SDA-All about

cvrčak_na_hedonizmu

#43751 Re: SDA-All about

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

JoseMujica wrote: 10/02/2020 21:16
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 10/02/2020 21:12
JoseMujica wrote: 10/02/2020 21:04

sam način komuniciranja i argumentiranja govori prije svega o tebi :D

Predlažem ti da otvoriš temu o zelenom šakoru iz Montevidea, a mogo bi je skupa sa Banksy moderirat :lol: :lol: :lol: ako išta znate skupa radit :evil:

za tebe je naš Poslanik Esso a.s. doktor nauka....ćista desetka! :kakoste:
Jok eto raspravljacu sa trolom koji kaze svi su isti, nakon svega.

Sa zoharskim trolovima ne raspravljas, samo ih zgazis i nastavis dalje. Jebiga, tako ti grah pao :stidljiv:
jarane ti nisi za diskusije već za terapije :roll: da mi je samo znat đe si do sad žohare gazio da se ispalim tamo...mora da je dobro u tom svijetu Branka Kockice :D
Jarani nismo, terapiju kuci podijeli i pozdravi Branka Kockicu.

Zoharu
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#43752 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 10/02/2020 21:22
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 10/02/2020 21:12

Jok eto raspravljacu sa trolom koji kaze svi su isti, nakon svega.

Sa zoharskim trolovima ne raspravljas, samo ih zgazis i nastavis dalje. Jebiga, tako ti grah pao :stidljiv:
jarane ti nisi za diskusije već za terapije :roll: da mi je samo znat đe si do sad žohare gazio da se ispalim tamo...mora da je dobro u tom svijetu Branka Kockice :D

Zoharu
naravno da nismo jarani jer ti ne razumiješ ni šta je lokalna poštapalica u rečenici,a kamoli da razumiješ šta napišem ili da znaš razgovarati argumentovano. Jedino što znaš je vrijedžati sagovornika :sad: Nije to ni ćudo jer u suštini nemaš ništa pametno za kazati....da ti upotrijebim omiljeni Alijin izraz :D

#samozeleno :evil:
sahara1428

#43753 Re: SDA-All about

Post by sahara1428 »

cvrčak_na_hedonizmu

#43754 Re: SDA-All about

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

JoseMujica wrote: 10/02/2020 21:32

Zoharu
naravno da nismo jarani jer ti ne razumiješ ni šta je lokalna poštapalica u rečenici,a kamoli da razumiješ šta napišem ili da znaš razgovarati argumentovano. Jedino što znaš je vrijedžati sagovornika :sad: Nije to ni ćudo jer u suštini nemaš ništa pametno za kazati....da ti upotrijebim omiljeni Alijin izraz :D

Umalo da zaboravim, "radi" malo na pismenosti i konstrukciji recenice, nije kvantna fizika.

Eto, sad si nesto i naucio.
JoseMujica

#43755 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 10/02/2020 21:42
JoseMujica wrote: 10/02/2020 21:32

Zoharu

Umalo da zaboravim, poradi malo na pismenosti i konstrukciji recenice, nije kvantna fizika.

Eto, sad si nesto i naucio.
ah kako za koga :wink:
hvala na savjetu majstore :kiss: hoču inshallah :D
Nespin

#43756 Re: SDA-All about

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 13/02/2022 19:30, edited 1 time in total.
JoseMujica

#43757 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Nespin wrote: 10/02/2020 21:55
JoseMujica wrote: 10/02/2020 21:14
MUNAFIK wrote: 10/02/2020 21:00

Sve sto je kifla radio dok se sukobio unutar SDA i nacin na koji je napustio SDA i sve sto je uradio i radi dan danas nakon sto je napustio SDA baš te demantuju u tome da se radi o tome da su "zinule guzice"...

Teorije su jedno, ali hajmo malo objektivno posmatrat šta neko radi...

NIP je itekako ozbiljan problema za SDA, evo ja sam licno dokaz za to, moje cijelo okruzenje je SDA... Nisu nasjeli ni na SZBIH ni na SBB ali sad u mom okruzenju velika vecina ozbiljno se okrece prema kifli i NIPu...

