Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
L u c i f e r

#75151 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by L u c i f e r »

Odgorice valjda nekad i ovom cetnickom govedu

15 godina vec jede govna
animus

#75152 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by animus »

Pravda za naseg precjednika sa velikim jajima.
Sta misle ti amerikanci? Bace hiljadu bombi obogacenim uranom i da ce srbi pokleknuti. Mogu bacit jos hiljadu opet srbi nece pokleknuti. Hajde da se kladimo. Eno precjednik jos jedan helikopter narucio. Ima da se ganjamo po nebu ako ameri opet krenu.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#75153 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by izvrsni direktor »

Neka malo zabaveza glupi narod, sirenje medjunacionalne mrznje je iproban recept, a tek ukidanje bosne i osamostaljenje rsa. Bakir zadovoljno trlja ruke, dok zaludjena masa sa negativnim koeficijentom inteligencije nestrpljivo ceka odgovor bakira sa spremnim povicima "tooooo nek si mu rekao preCjednice nas"...
U smiraj dana bakir i dodik se sastase da dogovore nove korake za naredni dan.
escobar__

#75154 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by escobar__ »

L u c i f e r wrote: 12/02/2020 17:57 Odgorice valjda nekad i ovom cetnickom govedu

15 godina vec jede govna
Neće. Mislim da je ovo finalna faza i da se Bosna kreće u smjeru ili opstanka uz bukvalno reset ili raspada. Došlo se do Ustavnog suda, a dalje od toga teško da šta ima.
MaksprotivMarksa

#75155 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by MaksprotivMarksa »

swanfilter wrote: 12/02/2020 17:49
MaksprotivMarksa wrote: 12/02/2020 17:28 Ne znam sta je sega u svemu ovome, Srbi su 100 posto u pravu ovaj put, to sto su nemocni je samo opasnije po BiH jer vidimo da se prizeljkuje scenarij novog rata od strane botova SDA, valjda u nadi da ce protjerati milion Srba, a ako to ne mogu uraditi onda da se nastavi ignoriranje srpskog faktora i preglasavanje zajedno sa strancima.

Ako cemo nekada praviti drzavu od ove Bosne i Hercegovine vrijeme je da razumijemo druge i drugacije, da ne preglasavamo jedni druge, da na bazi konsenzusa donosimo sve odluke od znacaja za BiH, BiH moze funkcionirati bez ikakvih problema, ali funkcionalna BiH nije nikome od interesa, pa ni ekstremnom bosnjackom faktoru okupljenom oko SDA, taj faktor ce jednog dana unistiti i posljednju nadu o BiH, a vi se i dalje ponasajte kao Srbi u vrijeme pocetka raspada Jugoslavije, ha ha, sega, fuj.
Ajd, procitaj jos jednom taj fasizam od zakona, pokusaj legalizacije ratnog djelovanja i jos veci pokusaj glumljenja drzave. Posebno onaj dio o plovidbi.

U normalnoj drzavi vec sutradan bi se izjasnjavali o krivici ...
Procitao sam, zakon nije fasisticki jer nije antimarksisticki socijalisticki zakon, nije romanticarsko nacionalistticki, te ga ne provodi, ili garantuje njegovo provodjenje, revolucionarni pokret okupljen oko ovih znacajki. (fasizam ima svoju definiciju, rat za pojmove je u toku i nema potrebe da neznanje uzimamo kao normu u raspravama)

Dalje, ja se nisam osvrnuo na sam zakon, osvrnuo sam se na praksu preglasavanja u instituciji Ustavnog suda, kao i prisustvo stranog faktora u istom, suludo je da negator drzave jedini ima svijest o suverenitetu drzave, to je jos jedan oksimoron politike U NAS.

Takodjer, ono najvaznije, vrijeme je da Bosnjaci prestanu sanjati progon Srba ili njihovu iluminaciju i prihvatanje drzave BiH kao nacionalne drzave Bosnjaka, da se prestanu kriti iza velikih i mocnih, te da pokusaju sa Srbima i Hrvatima pronaci modele zajednicke saradnje, nece se moci nista uradoti prisilom, a homogenizacija druga dva naroda je logicna reakcija na politiku u Bosnjaka, to ponasanje lici na ponasanje Srba iz druge polovone osamdesetih godina proslog vijeka, a vi i dalje trabunjajte i sve svodite na salu.

