rajv0sa wrote: ↑07/02/2020 22:18
The 51st State wrote: ↑07/02/2020 21:11
rajv0sa wrote: ↑07/02/2020 20:24
Kad su se zalijetali ? Jesu na četnike, ne znam možda ti to smeta? Hezbollah je osudio svaki teroristički napad koji se desio u ime islama, od 11.9 pa do pariza. Savox od 2011 traži dokaze njihovih zločina i nikada nije uspio ništa naći. Hezbollah nikada ni za jedan napad nije preuzeo odgovornost (a ovi se hvale još to objavljuju u visokoj produkciji), sve se to kvalifikuje kao "postoje indicije" ništa konkretno.
pa oni su uveli samoubilacke misie, to znas valjdam
A šta su kamikaze, putnici kroz vrijeme
Dzaba mu ja bajem, nista... Inace, za samoubilacke bombaske napade je odgovornost preuzimao Islamski dzihad, sunitska selefijska (ne vehabijska!) skupina. Mislim, izlisno je ovdje navoditi te podjele, posto je Islamski dzihad, od samog pocetka do dana danasnjeg, usko povezan sa Iranom i Hizbullahom. I oni su dio Pokreta otpora i za jedinstvo Ummeta. Njihov osnivac, sehid Fathi Shaqaqi, pedijatar i profesor matematike, je uvijek isticao svoju duhovnu vezu sa Imamom Homeinijem k.s.. Citat njegove izjave:
"When the Zionists brought me into the dungeon and I was bleeding, I began writing the name «Roohallah» on the wall with my blood. That is my relationship with the late Imam, a man deliberate in blood, jihad, and sacrifice."
Izmedju ostalog je napisao i ovo djelo, koje bih toplo preporucio:
Sunni vs. Shi'ah: A Pitiful Outcry
https://www.icit-digital.org/articles/s ... ful-outcry
Dr. Shaqaqi: