Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
- MorningStar
#3301 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Is bolan 5 jedan za drugim niti jedan sa nekim znacenjem , pausalno nabaca nepovezane nekakve stvari i eto.
- salik79
#3302 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Oprosti, jesi li ti historicar?Dozer wrote: ↑09/02/2020 23:59Sve zavisi od kada vodis okupaciju. U svakom slucaju, godina njene izgradnje (1448) uveliko pokazuje i dokazuje da je veliki dio IB vec tada bio pod Osmanlijama, kao i da su vec tada postojali Bosnjani koji su presli na islam, iako je Bosna zvanicno pala 1460.
Drugim rijecima - ne, nije postojala prije dolaska osmanskih okupatora na prostor Bosne (u IB su vojno upadali i postepeno je zauzimali od 1390., ako ne i ranije)
Ako jesi, daj nam odgovori, zasto je Turcima trebalo toliko dugo vremena da dodju od Ustikoline do Bobovca? Uzmimo da je dzamija napravljena iste godine kada su, navodno, Turci zauzeli u Ustikolinu, dakle 1448, a Bobovac 1463, citavih 15 godina kasnije. Da li je moguce da su Turci stali u Ustikolini i nisu bili zainteresovani ici dalje, ili je bosanska vojska bila toliko jaka da je uspjela odoliti svim napadima, punih 15 godina?
- Dozer
#3303 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Nadam se da si bar malo svjestan koliko ispadas gkk s ovakvim nesuvislim komentarima...
Istorijske cinjenice su jedno. Kako ih ko koristi i u koje svrhe - nesto totalno drugo.
- Dozer
#3304 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Poskok nikad nije imao vlastiti forum s ovim imenom, nego je uvijek bio link na taj forum kao i sada. Dakle, upravo se ovaj forum uvijek smatrao poskokovim. Ne lupetaj.
- BHCluster
#3305 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
- Dozer
#3306 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Uvijek ja povlacim istu paralelu na sve religije, a to sto ti vidis samo ono u cemu se spominje islam, do tebe je. Opet podmeces.hAZNADAR wrote: ↑10/02/2020 06:40 Nisi ti nikada povlacio pitanje crkvi i krcanstva,... ali Islama stalno. U normalnom svijetu se jednostavno ne formulise srednji vjek na takav nacin okupacije sa negativnom akonotacijom. Niko normalan u Evropi ne spominje danasnje vjere kao okupatorske, niko u Americi spanski i engleski kao okupatorski jezik,... Pa nisu ni Sloveni ovdje dosli sa invitacijom vec osvojili i naselili - pa naziva li nas jezik ovdje i opcenito prisustvo iko normalan okupatorskim, barbarskim? Istina o necemu se moze uvijek formulisati na vise nacina - ali ti to radis na onaj najgori i najgluplji,... Nije ni cudo sto ti Susnjarov tekst o okupatorskim dzamijama sjeda.
_bali vas vise Turci i okupatorski islam kao da je jucer dosao ovdje. Ono cijeli svijet danas je takav, rezultat neke okupacije(koja idiotska postavka),... al bitno je samo ovdje u slucaju Islama to maksuz i posebno istaci.
Sve vjere su se sirile silom, a ti mozes pricati sta hoces. Svugdje su dosle zajedno s nekim okupatorom, i ne vidim u cemu je konretan problem kada se to i kaze...? Pretabiri ti malo bolje tu istoriju.
U Americi vise nema ko da naziva spanski i engleski okupatorskim jezicima jer su prvo Spanci, a onda i Englezi, pobili sve domicilno sto je bilo kad su dosli. Sto oruzjem, sto importovanim bolestima koje taj kontinent nije imao do njih. U tom smislu je vrlo upitno da li je Hitler taj koji ne pocinio najveci genocid u istoriji covjecanstva, ili su to ipak bili Spanci i Englezi, a onda Ameri - nad Indijancima.
Da, istina se uvijek moze formulasti na vise nacina, i to svako radi zavisno od nekih svojih licnih ili kolektivnih potreba. Medjutim, istina je uvijek samo jedna, ne moze biti vise istina o istoj stvari.
