Posto ima ona stara "po jutru se dan poznaje" za sada ovo izgleda mrka kapa. Prvo znaci odbrana suplja kao sto je i bila, kao drugo zamjena za Lendrica ili tacnije receno drugi napadac vise povrijedjen nego sto igra, prosjek godina ekipe blizu 30, u sastavu vise nemamo ni jednog naseg mladog igraca.....ili generalno mladog i perspektivnog igraca.....ne znam ajde vidjet cemo ali mislim da nam Kosoric nije dobro rjesenje.Sultanahmed wrote: ↑10/02/2020 16:22Olimpija je isto ozbiljna ekipahrasno38 wrote: ↑10/02/2020 16:21Niej problem sto nas ovi lupaju jer jasno je da je to preozbiljan ekipa ali nalupala nas je i Olimpija, lupio nas opet Velez, jedva izvukosmo bod protiv Proletera....sve u svemu daj boze da u nasem prvenstvu bude sve suprotno od pripremnih utakmica.Sultanahmed wrote: ↑10/02/2020 16:17
Zorya je ozbiljna ekipa,u nasoj ligi bi imali +20 na kraju sezone
Protiv Radnika cemo vidjet kako tandem 2 Alexandra funkcionise u nasoj kukuruz ligi
Mislim da ce biti solidni,nemaju ni ostale ekipe neku bolju odbranu
Sve u svemu ovo su tek prijateljske,vidjet cemo protiv radnika na cemu smo
Samo da jos fanimo dodje![]()
FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#82926 Re: FK Željezničar
-
Sultanahmed
#82927 Re: FK Željezničar
Normalno da nemamo mladih igraca u rosteru, kad smo doveli starohane jamaka,kosorica jos smo valjda htjeli bekrica
Nemaju mladi igraci mjesta od ovih "zvijezda"
Stvarno ne vidim smisao u tolikom broju starih igraca u nasem rosteru
Ali Blazevic je super pojacanje
Nemaju mladi igraci mjesta od ovih "zvijezda"
Stvarno ne vidim smisao u tolikom broju starih igraca u nasem rosteru
Ali Blazevic je super pojacanje
-
kory_galaktikos
#82928 Re: FK Željezničar
Cuj ovi ozbiljna ekipa, sta smo mi ? Rekreativci. Lafo hocemo u Evropu a za sve govorimo ovi su ozbiljni.
Mi nemamo ekipu, imamo jednog odlicnog i 2-3 onako igraca. Pojacali se nismo haman pa nikako. Nemojmo dzaba sami sebe lagat.
Uzdamo se u Amara i neku srecu. Te srece nemamo od Ferenca.
Da je Bogdom da ja nemam pojma, dzaba se nerviram al yebeno nam je.
Mi nemamo ekipu, imamo jednog odlicnog i 2-3 onako igraca. Pojacali se nismo haman pa nikako. Nemojmo dzaba sami sebe lagat.
- hrasno38
#82929 Re: FK Željezničar
Ja se slazem sa tobom i 0:4kory_galaktikos wrote: ↑10/02/2020 16:40 Cuj ovi ozbiljna ekipa, sta smo mi ? Rekreativci. Lafo hocemo u Evropu a za sve govorimo ovi su ozbiljni.
-
Sultanahmed
#82930 Re: FK Željezničar
Pa stilic i 3. 4 solidna igraca su dovoljno da se osvoji liga,tu nije nista cudno obzirom da nam liga gora od tanzanijskekory_galaktikos wrote: ↑10/02/2020 16:40 Cuj ovi ozbiljna ekipa, sta smo mi ? Rekreativci. Lafo hocemo u Evropu a za sve govorimo ovi su ozbiljni.
- hrasno38
#82931 Re: FK Željezničar
Ne bih se bas slozio sa tobom u ovoj konstataciji.Sultanahmed wrote: ↑10/02/2020 16:47Pa stilic i 3. 4 solidna igraca su dovoljno da se osvoji liga,tu nije nista cudno obzirom da nam liga gora od tanzanijskekory_galaktikos wrote: ↑10/02/2020 16:40 Cuj ovi ozbiljna ekipa, sta smo mi ? Rekreativci. Lafo hocemo u Evropu a za sve govorimo ovi su ozbiljni.
