Jesu li bas zaklani?Ramzess Veliki wrote: ↑16/01/2020 09:25Auuu sad tek skontah ... nije ti lijepo tako govoriti. Razumijem da imas nekih svojih ranijih nesuglasica sa njim ali ta ekipa je nas spasila iz okruzenja u koje smo upali. Od strane hotela Igman sa gornje strane puta smo bili pritisnuti jednom grupom na koju je pucao Selva iz zasjede i zadrzao ih, druga grupa nam se privukla ispod ceste podno hotela Mraziste a jedna grupa nam je pokusala zaci iza ledja na koju su MH i Sklapovci naisli i izresetali su ih na cesti, trojicu, i time nam otvorili izlaz. Izvukli smo se pod jakom vatrom kroz uvalu ispod hotela Mraziste, kad je Sejo Sklap ubijen, a cetu u panciru koji ga je ubio ubio je nas borac. To je bila ista grupa koja je poklala nase vojne policajce u hotelu Igman koje sam ja zadnji vidjeo zive. Kako sam cuo od vezista to su bili Mladicevi gardisti koji su iskrcani helikopterom.
Kad kazes da je njih rastjerao jedan cetnik to znaci da je i nas rastjerao jedan cetnik.![]()
Deblokada Sarajeva???
-
-Superhik-
#7176 Re: Deblokada Sarajeva???
- _Reds_
#7177 Re: Deblokada Sarajeva???
Prije ce biti da je to bio 2. august.
Srpske snage su 2. i 3. avgusta 1993. godine imale izglednu šansu da se preko Igmana spoje sa snagama iz Hadžića, čime bi presjekli igmanski “put spasa” i time Sarajevo stavili u duboko okruženje. Međutim, ta dva dana nije došlo do napada. Karadžić, koji je u to vrijeme pregovarao u Ženevi, zahtijevao je od Glavnog štaba VRS da se 2. i 3. avgusta suzdrže od napada na Sarajevo i oko Sarajeva, jer je procijenio “da se muslimanske snage taktički povlače sa Igmana i brda oko Igmana sa namjerom da ih onda Amerikanci bombarduju”. Mladić je djelimično popustio pritisku i naredna dva dana nije vršio napade preko Igmana u cilju spajanja sa srpskim snagama u Hadžićima. Istina, srpske snage su 2. avgusta gotovo bez borbe ovladale hotelskim kompleksom na Bjelašnici, Crnim vrhom i Zoranjskim vrhom, te zauzele hotele “Borik” i “Igman”, a jedini otpor pružile su im snage 4. motorizovane brigade na Crnom vrhu i Zoranjskom vijencu. Komanda je u noći sa 1. na 2. avgust polala dijelove 9. brdske brigade koja je uspjela dijelom zatvoriti pravac od Crvenih stijena prema Obeljku, Golom brdu i Brezovači. Sa jugoistočne strane Bjelašnice srpske snage su nastavile dejstva prema Dugom polju i na tom pravcu zauzele najudaljenije selo trnovske općine prema Konjicu – Umoljane. Snage VRS su nastavile napredovanje prema selu Lukomiru, ali su 2. avgusta na Velikom visu zaustavljene.
- Ramzess Veliki
#7178 Re: Deblokada Sarajeva???
Eto ja cekao i gledao ...
Tako smo culi. Nisam vidjeo oruzja kod njih.
-
-Superhik-
#7179 Re: Deblokada Sarajeva???
Pa znam da nisi cekao i gledao.Zao mi je da im se to desilo zato sam pitao za malo vise detalja.Ramzess Veliki wrote: ↑17/01/2020 01:39Eto ja cekao i gledao ...![]()
Tako smo culi. Nisam vidjeo oruzja kod njih.
-
The Patriot
- Nekako s proljeća
#7181 Re: Deblokada Sarajeva???
Ma jock, osnovna podjela je na insane i one koji su po ponašanju i djelima bliži hajvanima. Razum je blagodat data jedino insanima. Sloboda, to je u suštini bio naš cilj u ratu protiv Bosne.MorningStar wrote: ↑16/01/2020 21:25Jel vazi samo one ratnike sa sda clanskim ili ?Nekako s proljeća wrote: ↑16/01/2020 16:32Budi miran dok ratnici razmjenjuju mišljenje, nama je sasvim normalno da smo živi dočekali mir i slobodu. Tu smo tek da pomenemo one koji su nas povremeno napuštali. Fali kofi sa njima.Pitam za jarana
![]()
-
tempuser
#7182 Re: Deblokada Sarajeva???
