Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Locked
oaza85

#3151 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by oaza85 »

Bodkin wrote: 07/02/2020 16:43
oaza85 wrote: 07/02/2020 15:43
Bodkin wrote: 07/02/2020 15:38

E cuj nase livade? Cije to :D i cija je livada sarajevo?
Sarajevo se pise velikim pocetnim slovom.
Nase, bosanskohercegovacko, glavni grad.
Drzava momcino, medjunarodno priznata, sa jasno definisanim granicama.
Otcijepicete i ponijeti u Srbiju, znas vec sta.
Cuj bosanskohercegovacka? Kako sad to? Jel bosnjacka, srpska ili hrvatska? Bosanci vam ne postoje

Ko mi? To forum koristis kao zamjenu za terapiju pa se branis od srba kad vec ne mozes uzivo? Ajd ako ti pomaze ok
Ne projeciraj svoje terapije na mene.
John Cleese

#3152 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by John Cleese »

Dozer wrote: 07/02/2020 14:34 Kakva je vecinska percepcija o dzihadlijama u BiH kod Bosnjaka?

Naravno da znaju oni sve sta su cetnici radili u njihovo ime. Drugi par rukava je da li se bas svi, ili je bolje reci vecina, uopste slazu s tim. Po licnim iskustvima kroz kontakte s njima, ja bih rekao da se vecini gadi to sto su cetnici radili u njihovo ime, ali eto... Vi vjerovatno znate bolje iz slika i komentara s interneta...
Uglavnom nije pozitivna.
I IVZ BiH je nacelno protiv te pojave.

U Srbiji su vec godinama na vlasti osvjedoceni cetnici, kako god se sad zvali, a za njih je i pored svih muljavina koje (evidentno) rade, ipak glasala barem natpolovinska vecina onih koji su izasli na glasanje.
SPC je tradicionalno, uvijek uz bradonje.

Ne kazem da je tamo malo ljudi kojima se cetnikluk gadi, ali je izvjesno da oni u Srbiji nisu vecina.
A RS ovim povodom ne vrijedi ni komentirati - tamo je barem sve jasno kao dan.
John Cleese

#3153 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by John Cleese »

piupiu wrote: 07/02/2020 16:38 'Ajmo, samo veselo!!!

https://www.youtube.com/watch?v=pIZ-ATZat8A
https://www.youtube.com/watch?v=rarCtfuglms :| 1:19 :D

A tek u manastiru, kad se raspistolje:
https://www.youtube.com/watch?v=hB0o1qmJmGg

I onda neko kaze nije trebalo:
https://www.youtube.com/watch?v=GJwUEvsdVQQ :|
Last edited by John Cleese on 07/02/2020 17:18, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#3155 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by hAZNADAR »

Dozer wrote: 07/02/2020 16:12 I...Jel' to to? Slika je i pocetak i kraj? Sve ostalo je, znaci, tacno? Hvala na podrsci.
Sliku ces tu nosati ko krst do Golgote - do kraja svog forumskog staza. :mrgreen: Hajd sto si podmetnuo drugu sliku za Maocu - vec kad si upitan da li je to stvarno Maoca - potvrdio da si licno tu bio i u to se uvjerio. :mrgreen:

Buduci da si cesto znao za neke svoje nebuloze reci kako si bio, vidio, putovao, sjedio sa Lovrenovicem i od njega kao cuo to sto pises, .... nista ti vise nije tacno. Uhvacen si u lazi i kod nekih to ima svoju tezinu i znacenje - kod nekih ne.
piupiu

#3156 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by piupiu »

oaza85 wrote: 07/02/2020 15:31 Ispravka,
Oni bi da se otcijepe, a mi im ne damo.
Nema, kao.
I nije to zbog toga sto smo ih nesto plaho zeljni, vec sto su to nase livade.
To je tako, mozda je moglo bolje, al’ sami su krivi.
Pa kad su "naše livade", ima li kakav program naseljavanja Romanije i Čitluka, na primjer? Ljudi kojima je toliko stalo do "naših livada" naprave strategiju da te livade vrate ili da se na njih vrate. Milom ili pameću ili silom. Đe je program? 'Ček' da svi umru ili da se isele u EU,' je jedino što smo dosad pročitali.

Inače, četnologija na stranu, mislim da u RS-u nemaju baš neku aktivnu želju da se otcijepe. Što bi jedan Milorad, na primjer, bio neki tamo sporedni igrač nekom Vučiću, kad može biti glavni baja u svojoj mahali. Otcjepljenje je, po mom mišljenju, samo dio političkog kapitala s kojim se igra kad izborno tijelo ne prati na času.

Ali, hajde, recimo da se svi redom u RS-u žele otcijepiti. Sljedeće pitanje je ko bi to ovdje konkretno zaustavio? Ti, Hazna, LB, CPT, Hank i pedestprva država? Kako? Pozivanjem na 'naše livade'? Bacanjem lafina ja želim, ti želiš, mi želimo, vi želite, oni žele. Od želja se ne živi. Niti se od njih prave, ni čuvaju države. Politika je umjetnost mogućeg. Jok želje i pozdravi. :zoka:
John Cleese

#3157 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by John Cleese »

piupiu wrote: 07/02/2020 17:46 Inače, četnologija na stranu, mislim da u RS-u nemaju baš neku aktivnu želju da se otcijepe. Što bi jedan Milorad, na primjer, bio neki tamo sporedni igrač nekom Vučiću, kad može biti glavni baja u svojoj mahali. Otcjepljenje je, po mom mišljenju, samo dio političkog kapitala s kojim se igra kad izborno tijelo ne prati na času.
Realno.

