@azdralovic,azdralovic wrote: ↑10/02/2020 11:56 Jel' imaju jos uvijek neke pogodnosti za e-racun ? Ili sam ja to nesto pobrkao
Trenutno nemamo akcijsku pogodnost za aktivaciju e-računa. Ukoliko dođe do određenih izmjena biti ćete obaviješteni.
Moderator: Benq
@azdralovic,azdralovic wrote: ↑10/02/2020 11:56 Jel' imaju jos uvijek neke pogodnosti za e-racun ? Ili sam ja to nesto pobrkao
U čemu je problem?
sve super! ako vec na wifi utice milion vanjskih faktora, ko garantuje da ce se problem rjesiti kupovinom novog rutera? iz tm kazu da hoce. je li to znaci da ruteri koje oni daju korisnicima nisu kvalitetni?crnivrag wrote: ↑10/02/2020 15:12U čemu je problem?
Telemach osigurava da će isporučiti stabilan internet brzine potpisane u paketu, ali putem kabla.
Niko živ na svijetu ne može utjecati na rad WiFi mreže i stabilnost iste, jer na nju utječe mali milion vanjskih faktora, zato mu je i preporučeno da kupi kvalitetniji router ako želi da im stabilniju WiFi mrežu u stanu/kući. i, kako to da ovih problema nije bilo 11 mjeseci, koliko je sve radilo ok?
Tako je. I ova privatna komunikacija sa TM se na kraju svede na to da ti kažu da se sve pogodnosti sastoje u pinkovima i SD Arenama.abstract05 wrote: ↑10/02/2020 10:49 Ne kontam sto forsiraju da se nazove za dodatne pogodnosti, kad su iste arene i pink na 24 mjeseca![]()
![]()
![]()
Sta god trazis umjesto arene i pinka, ne moze.
Kako kažeš routeri, odnosno home gateway uređaji koje Telemach daju nude WiFi mrežu putem interne antene koja ne može nikad biti dovoljno jaka kao eksterna antena.
@coco1,
vidi, 10-11 mjeseci sve ferceralo bez problema i zadnjih 10-tak dana je kriticno. satro nesto podesavali, dolazili, mjerili... na kraju, kupi ruter. to je u stanu. slicno je i u radnji koju drzi na carsiji. padne konekcija, ne mozes nista otvoriti. zovi, cekaj po par dana dok se monter nakani doci da nesto proceprka na banderi, u onoj kutiji i, nakon toga, radi nekad 10 dana, nekad 20, nekad mjesec... ok, i onda u krug.crnivrag wrote: ↑10/02/2020 15:31Kako kažeš routeri, odnosno home gateway uređaji koje Telemach daju nude WiFi mrežu putem interne antene koja ne može nikad biti dovoljno jaka kao eksterna antena.
Dakle potrebno je nabaviti router sa makar 4 eksterne antene (takvih kvalitetnih routera imaš sad za 80-ak maraka) i tako obezbjediti kvalitetniji WiFi signal u stanu/kući.
WiFi koji Telemach nudu uz svoje home gateway uređaje se smatra gratis uslugom i kao takvoj joj se nema šta zamjerati, a Telemach (i svi ostali operateri) garantuju da će isporučiti propisane brzine putem kabla, odnosno kada se uređaji direktno spoje UTP kablom na home gateway uređaj.
Pisao sam i ranije o ovom problemu. Kad su dolazili tehničari iz Telemach-a da montiraju EON, isto se dešavalo.
@ °u°,
Ne može, opcija nije dostupna u okviru firmware-a tog modela.
Probaj očistiti dugmiće vlažnom maramicom i uzmi čačkalicu pa je probaj uvući okolo dugmića da na taj način probaš skinuti ljepljivost.
https://telemach.ba/a54013/podrska/vije ... rneta.htmlDan sigurnog interneta
Telemach je prepoznao značaj „Dan sigurnijeg interneta 2020.“ kojeg tradicionalno organizuje Centar za sigurni internet u BiH, a u povodu obilježavanja Dana sigurnijeg interneta u svijetu.
Obilježavajući „Dan sigurnog interneta“ donosimo vam niz savjeta i preporuka u svrhu sigurnije i odgovornije upotrebe tehnologije i mobilnih uređaja među mladima i djecom, ali i roditeljima.
Saznajte više ovdje: https://telemach.ba/Binary/20745/Dan_si ... erneta.pdf i na linku: http://www.sigurnodijete.ba/.