Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Locked
MorningStar

#3451 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by MorningStar »

Bodkin wrote: 11/02/2020 10:37
Dozer wrote: 11/02/2020 10:34 Jos jednom - ovoj zemlji i svim njenim gradjanima nije se moglo desiti vece zlo od poslijeratnih Bosnjaka, Srba i Hrvata.

Kako onih koji vladaju, tako i onih koji za njih glasaju, iz ma kojeg razloga.

Gledajuci nasu BH politicku scenu i raznorazne mediokritete koji njome vladaju, dominiraju i imaju javni prostor za ispoljavanje svojih idotluka, cesto mi se cini da gledam parodiju na film "Glup i gluplji"...
Pogotovo ove novije generacije “politicara”. Zadnjih godina vidim nekoliko likova koje znam odavno i znam da nista u zivotu nisu napravili na profesionalnom nivou. Ni rada, ni skole kako treba. Ali sad seruckaju po fb jer su po nekim opcinskim odborima ili cak kantonalnim. I oni ce napraviti nesto. Ma sigurno
Sto zar se ne osjecas sigurnije kad gazije cuvaju grad :D
Image :D bas nekako se sigurnije osjecam... znam da cetnici sad nemaju sanse kad ovi u trenerkama spadajuceg polozaja brane :D
Dozer

#3452 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

To je, nazalost, vec preko 20 godina modus operandi SDA/HDZ/SDS-SNSD.

Koliko god nekome to izgledalo ovako ili onako, ali cinjenica je da te stranke redovno prvo postavljaju, a zatim i unapredjuju svakoga ko je:
1. Neintelignetan (ili - Inteligentan ispod prosjeka, dakle - poglup)
2. Polupismen
3. Klimoglav (dakle - odan vrhu stranke, a koji je takodjer poglup)
4. Galamdzija bez pokrica i argumenata
5. Ako je moguce, da nije bio ovdje u ratu, ili da je bio premlad da ista tada konta
6. Da je "vjernik"
7. Ako je sitni ili krupni kriminalac, prevarant i/ili lazov, to je plus (valjda jer ga se tako lakse moze ucjenjivati i manipulisati njime)
8. Napredovanje je zagarantovano ako si sposoban kontinuirano lagati gradjane i krasti iz budzeta, a sto vecu aferu uspijes napraviti, to ti je zagarantovana i visa pozicija (primjera imamo mali milion).

Ukratko, politike i politicari koji ovdje vladaju vec 30 godina (ENV matrica) nisu nista drugo nego jedna obicna gomila sitnih dusa, bez ikakvog licnog kapaciteta cak ni za razmisljanje o nekim generalno bitnim stvarima za gradjane i drzavu. Samim tim, apsolutno su nesposobni i za bilo kakve aktivnosti kojima bi se bilo sta unaprijedilo. I ovo moze osporavati samo mentalni sklop i kapacitet identican njihovom.
Novak20

#3453 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Novak20 »

Bodkin wrote: 11/02/2020 10:37
Dozer wrote: 11/02/2020 10:34 Jos jednom - ovoj zemlji i svim njenim gradjanima nije se moglo desiti vece zlo od poslijeratnih Bosnjaka, Srba i Hrvata.

Gledajuci nasu BH politicku scenu i raznorazne mediokritete koji njome vladaju, dominiraju i imaju javni prostor za ispoljavanje svojih idotluka, cesto mi se cini da gledam parodiju na film "Glup i gluplji"...
Pogotovo ove novije generacije “politicara”. Zadnjih godina vidim nekoliko likova koje znam odavno i znam da nista u zivotu nisu napravili na profesionalnom nivou. Ni rada, ni skole kako treba. Ali sad seruckaju po fb jer su po nekim opcinskim odborima ili cak kantonalnim. I oni ce napraviti nesto. Ma sigurno
Ehhh. A što mi imamo od toga ? :D
CPT

