Sirija vol. 2
-
sarajevoxxxx
#134626 Re: Sirija vol. 2
Erdogan: U slučaju da naše snage budu napadnute udarit ćemo na režimsku vojsku i na teritoriji koju ne obuhvata dogovor u Sočiju.
#شام #عاجل | أردوغان: في حال اعتدائه على قواتنا، سنضرب جيش النظام السوري حتى في المناطق غير المشمولة باتفاق سوتشي
#شام #عاجل | أردوغان: في حال اعتدائه على قواتنا، سنضرب جيش النظام السوري حتى في المناطق غير المشمولة باتفاق سوتشي
- Herr Flick
#134627 Re: Sirija vol. 2
Nikad nije ni postajala ljubav, niti ce postojat izmedju bilo koje drzave na svijetu.. Tu sve prevladavaju interesi, u igri su projekti vrijedni milijardi dolara, i sad to sve da padne u vodu radi tamo nekih Arapa Sirijica, opet ce tu past dogovor izmedju Erdogana i Putina nemoj u to sumnjatsarajevoxxxx wrote: ↑12/02/2020 09:36 Erdogan je prvi put jasno rekao da Rusija i Iran čine masakre u Idlibu.
Ipak ljubav između Rusije i Turske kratko trajala.
-
The 51st State
#134628 Re: Sirija vol. 2
ciza je podvucena, vidjecemo ko ce je prvi preci.
jasno optuzeni rusija, iran i rezim za masakre nad civilima,a izgleda i hts ce morati u reformu ili raspustanje.
jasno optuzeni rusija, iran i rezim za masakre nad civilima,a izgleda i hts ce morati u reformu ili raspustanje.
- King Theoden
#134629 Re: Sirija vol. 2
Za tursku je najbolje da izbjeglice iz turske vrati u siriju.The 51st State wrote: ↑12/02/2020 10:24 ciza je podvucena, vidjecemo ko ce je prvi preci.
Kurdi su već ponudili da ih prime.
- dragma
- Vozim: Pješe
#134630 Re: Sirija vol. 2
- Ironmen
#134631 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote: ↑12/02/2020 00:0144,4 hiljade pregleda za dva sata.
Dragi Allahu oprosti im njihove grijehe i primi molbe da rat sto prije prestane...
-
The 51st State
#134632 Re: Sirija vol. 2
https://en.wikipedia.org/wiki/KORAL_Ele ... are_System
ode i ova igracka za potrebe turske vojske u idlibu.
ode i ova igracka za potrebe turske vojske u idlibu.
- Ironmen
-
The 51st State
#134634 Re: Sirija vol. 2
zapitas li sebe kako mozes podrzavati barelanje, masakriranje, koncentracione logore, izivljavanje nad mrtvim i zivim od strane tvojih favorita?
- Herr Flick
#134635 Re: Sirija vol. 2
Kakvevreforme, mislis da dozvole slusanje muzike i da propustis dzumuThe 51st State wrote: ↑12/02/2020 10:24 ciza je podvucena, vidjecemo ko ce je prvi preci.
- dragma
- Vozim: Pješe
#134636 Re: Sirija vol. 2
Pola će ih izginuti dok dođu do Sirije...sarajevoxxxx wrote: ↑12/02/2020 09:44 Erdogan: U slučaju da naše snage budu napadnute udarit ćemo na režimsku vojsku i na teritoriji koju ne obuhvata dogovor u Sočiju.