I dalje na repertoaru Mika Bosnic i Titovim stazama revolucuje! 
- zateznistub
#7183 Re: Deblokada Sarajeva???
Ne mogu a da ne podijeli. Znači radi se o momku koji je 5 (pet) puta ranjen u prošlom ratu... Toliko o sda botinama o divljači a koji su donijeli divljastvo i kretenizam na vidjelo ovog grada i države...

-
PM72
#7184 Re: Deblokada Sarajeva???
meni se odavno gade sve manifestacije koje pominju ”borbu” Armije BiH-upravo radi ovakvih stvari...
-
-Superhik-
#7185 Re: Deblokada Sarajeva???
To su sigurno uradile seljacine koje su dosle ko zna od kuda.To su iz moga iskustva najgori ljudi.Nijedan sarajlija to ne bi uradio.zateznistub wrote: ↑08/02/2020 13:43 Ne mogu a da ne podijeli. Znači radi se o momku koji je 5 (pet) puta ranjen u prošlom ratu... Toliko o sda botinama o divljači a koji su donijeli divljastvo i kretenizam na vidjelo ovog grada i države...
![]()
- Nekako s proljeća
#7186 Re: Deblokada Sarajeva???
Igman, 02.08.1993.

- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#7187 Re: Deblokada Sarajeva???
minKenska brigada danaske uredjuje ko je kad bio i sta je radio... kupili se svjedoci, mislim da ti je trebalo dva svjedoka i da odes u boracku sluzbu i oni te ovjere s pečatom da si bio pripadnik ABiH il HVO... neka nam je bog na pomoci...zateznistub wrote: ↑08/02/2020 13:43 Ne mogu a da ne podijeli. Znači radi se o momku koji je 5 (pet) puta ranjen u prošlom ratu... Toliko o sda botinama o divljači a koji su donijeli divljastvo i kretenizam na vidjelo ovog grada i države...
![]()
-
tempuser
#7188 Re: Deblokada Sarajeva???
Nemamo li takve "autoritete" i na ovom forumu? 
- zateznistub
- Nekako s proljeća
#7190 Re: Deblokada Sarajeva???
Dana 25.7.1993 tokom noći se smjenjivalo ljudstvo na liniji. Ujutro 26.7.1993. su dvije borbene izviđačke grupe bile ponovo u izviđanju, prilikom kojeg se Čupi i Gagiju u izviđanju priključio Rus iz odreda ''Lasta'', čiji su pripadnici već predhodno bili na dijelu borbene linije.Dogovorili su se nakon izviđanja da se još jednom finalno okupe oko 15 sati i donesu odluku kako da izvedu brzi napad pred sami mrak. Okupili su se sa malim zakašnjenjem u komandi, u koju su u međuvremenu došli Ismet Alija i Sabro Hasković, koji su predloženi plan dopunili prijedlogom da se u napad uključi i tenk. Mogu iznijeti još saznanja o tom dijelu plana ako koga zanima.exliberal-ex wrote: ↑03/01/2020 17:51Nisam bio tad, vec sam fasovao svoju porciju zeljeza ali ljudi koji su bili gore kazu da je vecina skinuta snajperima I sijacima kad su pokusali pretrcat taj dio.
Mladja ekipa bila, panika ih uhvatila ...recept za katastrofu.
Meni nije nikad bilo jasno koji su kurac gurali tenk gore, I da se nije zaglavio skinuli bi ga za par minuta bio je vidljiv sa svih strana?
- Dozer
#7191 Re: Deblokada Sarajeva???
Zasto mu nije razbio glavu k'o lubenicu? Ja bih, ni trepn'o ne bih.zateznistub wrote: ↑08/02/2020 13:43 Ne mogu a da ne podijeli. Znači radi se o momku koji je 5 (pet) puta ranjen u prošlom ratu... Toliko o sda botinama o divljači a koji su donijeli divljastvo i kretenizam na vidjelo ovog grada i države...
![]()
- zateznistub
-
tempuser
#7193 Re: Deblokada Sarajeva???