Ja kao gradjanin BiH, Bosnjak po nacionalnosti ne zelim da imam strani faktor u institucijama od znacaja za BiH, ne zelim da zivim u protektoratu, a zelim da na bazi konsenzusa sa drugim gradjanima u BiH donosim odluke od znacaja za BiH, nijedna drzava, a najmanje ova i ovakva BiH ne vrijedi ni 100 ljudskih zivota, ovakve stvari i naratovi su priprema za sukobe, a ja ih ne zelim vidjeti, narocito ako jasno vidim da bi, ovaj put, moj narod bio glavni krivac za nove sukobe zarad nicega.
archi_a

#75156 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

Image
mishic

#75157 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mishic »

Kada bi budala znala da je i koliko je budala, nebi ni bila budala. Ali budala misli da je jedino on pametan a da su oko njega sve same budale.
I kada budala svoje tumačenje nečega počne tumačiti kao jedino ispravno a svako drugo tumačenje, ma koliko tih drugih koji drugačije misle bilo i ma ko oni bili, pogrešnim, onda budali to postaje potvrda da je jedino on pametan i najpametnji, a da su svi drugi budale.
A upravo to je sigurna potvrda da je neko budala i da, na žalost, kao budala, nikako ne može da shvati da je budala.
A da logika budale jeste potpuno naopaka pogledajmo na slijedećem primjeru.
Da se ne vraćamo daleko nazad, na vrijeme donošenja Dejtonskog mirovnog sporazuma, koji je za neke bio apsolutno neprihvatljiv sve dok nisu shvatili da od njega mogu napraviti "žvaku" i razvlačiti ga i tumačiti kako njima odgovara, dok ga nisu pretvorili u "švedski sto" pa iz njega uzimali samo ono što im iz njega odgovara a potpuno opstruirali i odbacivali ono što im ne odgovara, te na taj način ga potpuno izvitoperili a onda danonoćno počeli da ga veličaju, zaklinju se u njega, brane ga i štite svim mogućim sredstvima ali samo onaj dio i u onome što njima iz tog sporazuma paše. Ono što danas ostade od tog sporazuma nije ni nalik onome što je i Duh i Slovo tog sporazuma, ali upravo to je ono što se manijački brani i u što se manijački zaklinju oni koji su bili žestoki protivnici tog sporazuma. Sjetimo se samo opstrukcija povratka.
A bez povratka ništa u ovoj zemlji ne može biti ni nalik onome što su Slovo i Duh dejtonskog sporazuma podrazumijevali i zacrtali.
Da ne govorimo o drugim, a ima ih bezbroj, izigranim projekcijama dejtonskog sporazuma.
Danas je na red došla još jedna. Zaštitnici Dejtona zaboravljaju da je taj sporazum propisao i nadležnosti i sastav Ustavnog suda, i da je taj Sud kao takav sastavni dio Dejtona. Biti za Dejton a protiv odluka ili sastava tog Suda, ili insistirati da Dejton opstane a da se stranci iz Ustavnog suda odstrane, isto je kao insistirati na pravu na život neke osobe a tražiti da joj se odrubi glava.
I sada jeli lud onaj ko tvrdi da to nije moguće ili pak onaj ko insistira na tome.
Bezobrazluk, lopovluk, zloupotrebe, ultimatumi, pritisci, ucjene i milion drugih vrsta i načina ataka na izvorni Dejton unakaradili su ga do te mjere da je danas zaista teško razlučiti šta jeste a šta nije taj nesretni Dejton. A upravo on, taj unakaženi, izvitopereni i neprepoznatljivi Dejton je ono u što se njegovi izvorni kritičari zaklinju.
Da je Dejton uistinu proveden i dosljedno provođen posljedice agresije ni iz daleka nebi bile katastrofalne kao što danas jesu. Insistirati danas na njegovom provođenju nije isto kao što bi bilo da je on stvarno i dosljedno kontinuirano provođen.
Pa ipak, ovi što misle da su jedino oni pametni pa i dalje samo svoje tumačenje drže jedino meritornim a zapravo su i dalje samo drski i bezobrazni ili totalne budale, idu još jedan korak dalje u skrnavljenju i nepoštovanju Dejtona.
Ipak je vrijeme da se podvuče linija, da se stane na crtu, da se ne odstupa i ne popušta ni milimetra i da se konačno kaže STOP.
Dalje se više ovako ne može.Pa da vidimo šta i kako ćemo dalje. Hoćemo li na devedesetu i Republiku Bosnu i Hercegovinu, hoćemo li u novi sukob, Dejton II, ili nešto četvrto, svejedno je. Sve je bolje od ovoga što danas nije ni nalik ni Dejtonu ni bilo čemu što bi bilo podnošljivo.
Oni što i ovo blokiraju moraju biti svjesni da je ta blokada dobrodošla kao potvrda da se ovako ipak ne može dalje.
155_mm

