02/2020 20:00
Jel po tebi ovdje zakrcena ulica, molim te samo mi reci :D

Image
Parkirani auto nije tvoj???
Nije zakrcena jer je snimak - bez auta vjerovatno, kad skola ne radi, ili je izmedju sati, kada ti imash problem.
Ako nije- logika je - da se skloni s ulice i ne ometa prolaz drugim autima--parkirao se tu gdje je- nepropisno naravno- ali, vjerujucu da je napusteno-- tako i izgleda kao sto ti i ostali forumashi skrecu paznju, na.
Bilo kako, i da je super sredjena- ima vozaca koji ce se parkirati, pogotovo u vrijeme -spice - tj dolazska po djecu...

Tako, napokon si angazovao i komsije - ti sam, ne mozes nista, a ne znam ni kako ce ti opstina pomoci. :-)
Ne znam sto uopste odgovaras. vidis da trola i uglavnom pola posta te podrzava a drugu polovinu ne. klasicni trol.
Vrbaslija-BL

#278 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

Image
Parkirani auto nije tvoj???
Ispade da ja sam sebi parkiram ispred garaze i blokiram samog sebe :D
Naravno da nije moj...
Vrbaslija-BL

#279 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

Image
Nije zakrcena jer je snimak - bez auta vjerovatno, kad skola ne radi, ili je izmedju sati, kada ti imash problem.
Pa jeste izmedju tih sati kad dovoze djecu u skolu.. Ali poenta ove slike je da pobija teoriju kako meni parkiraju samo kad je ulica zakrcena.. I kako ljudi djelimicno imaju opravdanje sto mi parkiraju jer nemaju drugog mjesta...
Vrbaslija-BL

#280 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

Image
Ako nije- logika je - da se skloni s ulice i ne ometa prolaz drugim autima--parkirao se tu gdje je- nepropisno naravno- ali, vjerujucu da je napusteno-- tako i izgleda kao sto ti i ostali forumashi skrecu paznju, na.
Da se skloni sa ulilce i vjerujuci da je napusteno? :D :D :D

Da se skloni sa ulice pa onda meni zatvori garazu? Pa i ako vjeruje da je napustena moja garaza, sto je onda blokirao i ove druge dvije? Isto vjerujuci da su i one napustene? :D :D
Vrbaslija-BL

#281 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

moonca wrote: 10/02/2020 20:37
semirsar wrote: 10/02/2020 20:31
a ne znam vala ni sta s' ti pomogla osim sto ga trollas i sabiras postove, ha ja :roll:
Nista -izgleda, nije mi bitno ko ce mu pomoci- ocito niko- dok sam ne izgura.. al' eto-- imam istih problema... prolazim i vidim sta se moze zakonom rijesiti.

Ma, nije mi drago sto nabijam postove, bez veze.. al' eto.. :-D
Jos jedna stvar me kopka- al' ga ne mogu pitati.. .. :zoka:
Pa pitaj, nemoj da te kopka pa da nemozes spavati jos zbog moje garaze :D
Vrbaslija-BL

#282 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

moonca wrote: 10/02/2020 21:36 :zoka:
.. ne znam za taj pp- nisam sve citala -ocito- nesto drugo me kopka..
.. ne znam je li ? -- ti si skrenuo paznju na moj br... jos i da trolam... Image sto je nonsesne..

..situacija jeste zalosna- zbog toga sam se i ukljucila :)

tebi- poz..

Image
Neka si se ukljucio, ja sam zato i stavio ovu temu na forum da vidim jel ima neko pametan prijedlog
Vrbaslija-BL

#283 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

mirsek wrote: 10/02/2020 20:47
Vrbaslija-BL wrote: 10/02/2020 20:06
mirsek wrote: 10/02/2020 13:08 A mozes li npr. napisati na garazi:
OPREZ, PRISTUPAM I KORISTIM SVOJU IMOVINU ODLUCNO I PO ZAKONU. DA BI SRIJECILI SVE POSLJEDICE MOG ZAKONSKOG PRAVA KORISTENJA VLASTITE IMOVINE SAVJETUJEM DA VASA VOZILA DRZITE NA ODSTOJANJU KOJE NE SMETA UPOTREBI ISTE.
I onda kad ti neko parkira a nije tu ili nece da ode, ti fino otvori garazna vrata svom silom i neka lupi u njegovo auto.
Prije toga zovni policiju da imas za svaki slucaj dokaz da si ih zvao i da si trazio intervenciju.
Nemoram ja vratima od garaze lupati auta... Mogu ja i cekicem :D

