Daj neke od njih, neki intervju, video!? Npr. Zasto i kako je poceo rat u Libiji, zbog cega...!? Zasto i kako je poceo rat u Siriji i zbog cega!? Zasto i kako je poceo rat u Iraku i zbog cega!? Objasni razna "desavanja naroda" na BI i Africi...!?! Sta je cilj svega toga ili je sve spontano!? Objasni razne teroristicke orgnizacije na BI i odakle se finansiraju, ne pada im s neba...!? Ko ih finansira i s kojim razlogom!? Eto slobodno na ova moja pitanja daj neki video, "stotina i hiljada" strucnjaka koji imaju neko svoje misljenje i oponiraju ovom gore videu...! Ubjedi me u suprotno odgovorima na moja pitanja, nemoj pukim frazama! Nemoj reci mrsko mi, nemam namjeru, jer ti negiras napisano...!MorningStar wrote: ↑11/02/2020 22:00 Uvrcete ko ajrton sena u sikanamanadje se jedan koji je u liniji sa nekim stavom koji iranska propaganda valja - taj jedan postane mjerilo svega jos ako je jevrej
ih... a ovamo stotine i hiljade drugih lazu jer nije to to
![]()
Sirija vol. 2
- Kaligrafija
#134601 Re: Sirija vol. 2
- salik79
#134602 Re: Sirija vol. 2
Neki dan postavih ovo na temi o Iraku i od tada muk. Niko nista....Kaligrafija wrote: ↑11/02/2020 23:43Daj neke od njih, neki intervju, video!? Npr. Zasto i kako je poceo rat u Libiji, zbog cega...!? Zasto i kako je poceo rat u Siriji i zbog cega!? Zasto i kako je poceo rat u Iraku i zbog cega!? Objasni razna "desavanja naroda" na BI i Africi...!?! Sta je cilj svega toga ili je sve spontano!? Objasni razne teroristicke orgnizacije na BI i odakle se finansiraju, ne pada im s neba...!? Ko ih finansira i s kojim razlogom!? Eto slobodno na ova moja pitanja daj neki video, "stotina i hiljada" strucnjaka koji imaju neko svoje misljenje i oponiraju ovom gore videu...! Ubjedi me u suprotno odgovorima na moja pitanja, nemoj pukim frazama! Nemoj reci mrsko mi, nemam namjeru, jer ti negiras napisano...!MorningStar wrote: ↑11/02/2020 22:00 Uvrcete ko ajrton sena u sikanamanadje se jedan koji je u liniji sa nekim stavom koji iranska propaganda valja - taj jedan postane mjerilo svega jos ako je jevrej
![]()
Citam o deklasificiranom CIA-inom uputstvu za stvaranje haosa u Nikaragvi, o cemu je pisao i "Washington post"

I za oko mi zapade sljedece:

Da li vas ovo asocira na nesto?
Za neupucene, rijec je o ovome:
https://en.wikipedia.org/wiki/Psycholog ... la_Warfare
- MorningStar
#134603 Re: Sirija vol. 2
Nazalost vec objasnjeno milion puta a imas i google pa napadajKaligrafija wrote: ↑11/02/2020 23:43Daj neke od njih, neki intervju, video!? Npr. Zasto i kako je poceo rat u Libiji, zbog cega...!? Zasto i kako je poceo rat u Siriji i zbog cega!? Zasto i kako je poceo rat u Iraku i zbog cega!? Objasni razna "desavanja naroda" na BI i Africi...!?! Sta je cilj svega toga ili je sve spontano!? Objasni razne teroristicke orgnizacije na BI i odakle se finansiraju, ne pada im s neba...!? Ko ih finansira i s kojim razlogom!? Eto slobodno na ova moja pitanja daj neki video, "stotina i hiljada" strucnjaka koji imaju neko svoje misljenje i oponiraju ovom gore videu...! Ubjedi me u suprotno odgovorima na moja pitanja, nemoj pukim frazama! Nemoj reci mrsko mi, nemam namjeru, jer ti negiras napisano...!MorningStar wrote: ↑11/02/2020 22:00 Uvrcete ko ajrton sena u sikanamanadje se jedan koji je u liniji sa nekim stavom koji iranska propaganda valja - taj jedan postane mjerilo svega jos ako je jevrej
![]()
Salik opet folder radi
- salik79
#134604 Re: Sirija vol. 2