-
Sultanahmed
#82932 Re: FK Željezničar
Nije bas da je sarajevo prosle sezone imalo neku ekipu,pa su uzeli duplu krunuhrasno38 wrote: ↑10/02/2020 16:51Ne bih se bas slozio sa tobom u ovoj konstataciji.Sultanahmed wrote: ↑10/02/2020 16:47Pa stilic i 3. 4 solidna igraca su dovoljno da se osvoji liga,tu nije nista cudno obzirom da nam liga gora od tanzanijskekory_galaktikos wrote: ↑10/02/2020 16:40 Cuj ovi ozbiljna ekipa, sta smo mi ? Rekreativci. Lafo hocemo u Evropu a za sve govorimo ovi su ozbiljni.
- hrasno38
#82933 Re: FK Željezničar
Imalo je i te kako kompaktnu ekipu i jaku na svakoj poziciji sto su na kraju krajeva pokazali i rezeultati. Oni su krenuli sa dovoedjenjem mladih reprezentativaca sto je odlican recept a to je ono sto smo mi imali prije iz svojih redova. Serbecic i Mustedanagic su bolji igraci od 80% Zeljinog rostera. Mladi golman Kovacevic, Mujakic sa iskusnim Velkoskim i Ahmetovic su poharali nasu ligu prosle sezone kao mozda niko do sada.Sultanahmed wrote: ↑10/02/2020 16:54Nije bas da je sarajevo prosle sezone imalo neku ekipu,pa su uzeli duplu krunuhrasno38 wrote: ↑10/02/2020 16:51Ne bih se bas slozio sa tobom u ovoj konstataciji.Sultanahmed wrote: ↑10/02/2020 16:47
Pa stilic i 3. 4 solidna igraca su dovoljno da se osvoji liga,tu nije nista cudno obzirom da nam liga gora od tanzanijske
-
Sultanahmed
#82934 Re: FK Željezničar
Bh kukuruz čemer ludilo je nepredvidivo
Lako moguce da ce borac uzet titulu ove godine,imaju extra igrace
Dodika i njegovog sestrica koji ce putem spletki i sudija pokusat osvojit ligu
Sve u svemu ako se jos ne pojacamo nemamo sta trazit
Lako moguce da ce borac uzet titulu ove godine,imaju extra igrace
Dodika i njegovog sestrica koji ce putem spletki i sudija pokusat osvojit ligu
Sve u svemu ako se jos ne pojacamo nemamo sta trazit
- hrasno38
#82935 Re: FK Željezničar
Asim Zec u Zrinjskom i mogao bih se kladiti da ce nam se posrat u cejf jer to se dogadja vec godinama da Zelji i Sarajevu igraci ne valjaju, odu u Zrinjski, zabijaju nam u medjusobnim susretima i slave titule.
-
kory_galaktikos
#82936 Re: FK Željezničar
Slazem se ja da pripremne utakmice nisu neko mjerilo, strucnjaci to vide drugim okom nego mi obicni navijaci. Medjutim cinjenica je da smo kukali na roster cjelu polusezonu i nismo se ni na jednoj poziciji pojacali a otisli su nam bitni igraci.
Valjda na kraju bude da smo dzaba panicili ali meni sad nikako ne mirise na dobro.
Valjda na kraju bude da smo dzaba panicili ali meni sad nikako ne mirise na dobro.
- avetinja
#82937 Re: FK Željezničar
Nema para, nema pojačanja, nema titule. Titulu osvojiti nećemo, to je moje mišljenje. Dva puta se pokazalo (Široki i Velež) da ekipa nema ni karakter ni snagu za takav rezultat.
-
Sultanahmed
#82938 Re: FK Željezničar
Kako nema para?pa gdje idu pare od ulaznica,sponozora itd?
Pa valjda ima dovoljno da imamo bar solidnu ekipu
-
kory_galaktikos
#82939 Re: FK Željezničar
Nije to ni moja ni tvoja krivica. Neki su bili veoma hrabri i obecali titulu, ismijavali neke druge. Izvolite uradite obecano, uradite ono zbog cega ste isprovocirali svasta nesto.
- avetinja
#82940 Re: FK Željezničar
Ostali smo bez Evrope prošle godine, a ona donosi veliki dio budžeta. Samim tim smo finansijski uskraćeni za bolje igrače.Sultanahmed wrote: ↑10/02/2020 21:05 Kako nema para?pa gdje idu pare od ulaznica,sponozora itd?
Pa valjda ima dovoljno da imamo bar solidnu ekipu
Ne znam šta se smatra pod solidnom ekipom. Meni je, recimo, solidna ekipa za Evropu. Takvu ekipu imamo. Mada, ove sezone je i za nju borba, jer smo svi tu negdje.
