Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
U bPZO, Rajlovac 29.01.2020. godine od 09;00 do 15;00 sati, održan je sastanak sa ekspertnim timom iz Komande zračnih snaga NATO-a (NATO ETV HQ – AIRCOM).
Cilj sastanka bio je razvoj interoperabilnosti i unapređenje sposobnosti PZO, te pomoć pri ispunjavanju partnerskog cilja (PC L- 4107).
Sastanak je protekao u konstruktivnom dijalogu i definisan je pravac djelovanja u razvoju interoperabilnosti i sposobnosti PZO u BiH kao i koraci u pravcu ispunjavanja PC L-4107.
Cilj sastanka bio je razvoj interoperabilnosti i unapređenje sposobnosti PZO, te pomoć pri ispunjavanju partnerskog cilja (PC L- 4107).
mislim da NATO ne bi imao nikakve stete kad bi u cilju "interoperabilnosti i unapređenje sposobnosti PZO, ..." omogucio PZO-u OS BiH da bude sama u mogucnosti da zadrzi ove rusko-bjelorusko-srpske migove na istocnoj obali drine.
nebi to njih mnogo kostalo a korist bi imali i mi i oni. vidjet ce mo sta ce donijeti taj proces "interoperabilnosti i unapređenje sposobnosti PZO, ...".
Definitivno najvažniji partneri i oslonci NATO-a u BiH jesu Oružane snage BiH i Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH. U narednom periodu Oružane snage BiH trebale bi biti modernizovane, a kompletan odbranbeno-sigurnosni sektor reformisan u skladu s Programom reformi koji je Predsjedništvo BiH dostavilo NATO-u.
OS BiH, pripadnici jedinice Mehanizovanog bataljona na vježbi u Multinacionalnom centru za obuku (JMRC) na poligonima za obuku u Hehenfelsu u SR Njemačkoj, januar-februar 2020
Definitivno najvažniji partneri i oslonci NATO-a u BiH jesu Oružane snage BiH i Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH. U narednom periodu Oružane snage BiH trebale bi biti modernizovane, a kompletan odbranbeno-sigurnosni sektor reformisan u skladu s Programom reformi koji je Predsjedništvo BiH dostavilo NATO-u.
155_mm wrote: ↑07/02/2020 18:43
a sta sam to slagao?
Ovde konkretno sa onim "stotinama miliona", a nije baš toliko, ali da ne skrećemo sa teme jer je ovo ipak "Oružane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)" reci mi koji to PVO imate ili dobijate pa si odjednom tako kuražan?
155_mm wrote: ↑07/02/2020 18:43
a sta sam to slagao?
Ovde konkretno sa onim "stotinama miliona", a nije baš toliko, ali da ne skrećemo sa teme jer je ovo ipak "Oružane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)" reci mi koji to PVO imate ili dobijate pa si odjednom tako kuražan?
nigdje nisam tvrdio da je da su stotine miliona date i nigdje nisam tvrdio da se konkrerno dobija nekakav PVO.
ti ces dugo vremena trebati da budes u stanju citati i razumijevati postove na ovom forumu.
vec sam ti rekao da nisi dorastao ovom forumu.
Šizofren si ili nejasan. Spominješ neke donacije, fantazije o PVO-u u Rajlovcu, pa te pitam koji PVO sada imate ili koji to dobijate?
155_mm wrote: ↑07/02/2020 19:00
sa nekim ko ne zna koliko je tona aktuelna nora b52 teska prazna nemam sta raspravljati o borbenoj tehnici. znaci ni o PVO.
prasoje wrote: ↑07/02/2020 19:02
Šizofren si ili nejasan. Spominješ neke donacije, fantazije o PVO-u u Rajlovcu, pa te pitam koji PVO sada imate ili koji to dobijate?
155_mm wrote: ↑07/02/2020 19:00
sa nekim ko ne zna koliko je tona aktuelna nora b52 teska prazna nemam sta raspravljati o borbenoj tehnici. znaci ni o PVO.
Koliko je BiH izvezla samohodnih haubica?
De ti meni reci koliko bi oružja imala sadašnja Srbija, da nije pokrala od bivše SFRJ. Ni ovo što ste pokrali ne možete održavati.
Ko fol neke parade svaka 4 mjeseca a oružje 98% ostavština JNA. Sve što ste uložili u staru tehniku su dvije cisterne farbe.
Last edited by atmel on 07/02/2020 20:15, edited 3 times in total.
atmel wrote: ↑07/02/2020 19:25
De ti meni reci koliko bi oružja imala sadašnja Srbija, da nije pokrala od bivše SFRJ. Ni ovo što ste pokrali ne možete održavati.
Ko fol neke parade svaka 4 mjeseca a oružje 98% ostavština JNA.
Kako možeš da ukradeš nešto što je tvoje?
Ali nije ovo tema za te mitove. Tema je Oružane snage BiH.
atmel wrote: ↑07/02/2020 19:25
Ko fol neke parade svaka 4 mjeseca a oružje 98% ostavština JNA.
Kako možeš da ukradeš nešto što je tvoje?
Ali nije ovo tema za te mitove. Tema je Oružane snage BiH.
Mnogo toga. Npr. samohodne haubice koje smo izvezli.
Koliko je BiH izvezla samohodnih haubica?
Pitaj Bugojanca.
A ko ti je taj?
Tema je vojska. Imaš temu o NI. Tamo pitaj o haubicama i ostalim stvarima. Ako želiš možemo se prebaciti na temu o susjedima/komšijama o naoružanju. Do tada kapak.Lijep ti avatar, dođeš mi ko neka mješavina Bakira i Vučića.
Last edited by atmel on 07/02/2020 19:51, edited 1 time in total.