#3454 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Al glumimo zrtvu... Eto u drugim drzavama sve Einsteini. Od Borisa, Donalda, Kolinde, itd, itd... Sve sam intelektualni vrh. I to neko napise nekoliko dana nakon debaklu u senatu SAD. :roll: :roll:

Cudno da je BiH u prijeratnom bratstvu bila siromasan dio siromasne drzave. Go figure.
Last edited by CPT on 11/02/2020 10:52, edited 1 time in total.
MorningStar

#3455 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by MorningStar »

CPT wrote: 11/02/2020 10:51

Al glumimo zrtvu... Eto u drugim drzavama sve Einsteini. Od Borisa, Donalda, Kolinde, itd, itd... Sve sam intelektualni vrh. Cudno da je BiH u prijeratnom bratstvu bila siromasan dio siromasne drzave. Go figure.
Pa ja bolje nije ni moglo niti moze - nama je DOOBRO al mi to ne znamo... ne cijenimo godine prave vlasti.

PS: Ti nemoj da glumis zrtvu kao mi, samo jos kad bi se malo vratio. :lol:
CPT

#3456 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

MorningStar wrote: 11/02/2020 10:52

Al glumimo zrtvu... Eto u drugim drzavama sve Einsteini. Od Borisa, Donalda, Kolinde, itd, itd... Sve sam intelektualni vrh. Cudno da je BiH u prijeratnom bratstvu bila siromasan dio siromasne drzave. Go figure.
Pa ja bolje nije ni moglo niti moze - nama je DOOBRO al mi to ne znamo... ne cijenimo godine prave vlasti.

U kojoj to drzavi na Balkanu (a mozes i istocnije) je to plaho DOOOBRO? Zasto se ljudi masovno sele iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, itd? Jer nemaju Nacionalnih Bosanaca naravno.
MorningStar

#3457 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by MorningStar »

CPT wrote: 11/02/2020 10:54

U kojoj to drzavi na Balkanu (a mozes i istocnije) je to plaho DOOOBRO? Zasto se ljudi masovno sele iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, itd? Jer nemaju Nacionalnih Bosanaca naravno.
Ma u BiH je najbolje , de ti iseli iz slovenije pa useli u BiH. Da nebi sda u ratu i poslije .. pa zamisli kako bi prosli. Hvala alahu sto nas nagradi sa zda pravim patrijotama koji znaju da brane bosni i narod zna da su oni pravi.
CPT

#3458 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

MorningStar wrote: 11/02/2020 10:55
CPT wrote: 11/02/2020 10:54

Ma u BiH je najbolje , de ti iseli iz slovenije pa useli u BiH. Da nebi sda u ratu i poslije .. pa zamisli kako bi prosli. Hvala alahu sto nas nagradi sa zda pravim patrijotama koji znaju da brane bosni i narod zna da su oni pravi.
Ako ljudi odlaze jako je bitno gdje je 5% bolje ili gore. Valjda se ocekivala nova Svicarska. Cudno da je nije bilo u Jugoslaviji.
Dozer

#3459 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

CPT wrote: 11/02/2020 10:51 Al glumimo zrtvu... Eto u drugim drzavama sve Einsteini. Od Borisa, Donalda, Kolinde, itd, itd... Sve sam intelektualni vrh. I to neko napise nekoliko dana nakon debaklu u senatu SAD. :roll: :roll:

Cudno da je BiH u prijeratnom bratstvu bila siromasan dio siromasne drzave. Go figure.
Ma ja... Znas...Inace...Ono kad... Jer...Znas...Kao...Ono... Relativizacija...I to...Znas... Jel'te... Ma ja... Go figure... Opet puse vjetar :D
CPT wrote: 11/02/2020 10:54 U kojoj to drzavi na Balkanu (a mozes i istocnije) je to plaho DOOOBRO? Zasto se ljudi masovno sele iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, itd? Jer nemaju Nacionalnih Bosanaca naravno.
Ma ja... Znas...Inace...Ono kad... Jer...Znas...Kao...Ono... Relativizacija...I to...Znas... Jel'te... Ma ja... Go figure... Mane nacionalnih Bosanac... Znas... Bice kise :D
Last edited by Dozer on 11/02/2020 10:59, edited 1 time in total.
MorningStar