-
The 51st State
#134637 Re: Sirija vol. 2
sta ja znam, da smanje ribu vjerovatno.Herr Flick wrote: ↑12/02/2020 11:11Kakvevreforme, mislis da dozvole slusanje muzike i da propustis dzumuThe 51st State wrote: ↑12/02/2020 10:24 ciza je podvucena, vidjecemo ko ce je prvi preci.
jasno optuzeni rusija, iran i rezim za masakre nad civilima,a izgleda i hts ce morati u reformu ili raspustanje.![]()
- Ironmen
#134638 Re: Sirija vol. 2
Evo ovi tvoji al kaidasu su zakacili tijelo mrtvog izgorjelog pilota za ugljenisanu kozu kukom za motor, i idu se malo provozati do Idliba, zabava za sire mase al kaidasa i ostale bjelosvetkse bagre i sljama koji se dovuka u Siriju...The 51st State wrote: ↑12/02/2020 11:08 zapitas li sebe kako mozes podrzavati barelanje, masakriranje, koncentracione logore, izivljavanje nad mrtvim i zivim od strane tvojih favorita?
Kako god da okrenes i ti to sam znas Sirija je prije rata bila dosta uredjena zemlja ne na nivou zapadnih evropskih zemalja ali za BI su bili zapad kakav god Assad bio.
Zamisli da ovi dodju na vlast i preuzmi cijelu Siriju.
Pogledaj zivot u Damasku i centru Allepa kako se vraca u normalu pogledaj broj stanovnistva koji se vratio u Damask prvenstveno iz Libana koji je i najvise iselio bio za vrijeme rata, da im nije sada dobro nebi se sigurno vracao.
Rat je jedno veliko zlo i ovo mora prestati sto prije, ulazimo u 10 godinu rata i nista se nece promjeniti osim veceg broja mrtvih na svim stranama..
Eto ajde sada zamisli da HTŠ ili ti Al kaida dobije rat i preuzme cijelu Siriju sto vi podrzavata sa foruma, sta bi se desilo jos par miliona mrtvih zakacenih za tomos motor ???
Assad da je pametan i da ga nevuce ponos treba odma sada pristati da Idlibu da neku autonomiju i ogradi se sto prije od njih i kraj rata uzeo je M5 Idlib ideoloski nece nikad pobijediti.
- AleksoMKD
#134639 Re: Sirija vol. 2
Pisao sam da je Iran prisutan u regionu pre pocetka rata. To je tacno jer su preko Hezbolaha prisutni u susedstvu Sirije.husein_kapetan wrote: ↑11/02/2020 17:41
Bilo bi dobro kada bi ste i jedan i drugi znali o cemu pricate..
Malo elementarnih cinjenica..
Niti jedna..bilo koja vojna formacija na teritori Sirije prije rata nije mogla bitisati bez odobrenja Parlamenta..nije Sirija plemenski ili tribalna zabit da bilo ko nesmeteno vrslja u to vrijeme..navedite izvore i dokaze..dobro je svima znano na koji nacin su se prilike politicko vojne evolvirale nakon libansko-izraelskog rata..
Kao i rusija i iran ima svoje stratesko prisustvo na tlu Sirije unikatno i eksluzivno dozvolom sirijske vlade i njenog naroda..to je jedini legani nacin..kao u ostalom i svugdje u svjetu gdje se Medjunarodno Pravo postuje..
dijametralo razlicito od metoda mentora i kreatora tkzv. "arapskog proljeca"..
Svakako da je siriska vlast i parlament (kakav takav) odobrila prisustvo Iranskih i pro-Iranskih snaga, no to ne menja cinjenicu da je Iran iskoristio stanje na terenu da prosiri svoj uticaj.
-
The 51st State
#134640 Re: Sirija vol. 2
nisu moji ali razumijem njihov poriv za borbom protiv krvolocne diktature, nisi se oglasavao na slicne bestijalnosti od strane rezimilija i rusa koji to praktikuju kao standardnu praksu, sto je naravno neprihvatljivo za svakoga kao i to vucenje mrtvog pilota iako je barelas.Ironmen wrote: ↑12/02/2020 11:25Evo ovi tvoji al kaidasu su zakacili tijelo mrtvog izgorjelog pilota za ugljenisanu kozu kukom za motor, i idu se malo provozati do Idliba, zabava za sire mase al kaidasa i ostale bjelosvetkse bagre i sljama koji se dovuka u Siriju...The 51st State wrote: ↑12/02/2020 11:08 zapitas li sebe kako mozes podrzavati barelanje, masakriranje, koncentracione logore, izivljavanje nad mrtvim i zivim od strane tvojih favorita?