Ako je kasika od metala, istina je da je to kasika i da je od metala. Naprdjivanje o tome kojeg je tacno oblika, velicine, tezine i od kojeg tacno metala, ne mijenja prostu istinu da je to i dalje kasika i da je i dalje od metala.
Znam da je ovo prekomplikovano, kao i ono o H2O sto ti @TheCitizen napisa (odlican primjer, btw), a sto si opet zaobisao k'o macka vrucu kasu.
Last edited by Dozer on 10/02/2020 09:51, edited 2 times in total.
- Dozer
#3307 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Ne, nisam istoricar, ali ako se pogledaju istorijski fakti, ne treba previse pameti da se shvate neke stvari. Posto su se Turci ovamo sirili iz Srbije, sasvim je logicno da su se prvo sirili kroz IB. Nisu je mogli nikako preskociti da bi dosli do Bobovca ili Bihaca ili Banja Luke, zar ne?salik79 wrote: ↑10/02/2020 08:58 Oprosti, jesi li ti historicar?
Ako jesi, daj nam odgovori, zasto je Turcima trebalo toliko dugo vremena da dodju od Ustikoline do Bobovca? Uzmimo da je dzamija napravljena iste godine kada su, navodno, Turci zauzeli u Ustikolinu, dakle 1448, a Bobovac 1463, citavih 15 godina kasnije. Da li je moguce da su Turci stali u Ustikolini i nisu bili zainteresovani ici dalje, ili je bosanska vojska bila toliko jaka da je uspjela odoliti svim napadima, punih 15 godina?
Rat prije skoro 600 godina i rat danas nemaju ama bas nikakvih dodirnih tacaka, osim u taktici sirenja zauzete teritorije. A logican odgovor na tvoje pitanje bi bio - zauzimani su djelici teritorije, komad po komad, i tu se utvrdjivalo, pa se tek onda odatle islo dalje.
Nije valjda da mislis da su Turci imali milione ili stotine hiljada vojnika pa da naprosto samo pregaze sve sto su htjeli zauzeti, kao i da nije bilo nikakvog otpora tom prodiranju?
Pa ratovi s Turcima u Bosni su poceli jos krajem 14. vijeka, i vodili se stalno narednih 70-ak godina.
- Dozer
#3308 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Mah... Ista stvar kao i s onim forumom na banjaluka. com... Ni slavic. net nije nista drugaciji. 5-10 zadojenih medzeda vode svoje epske bitke u odbrani srpstva i hrvatstva, sve zasnovano na baljezganju i mitomaniji o kojima se i ovdje prica. Ni traga stvarnoj istoriji i cinjenicama.
- LBVIEW
#3309 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Auu, ovo je bilo ispod pojasa.oaza85 wrote: ↑10/02/2020 00:35I to su nam Turci doveli da belajsemo sa njima do kijameta.Kejn wrote: ↑10/02/2020 00:22Bitno je da vas nije bilo do dolaska Teofila PetranovićaMorningStar wrote: ↑10/02/2020 00:19
Jok alah nagradio bosnjake koji su osjetili da je prava vjera a crkva bosanska bila je slicnija islamu zato su prepoznali da je to to i nikada nisu bili krscani samo kraljevi glumili a i njiha tjerali - ovo mi je najjace![]()
![]()
- LBVIEW
-
hAZNADAR
#3311 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
SPomenes ti druge religije samo kada te neko prozove,... ali uvijek i redovno ti je samo Islam na tapetu kao okupatorski. Zsto uopce na ovoj temi pricamo o islamizaciji, kako je samo Islam dosao,...?Dozer wrote: ↑10/02/2020 09:35Uvijek ja povlacim istu paralelu na sve religije, a to sto ti vidis samo ono u cemu se spominje islam, do tebe je. Opet podmeces.hAZNADAR wrote: ↑10/02/2020 06:40 Nisi ti nikada povlacio pitanje crkvi i krcanstva,... ali Islama stalno. U normalnom svijetu se jednostavno ne formulise srednji vjek na takav nacin okupacije sa negativnom akonotacijom. Niko normalan u Evropi ne spominje danasnje vjere kao okupatorske, niko u Americi spanski i engleski kao okupatorski jezik,... Pa nisu ni Sloveni ovdje dosli sa invitacijom vec osvojili i naselili - pa naziva li nas jezik ovdje i opcenito prisustvo iko normalan okupatorskim, barbarskim? Istina o necemu se moze uvijek formulisati na vise nacina - ali ti to radis na onaj najgori i najgluplji,... Nije ni cudo sto ti Susnjarov tekst o okupatorskim dzamijama sjeda.