Teorija zavjereMorningStar wrote: ↑11/02/2020 23:48Nazalost vec objasnjeno milion puta a imas i google pa napadajKaligrafija wrote: ↑11/02/2020 23:43Daj neke od njih, neki intervju, video!? Npr. Zasto i kako je poceo rat u Libiji, zbog cega...!? Zasto i kako je poceo rat u Siriji i zbog cega!? Zasto i kako je poceo rat u Iraku i zbog cega!? Objasni razna "desavanja naroda" na BI i Africi...!?! Sta je cilj svega toga ili je sve spontano!? Objasni razne teroristicke orgnizacije na BI i odakle se finansiraju, ne pada im s neba...!? Ko ih finansira i s kojim razlogom!? Eto slobodno na ova moja pitanja daj neki video, "stotina i hiljada" strucnjaka koji imaju neko svoje misljenje i oponiraju ovom gore videu...! Ubjedi me u suprotno odgovorima na moja pitanja, nemoj pukim frazama! Nemoj reci mrsko mi, nemam namjeru, jer ti negiras napisano...!MorningStar wrote: ↑11/02/2020 22:00 Uvrcete ko ajrton sena u sikanamanadje se jedan koji je u liniji sa nekim stavom koji iranska propaganda valja - taj jedan postane mjerilo svega jos ako je jevrej
![]()
Salik opet folder radi![]()
- Kaligrafija
#134605 Re: Sirija vol. 2
Drugi put googlaj moj post i zaobidji...!MorningStar wrote: ↑11/02/2020 23:48Nazalost vec objasnjeno milion puta a imas i google pa napadajKaligrafija wrote: ↑11/02/2020 23:43Daj neke od njih, neki intervju, video!? Npr. Zasto i kako je poceo rat u Libiji, zbog cega...!? Zasto i kako je poceo rat u Siriji i zbog cega!? Zasto i kako je poceo rat u Iraku i zbog cega!? Objasni razna "desavanja naroda" na BI i Africi...!?! Sta je cilj svega toga ili je sve spontano!? Objasni razne teroristicke orgnizacije na BI i odakle se finansiraju, ne pada im s neba...!? Ko ih finansira i s kojim razlogom!? Eto slobodno na ova moja pitanja daj neki video, "stotina i hiljada" strucnjaka koji imaju neko svoje misljenje i oponiraju ovom gore videu...! Ubjedi me u suprotno odgovorima na moja pitanja, nemoj pukim frazama! Nemoj reci mrsko mi, nemam namjeru, jer ti negiras napisano...!MorningStar wrote: ↑11/02/2020 22:00 Uvrcete ko ajrton sena u sikanamanadje se jedan koji je u liniji sa nekim stavom koji iranska propaganda valja - taj jedan postane mjerilo svega jos ako je jevrej
![]()
- Nadzornik
#134606 Re: Sirija vol. 2
Basar Smar,pilot Mi-35 danas oborenog helikoptera SAA.

Izivljavanje nad tijelom poginulog pilota...
Izivljavanje nad tijelom poginulog pilota...
- MorningStar
#134607 Re: Sirija vol. 2
Treci put pogledaj da post na koji si “odgovorio” uopste nije quote-ao tebeKaligrafija wrote: ↑11/02/2020 23:54Drugi put googlaj moj post i zaobidji...!MorningStar wrote: ↑11/02/2020 23:48Nazalost vec objasnjeno milion puta a imas i google pa napadajKaligrafija wrote: ↑11/02/2020 23:43
Daj neke od njih, neki intervju, video!? Npr. Zasto i kako je poceo rat u Libiji, zbog cega...!? Zasto i kako je poceo rat u Siriji i zbog cega!? Zasto i kako je poceo rat u Iraku i zbog cega!? Objasni razna "desavanja naroda" na BI i Africi...!?! Sta je cilj svega toga ili je sve spontano!? Objasni razne teroristicke orgnizacije na BI i odakle se finansiraju, ne pada im s neba...!? Ko ih finansira i s kojim razlogom!? Eto slobodno na ova moja pitanja daj neki video, "stotina i hiljada" strucnjaka koji imaju neko svoje misljenje i oponiraju ovom gore videu...! Ubjedi me u suprotno odgovorima na moja pitanja, nemoj pukim frazama! Nemoj reci mrsko mi, nemam namjeru, jer ti negiras napisano...!