Niti jedan uspjeh ne dolazi preko noći, a kod nas su svako malo turbulencije. Na početku sezone sam rekao da nećemo uzeti titulu i da bi sa Evropom, uz eventulano osvajanje kupa, bio zadovoljan. Sljedeće sezone je titula pod moranje, jer za dvije godine rada takav rezultat može doći. Ako ne bude tako, treba vidjeti gdje je problem i ko je kriv. To je moje mišljenje.kory_galaktikos wrote: ↑10/02/2020 21:08Nije to ni moja ni tvoja krivica. Neki su bili veoma hrabri i obecali titulu, ismijavali neke druge. Izvolite uradite obecano, uradite ono zbog cega ste isprovocirali svasta nesto.
-
Sultanahmed
#82941 Re: FK Željezničar
Ma uprava nam je smjesna realno.
Mnogi su podrzali amarovo preuzimanje kluba pod logikom :"bice trofeja"
A sta ako ne dodju trofeji je pitanje?
Los transfer rok ,i prodali smo 2 standardna igraca i 2 standardna nisu htjeli produziti ugovor+pravimo krov ko iz 1950 godina s nekim stubovima i slicno
Mnogi su podrzali amarovo preuzimanje kluba pod logikom :"bice trofeja"
A sta ako ne dodju trofeji je pitanje?
Los transfer rok ,i prodali smo 2 standardna igraca i 2 standardna nisu htjeli produziti ugovor+pravimo krov ko iz 1950 godina s nekim stubovima i slicno
- hrasno38
#82942 Re: FK Željezničar
Cekaj malo svi smo ovdje bili slozni kada je Amar preuzeo ekipu koja se prije toga dvije-tri sezone bila picinu dlaku daleko od titule (ne racunajuci zadnju koju je Sarajevo poharalo) da treba dati vremena i rezultatima i kritikama jer kao Amar je to zasluzio. OK pa je ta polusezona odigrana samo da bude odigrana, Sarajevo nas nakon pitaj boga koliko vremena ponizilo na Grbavici, neki igraci su nogirani opravdano a neki zbog totalno pogresne procjene Amara (Vranjes), pa su dovedeni neki novi koji se mogu zvati za nase uslove vrhunskim a koji non-stop povrijedjeni (E. Zec) da bi odigrali ovu polusezonu fantasticno sto se tice derbija i to je to. Ono jeste bod iza Sarajeva kojeg si razvalio u dvije utakmice i onda to drugo mjesto nema nikakvu logiku. E sad idu druge po redu zimske priprreme i prelazni rok pod palicom Amara a tim Zeljenicara postaje umjesto tim mladosti i perspektive tim staraca gdje odbacujemo jedno dijete Zelje koji je sigurno bolji i od Kosorica i od Ikica samo zato sto se drznuo da trazi cifru vjerovatno koju su dali Kosoricu. Vjerovatno je isto i sa Ramovicem za kojeg je danas Amar rekao da je igrac koji nam treba. Doveli smo Jovanovica za kojeg se tvrdi da je vrh vrhova za nasu ligu a mi busni ko sito....dere nas ko stigne. Pa smo doveli perpektivnog Jamaka itd itd. E sad najnovja je da smo nogirali Zeca kojeg je najtrofejniji klub Premier Lige BiH objerucke prihvatio jer njima valja sve sto nama valja pa nas zato valjda redovno i karaju.
I sad bi kao opet trebali da budemo strpljivi jos jednu godinu da stasaju ovi omladinci u Zelji ili da ih posaljemo u penziju!!! Pa trenutno ova ekipa u prvih 11 nema ni jednog jedinog mladog igraca a bilo ih je zadnjih godina sa lijepim rolama. Rizkovalo se sa njima za vrijeme Adzema i borilo se za titulu do zadnjeg kola i mlatilo se Sarajevo redovno. Jedini uspjeh za sada po meni Amara je dovodjenje zaista izvanrednog Stilica ali Stilic nije ekipa i Stilic nece nikoga moci dobiti sam. Ako se Stilic ne daj boze povrijedi mi nemamo ni pribliznog igraca, ako se Lendric povrijedi mi nemamo ni pribliznog igraca, o bekovima da ne govorim. Zrinjski je napravio odlican prelazni rok, Sarajevo po meni isto odlican a mi tanko da ne moze tanje.