_bali vas vise Turci i okupatorski islam kao da je jucer dosao ovdje. Ono cijeli svijet danas je takav, rezultat neke okupacije(koja idiotska postavka),... al bitno je samo ovdje u slucaju Islama to maksuz i posebno istaci.
Sve vjere su se sirile silom, a ti mozes pricati sta hoces. Svugdje su dosle zajedno s nekim okupatorom, i ne vidim u cemu je konretan problem kada se to i kaze...? Pretabiri ti malo bolje tu istoriju.
U Americi vise nema ko da naziva spanski i engleski okupatorskim jezicima jer su prvo Spanci, a onda i Englezi, pobili sve domicilno sto je bilo kad su dosli. Sto oruzjem, sto importovanim bolestima koje taj kontinent nije imao do njih. U tom smislu je vrlo upitno da li je Hitler taj koji ne pocinio najveci genocid u istoriji covjecanstva, ili su to ipak bili Spanci i Englezi, a onda Ameri - nad Indijancima.
Da, istina se uvijek moze formulasti na vise nacina, i to svako radi zavisno od nekih svojih licnih ili kolektivnih potreba. Medjutim, istina je uvijek samo jedna, ne moze biti vise istina o istoj stvari.
Ako je kasika od metala, istina je da je to kasika i da je od metala. Naprdjivanje o tome kojeg je tacno oblika, velicine, tezine i od kojeg tacno metala, ne mijenja prostu istinu da je to i dalje kasika i da je i dalje od metala.
Znam da je ovo prekomplikovano, kao i ono o H2O sto ti @TheCitizen napisa (odlican primjer, btw), a sto si opet zaobisao k'o macka vrucu kasu.
U Americi ima itekako jos native indijanaca koji su sacuvali svoj izvorni jezik - od amazonske prasume, preko americkih indijanskih rezervata i raznoraznih udruzenja pa do sjevera Kanade sa tamosnjim urodjenicima.
Tako da nisu bas sve bjelci pobili - ali opet niko normalan ne naziva opcenito ijednu naciju Amerike okupatorskom, krscansku vjeru okupatorskom, spanski, portugalski, engleski, francuski,.. - okupatorskim.
Isto u Evropi - ´niko ne naziva ni danasnje vjere ni okupatoskim ni rezulttiam sile i pritisaka, niti danasnje nacije vidi kao nekada doseljena divlja barbarska plemena.
Ali samo u slucaju Islama i ti i ekipa povlaceite to pitanje domaceg i stranog, domaceg i okupatorski nametnutog.
A poceli ste kao i susjedni mitomani tumaciti sebe kao predstavnike tog domaceg - buduci da je u reziji susjednih mitomana sve sto je muslimansko - strano a sve sto je nemuslimansko je domace. Pa se i predosmanska historija pocela prisvjatati. A poceli ste vidim i s tim masovnim psihoanalizama gdje Bosnjaci bjeze od istine, imaju komplekse, vrlo osjetljivi na to pitanje,..
Jel mislis stvarno da si nekoga ovdje dirnuo u bolnu tacku tako sto podsjecas stalno kako je Islam ovdje dosao i tumacis kao anahronizam? Da nekog vjernika muslimana pogadja nesto tvoje eksperimentisanje sa historijom i pljuvanje po Islamu?
Last edited by hAZNADAR on 10/02/2020 10:54, edited 1 time in total.
-
hAZNADAR
#3312 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Jest - ko tvoja herojska borba na "poskok forumu"Dozer wrote: ↑10/02/2020 09:49Mah... Ista stvar kao i s onim forumom na banjaluka. com... Ni slavic. net nije nista drugaciji. 5-10 zadojenih medzeda vode svoje epske bitke u odbrani srpstva i hrvatstva, sve zasnovano na baljezganju i mitomaniji o kojima se i ovdje prica. Ni traga stvarnoj istoriji i cinjenicama.