#75158 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

@MaksprotivMarksa

smanji malo guslanje o nekakvom koncenzusu.

bez koncenzusa je milorad ozakonio da pola drzavnog teritorija ne pripada drzavi BiH. a ti nam guslas o koncenzusu.

oladi bre malo!
swanfilter

#75159 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by swanfilter »

MaksprotivMarksa wrote: 12/02/2020 18:05
swanfilter wrote: 12/02/2020 17:49
MaksprotivMarksa wrote: 12/02/2020 17:28 Ne znam sta je sega u svemu ovome, Srbi su 100 posto u pravu ovaj put, to sto su nemocni je samo opasnije po BiH jer vidimo da se prizeljkuje scenarij novog rata od strane botova SDA, valjda u nadi da ce protjerati milion Srba, a ako to ne mogu uraditi onda da se nastavi ignoriranje srpskog faktora i preglasavanje zajedno sa strancima.

Ako cemo nekada praviti drzavu od ove Bosne i Hercegovine vrijeme je da razumijemo druge i drugacije, da ne preglasavamo jedni druge, da na bazi konsenzusa donosimo sve odluke od znacaja za BiH, BiH moze funkcionirati bez ikakvih problema, ali funkcionalna BiH nije nikome od interesa, pa ni ekstremnom bosnjackom faktoru okupljenom oko SDA, taj faktor ce jednog dana unistiti i posljednju nadu o BiH, a vi se i dalje ponasajte kao Srbi u vrijeme pocetka raspada Jugoslavije, ha ha, sega, fuj.
Ajd, procitaj jos jednom taj fasizam od zakona, pokusaj legalizacije ratnog djelovanja i jos veci pokusaj glumljenja drzave. Posebno onaj dio o plovidbi.

U normalnoj drzavi vec sutradan bi se izjasnjavali o krivici ...
Procitao sam, zakon nije fasisticki jer nije antimarksisticki socijalisticki zakon, nije romanticarsko nacionalistticki, te ga ne provodi, ili garantuje njegovo provodjenje, revolucionarni pokret okupljen oko ovih znacajki. (fasizam ima svoju definiciju, rat za pojmove je u toku i nema potrebe da neznanje uzimamo kao normu u raspravama)

Dalje, ja se nisam osvrnuo na sam zakon, osvrnuo sam se na praksu preglasavanja u instituciji Ustavnog suda, kao i prisustvo stranog faktora u istom, suludo je da negator drzave jedini ima svijest o suverenitetu drzave, to je jos jedan oksimoron politike U NAS.

Takodjer, ono najvaznije, vrijeme je da Bosnjaci prestanu sanjati progon Srba ili njihovu iluminaciju i prihvatanje drzave BiH kao nacionalne drzave Bosnjaka, da se prestanu kriti iza velikih i mocnih, te da pokusaju sa Srbima i Hrvatima pronaci modele zajednicke saradnje, nece se moci nista uradoti prisilom, a homogenizacija druga dva naroda je logicna reakcija na politiku u Bosnjaka, to ponasanje lici na ponasanje Srba iz druge polovone osamdesetih godina proslog vijeka, a vi i dalje trabunjajte i sve svodite na salu.