Ali necu to da radim, nego hocu legalnim putem, zasto bih ja ostecivao auta, da ja budem sutra tuzen ili okrivljen za nesto.. Meni institucije trebaju osigurati nesmetan pristup garazi, garaza je legalan objekat, nije neka divlja gradnja na mjestu gdje nije dozvoljeno.. Znaci ako je legalna garaza, onda moraju institucije da se pobrinu da mi bude slobodan pristup.. A ne da ja uzimam pravdu u svoje ruke, pa da ja sutra budem kriv :-)
Pa zato ti i kazem, kod otvaranje tvoje garaze "slucajno" si lose procijenio udaljenost objekta koje ti blokira ulaz, a koje si svakako prijavio policiji jer tu ne treba biti. Ti svakako mozes tuziti opstinu/policiju za nemar. Dobio bi spor ali bi potrajalo.
Da li slucajno ili ne slucajno... Ako nekome ostetis njegov auto, namjerno ili nenamjerno, ti si mu napravio stetu, i moze te covjek tuziti...
Vrbaslija-BL

#284 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

semirsar wrote: 10/02/2020 21:52 @Vrbaslija-BL je trazio konkretan savjet i pomoc, a ne... ma svega je bilo, a od cega bi samo on na kraju ostao krivih ledja.

ne upratih tvoj lik i djela na ovom forumu, ali procitah sve u ovoj temi, oprostimimolinte ako sam sta pogrijesio, ali... osim trollanja i prisjedanja cojku na muku nis' ja drugo od tebe ne skontah ovdeka. :maca:

peace Image
Prijatelju tebi svaka cast na pomoci i na savjetu.. Ja sam to i ocekivao, znaci da me neko uputi na neki legalan put do rijesenja.. Zato sam i postavio ovu temu u nadi da cu konacno naci rijesenje svog problema.. I hvala ti puno.. Godinama ja hodam okolo, i svi me vodaju od shaltera do shaltera, hajde kod onoga, hajde kod ovoga... Obrati se ovome, obrati se onome.. I tako godinama.. Zahvaljujuci tebi mislim da sam na dobrom putu da dodjem do legalnog rjesenja..
Vrbaslija-BL

#285 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

Vsvp wrote: 11/02/2020 10:38 Nažalost teško se u ovoj državi može nešto riješiti legalnim putem .
Da je garaža od nekog ludjaka ili fakina brzo bi se pročulo među tim majmunima što ostavljaju auto i ne bi nikome palo na pamet da ga ostavi i na 1 min ...
Ja bih kupio auto od 500 KM i sačekao prvog majmuna ispred garaže i lagano prošao kroz njega i pokazao mu da njegov stealth mode ne funkcioniše .
Pravdao bih se razlozima da sam žurio na posao ili vozio dijete u školu .
Kasnije bi se pročulo da nije baš pametno ostavljati auto tu i problem bi bio riješen .
Ja sam isto jedno vrijeme kontao uzeti nekog starog dzipa sa onim stangama naprijed na blatobranima... I to da je neregistrovan, bez tablica i da nema ni osiguranja.. Pa ga sa tim dzipom ostrugati sa strane u prolazu.. Ili se zabijem u njega odozada, i kao uuuuups... Sorry, i produzim dalje... Vjeruj mi da sam i na to pomisljao.. Naljutim se tako, ali opet kad prespavam dodjem do sebe, pa kazem gdje cu to raditi
moonca

#286 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by moonca »

Vrbaslija-BL wrote: 12/02/2020 18:38
Neka si se ukljucio, ja sam zato i stavio ovu temu na forum da vidim jel ima neko pametan prijedlog
Svakako da ce biti- izaberi koji ti se cini i ostvarljiv.

Sretno. :thumbup:
Vrbaslija-BL

#287 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

moonca wrote: 12/02/2020 19:03
Vrbaslija-BL wrote: 12/02/2020 18:38
Svakako da ce biti- izaberi koji ti se cini i ostvarljiv.