Koga vise ti mozes ovdje farbati poslije podvaljivanja one toboze slike Maoce?
I kada vec spominjes banjaluka.com - otidji tamo i predstavi se kao Bosanac koji zeli gradjansku drzavu - pa citaj poslije iste istovjetne price o bjezaniji od istine, okupatorskim turskim potomcima, okupatorskoj vjeri i sl.
- Dozer
#3313 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
OK...
Podvuceno govori sve.U Americi ima itekako jos native indijanaca koji su sacuvali svoj izvorni jezik - od amazonske prasume, preko americkih indijanskih rezervata i raznoraznih udruzenja pa do sjevera Kanade sa tamosnjim urodjenicima.
Tako da nisu bas sve pobili - ali opet niko normalan ne naziva opcenito ijednu naciju Amerike okupatorskom, krscansku vjeru okupatorskom, spanski, portugalski, engleski, francuski,.. - okupatorskim.
Indijanci, ono malo sto ih je ostalo, cuvaju svoje tradicije, logicno. Kao i svako drugi. A to da ne misle da su ih kolonizatori satrali i nad njima napravili genocid prije 200+ godina - malo sutra.
Vjera i politicka nacija nemaju dodirnih tacaka.Isto u Evropi - ´niko ne naziva ni danasnje vjere ni okupatoskim ni rezulttiam sile i pritisaka, niti danasnje nacije vidi kao nekada doseljena divlja barbarska plemena.
Umisljas. Ili namjerno spinujes, a ti najbolje znas razlog.Ali samo u slucaju Islama i ti i ekipa povlaceite to pitanje domaceg i stranog, domaceg i okupatorski nametnutog.
I kad kazes ovo ovako, a onda dobijes odgovor da prije dolaska Osmanlija i islama ovdje nije bilo muslimana, sto sasvim jasno ukazuje na to kako je i kada islam dosao ovdje, ti to odmah okrenes na islamofobiju. Nije li malo besmisleno, pogotovo ako znamo da je i katolicanstvo prije toga doslo na slican nacin, kao i pravoslavlje?A poceli ste kao i susjedni mitomani tumaciti sebe kao predstavnike tog domaceg - buduci da se bosansko srednjovjekovlje nerjetko prisvaja od strne nemuslimana. A poceli ste vidim i s tim masovnim psihoanalizama gdje Bosnjaci bjeze od istine, imaju komplekse, vrlo osjetljivi na to pitanje,..
A upravo si ti najbolji dokaz ovoga sto sam tvrdis iznad - cim se ovo ovako kaze, vi krecete u nekakvu odbranu. Od cega se tacno branite? Istorijskih cinjenica? Istine? Uopste mi nije jasno zasto se branite od toga... Jel' nesto laz u tome?
Ja fakat ne vidim na koji nacin pljujem po islamu ako iznesem istorijske cinjenice o njegovom dolasku u Bosnu... Sta je tu konkrento pljuvanje?Jel mislis stvarno da si nekoga ovdje dirnuo u bolnu tacku tako sto podsjecas stalno kako je Islam ovdje dosao i tumacis kao anahronizam? Da nekog vjernika muslimana pogadja nesto tvoje eksperimentisanje sa historijom i pljuvanje po Islamu?Bolan nebio - ti samo potvrdjujes ono sto mnogi tvrde o fgr - da je to zarazeno islamofobijom a kiti se tobozom toleranciom. I sva poenta rasprave je upravo to - pokazivanje sta je fgr a ne historija.
I opet fgr
Nego, sta o svemu ovome kaze PPR? Ah, da ...vidimo to
- Dozer
#3314 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Bio na banjaluka. com, kao Bosanac (zamisli, jbt!), pisao isto sta i kako pisem ovdje. I dobijao identicne odgovore ovim tvojim, samo s drugim predznakom.hAZNADAR wrote: ↑10/02/2020 10:43 Jest - ko tvoja herojska borba na "poskok forumu"![]()
I kada vec spominjes banjaluka.com - otidji tamo i predstavi se kao Bosanac koji zeli gradjansku drzavu - pa citaj poslije iste istovjetne price o bjezaniji od istine, okupatorskim turskim potomcima, okupatorskoj vjeri i sl.