-
sarajevoxxxx
#134608 Re: Sirija vol. 2
- MorningStar
#134609 Re: Sirija vol. 2
Bjaz poremeceni ste obojica - da ste normalni gledali bi da se rat zavrsi a ne brojali preglede snimaka raznosenja ljudi i jos masalanje na isto.sarajevoxxxx wrote: ↑12/02/2020 00:0144,4 hiljade pregleda za dva sata.
- Kaligrafija
#134610 Re: Sirija vol. 2
O desavanjima u Nikaragvi, Vijetnamu, Kambodzi i modus operandi tajnih sluzbi i crnih operacija iza tih ratova se zna i prije objave tajnih dokumenata iz arhive...salik79 wrote: ↑11/02/2020 23:47Neki dan postavih ovo na temi o Iraku i od tada muk. Niko nista....Kaligrafija wrote: ↑11/02/2020 23:43Daj neke od njih, neki intervju, video!? Npr. Zasto i kako je poceo rat u Libiji, zbog cega...!? Zasto i kako je poceo rat u Siriji i zbog cega!? Zasto i kako je poceo rat u Iraku i zbog cega!? Objasni razna "desavanja naroda" na BI i Africi...!?! Sta je cilj svega toga ili je sve spontano!? Objasni razne teroristicke orgnizacije na BI i odakle se finansiraju, ne pada im s neba...!? Ko ih finansira i s kojim razlogom!? Eto slobodno na ova moja pitanja daj neki video, "stotina i hiljada" strucnjaka koji imaju neko svoje misljenje i oponiraju ovom gore videu...! Ubjedi me u suprotno odgovorima na moja pitanja, nemoj pukim frazama! Nemoj reci mrsko mi, nemam namjeru, jer ti negiras napisano...!MorningStar wrote: ↑11/02/2020 22:00 Uvrcete ko ajrton sena u sikanamanadje se jedan koji je u liniji sa nekim stavom koji iranska propaganda valja - taj jedan postane mjerilo svega jos ako je jevrej
![]()
Citam o deklasificiranom CIA-inom uputstvu za stvaranje haosa u Nikaragvi, o cemu je pisao i "Washington post"
I za oko mi zapade sljedece:
Da li vas ovo asocira na nesto?
Za neupucene, rijec je o ovome:
https://en.wikipedia.org/wiki/Psycholog ... la_Warfare
Iza mnogih ratova u Aziji i Juznoj Americi nisu bili samo ciljevi postavljanja marionetskih rezima, ovladavanje resursima, globalno poziciranje, vec i putevi droge i naravno novac koji stoji iza toga, koji je ogroman i iz kojeg se finansiraju crne operacije...!
Afganistan je najocitiji primjer, svo sranje u Afganistanu, osim rijetkih ruda, metala i dragog kamenja, je heroin... Talibani kad su spalili sve i sveli proizvodnju heroina na 0%, tad je napadnut pod nekim lijevim izgovorom Osama i talibani... Danas je proizvodnja uvecana za deset puta i afganistanaki heroin cini izmedju 70 i 90% svjetske proizvodnje heroina..!? Sad ga i Talibani brane, vjerovao ili ne, uz naravno novcanu naknadu... Znaci vise nije haram nikome, svi sretni... Opet se ispod stola pregovara sa Talibanima, koji ce uskoro ciniti vlast, marionetsku naravno, Ameri onda mogu kuci, obezbjedjen protok heroina i novca...! Spremni za nastavak u drugom dijelu svijeta... Ne kazem da su oni sami u tome i druge sile imaju svoje interese...! Vecinom svijet vodi korporativne ratove, a da toga i nije svjestan... A korporacije su danas, nekadasnja kraljevstva...! Sve se ponavlja, samo se teren mijenja, neka druga zemlja, isti igraci...!