Kad se suprotstavis "saznanjima" - odma' paljba
Pa kakva je razlika? Nikakva!
- Nekako s proljeća
#7194 Re: Deblokada Sarajeva???
Ne mogu da nađem naš tenk sa Žuči, koji se zaglavio... a usput naletih na fotografiju tenka sa područja Proskoka.

I na ratnu VRS-kartu obostranog rasporeda snaga, diskretno sam strelicom označio toponim ''Proskok''. Dosta dobra karta, preporučujem da je sačuva onaj koga zanima ova materija.
I na još jednu koja je zavedena kao Kemo i Adem na Dobrinji, bila je već ona na kojoj je još i rahmetli Salčin.

I na ratnu VRS-kartu obostranog rasporeda snaga, diskretno sam strelicom označio toponim ''Proskok''. Dosta dobra karta, preporučujem da je sačuva onaj koga zanima ova materija.
I na još jednu koja je zavedena kao Kemo i Adem na Dobrinji, bila je već ona na kojoj je još i rahmetli Salčin.

-
Emiremir33
#7195 Re: Deblokada Sarajeva???
Neznam jeli istina kako se pricalo,da su u Njemackoj mogli kupiti vojnu knjizicu Armije B I H?pici wrote: ↑09/02/2020 12:53minKenska brigada danaske uredjuje ko je kad bio i sta je radio... kupili se svjedoci, mislim da ti je trebalo dva svjedoka i da odes u boracku sluzbu i oni te ovjere s pečatom da si bio pripadnik ABiH il HVO... neka nam je bog na pomoci...zateznistub wrote: ↑08/02/2020 13:43 Ne mogu a da ne podijeli. Znači radi se o momku koji je 5 (pet) puta ranjen u prošlom ratu... Toliko o sda botinama o divljači a koji su donijeli divljastvo i kretenizam na vidjelo ovog grada i države...
![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#7196 Re: Deblokada Sarajeva???
gdje ima dima ima i vatre... mene su muntali da im bidnem svjedok da su bili angazovani u ABiH... da se bilo pametnije moglo se finih parica uzet...Emiremir33 wrote: ↑11/02/2020 13:17Neznam jeli istina kako se pricalo,da su u Njemackoj mogli kupiti vojnu knjizicu Armije B I H?pici wrote: ↑09/02/2020 12:53minKenska brigada danaske uredjuje ko je kad bio i sta je radio... kupili se svjedoci, mislim da ti je trebalo dva svjedoka i da odes u boracku sluzbu i oni te ovjere s pečatom da si bio pripadnik ABiH il HVO... neka nam je bog na pomoci...zateznistub wrote: ↑08/02/2020 13:43 Ne mogu a da ne podijeli. Znači radi se o momku koji je 5 (pet) puta ranjen u prošlom ratu... Toliko o sda botinama o divljači a koji su donijeli divljastvo i kretenizam na vidjelo ovog grada i države...
![]()
-
doboj71
#7197 Re: Deblokada Sarajeva???
Istina je.Covjek iz mog mjesta, okolina Doboja, otisao u njemacku krajem 1991.Vratio se 1999.Neki moji iz 109 brigade, listali spiskove boraca, nasli ga na spisku da je bio borac.Ali moram dodati je je pomagao novcano dosta , posto smo dobijali spiskove donatora u ratu.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#7198 Re: Deblokada Sarajeva???
koliki smo mi odron kao ljudi i kao društvo vidi se na ovom trenutnom sarajevskom hitu Kondžić-Stojanović
ratna pobjegulja ima obraza da proziva momka koji je bio maloljetni borac ARBiH i to prolazi, svi šute, posebno plaćene sinekure tzv. boračke organizacije.
U svakoj normalnoj zemlji ovog bi Kondžića ne da bi šutnuli, već bi se sam šutnuo i izvinjavao, ali u nas kao Don Neonkov posilni ima još toliko kurčevitosti da javno kaže da će njemu samo Allah suditi
Mjera naše borbe za RBiH danas je blizina Izmetbegovskih trezorsko-podrumaških guzica jer tu se određuje i za šta smo se borili i ko se kako borio, a taj isti koncept je, unutar feudalnog sistema, spušten na lokalne begove i age.