Mislis da to SDA ne zna?

NiP je ozbiljan problem za SDA!
bog te čuo!

napisao sam nedavno na jednoj temi da Kifu treba držat na površini jer ih fakat zna jebavat stručno i glede toga im jeste problem. Ono u čemu nam se mišljenja razilaze jeste da ja ne vidim Kiflu kao bilo kakvu alternativu jer je u suštini isti kao i oni. Mislim da bi volio da ih pomete pa da odriješenih ruku zasjedne na vlast jer bi se mnogi ovdje razočarali u njega.
Dugo pratim forum i bio je ovdje niz takvih nafuravanja i brutalnog razočaravanja npr. oko Smućka, kada su meni sve po spisku ovdje jebavali kad sam rekao, dok sam Hanku vidio u prvom saffu, da je to skupina običnih pijačara.

Mi kao društvo jednostavno nemamo ljudi koji su u stanju da se izdignu iz ove sirotinjske baruštine. Sranke možemo mijenjati i treba ih na svakim izborima mijenjati, ali se ništa ovdje neće promjeniti preko noći jer nema instant društvene tranzicije...to je nešto što traje generacijama, ali pod uslovom da imaš pametne i kredibilne ljude....a mi to nemamo.
Razum i nataloženo iskustvo životarenja u ovoj žabokrečini i kontinuiranih razočarenja u proteklih par decenija ide u prilog tvojoj tvrdnji... Ipak, Dino je napravio par bitnih iskoraka u odnosu na sve dosadašnje pobjegulje iz SDA... Prvo, otišao je kad mu je bilo "najljepše" tj. kada je bio na poziciji kantonalnog premijera i kada je mogao lagodno tu poziciju da eksploatiše. Drugo, svoju antikorupcijsku priču imao je priliku pokazati djelima i pokazao je, šestorka je učinila niz koraka koji su zaista doveli kriminalnu hobotnicu na rub, počevši od registra zaposlenih, preko otkrivanja niza afera u kantonalnim firmama, pa do revizije diploma... Tu su koalicioni partneri Fahro i Željko shvatili da je to otišlo predaleko, da se stvari prebrzo dešavaju, pa su odlučili preći na "pravu stranu" (to the dark side). :) Treće, pokazao je da ima snage i volje na bitne pozicije imenovati nestranačke kadrove, prema ekspertizi, a ne zaslugama unutar partije, pa iako se desio epohalni zajeb sa ministricom Bogunić, veliki je to korak u principijelnom smislu. Jedini način da ova država opstane je da se na pozicije postavljaju eksperti, imali nemali stranačku pripadnost, a ne samo stranačke ljige, uvlakači i cimaroši rukava. Tako da, skeptičan sam i ja, ne mogu zaboraviti da je Dino nekada rušio vladu sa Radeljašem kao sada Čelik sa Plehom i Pecom i njegovu nekadašnju podršku Senaidu Memiću i sličnim, ali ovo do sad što radi, većinom dobre stvari radi. U nekim aspektima svoje metodologije, Dino je SDA na steroidima, u drugim je pak sušta suprotnost. Ako ništa, pokazuje da se može drugačije biti Bošnjak i musliman, da ima tu nekog pobunjeničkog potencijala i kapaciteta za trabsformaciju, da nije sve gola ulizica, kukavica, gnjida i uhljup. Vidjećemo...
registar zaposlenih je običan PR spin i može poslužiti samo za mahalanja i ni za šta drugoga. Ja nisam vidio drugog efekta objave registra. Da li je mpžda zaustavio uhljebljavanje?
orbita12

#43758 Re: SDA-All about

Post by orbita12 »

Čitam vijest o Stojanovicu maloprije i nadje isti komentar i na portalu i na fb stranici klixa, naravno protiv Stojanovića , neki Haris Koz,tako nešto, još jedan u nizu SDA botova, pogledam profil i naravno alijina slika na profilu. I na kraju se pitam kako ti ljudi spavaju od tolikog rektalnog alpinizma, zar ih nije ni malo stid
Nespin

#43759 Re: SDA-All about

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 13/02/2022 19:31, edited 1 time in total.
drug_profi

#43760 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Dođe mi da svoju ratnu uniformu nagulim na lutku, gurnem u dzep ofucanu vojnu knjizicu natopljenu kisama i znojem, i sve zajedno zapalim pred predsjednistvom, zajedno sa malom krpenom zastavom sa ljiljanima... koju sam uvijek imao u dzepu za nedajboze prijateljske vatre...