- Lilith1
#134611 Re: Sirija vol. 2
Znas li od cega se talibanci finansiraju 
- Kaligrafija
#134612 Re: Sirija vol. 2
Haj se ti vrati unatrag, pa pogledaj hronologiju, ja jos dobro vidim...!MorningStar wrote: ↑11/02/2020 23:55Treci put pogledaj da post na koji si “odgovorio” uopste nije quote-ao tebeKaligrafija wrote: ↑11/02/2020 23:54Drugi put googlaj moj post i zaobidji...!MorningStar wrote: ↑11/02/2020 23:48
Nazalost vec objasnjeno milion puta a imas i google pa napadaj
![]()
- Kikibombona
#134613 Re: Sirija vol. 2
Ovdje je situacija potpuno drugacija.
Efrin je mala enklava, sa braniocima naoruzanim kalasnjikovima. Kurdski borci su mogli jedino psovati kada bi ih poklapala artiljerija, kada bi im iznad glave letjeli avioni, dronovi i helikopteri.
...
Ovdje je situacija skroz drugacija, snage dr. Asada munjevito napreduju i prijete potpunim unistenjem protivnika. Ostalo im je jos malo teritorija.
Asad kao saveznike ima Irance i Ruse, veliki broj siitskih paravojnih skupina. Snage dr. Asada su juce sprzile tursku tehniku sto efrinski branioci nisu bili u stanju uraditi. Asadovci mogu srusiti sve tursko sto poleti.
...
Turska i vehabije vs Kurdi = neravnopravna borba
Turska i vehabije vs Asad, Rusija, Iran i shia milicije = ne bih rekao da su Turci favoriti
...
Ovo je za Turke potencijalno opasna situacija i zato oklijevaju.
- dragma
- Vozim: Pješe
-
90minut
#134615 Re: Sirija vol. 2
Jel ovo assadovi lete u zrak od pobunjenika?
- dragma
- Vozim: Pješe
- husein_kapetan
-
90minut
- MorningStar
-
sarajevoxxxx
#134620 Re: Sirija vol. 2
Erdogan:
- Avioni koji su ubijali civile vise neće slobodno letjeti
- Cilj režima je da bombardovanjem raseli stanovništvo i da krene prema turskoj granici
- Ako naše snage budu izložene i najmanjem napadu napast ćemo režim na svim lokacijama bez ograničenja Sočija
- Avioni koji su ubijali civile vise neće slobodno letjeti
- Cilj režima je da bombardovanjem raseli stanovništvo i da krene prema turskoj granici
- Ako naše snage budu izložene i najmanjem napadu napast ćemo režim na svim lokacijama bez ograničenja Sočija
- Point.
#134621 Re: Sirija vol. 2
Ovaj @aldinjo je poremećena osoba. Davno sam mu nudio da mu finansiram liječenje u ustanovi koju sam izabere, nadam se da će doći tobe i prihvatiti, za svoje dobro.
-
sarajevoxxxx
#134622 Re: Sirija vol. 2
Erdogan: Idlib napadaju režim, ruske snage, i milicije koje pomaže Iran i čine masakre i prolijevaju krv
عاجل | أردوغان: في #إدلب يهاجم النظام والقوات الروسية والمليشيات المدعومة من إيران اللذين يتحركون معه باستمرار السكان المدنيين ويرتكبون المجازر ويسيلون الدماء.
(TRT)
عاجل | أردوغان: في #إدلب يهاجم النظام والقوات الروسية والمليشيات المدعومة من إيران اللذين يتحركون معه باستمرار السكان المدنيين ويرتكبون المجازر ويسيلون الدماء.
(TRT)
-
sarajevoxxxx
#134623 Re: Sirija vol. 2
Erdogan: Ako režim do kraja februara ne povuče svoje snage izvan granica koje su dogovorene u Sočiju uradit ćemo ono što nam je obaveza
-
sarajevoxxxx
#134624 Re: Sirija vol. 2
Erdogan je prvi put jasno rekao da Rusija i Iran čine masakre u Idlibu.
Ipak ljubav između Rusije i Turske kratko trajala.
Ipak ljubav između Rusije i Turske kratko trajala.
- Herr Flick
#134625 Re: Sirija vol. 2
Plišani sultan puno prica malo radi, zabavljja javnost svojim nebulozama, 2 puta mu Assad roka vojnike a on nista da ucini,ponavlja se, dosadan je postao