#3460 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by MorningStar »

CPT wrote: 11/02/2020 10:57
Ako ljudi odlaze jako je bitno gdje je 5% bolje ili gore. Valjda se ocekivala nova Svicarska. Cudno da je nije bilo u Jugoslaviji.
Idi opankom se udari po glavi.... 5% bolje. Ustvari nemoj opankom, idi bukvu kakvu nadji pa se zaleti.
Dozer

#3461 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

:lol:
CPT

#3462 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Ono da objavis koju sliku iz Afganistana.... tj. Gornje Maoce? :lol:
CPT

#3463 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

MorningStar wrote: 11/02/2020 10:58
CPT wrote: 11/02/2020 10:57
Idi opankom se udari po glavi.... 5% bolje. Ustvari nemoj opankom, idi bukvu kakvu nadji pa se zaleti.
Ljudi zadnjih 50 godina odlaze iz BIH zbog rahatluka :thumbup:
Dozer

#3464 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

CPT wrote: 11/02/2020 10:59 Ono da objavis koju sliku iz Afganistana.... tj. Gornje Maoce? :lol:
Ma ja... Znas...Inace...Ono kad... Jer...Znas...Kao...Ono... Relativizacija...I to...Znas... Jel'te... Ma ja... Go figure... Ono, Slovenci su nacija ali nisu nacionalnost...Znas...Ono... :D
MorningStar

#3465 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by MorningStar »

CPT wrote: 11/02/2020 11:00
ovih zadnji 20 bas se rahatluk rasirio pa ubrzano bjeze a ti se ne vracas a svi te cekaju. SDA donese slobodu i rahatluk tako da svi bjeze a ti dobacujes iz slovenije da je dobro.
Dozer

#3466 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

Pa zna on, sve, najbolje...pobogu... pise na netu. Ako na netu ne pise da je lose i nema dokumenata u kojima eksplicitno tako pise, onda je - dobro :-D
Last edited by Dozer on 11/02/2020 11:08, edited 1 time in total.
CPT

#3467 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

MorningStar wrote: 11/02/2020 11:01
ovih zadnji 20 bas se rahatluk rasirio pa ubrzano bjeze a ti se ne vracas a svi te cekaju. SDA donese slobodu i rahatluk tako da svi bjeze a ti dobacujes iz slovenije da je dobro.
Ja ja... prije se usporeno napustalo iako je izvoz radne snage bio organizovan. Ono kad zaspes i probudis se u Frankfurtu. Ja se ne vracam jer ni tad (ono kad je bilo plaho bratstva i komunizma) nista nije funkcionisalo. Pogotovo u BiH. A sad jos manje od nista valjda...
MorningStar

#3468 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by MorningStar »

CPT wrote: 11/02/2020 11:03

Ja ja... prije se usporeno napustalo iako je izvoz radne snage bio organizovan. Ono kad zaspes i probudis se u Frankfurtu. Ja se ne vracam jer ni tad (ono kad je bilo plaho bratstva i komunizma) nista nije funkcionisalo. Pogotovo u BiH. A sad jos manje od nista valjda...
Haj dosadan si ponavljas gluposti koje si cesto sam pobijao svojim podatcima pa kad skontas onda se usutis. Nisam vidio bice da mu nacrtas sve ono opet ko gramofonska ploca samo u krug.
CPT