BTW za tu ofucanu vojnu knjizicu mi naka salterusa u opstini jednom nesto prigovori kao kakva ti je ovo knjizica. reko 4 godine kise i znoja je u njoj, nije mi kuci stajala u fascikli. Zasutala. Valjda trun obraza proradio.

SDA se opasno igra sa nama. Opasno. nece na dobro izaci. Samo ne znam za koga.
Banksy

#43761 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

I Efendić i Čampare su, očekivano, sasvim marginalizirani u stranci, pa je ovaj istup na neki način i iznuđen. Izgubiće i kant. odbor, pa će ih Bake gurati ka izlazu. Mislim da je pametnije ostati unutra, zasad. Izađu li van, gube, sem ako se nekome brzo ne privale. Kifla ih ne bi trebao uzeti jer oba snagu crpe iz SDA infrastrukture. Sami, beskorisni su, a teret. Vidjećemo. Glasanja u kantonu će pokazati ko gdje šta.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#43762 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

JoseMujica wrote: 10/02/2020 20:39 čuj da se temeljna Prošnjaćka sranka cijepa jer se plaše nekoga :shock: ovo su integralisti pobogu ste, oni su sve, bošnjaci, bosanci, muslimani, intelektualci, neimari, patrijote, branioci...bez njih nema Bosne

ovim otpacima o kojima prićate (Tornjak, Kifla, Smućko) je svakako istekao rok trajanja i neće ih biti na mapi već na lokalnim jesenas. A da ovi parazeleni minderaši prave takve strateške odluke i dugoročne planove kako neki ovdje opisuju mi ne bi bili zemlja trećeg svijeta kakva jesmo. Ma hajte molim vas, manite se tih budalaština jer ovo može samo biti isto ono nezadovoljstvo koje je i Kifu istislo iz jata: Zinule guzice gladne, a malo fotelja ostalo u igri!

Principijelno se ove seoske varalice mogu samo oko guzica cijepat..... sve ostalo je za njih metafizika

ps

kako ste krenuli ispašče da se Don neonko i Sjebija oko Hajdegera svađaju :lol:
Ne mogu da se nacudim kako sam se prevario u vezi tebe. Prije si mi djelovao kao normalan covjek, sokirao sam se kad se ispostavilo da si zeleni termit i ti.
van Basten

#43763 Re: SDA-All about

Post by van Basten »

A sto bi Kifla uzeo Rumenka sebi kad je ovaj i njegova ekipa (Cesir, Hadzic...), jedan od glavnih razloga Kiflinog napustanja SDA?
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#43764 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

I naravno Dzej wrote: 10/02/2020 19:00
izvrsni direktor wrote: 10/02/2020 17:51 danima se zna da ide osnivanje nove stranke, kako bi se sprijecilo da nezadovoljni glasaci sda glasaju za konakovica. trenutno je konakovic jedina alternativa sda glasacima, te se zbog toga i ide na osnivanje nove stranke koja ce da zadrzi te glasove. poslije izbora ide naravno ta nova stranka u koaliciju sa sda.
campara i efendic ce sa novom stranko da skupe glasove koje gubi sda i sbb.
a bijedic ce sa novom strankom da skuplja glasove koje gubi df.
Ako iza svega stoji ta igranka oko osnivanja,onda bi i Čamparino , a pogotovo Efendićevo kontriranje i nezadovoljstvo trebalo u tom slučaju biti lažno, a nešto mislim da nije.Kada je trebalo povuću glasove stavili su Efendića za nosioca liste i obećanje bićeš premijer,ali posle svega niti je premijer,niti je u nekom organu stranke,dok je npr. junoša Zahiragić ušao u Predsjedništvo, a evo izgleda da Efendić ne može biti čak ni Predsjednik Kantonalnog odbora, iz čega se može išćitati da je lik nogiran ko zadnji levat.Mislim da su ove Čamparine poruke,neko utvrđivanje pazara pred ove izbore za predsjednika Kantonalnog odbora,da se malo u stranci porazmisli da nisu oni baš toliki levati i da i oni imaju još uvijek dobar apetit.Posle tog izbora biće sve jasnije.
Nisi jedini koji tako naivno razmislja. Tako su nasjedali i na silajdzicevu pricu, pa na radoncicevu pricu...razlaz, nezadocoljstvo, svadjanja...