Sarajevo ima sigurno 4-5 mladih repreentativaca u prvih 11 mi nikoga i sto je jos veci problem mi nemamo nikoga vise da prodamo i zaradimo neki euro. Hajdarevica koji je odlicno igrao za vrijeme Adzema saljemo na posudbu u Slobodu a dovodimo starkelje Alispahica, Jamaka....e ipak da ne budem neposten imamo Boju od mladih igraca koji mene licno do sada aposlutno nicim nije kupio i vise bi volio da igra Hajdarevic od njega.
Mislim da davanje bonusa Amara do beskonacnosti nije posteno recimo u odnosu na Adzema koji je isto tako dijete Zelje. Samo totalno pogresni ljudi zive na starim slavama a Amar za sada ima samo to i nista vise.
-
Sultanahmed
#82943 Re: FK Željezničar
Blazevic je extra pojacanje,23 godine, ima talenta moglo bi se profitirati od njega u buducnosti
Takva pojacanja nam trebaju a ne mrtvi jamak,kosoric a lendric kao "zamjena" krpicu je vrhunac gluposti
Kemi smo morali produziti ugovor,a sad smo 22g Kemu zamjenili sa 33g Kosoricem
Od kosorica ni Mamic nebi mogao izvuci neki profit dok smo Kemu za koji godinu sigurno mogli prodat za lijepu cifru
Takva pojacanja nam trebaju a ne mrtvi jamak,kosoric a lendric kao "zamjena" krpicu je vrhunac gluposti
Kemi smo morali produziti ugovor,a sad smo 22g Kemu zamjenili sa 33g Kosoricem
Od kosorica ni Mamic nebi mogao izvuci neki profit dok smo Kemu za koji godinu sigurno mogli prodat za lijepu cifru
-
kory_galaktikos
#82944 Re: FK Željezničar
Jedan od tih novih stopera je dosao i potpisao ugovor na pola godine jelda, a rijesili se Keme jer ima isto takav ugovor ?? Jesam li nesto pomijesao ??
Identitet polako gubimo, godine qrcu prolaze, mi tapkamo u mjestu.
Zaista sam puno vise ocekivao u ovom prelaznom roku, samo nemojte glupe price kako se ne moze nac igrac u januaru jer smo bas u januaru dovodili neka super imena.
Valjda nas razuvjere pa slavimo na kraju.
Zaista sam puno vise ocekivao u ovom prelaznom roku, samo nemojte glupe price kako se ne moze nac igrac u januaru jer smo bas u januaru dovodili neka super imena.
- hrasno38
- hrasno38
- hrasno38
#82947 Re: FK Željezničar
Pa jeste inace Amar je toliko poznat trener van BiH da nikada u zivotu nije trenirao niti jedan klub van BiH a u okvirima Evrope. Samo za takve kao sto si ti on je idol ali dobro ja to razumijem kad odrastas moras imati neke svoje idole!
-
Sultanahmed
#82948 Re: FK Željezničar
Jovanovic je potpisao na pola godine.kory_galaktikos wrote: ↑10/02/2020 22:53 Jedan od tih novih stopera je dosao i potpisao ugovor na pola godine jelda, a rijesili se Keme jer ima isto takav ugovor ?? Jesam li nesto pomijesao ??
Ma ne znam brate,stvarno mi je jadno da guramo starohane od 30+ godina pored nase djece
Amar je dobar trener ali su mu odluke oko transfera i rostera ove godine katastrofalne
- hrasno38
#82949 Re: FK Željezničar
Da ali Adzema niste nikada kovali u zvijezde pa je ekipu vodio vise nego solidno i to sa podosta mladih igraca u ekipi za razliku od Brke koji je napravio od kluba gerijatriju a prije toga otjerao Vranjesa koji je za sve ovo sto je doveo osim za Stilica extra klasa sto na kraju krajeva i pokazuje.
- hrasno38
#82950 Re: FK Željezničar
Gdje ces to reci vidis da su dezurni branioci uvijek pripravni. Amar se ovdje mora iskljucivo i samo iskljucivo dizati u nebesa sta god da radiSultanahmed wrote: ↑10/02/2020 23:22Jovanovic je potpisao na pola godine.kory_galaktikos wrote: ↑10/02/2020 22:53 Jedan od tih novih stopera je dosao i potpisao ugovor na pola godine jelda, a rijesili se Keme jer ima isto takav ugovor ?? Jesam li nesto pomijesao ??
Ma ne znam brate,stvarno mi je jadno da guramo starohane od 30+ godina pored nase djece
Amar je dobar trener ali su mu odluke oko transfera i rostera ove godine katastrofalne