Kako god da okrenes i ti to sam znas Sirija je prije rata bila dosta uredjena zemlja ne na nivou zapadnih evropskih zemalja ali za BI su bili zapad kakav god Assad bio.
Pogledaj zivot u Damasku i centru Allepa kako se vraca u normalu pogledaj broj stanovnistva koji se vratio u Damask prvenstveno iz Libana koji je i najvise iselio bio za vrijeme rata, da im nije sada dobro nebi se sigurno vracao.
Rat je jedno veliko zlo i ovo mora prestati sto prije, ulazimo u 10 godinu rata i nista se nece promjeniti osim veceg broja mrtvih na svim stranama..
Eto ajde sada zamisli da HTŠ ili ti Al kaida dobije rat i preuzme cijelu Siriju sto vi podrzavata sa foruma, sta bi se desilo jos par miliona mrtvih zakacenih za tomos motor ???
Assad da je pametan i da ga nevuce ponos treba odma sada pristati da Idlibu da neku autonomiju i ogradi se sto prije od njih i kraj rata uzeo je M5 Idlib ideoloski nece nikad pobijediti.
prije rata sirija je bila jebena diktarura sa siromasnim masama koje su trazile nesto vise za svoje zivote, a dobili su krv, smrt i razaranje od diktatora
ovi "moji" nece doci na vlast, maksimum sto mogu izvuci je neka teritorija gdje ce nece biti na milost i nemilost rezima
tacno, rat je velik zlo kojeg je rezim inicirao i civilizacijska sramota bi bila da se vrati na staro.
to koliko se vraca u normalu je stupidno i sluzi za propagandne svrhe, malo malo rokne bomba
nemam ja sta zamisljati, ovi tvoji i groblja otkopavaju, rezu motornim pilama ljude i slicno, tako da je budala svako ko im se preda
asad nije pametan nego marioneta svog klana, rusije i irana, idlib ideoloski u odredjenoj mjeri korespondira sa barem pola sirije, to sto su vojno nemocni druga je stvar.
- Ironmen
#134641 Re: Sirija vol. 2
Inace u Idlibu cvjeta demokratija. Sa vama se stvarno ne da raspravljati, jedan te isti sklop.The 51st State wrote: ↑12/02/2020 11:34nisu moji ali razumijem njihov poriv za borbom protiv krvolocne diktature, nisi se oglasavao na slicne bestijalnosti od strane rezimilija i rusa koji to praktikuju kao standardnu praksu, sto je naravno neprihvatljivo za svakoga kao i to vucenje mrtvog pilota iako je barelas.Ironmen wrote: ↑12/02/2020 11:25Evo ovi tvoji al kaidasu su zakacili tijelo mrtvog izgorjelog pilota za ugljenisanu kozu kukom za motor, i idu se malo provozati do Idliba, zabava za sire mase al kaidasa i ostale bjelosvetkse bagre i sljama koji se dovuka u Siriju...The 51st State wrote: ↑12/02/2020 11:08 zapitas li sebe kako mozes podrzavati barelanje, masakriranje, koncentracione logore, izivljavanje nad mrtvim i zivim od strane tvojih favorita?
prije rata sirija je bila jebena diktarura sa siromasnim masama koje su trazile nesto vise za svoje zivote, a dobili su krv, smrt i razaranje od diktatora
ovi "moji" nece doci na vlast, maksimum sto mogu izvuci je neka teritorija gdje ce nece biti na milost i nemilost rezima
tacno, rat je velik zlo kojeg je rezim inicirao i civilizacijska sramota bi bila da se vrati na staro.
to koliko se vraca u normalu je stupidno i sluzi za propagandne svrhe, malo malo rokne bomba
nemam ja sta zamisljati, ovi tvoji i groblja otkopavaju, rezu motornim pilama ljude i slicno, tako da je budala svako ko im se preda
asad nije pametan nego marioneta svog klana, rusije i irana, idlib ideoloski u odredjenoj mjeri korespondira sa barem pola sirije, to sto su vojno nemocni druga je stvar.