Mislis li da efendic smije kontra sda, a slucaj o saobracajnoj nesreci stoji u latici i samo ceka momenat da se aktivira?
tutku

#43765 Re: SDA-All about

Post by tutku »

van Basten wrote: 10/02/2020 22:52 A sto bi Kifla uzeo Rumenka sebi kad je ovaj i njegova ekipa (Cesir, Hadzic...), jedan od glavnih razloga Kiflinog napustanja SDA?
Politika je kurva, a Efendic mu moze donijeti nacelnivko mjesto u najvecoj opcini u FBiH. Plus efendic ima veliku glasacku bazu i simpatije medju glasacima koliko vidim
cadburry

#43766 Re: SDA-All about

Post by cadburry »

Ovaj Elvis Kondzic, Bakirov sef kabineta, je tipicna SDA govedja glava. U ratu okrenuo ledja i izdao i Bosnu i Aliju Izetbegovica, oglusio se na poziv za mobilizaciju, izdao komsije i porodicu koju je trebao braniti i pobjegao od bojnog polja, prekrsivni islamske farzove.

Danas, po njegovim rijecima, nema veceg zastitnika Alije Izetbegovica, danas nema veceg muslimana ni Bosnjaka od njega. A po njegovim djelima, nema mu blizeg i drazeg prijatelja od Dodika i slicnih cetnika, za platu od 2000 KM bi i kokardu na glavu stavio.

Munafikluk je postao mjerilo vrijednosti u klanu Bakira i Sebije.
cadburry

#43767 Re: SDA-All about

Post by cadburry »

tutku wrote: 10/02/2020 23:06
van Basten wrote: 10/02/2020 22:52 A sto bi Kifla uzeo Rumenka sebi kad je ovaj i njegova ekipa (Cesir, Hadzic...), jedan od glavnih razloga Kiflinog napustanja SDA?
Politika je kurva, a Efendic mu moze donijeti nacelnivko mjesto u najvecoj opcini u FBiH. Plus efendic ima veliku glasacku bazu i simpatije medju glasacima koliko vidim
Pa i Sebija Izetbegovic ima velike simpatije medju glasacima. Pa i Bakir ima ogromne simpatije medju glasacima - dva puta postao bosnjacki clan predsjednistva, to je jedino jos uspio Alija Izetbegovic. Senaid Memic ima isto simaptije, preko 50% glasaca na Ilidzi glasalo za njega. Treba li i njih Konakovic primiti u stranku?
MaksprotivMarksa

#43768 Re: SDA-All about

Post by MaksprotivMarksa »

Konakovic ne moze uzeti Semira iz pet hiljada razloga, dovoljno je pogledati njihov sukob kod Senada, ono je licni animozitet, aznimozitet koji traje godinama, jos od nogiranja Sete sa mjesta prvog covjeka kantona.

Efendic nema gdje, on je ubio covjeka, a njegovi glasovi su glasovi SDA, po ko zna koji put se prelazi preko njega kao preko govana, nastoji se pokazati da niko nike veci od stranke, a i kompletna porodica Efendic je uhljebljena od strane SDA, oni, sve i da zele, ne mogu napustiti SDA.

Nije sigurno da Efendic nece biti prvi covjek kantona, za sada su bara-bar, Campare ne bih nikada otpisao, jedno je sigurno, a to je da ce Zahiragic izvuci najdeblji kraj.