Ne sjecam se tacno koji mi je nick bio...cini mi se Ness. Naravno, na kraju sam banovan kao "mrzitelj Srba i pravoslavlja", "musliman koji je dosao da truje njihov srpski forum", itd.
S onog poskokovg banovan iz istih razloga, ali kao "mriztelj Hrvata i katolicanstva".
Ukratko, nisam ti ja prelivoda i ne savijam se kako vjetar puse negdje. Ono sam sto sam, i to sam pred svakim i svugdje.
- Kejn
#3315 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Naravno ne zna kako mu se nick zvao
kakav muljator
-
hAZNADAR
#3316 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Corak.Dozer wrote: ↑10/02/2020 11:00Bio na banjaluka. com, kao Bosanac (zamisli, jbt!), pisao isto sta i kako pisem ovdje. I dobijao identicne odgovore ovim tvojim, samo s drugim predznakom.hAZNADAR wrote: ↑10/02/2020 10:43 Jest - ko tvoja herojska borba na "poskok forumu"![]()
Ne sjecam se tacno koji mi je nick bio...cini mi se Ness. Naravno, na kraju sam banovan kao "mrzitelj Srba i pravoslavlja", "musliman koji je dosao da truje njihov srpski forum", itd.![]()
![]()
![]()
S onog poskokovg banovan iz istih razloga, ali kao "mriztelj Hrvata i katolicanstva".Najiskrenije, ne sjecam se koji sam nick imao tamo... Moguce da je bio isti, Ness, ali ne smijem se zakleti.
Ukratko, nisam ti ja prelivoda i ne savijam se kako vjetar puse negdje. Ono sam sto sam, i to sam pred svakim i svugdje.
Vidis, ja sam veteran historijskih rasprava od samog pocetka balkanskih internet foruma. I identicne rasprave sam vodio sa susjednim mitomanima - kao sa ovoforumskim "mrziteljima pravoslavlja". Ne kazem ja da si ti pravoslavan - ali je cinjenica da je vasa borba protiv religija i etnotorova uvijek i samo usmjerena na jednu stranu. fgr je zarazena islamofobijom i to je fakta koja se iz dana u dan dokazuje. Mislim, koji q se ovdje uopce i kaci rasprava o porijeklu naziva Bosnjak, o islamizaciji, o hebenim osmanlijama i njihovom okupatorskom naslijedju,... a nesto se ne sjecam da se na ovoj temi povlacilo srpstvo i pravoslavlje, hrvatstvo i katolicizam,..? Da nisam mozda ja ili neko drugi od prokazanih velikobosnjackih sovinista poceo ikakvu raspravu o historiji, porijeklu ovih ili onih, sta je domace a sta strano?
Jednu stvar i ti a i ostali nikada necete razumjeti.
A to je da kritika nekom pretjerivanju i ekstremizmu ne znaci da je taj automatski u nekoj drugoj krajnosti. Da je fokus forumskog fgr vjecito na srpstvu i pravoslavlju u recimo alispahicevom maniru - isto bi kritikovao.
Nisi ti mozda prelivoda ali jesi podvaljivao slike talibana iz Afganistana kao Maoce i lagao da si tamo bio. Pa skontaj sam sta uz to pase.
-
zposao
#3317 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
ZnaĆi, zabranjeno komentarisati naĆin na koji je islam (izmedu ostalih) došao u BejHa?
Ok, da znamo šta smijemo a šta ne smijemo...
Ok, da znamo šta smijemo a šta ne smijemo...
- MorningStar
#3318 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Sta se ima komentarisati - vidili bosnjaci tadasnji kako je lijepa vjera i slicna njihovoj a mrzili papu i krscanstvo i odmah prihvatili novu alah nagradio
-
The 51st State
#3319 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
eto prve dodirne tacke bosanaca i srpske nacionalnisticke klike, velik dan za bosanstvo 
- Dozer
#3320 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Eki "corak"hAZNADAR wrote: ↑10/02/2020 11:14 Corak.