Na primjer, već godinama na svakoj manifestaciji moje brigade, 104 VMTBR, govore o tome "kako smo se borili" drži Seno Memlija, ratni profiter i stambolski podrumaš. I već godinama ne idem na ta sranja, čini mi se prije bio otišao na skup Ravnogoraca nego stao u stroj đe će mi taj ljudski šljam vaziti "kako smo se mi borili". A ti "mi" danas nije ARBiH,već fiktivni Bošnjaci-muslimani, a priča ode dotle da su nam hodže i dove jače od oružja bile
npr. čitava manifestacija odbrane Igmana se svela na oblijetanje oko džamije , za koju ja, koji sam haman čitav rat proveo na Igmanu, nisam do iza rata ni znao đe je, niti me interesovalo
ratna pobjegulja ima obraza da proziva momka koji je bio maloljetni borac ARBiH i to prolazi, svi šute, posebno plaćene sinekure tzv. boračke organizacije.
U svakoj normalnoj zemlji ovog bi Kondžića ne da bi šutnuli, već bi se sam šutnuo i izvinjavao, ali u nas kao Don Neonkov posilni ima još toliko kurčevitosti da javno kaže da će njemu samo Allah suditi
Mjera naše borbe za RBiH danas je blizina Izmetbegovskih trezorsko-podrumaških guzica jer tu se određuje i za šta smo se borili i ko se kako borio, a taj isti koncept je, unutar feudalnog sistema, spušten na lokalne begove i age.
Na primjer, već godinama na svakoj manifestaciji moje brigade, 104 VMTBR, govore o tome "kako smo se borili" drži Seno Memlija, ratni profiter i stambolski podrumaš. I već godinama ne idem na ta sranja, čini mi se prije bio otišao na skup Ravnogoraca nego stao u stroj đe će mi taj ljudski šljam vaziti "kako smo se mi borili". A ti "mi" danas nije ARBiH,već fiktivni Bošnjaci-muslimani, a priča ode dotle da su nam hodže i dove jače od oružja bile
- Dozer
#7199 Re: Deblokada Sarajeva???
Tacno tako.
Ali, opet...do nas je. Mi smo im to dozvolili da rade. Da smo se samo malo organizovali odmah cim su poceli s ovim sranjima a sto je bilo odmah nakon rata, danas bi bila druga prica.
Nazalost, svi se zabavili oko sebe samih, porodica, zivota, a oni su, koristeci enormni poklepani kapital "stecen" u ratu kroz klepanje donacija i ratno profiterstvo, gradili sebi halku kroz koju ce sve kontrolisati i namjestati onako kako njima odgovara.
Naravno, ni danas nije kasno da se stvari promijene, ali je to danas puno teze jer su nas vrlo uspjesno razjedinili. Ostaje da se povremeno nahebemo majke nekom ovakvom kretenu, slupamo mu lobanju na licu mjesta, i onda se povlacimo po sudovima.
Jbg, to nam je nasa borba dala...da imamo trezorasa za marsala...
A da smo pametni, skrkali bi ih sve odjednom. Jednom za sva vremena.
Ali, opet...do nas je. Mi smo im to dozvolili da rade. Da smo se samo malo organizovali odmah cim su poceli s ovim sranjima a sto je bilo odmah nakon rata, danas bi bila druga prica.
Nazalost, svi se zabavili oko sebe samih, porodica, zivota, a oni su, koristeci enormni poklepani kapital "stecen" u ratu kroz klepanje donacija i ratno profiterstvo, gradili sebi halku kroz koju ce sve kontrolisati i namjestati onako kako njima odgovara.
Naravno, ni danas nije kasno da se stvari promijene, ali je to danas puno teze jer su nas vrlo uspjesno razjedinili. Ostaje da se povremeno nahebemo majke nekom ovakvom kretenu, slupamo mu lobanju na licu mjesta, i onda se povlacimo po sudovima.
Jbg, to nam je nasa borba dala...da imamo trezorasa za marsala...
A da smo pametni, skrkali bi ih sve odjednom. Jednom za sva vremena.
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#7200 Re: Deblokada Sarajeva???
a gdje si isao na dzumu?JoseMujica wrote: ↑12/02/2020 10:03 čitava manifestacija odbrane Igmana se svela na oblijetanje oko džamije , za koju ja, koji sam haman čitav rat proveo na Igmanu, nisam do iza rata ni znao đe je, niti me interesovalo