Postoji i jedna suluda mahalska prica, a to je da Bake taslaci Efendicevu zenu, a da je Sebija to saznala i stavila tac na sve aktivnosti porodice Efendic, a od tada je navodno i usla u aktivno ucesce u stranci, ako su lagali mene, lazem i ja vas, ja ne vjerujem u to, ali otklon spram Efendica je stvarno krenuo naprasno, on je uz Dinu bio prva nada nove generacije SDA, danas je iza Devica npr, ipak 25 delegata je 25 delegata, ako ih iskontrolisu onda imaju solidnu sansu da pokusaju uzeti primat u kantonu.
I naravno Dzej

#43769 Re: SDA-All about

Post by I naravno Dzej »

izvrsni direktor wrote: 10/02/2020 22:52
I naravno Dzej wrote: 10/02/2020 19:00
izvrsni direktor wrote: 10/02/2020 17:51 danima se zna da ide osnivanje nove stranke, kako bi se sprijecilo da nezadovoljni glasaci sda glasaju za konakovica. trenutno je konakovic jedina alternativa sda glasacima, te se zbog toga i ide na osnivanje nove stranke koja ce da zadrzi te glasove. poslije izbora ide naravno ta nova stranka u koaliciju sa sda.
campara i efendic ce sa novom stranko da skupe glasove koje gubi sda i sbb.
a bijedic ce sa novom strankom da skuplja glasove koje gubi df.
Ako iza svega stoji ta igranka oko osnivanja,onda bi i Čamparino , a pogotovo Efendićevo kontriranje i nezadovoljstvo trebalo u tom slučaju biti lažno, a nešto mislim da nije.Kada je trebalo povuću glasove stavili su Efendića za nosioca liste i obećanje bićeš premijer,ali posle svega niti je premijer,niti je u nekom organu stranke,dok je npr. junoša Zahiragić ušao u Predsjedništvo, a evo izgleda da Efendić ne može biti čak ni Predsjednik Kantonalnog odbora, iz čega se može išćitati da je lik nogiran ko zadnji levat.Mislim da su ove Čamparine poruke,neko utvrđivanje pazara pred ove izbore za predsjednika Kantonalnog odbora,da se malo u stranci porazmisli da nisu oni baš toliki levati i da i oni imaju još uvijek dobar apetit.Posle tog izbora biće sve jasnije.
Nisi jedini koji tako naivno razmislja. Tako su nasjedali i na silajdzicevu pricu, pa na radoncicevu pricu...razlaz, nezadocoljstvo, svadjanja...

Mislis li da efendic smije kontra sda, a slucaj o saobracajnoj nesreci stoji u latici i samo ceka momenat da se aktivira?
Godina sam Isusovih,ni star ni mlad, a od kada glasam ne vjerovah u priče ni Hareta ni Fahrudina. Elem, zar se isto to nije govorilo i za Dinu,da će otići sa SDA pa ne ode.Previše preudiciranja i teorija zavjere.Zar fakat misliš da je ovakva SDA toliko sposobna da planira stvari toliko unaprijed,naredi Čampari i Efendiću da glume nezadovoljnike,da onda osnuju svoju stranku,pokupe glasove NiP-a,pa da se onda opet vrate u SDA.Mozda se i na nekom minder SDA sjelu i doslo na takvu ideju,ali koliko je ona realno fakat provodiva,jer ipak su ovo lokalni izbori koji su nešto drugačiji od opštih, i zahtjevaju puno više stranačke infrastrukture koju ta novoosnovana stranka ne bi mogla organizovati.Po meni je stvar jednostavnija,kao što i gore napisah: Čampara tvrdi pazar Efendiću za Predsjednika Kantonalnog odbora.
HomeSweetHome

#43770 Re: SDA-All about

Post by HomeSweetHome »

Zamisli ti kakva kljusina moras biti da uporedis Igora sa jednim pocetnikom, i jednim rusiteljem drzave? I konjina se kao poziva na slobodu govora??? Kaze vi bi da se uvede verbalni delikt??? E pa Elvise, u skladu sa mojoj slobodom govora, ja bi da izjavim da si go*** fasisticko, uhljupe jedan nacionalisticki! :evil:
@drug_profi ma ko ga ***, ne obaziri se na gnjide. Uvrijediti te moze jedino onaj do cijeg ti je misljenja stalo. Misljenje je ko guzica, svaka ga busala ima. :thumbup:
I naravno Dzej