Ja kao gradjanin BiH, Bosnjak po nacionalnosti ne zelim da imam strani faktor u institucijama od znacaja za BiH, ne zelim da zivim u protektoratu, a zelim da na bazi konsenzusa sa drugim gradjanima u BiH donosim odluke od znacaja za BiH, nijedna drzava, a najmanje ova i ovakva BiH ne vrijedi ni 100 ljudskih zivota, ovakve stvari i naratovi su priprema za sukobe, a ja ih ne zelim vidjeti, narocito ako jasno vidim da bi, ovaj put, moj narod bio glavni krivac za nove sukobe zarad nicega.
Poceo sam te citati, al ne mogu ... Suplja demagogija ...

Samo u vezi U suda. Oni su htjeli strance zbog preglasavanja Bosnjaka. Danas ih hoce maketi jer rade za Bosnjake. Ne znaju oni sami sta bi ..

Eto, idi ti tamo, pa se lijepo pokusaj dogovoriti u vezi bosnjackog jezika, prije svega ...
House

#75160 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by House »

jagugu wrote: 12/02/2020 17:52
:lol:
155_mm

#75161 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

kako stvari stoje dejtonska BiH je dozivjela klinicku smrt. skoro sve je blokirano sta se moze blokirati od strane vodstva bh. srba i bh. hrvata.
tandmand

#75162 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by tandmand »

155_mm wrote: 12/02/2020 18:13 @MaksprotivMarksa

smanji malo guslanje o nekakvom koncenzusu.

bez koncenzusa je milorad ozakonio da pola drzavnog teritorija ne pripada drzavi BiH. a ti nam guslas o koncenzusu.

oladi bre malo!
Ma to je kao ona priča od Mate Đakovića: "sjedite, dogovarajte se .. što se ne dogovarate" a njegov sagovornik "negira se bosanski jezik, otima se imovina Bošnjacima, nema ih u javnim institucijama, vlada aparthejd ..." a on opet "pa sjedite, dogovarajte se .. što se ne dogovarate" ...
MaksprotivMarksa

#75163 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

RS je dio drzave BiH, kao i svi drugi dijelovu unutrasnje organizacije BiH, vlasnistvo tih organizacionih jedinica je po automatizmu i vlasnistvo BiH.

Sto se tice suda, ti si i sam potvrdio da sud radi u korist Bosnjaka, a protiv Srba, da se preglasava, dakle dao si za pravo Dodiku sto se zali.

Sto se tice jezika, konsenzus je moguc i relaksacijom odnosa bi se to moglo uraditi, ja sam u to uvjeren, neustavne paraskole ala one u Konjevic Polju su lose rjesenje, ne donose nista dobro ni FBiH ni RS-u.

Podrzavajte lose stvari, ismijavajte, ne shvatate da ideja vase BiH ne moze biti realizirane bez masovnog rata i milion protjeranih, svaka vam cast svima kada vam je tako jednostavno sve to.

Malo objektivnosti ne bi skodilo, nije politika sport i navijanje, ali sta plemena znaju o pojmu politickog.
swanfilter

#75164 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by swanfilter »

Ti spavas dugi niz godina, pa se iznenada probudis na ovakav dan ...
Arachnoidea

#75165 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Arachnoidea »

MaksprotivMarksa wrote: 12/02/2020 18:26 RS je dio drzave BiH, kao i svi drugi dijelovu unutrasnje organizacije BiH, vlasnistvo tih organizacionih jedinica je po automatizmu i vlasnistvo BiH.

Sto se tice suda, ti si i sam potvrdio da sud radi u korist Bosnjaka, a protiv Srba, da se preglasava, dakle dao si za pravo Dodiku sto se zali.

Sto se tice jezika, konsenzus je moguc i relaksacijom odnosa bi se to moglo uraditi, ja sam u to uvjeren, neustavne paraskole ala one u Konjevic Polju su lose rjesenje, ne donose nista dobro ni FBiH ni RS-u.

Podrzavajte lose stvari, ismijavajte, ne shvatate da ideja vase BiH ne moze biti realizirane bez masovnog rata i milion protjeranih, svaka vam cast svima kada vam je tako jednostavno sve to.

