IamPajaELdin wrote: ↑08/02/2020 23:07
pametnjakovic1987 wrote: ↑08/02/2020 19:00
IamPajaELdin wrote: ↑08/02/2020 15:24
Pozdrav! Hocu da promjenim telefonsku uticnicu gdje mi je sve prikljuceno od Moje TV, dal mi neko treba tu od montera, jer ja to ne znam ili moze nakav elektricar? Zanima me isto treba li neka posebna uticnica dal neko moze preporuciti? Druga stvar hocu da promjenim naziv svoje mreze i sifru ni to ne znam, moze li to iko ovdije ili moram zvati da neko od njih dodje? Hvala!
Ako zelis promjeniti ime i sifru Wi-Fi-a u URL(link) kucaj 192.168.1.1 (najvjerovatnije da ti je ovo default gateway), username i password bi trebali biti user, ako nije 'user' onda mi se javi, poslat' cu ti ja poseban username i password, nmg. ovdje pisati jer uhljebi odmah napadaju i brišu postove.
Kada uđeš u router 'ganjaj' gdje piše Network, LAN, Wi-Fi, WLAN, Advanced settings i tomu slično, jer jbg. ne znam koji imaš router, al' od prilike ide ovako. Onda tražiš gdje piše SSID to je ime tvog Wi-Fia, obrišeš normalno i napišeš šta hoćeš i odmah negdje ispod treba pisati password, passphrase, security tome slično isto obrišeš napišeš šta želiš i save, apply, submit kako ti već piše. Slobodno se javi ako zapne
Sto se tice uticnice za telefon, nije potreban nikakav bogec iz telekoma, samo pronadji nekog ko zna i tjt.
Druze hvala tebi u svakom slucaju al ja nemam blage veze o ovome, nesto sam pokusavao al nista. Sto se tice pojedinih likova ovdije na njih se ne obazirem uopste vise, umjesto da nekome pomognu i daju savjet oni napadaju ljude i govore im kako sve znaju itd. Znaci kupim neku obicnu uticnicu nikakva posebno ne treba? BTW jucer su mi zamjenuli router i STB jer mi je slika stalno ledila, a internet katastrofa. Nakon zamjene za nijansu je bolje stenje, sa upaljenim STB jedva doguram do 7, a Full je paket u pitanju TV-Internet-Fiskni Telefon plus onaj Cinema TV sto ga Telecom naplacuje marku i kojeg cu odjaviti, jer su filmovi uzas. To me sve izadje 51KM mjesecno i sad sa poskupljenjem ce biti 56 KM. Zato sam pitao koja bi kombinacija paketa bila najbolja jer ne mogu da otvorim njihovu stranicu uopste. Medjutim naisao sam na ismijavanje. Brisu se postovi ako bilo sta kazes protiv i ako si necim nezadovoljn. Uzas jedan i gotovo. Hvala ti jos jednom
Nista drug, ako hoces javi se privatnom porukom pa cu ti sve detaljno, na tenane objasniti, nije nikakav belaj, a za njih jbg. nemam sta reci cilj je sto vise 'ucerati' narodu, sto skuplje, a sto slabije usluge. Dns. zovem 1444 imam Full 1 da mi dignu malo net posto moze ici do 25/2, ja kaem da imam 11/0.70 i jos kae to je dobro sto imas. Ako imate optiku onda moze pojacanje,(zivim u centru grada), a komsije koje su kilometre od mene dignut im net. Joj, joj, joj, a cim im spomenes TM odma vriste to je grupacija ova, to je grupacija ona, digni sine net, daj HD kanale, pa cemo te svi hvaliti, a ne da gledam Kakanj, Cazin, Visoko i sta ti ja vec znam u HD.
Sto se tice uticnice, ja mislim da pase ona najobicnija koju mozes naci u bilo kojoj robnoj kuci, mda. ja ti preporucujem neku trgovinu sa elektromaterijalom sto se tice spajanja ja mislim, nemoj me drzati sa rijec da imaju samo 2 zice i to je sve, mda. za to ti je najbolje nekog elektricara naci, nije velika nauka spojiti, al znam da se ne spaja isto kao kod nas i u Njemackoj recimo iako su isti konektori to mi je jedan montazer iz Telekoma objasnio.