#43771 Re: SDA-All about

Post by I naravno Dzej »

MaksprotivMarksa wrote: 10/02/2020 23:20 Konakovic ne moze uzeti Semira iz pet hiljada razloga, dovoljno je pogledati njihov sukob kod Senada, ono je licni animozitet, aznimozitet koji traje godinama, jos od nogiranja Sete sa mjesta prvog covjeka kantona.

Efendic nema gdje, on je ubio covjeka, a njegovi glasovi su glasovi SDA, po ko zna koji put se prelazi preko njega kao preko govana, nastoji se pokazati da niko nike veci od stranke, a i kompletna porodica Efendic je uhljebljena od strane SDA, oni, sve i da zele, ne mogu napustiti SDA.

Nije sigurno da Efendic nece biti prvi covjek kantona, za sada su bara-bar, Campare ne bih nikada otpisao, jedno je sigurno, a to je da ce Zahiragic izvuci najdeblji kraj.

Postoji i jedna suluda mahalska prica, a to je da Bake taslaci Efendicevu zenu, a da je Sebija to saznala i stavila tac na sve aktivnosti porodice Efendic, a od tada je navodno i usla u aktivno ucesce u stranci, ako su lagali mene, lazem i ja vas, ja ne vjerujem u to, ali otklon spram Efendica je stvarno krenuo naprasno, on je uz Dinu bio prva nada nove generacije SDA, danas je iza Devica npr, ipak 25 delegata je 25 delegata, ako ih iskontrolisu onda imaju solidnu sansu da pokusaju uzeti primat u kantonu.
:-D Čuj Bake taslači Efendićevu ženu :lol: :lol: :lol: Ja Baketa starog švalerčine, ko bi reko ko li bi se nado.
Pandakonda

#43772 Re: SDA-All about

Post by Pandakonda »

Konaković je sam rekao da su njih dvojica zajedno pokušali da urade reformu SDA i onda se desilo to što se desilo da SDA zbog nesreće ucjenjuje Efendića i time su ga ušutili. Vjerujem da bi Kifla primio Efendića u NiP pod izgovorom pokajnika jer realno NiP nema neko ime za novi grad da uzmu tu poziciju.
tutku

#43773 Re: SDA-All about

Post by tutku »

cadburry wrote: 10/02/2020 23:20
tutku wrote: 10/02/2020 23:06
Pa i Sebija Izetbegovic ima velike simpatije medju glasacima. Pa i Bakir ima ogromne simpatije medju glasacima - dva puta postao bosnjacki clan predsjednistva, to je jedino jos uspio Alija Izetbegovic. Senaid Memic ima isto simaptije, preko 50% glasaca na Ilidzi glasalo za njega. Treba li i njih Konakovic primiti u stranku?
Haha zezas se da si ovo napisao. Razlika je ocigledna ali sta cu valja objasnit - svi navedeni daju utiska da su zadovoljni strankom, a kome baks i hanuma mu okrenu ledja, njemu je politicka karijera unutar sda u silaznoj putanji. Zato bi imalo neke logike da efendic promjeni tu opciju. Nadam se da je jasnije.
tutku

#43774 Re: SDA-All about

Post by tutku »

MaksprotivMarksa wrote: 10/02/2020 23:20 Konakovic ne moze uzeti Semira iz pet hiljada razloga, dovoljno je pogledati njihov sukob kod Senada, ono je licni animozitet, aznimozitet koji traje godinama, jos od nogiranja Sete sa mjesta prvog covjeka kantona.

Koliko znam to unutar KO Sarajevo je gotovo. Na celu ce biti Fikro Prevljak, suvisno ista komentarisati, a pogadjajte jednom ko ce biti na celu Kadrovske komisije...
I naravno Dzej

#43775 Re: SDA-All about

Post by I naravno Dzej »

Da neće naša Sultanija iz Tuza kraj Podgorice?
Post Reply