-
The 51st State
#134642 Re: Sirija vol. 2
ko zna sta bi procvjetalo da ih se ne bomba svakodnevno, mi koji smo kontra asada barem priznajemo negativnosti i nelogicnosti kod oponenata rezima, dok je za vas podrzavaoce assad citab sto god izadje iz rezimske propagandne kuhinje.Ironmen wrote: ↑12/02/2020 12:13Inace u Idlibu cvjeta demokratija. Sa vama se stvarno ne da raspravljati, jedan te isti sklop.The 51st State wrote: ↑12/02/2020 11:34nisu moji ali razumijem njihov poriv za borbom protiv krvolocne diktature, nisi se oglasavao na slicne bestijalnosti od strane rezimilija i rusa koji to praktikuju kao standardnu praksu, sto je naravno neprihvatljivo za svakoga kao i to vucenje mrtvog pilota iako je barelas.Ironmen wrote: ↑12/02/2020 11:25
Evo ovi tvoji al kaidasu su zakacili tijelo mrtvog izgorjelog pilota za ugljenisanu kozu kukom za motor, i idu se malo provozati do Idliba, zabava za sire mase al kaidasa i ostale bjelosvetkse bagre i sljama koji se dovuka u Siriju...
-
The 51st State
#134643 Re: Sirija vol. 2
sve al kaida, treba ih jos zbombat
- Kikibombona
#134644 Re: Sirija vol. 2
Odavno Tajip nije kvalitetno zaprijetio
Dok Tajip prijeti vehabije izgubise ogroman teritorij sve ove godine... jos malo pa su gotovi...
Dok Tajip prijeti vehabije izgubise ogroman teritorij sve ove godine... jos malo pa su gotovi...
- King Theoden
#134645 Re: Sirija vol. 2
De nek neko javi u idlib da je kiki dao prognozu
A asadu predlažem da kupi prnje, rat je izgubio.
- Sanjarko
#134646 Re: Sirija vol. 2
Pada ovo kako sam vidio, a izgleda se otvara novi front u regionu. Slican je barem scenario kao u Siriji i Libiji.
Barem meni tako djeluje.
Barem meni tako djeluje.
-
Novosti
#134647 Re: Sirija vol. 2
Breaking: Syrian army and allies liberated Abu Shulaym south of Kalariya and Tal al-Hindisah west of Sahfiyyin in southwest of Aleppo
Vidi se da Erdu sikiraju Kurdi, zato je najpametnije da se SDF i dalje drži režima, ili još bolje da se SDF pripoji SAA.
Vidi se da Erdu sikiraju Kurdi, zato je najpametnije da se SDF i dalje drži režima, ili još bolje da se SDF pripoji SAA.
-
The 51st State
#134648 Re: Sirija vol. 2
pa to se od pocetka sukoba tvrdi rezimske pudlice i ko im jos zatrazi.
- MorningStar
#134649 Re: Sirija vol. 2
Zar imaju izbor ? Bili su na pocetku sa rebelsima dok ih isti nisu napali. Pa ih i ISIL napao , pa onda Tuska i co ... sta ce ko ih moze krivitiThe 51st State wrote: ↑12/02/2020 13:53pa to se od pocetka sukoba tvrdi rezimske pudlice i ko im jos zatrazi.
- Kikibombona
#134650 Re: Sirija vol. 2
Da si ziv i zdrav, Kiki vec 7 godina pise da vehabije PUSE i oni zaista puse, bez ikakve sumnje da ce na kraju totalno POPUSITI.King Theoden wrote: ↑12/02/2020 12:49De nek neko javi u idlib da je kiki dao prognozu
A asadu predlažem da kupi prnje, rat je izgubio.
...
Kada su Turci dosli da im pomognu, odmah su izgubili Damask i Alep, sto je bio KRAJ.