Vidis, ja sam veteran historijskih rasprava od samog pocetka balkanskih internet foruma. I identicne rasprave sam vodio sa susjednim mitomanima - kao sa ovoforumskim "mrziteljima pravoslavlja". Ne kazem ja da si ti pravoslavan - ali je cinjenica da je vasa borba protiv religija i etnotorova uvijek i samo usmjerena na jednu stranu. fgr je zarazena islamofobijom i to je fakta koja se iz dana u dan dokazuje. Mislim, koji q se ovdje uopce i kaci rasprava o porijeklu naziva Bosnjak, o islamizaciji, o hebenim osmanlijama i njihovom okupatorskom naslijedju,... a nesto se ne sjecam da se na ovoj temi povlacilo srpstvo i pravoslavlje, hrvatstvo i katolicizam,..? Da nisam mozda ja ili neko drugi od prokazanih velikobosnjackih sovinista poceo ikakvu raspravu o historiji, porijeklu ovih ili onih, sta je domace a sta strano?
Jednu stvar i ti a i ostali nikada necete razumjeti.
A to je da kritika nekom pretjerivanju i ekstremizmu ne znaci da je taj automatski u nekoj drugoj krajnosti. Da je fokus forumskog fgr vjecito na srpstvu i pravoslavlju u recimo alispahicevom maniru - isto bi kritikovao.
Nisi ti mozda prelivoda ali jesi podvaljivao slike talibana iz Afganistana kao Maoce i lagao da si tamo bio. Pa skontaj sam sta uz to pase.
Elem, podvuceno je totalni corak, jedna notorna besmislica koju samo ti ovdje potenciras i "vidis". FGR je pun qrac i jednih i drugih i trecih konstitutivnih, zajedno sa svime sto oni sa sobom nose i predstavljaju. Koliko je tesko ovo shvatiti?
A rasprava o porijeklu naziva Bosnjak se kaci upravo radi te danasnje mitomanije vezane za taj naziv, kao i pokusaja podvodjenja tog naziva pod nesto sto taj naziv ne oznacava vec preko 120 godina.
To sto se ti ne sjecas da se pricalo i prica i o srpstvu i hrvatstvu u Bosni, kao i nacinima na koje su oni ovdje dosli, opet je samo do tebe. Ili imas selektivnu memoriju, ili namjerno zaobilazis te detalje i fokus stalno vracas na Bosnjake i islam.
Sliku koju stalno potezes (valjda jer se nemas za sta drugo zakaciti), vec sam obrazlozio - poenta slike je bila prikaz ideologije koja vlada u Maoci, a nije bila prikaz same Maoce. Ti, naravno, nisi imao pojma ni gdje je Maoca (osim da je u sjevenroj Bosni, iako je tacnije sjevero-istocnoj), tako da...
- CPT
#3321 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Naravno da mozete... To je najbolji nacin da se prepoznate. Jos nisam sreo dobronamjernog covjeka sa tom pricom. A ta prica je obavazna kod ratnih zlocinaca. To bi vecini trebalo biti dosta.
- CPT
#3322 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj i te price.The 51st State wrote: ↑10/02/2020 11:32 eto prve dodirne tacke bosanaca i srpske nacionalnisticke klike, velik dan za bosanstvo![]()
- Dozer
#3323 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Evo ga, krece capri najstarije grupe vrtica 
- CPT
#3324 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Laz se ne moze "obrazloziti". Pokusao si podvaliti sliku. Pored toga sto si napravio jako ruzni i glupu paralelu. Ideologija u Maoci nije isto sto i RCP. Naci Maocu na karti BiH bas i nije neki uspjeh. Posjeta Maoce nije nesto opasno, zeznuto ili ogroman poduhvat. Bilo je desetine raznih ekipa, svi prezivjeli bp. Ne pravi od toga ratni Vijetnam a od ne sirotinje "nase cetnike" jer nisu.
- Dozer
#3325 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Nemas ti pojma kako je otici do G. Maoce i sta se sve mora uraditi prije toga. Ako ne vjerujes, upali auto i otidji. I - sretno 
Last edited by Dozer on 10/02/2020 12:00, edited 1 time in total.