Sretno. :thumbup:
Pa izgleda da sam na dobrom putu zahvaljujuci ovom gore covjeku.. Tebi isto hvala na komentarima, i svima drugim koji su se ukljucili u ovu temu..
mayab

#288 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by mayab »

Ja bih ipak ustrajao u tome da su mi vrata od garaže uredna, fino ofarbana,
i da imaju dobro vidljive natpise o zabrani parkiranja, jer je garaža stalno u upotrebi, "te prijetnjom" od kazni i odšlepavanju neovlašteno parkiranih automobila!
Takođe , staviti da je pod video nadzorom, te da će neovlašteno parkirani biti policijski procesuirani !
dostavljac

#289 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by dostavljac »

Probajte ovako nešto kada kod njega može ovako proci mozda moze i kod vas..Image
Image
Vrbaslija-BL

#290 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

dostavljac wrote: 13/02/2020 09:15 Probajte ovako nešto kada kod njega može ovako proci mozda moze i kod vas..Image
Image
Moze kod njega zato sto mu niko nije inspekciju jos pozvao :D
dostavljac

#291 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by dostavljac »

Treba probati...mozda upali mozda ne....
Dioklecijan

#292 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Dioklecijan »

To sa garažom nije samo kod tebe problem, to je po cijeloj državi tako. Imam i ja isti problem, imaju i ove garaže do moje. Svađali se sa rajom i ništa. Pazi slučaj kod komšije prošle godine, policajac ali specijalac kome tu blizu žive rodtelji, došao službenim autom specijalne policije, parkirao mu ispred garaže i ovaj ga zatekao kako parkira i skrenuo mu pažnju "nemoj da parkiraš ispred trebaće mi garaža", policajac mu odgovorio leđima okrenut "ja ću da parkiram gdje ja hoću". Pa ti vidi pa plati opet porez da oni imaju od čega primiti platu. 8-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#293 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by _BataZiv_0809 »

Vrbaslija-BL wrote: 12/02/2020 19:09

Pa izgleda da sam na dobrom putu zahvaljujuci ovom gore covjeku.. Tebi isto hvala na komentarima, i svima drugim koji su se ukljucili u ovu temu..
Mogu li ostali forumasi cuti za taj put? Mozda ce neko sa slicnim problemom naci ovu temu i na njoj tvoj odgovor pa si em sebi rijesio problem em pomogao drugom :thumbup:
manijak1

#294 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by manijak1 »

Dioklecijan wrote: 02/03/2020 00:07 To sa garažom nije samo kod tebe problem, to je po cijeloj državi tako. Imam i ja isti problem, imaju i ove garaže do moje. Svađali se sa rajom i ništa. Pazi slučaj kod komšije prošle godine, policajac ali specijalac kome tu blizu žive rodtelji, došao službenim autom specijalne policije, parkirao mu ispred garaže i ovaj ga zatekao kako parkira i skrenuo mu pažnju "nemoj da parkiraš ispred trebaće mi garaža", policajac mu odgovorio leđima okrenut "ja ću da parkiram gdje ja hoću". Pa ti vidi pa plati opet porez da oni imaju od čega primiti platu. 8-)
To se vrlo lako rješava :oops: zapišeš registraciju , prijaviš dežurnom PU , ako nije , a nije na intervenciji tada bio , vidjećeš hoće li slijedeći put tako bahato se ponašati i hoće li biti tako kako on hoće.
Druga je stvar ako ne želite zamjeranje ili očekujete da vam neko peti šesti riješi problem.Imaš opciju i pozivanja pauka .
Sada već i postoji problem na javnim parking prostorima , gdje te pojedinci mrtvo hladno blokiraju , ne ostavljajući kontakt broj unutar auta.
I to prijaviš drotovima , patrola koja dođe , lijepo sačini uviđaj i kaznu .
Vrbaslija-BL

#295 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

Dioklecijan wrote: 02/03/2020 00:07 To sa garažom nije samo kod tebe problem, to je po cijeloj državi tako. Imam i ja isti problem, imaju i ove garaže do moje. Svađali se sa rajom i ništa. Pazi slučaj kod komšije prošle godine, policajac ali specijalac kome tu blizu žive rodtelji, došao službenim autom specijalne policije, parkirao mu ispred garaže i ovaj ga zatekao kako parkira i skrenuo mu pažnju "nemoj da parkiraš ispred trebaće mi garaža", policajac mu odgovorio leđima okrenut "ja ću da parkiram gdje ja hoću". Pa ti vidi pa plati opet porez da oni imaju od čega primiti platu. 8-)
To je vec stvar bahatosti policije.. Bahati su pojedinci koji nisu niko i nista, a kamoli jos ako je policajac i jos sa sluzbenim vozilom..
Vrbaslija-BL