#3469 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

MorningStar wrote: 11/02/2020 11:01
Pad nataliteta i "odliv mozgova" aktualne su teme na Balkanu već nekoliko desetljeća, na što se osvrnuo i paneuropski kanal Euronews. Kako kažu stručnjaci, Srbija se usredotočila isključivo na mlade, ne vodeći računa o svom ostarjelom stanovništvu, a slični problemi muče i Hrvatsku.

https://www.klix.ba/vijesti/regija/euro ... /200210150

Cekaju Nacionalne Bosance...
MorningStar

#3470 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by MorningStar »

CPT wrote: 11/02/2020 11:05

Pad nataliteta i "odliv mozgova" aktualne su teme na Balkanu već nekoliko desetljeća, na što se osvrnuo i paneuropski kanal Euronews. Kako kažu stručnjaci, Srbija se usredotočila isključivo na mlade, ne vodeći računa o svom ostarjelom stanovništvu, a slični problemi muče i Hrvatsku.

Srecom tvoj odlazak nije uzrokovao nikakav odliv mozga tako da se tu utjeha moze naci.
CPT

#3471 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

MorningStar wrote: 11/02/2020 11:06
CPT wrote: 11/02/2020 11:05

Srecom tvoj odlazak nije uzrokovao nikakav odliv mozga tako da se tu utjeha moze naci.
I ti bi da odes al hebiga :) jos moras slusati 'odzu :lol: :lol:
Dozer

#3472 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

MorningStar wrote: 11/02/2020 11:06 Srecom tvoj odlazak nije uzrokovao nikakav odliv mozga tako da se tu utjeha moze naci.
:pisnuo:

Sad se Slovenci (oni iz SOVA-e) nadaju da ce i njih napustiti :D
CPT

#3473 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Dozer wrote: 11/02/2020 11:08
MorningStar wrote: 11/02/2020 11:06 Srecom tvoj odlazak nije uzrokovao nikakav odliv mozga tako da se tu utjeha moze naci.
:pisnuo:

Sad se Slovenci (oni iz SOVA-e) nadaju da ce i njih napustiti :D
Ja nikad nista ruzno ili lose nisam rekao... Para dobra, ziv lak. Samo da ovako ostane... Da mi sta smeta ili fali napustio bi drzavu. Nikad lakse nego danas. Osim ako neko zeli zaradjivati manje nego sto moze?! Ne bi guslao na forumu :wink:
MorningStar

#3474 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by MorningStar »

CPT wrote: 11/02/2020 11:15

Ja nikad nista ruzno ili lose nisam rekao... Para dobra, ziv lak. Samo da ovako ostane... Da mi sta smeta ili fali napustio bi drzavu. Nikad lakse nego danas. Osim ako neko zeli zaradjivati manje nego sto moze?! Ne bi guslao na forumu :wink:
A patrijoTizam, sloboda napokon od zli komunista u bih , ummet u bih :D jel to para vrti gdje burgija nece pa malo se**ckas sa strane da zadovoljis nostalgiju i lupas o pravim bosnjacima dok ovdje je havarija sirokih razmjera u vecinskoj mjeri napravljena od strane tvojih "pravi bosnjaka"
CPT

#3475 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

MorningStar wrote: 11/02/2020 11:22
CPT wrote: 11/02/2020 11:15

A patrijoTizam, sloboda napokon od zli komunista u bih , ummet u bih :D jel to para vrti gdje burgija nece pa malo se**ckas sa strane da zadovoljis nostalgiju i lupas o pravim bosnjacima dok ovdje je havarija sirokih razmjera u vecinskoj mjeri napravljena od strane tvojih "pravi bosnjaka"
Kakve veze ima patrijoTizam u citavoj prici?! Ko je rekao da sam pobjegao od komunista? Kakva prava Bosnjaka? Zar se nije ovdje prica o ugrozenosti Nacionalnih Bosanaca? Havarija na ovom dijelu planeta je generalno posljedica brojnih faktora. Jos najmanje zbog "pravih Bosnjaka".
Locked