hAZNADAR wrote: ↑12/02/2020 09:37
pemanapemani wrote: ↑12/02/2020 08:50
Tomahawk11 wrote: ↑12/02/2020 08:30
Neko je zagovarao da se daju bogumilska imena...zamisli daš djetetu ime Tvrtko...pa ne bi ostalo u školi od djece
Tačno i žalosno.
Zamisli da u SAD djeca u školi zajebavaju nekoga kome je ime George ili Abraham, po Washingtonu ili Lincolnu.
Onaj na početku teme piše kako mu ne smeta period kraljevine Bosne, ali da ne želi previše razmišljati o njemu i zaključi kako je blasfemija davati djeci ime Tvrtko ili Kulin.
S druge strane, takvi pojedinci su najglasniji u "odbrani" historije Bosne u slučajevima kada komšije i susjedi prisvajaju Tvrtka.
Onda se ibretimo dokle smo i šta smo kao država.
Kada neko pametuje o necemu a povrsno i plitko gleda na stvari.
Prvo, ne postoje bogumilska imena,.. oni su sami sebe nazivali onda samo krstjani,... a imali su imena slavenskog i biblijskog korijena.
Zasto bi se onda ogranicio samo na Tvrtka i Kulina? Znacajna imena slvnih Bosnjana iz tog perioda su i Stjepan, Ostoja, Hrvoje, Vlatko,... a najveci bogumili tj djedjovi bosanske crkve imali i imena Radovan, Ratko, Jeremija, Azarija,... pa izvoli.
Kada god fgr krene na ovakav nacin dokazivati tobozi patriotizam ili bosanstvo - samo pokazu svoju islamofobiju. Smio bi se kladiti da i o samom Tvrtku i Kulinu znaju samo da nisu muslimani i to je
Nisam ulazio u suštinu stvari, nego reagovao na - zajebavanje nekoga ko se zove Tvrtko.
Naravno, post napisan samo da me proglasiš islamofobom.
Kolega @Tomahawk je napisao bogumilska imena, a ne moja malenkost.
Naravno, nećeš njega citirati, jer ga još nisi detektovao kao famoznu FGR, pa bi optužba za islamofobiju bila smiješna.
Eto, dopustili smo da preuzmu i "uprljaju" imena Radovan i Ratko, pa bi bio red i da napokon sahranimo Tvrtka.
P.S. ja sam islamofob, jer sam svojevoljno izabrao da živim u većinski muslimanskoj sredini, a ti si patriot, veliki Bošnjak i zaštitinik Islama, koji je zbrisao od Islama hiljadu i kusur kilometara i ne pada ti na pamet da dođeš živjeti sa muslimanima.
To je tvoj osobni doprinos borbi protiv globalne islamofobije, logično.