#296 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

_BataZiv_0809 wrote: 02/03/2020 00:46
Vrbaslija-BL wrote: 12/02/2020 19:09

Mogu li ostali forumasi cuti za taj put? Mozda ce neko sa slicnim problemom naci ovu temu i na njoj tvoj odgovor pa si em sebi rijesio problem em pomogao drugom :thumbup:
Pa ne bih javno govorio o tome.. Ali ako neko ima slican problem, neka mi se javi na PP i ja ga mogu uputiti
Vrbaslija-BL

#297 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

manijak1 wrote: 02/03/2020 12:01
To se vrlo lako rješava :oops: zapišeš registraciju , prijaviš dežurnom PU , ako nije , a nije na intervenciji tada bio , vidjećeš hoće li slijedeći put tako bahato se ponašati i hoće li biti tako kako on hoće.
Ja sam imao puno drasticnije situacije pa nije bilo nista od policije.. Recimo jednom prilikom lik sjedi u autu, ja pokucam, reko molim vas trebam da izadjem iz garaze... On kaze MARS U PICKU MATERINU... I tako ja njemu govorim da pomakne auto, on mene u picku materinu salje... Ja fino slikam auto sa svih strana i njega kako sjedi unutra... Zovnem policiju, kazem jebe mi majku i nece da pomakne auto, nemogu da izadjem iz garaze... Tad je policija ozbiljno shvatila situaciju pa su poslali nekoga... Inace nece ni da dodju ako se samo radi o tome da ja nemogu izaci iz garaze, ali posto je ovdje bio i verbalni okrsaj koji je mogao preci u fizicki sukob onda su poslali 4 interventna policajca.. To nisu oni obicni policajci pozornici, nego oni u cizmama i kombinezonima, sto dolaze ako se treba marisati sa nekim... Medjutim od poziva do dolaska tih interventnih policajaca je trebalo oko 30 minuta, a ovom frajer se odvezao jer mu je dijete izaslo iz skole... Policajci su bili bas nabrijani kad su dosli, medjutim njega nije bilo... Ja kazem evo vam slike, uslikao sam ga, ima i broj tablica, ima sve ali je lik otisao... Oni kazu eeeeeh nemozemo onda nista posto ga nismo zatekli na licu mjesta... Kako nemozete pa evo slike... Kazu oni dzaba, moramo ga zateci na licu mjesta... Jedino sto mozes je da ga tuzis privatnom tuzbom na sud... Privatnom tuzbom ja kazem? Kazu oni da... To je sve sto mi mozemo.. Mi jedino mozemo napisati uvidjaj na osnovu kojeg ce se pronaci identitet tog vozaca, ali nemozemo nista vise... Mozemo samo saznati ko je vlasnik vozila pa da ga vi sudom privatno tuzite... Meni je to bilo smijesno..
Znaci to da ti slikas pa da ga policija na osnovu toga kaznjava, od toga nema nista druze moj :D
Vrbaslija-BL

#298 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

Druga je stvar ako ne želite zamjeranje ili očekujete da vam neko peti šesti riješi problem.Imaš opciju i pozivanja pauka .
Pauka nemozes ti zvati direktno, nego moras nazvati Policiju pa onda oni zovu pauka ako je potrebno... Znaci nemozes ni pauka ti zvati :D
Vrbaslija-BL

#299 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

Sada već i postoji problem na javnim parking prostorima , gdje te pojedinci mrtvo hladno blokiraju , ne ostavljajući kontakt broj unutar auta.
I to prijaviš drotovima , patrola koja dođe , lijepo sačini uviđaj i kaznu .
To jeste ako dodje policija i ako zatekne taj auto.. Medjutim recimo meni policija nece ni da dodje vrlo cesto.. Ili kazu nemamo nikoga trenutno na raspolaganju da posaljemo.. Ili dodju ali za pola sata minimum.. U medjuvremenu auto ode, i kad dodje policija opet nista... Jos ja moram cekati policiju da dodje, znaci izgubim pola sata minimum kad zovnem policiju da bi se desilo NISTA.. Zato cesto i ne zovem policiju jer njima treba pola sata da dodju, a auto se skloni u roku od 15-20 minuta pa mi je to manje vremena za cekanje..
benzapen

#300 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by benzapen »

Bojim se da ti jedino preostaje da bušiš gume, i to bez svađe. Postaviš ekser zaboden u drvo ispod gume, bez puno priče. Vjerujem da nakon desetak takvih situacija papani neće više parkirati. Neki će krpiti gume i ovima drugima pričati šta im se dogodilo. Od policije hajra nema svakako. Njih zanima isključivo da lihvare u saobraćaju i da se ogrebu o kakvu džabicu.
Locked