Malo objektivnosti ne bi skodilo, nije politika sport i navijanje, ali sta plemena znaju o pojmu politickog.
Kakav dogovor kad je Ustavni sud u pitanju, ili je nesto u skladu sa Ustavom ili nije, ne mozes se dogovoriti da budes malo trudan. To o cemu ti pricas je zemlja cvijeca i cokolade, izbaci strance a odluke nikako nece biti donosene onako kako odgovara RSu jer su te sudije apsolutno nezavisne, mozes mislit...
MaksprotivMarksa

#75166 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Najbitnije je da smo objektivni, neka stranaca, a puna usta gradjanske BiH, gradjanska po uzusima SDA, gradjani begovi, kralj gradjanin Izetbegovic Osmi i kmetovi, uzivajte u iluzijama, protjerajte milion ljudi, spalite ih, radite sta hocete, selam.
mishic

#75167 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mishic »

Mic po mic, korak po korak do konačnog cilja! To je Dodikov cilj i plan.
Jedna varijanta je dio po dio Dejtona kršiti a odgovarajući dio braniti i na njega se pozivati te tako iz dana u dan ići ka cilju.
Druga varijanta je blokadama i ucjenama dokazivati da je ovo stanje neodrživo i da jedini izlaz iz njega jeste naredni korak- razlaz.
Po njegovoj logici skrnavljenje Dejtona ne ruši Dejton nego Dejton pretvara u čvrst oslonac i stepenicu koja vodi samo u jednom pravcu.
tandmand

#75168 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by tandmand »

Srpski predložak "Đura" za koncezus i relaksaciju:

"Koncezusom treba potvrditi Đurin autoritet, lik i djelo a on će vam oprostiti što vas je bio. Daljnja relaksacija odnosa će se zasnivati na tome da se Đuri ne staje ne put, jer je poširok i mogao bi se iznervirati"
MaksprotivMarksa

#75169 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Dupli
miop

#75170 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by miop »

...
Last edited by miop on 12/02/2020 19:09, edited 1 time in total.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#75171 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Pitar sa Kariba »

MaksprotivMarksa wrote: 12/02/2020 18:50 Dupli
A ni ovaj ti nije sta.....
moa

#75172 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by moa »

MaksprotivMarksa wrote: 12/02/2020 18:26 RS je dio drzave BiH, kao i svi drugi dijelovu unutrasnje organizacije BiH, vlasnistvo tih organizacionih jedinica je po automatizmu i vlasnistvo BiH.

Objektivnosti, nakon genocida po cijeloj Bosni i Hercegvini. Daj bre drzavu urediti po principu Distrikta Brcko eto kako moze.
studiorum_tuzlaensis

#75173 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by studiorum_tuzlaensis »

Idu izbori, pa ide prica za krezubu sirotinju...

Dugo im je trebalo od ANPa. :)

Samo Deutchland bajo moj, liječi sve probleme. I one emocionalne i materijalne.
MaksprotivMarksa

#75174 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

moa wrote: 12/02/2020 19:06

Objektivnosti, nakon genocida po cijeloj Bosni i Hercegvini. Daj bre drzavu urediti po principu Distrikta Brcko eto kako moze.
Sve drugo vodi u produbljivanje tenzija i odrzavanje ovog, po drustvo, opasnog poretka i narativa.

Genocid je tezak pojam, ne treba ga relativizirati sa opaskama poput tvoje, u Srebrenico je bio genocid, gotovo kompletna muska populacija je ubijena, ali to nije slucaj sa cijelom BiH, a kako ti pretjerujes tako i oni pretjeruju sa ciframa iz Drugog rata, tako se vrtimo u krug, a najdraze je svima kada ga zabibere drugima, dok smo u isto vrijeme upuceni jedni na druge ako zelimo razvoj.

Kako god, imas izbor, provedi ti veci genocid i etnicko ciscenje miliona gradjana BiH, ali nemoj te svoje necasne namjere da krijes pod krinkom borbe za drzavu, to je cista mrznja i nista drugo.

Zato je objektivnost nuznost.
escobar__

#75175 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by escobar__ »

studiorum_tuzlaensis wrote: 12/02/2020 19:15 Idu izbori, pa ide prica za krezubu sirotinju...

Dugo im je trebalo od ANPa. :)

Samo Deutchland bajo moj, liječi sve probleme. I one emocionalne i materijalne.
Velikosrpski projekat je ipak ozbiljniji od političkih predstava za krezubu sirotinju.
Locked