A i beogradskom supku odgovara ovako kako jeste - covEk je "garant mira i bezbEdnosti u regiji", nije sala :|
piupiu

#3158 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by piupiu »

John Cleese wrote: 07/02/2020 17:07 https://www.youtube.com/watch?v=rarCtfuglms :| 1:19 :D

A tek u manastiru, kad se raspistolje:
https://www.youtube.com/watch?v=hB0o1qmJmGg

I onda neko kaze nije trebalo:
https://www.youtube.com/watch?v=GJwUEvsdVQQ :|
Hoće to kad nema baklave. :|

Ma sve će to ZG razbucati. :D Al' vidi ovog plavušana što sjedi lijevo u sevdahu :lol:

piupiu

#3159 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by piupiu »

John Cleese wrote: 07/02/2020 17:53
piupiu wrote: 07/02/2020 17:46 Inače, četnologija na stranu, mislim da u RS-u nemaju baš neku aktivnu želju da se otcijepe. Što bi jedan Milorad, na primjer, bio neki tamo sporedni igrač nekom Vučiću, kad može biti glavni baja u svojoj mahali. Otcjepljenje je, po mom mišljenju, samo dio političkog kapitala s kojim se igra kad izborno tijelo ne prati na času.
Realno.

A i beogradskom supku odgovara ovako kako jeste - covEk je "garant mira i bezbEdnosti u regiji", nije sala :|
... i sve 5.
John Cleese

#3160 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by John Cleese »

piupiu wrote: 07/02/2020 17:55 Hoće to kad nema baklave. :|

Ma sve će to ZG razbucati. :D Al' vidi ovog plavušana što sjedi lijevo u sevdahu :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=F8ICLyAmRUA
:cry: Moze i ovo ovako...
...dok im ne uleti Balasevic s mitraljezom u stilu - 'bo te voz koji te don'o :| :D :lol:
oaza85

#3161 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by oaza85 »

piupiu wrote: 07/02/2020 17:46
Nema, kao.
Pa kad su "naše livade", ima li kakav program naseljavanja Romanije i Čitluka, na primjer? Ljudi kojima je toliko stalo do "naših livada" naprave strategiju da te livade vrate ili da se na njih vrate. Milom ili pameću ili silom. Đe je program? 'Ček' da svi umru ili da se isele u EU,' je jedino što smo dosad pročitali.

Inače, četnologija na stranu, mislim da u RS-u nemaju baš neku aktivnu želju da se otcijepe. Što bi jedan Milorad, na primjer, bio neki tamo sporedni igrač nekom Vučiću, kad može biti glavni baja u svojoj mahali. Otcjepljenje je, po mom mišljenju, samo dio političkog kapitala s kojim se igra kad izborno tijelo ne prati na času.

Ali, hajde, recimo da se svi redom u RS-u žele otcijepiti. Sljedeće pitanje je ko bi to ovdje konkretno zaustavio? Ti, Hazna, LB, CPT, Hank i pedestprva država? Kako? Pozivanjem na 'naše livade'? Bacanjem lafina ja želim, ti želiš, mi želimo, vi želite, oni žele. Od želja se ne živi. Niti se od njih prave, ni čuvaju države. Politika je umjetnost mogućeg. Jok želje i pozdravi. :zoka:
Ima program.
CPT

#3162 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

piupiu wrote: 07/02/2020 17:46
Nema, kao.

Citava istocna Evropa puna livada i jeftnije radne snage... Ta je prica zavrsena davno. Jedina stvar koja drzi u BiH je SAD. Milorad je to sve svakako samo biznis i za dobar novac prepustio bi on sve Vucicu odma. Jedini razlog da to sad ne rade je sto ce to svakako uraditi kad BIH udje u EU. Do tad ce samo pripremiti teren (sto vec rade) i niko to nece moci ustaviti. A te livade ce u najboljem slucaju kupiti kakva multinacionalka.
Dozer

#3163 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

hAZNADAR wrote: 07/02/2020 17:20 Sliku ces tu nosati ko krst do Golgote - do kraja svog forumskog staza. :mrgreen: Hajd sto si podmetnuo drugu sliku za Maocu - vec kad si upitan da li je to stvarno Maoca - potvrdio da si licno tu bio i u to se uvjerio. :mrgreen:

Buduci da si cesto znao za neke svoje nebuloze reci kako si bio, vidio, putovao, sjedio sa Lovrenovicem i od njega kao cuo to sto pises, .... nista ti vise nije tacno. Uhvacen si u lazi i kod nekih to ima svoju tezinu i znacenje - kod nekih ne.
Evo i maga spina, izvrtanja i podmetanja, lika koji nema argument ni za sta, a ni citat na koji se poziva diktirajuci necija imena :lol:

Hocu sliku nosat' k'o i ti onu svoju planetarnu nebulozu da su "muslimani prelazili na islam"? Nikad mi nisi objasnio kako to muslimani prelaze na islam :lol: :lol:

Da sam bio u G. Maoci rekao sam nakon sto si ti lupio da ti ono ne lici na sjevernu Bosnu, valjda radi zelenila i brda, pa sam ti onda dao GMap sliku na kojoj se vidi zelenilo i brda, kao i tacna lokacija G.Maoce, za koju takodjer nisi imao pojma ni gdje je, kao ni da do nje vodi put kojim se moze ici autom :D
I onda si se zalijepio, po svom obicaju, za sliku koja nije prikaz samog mjesta G. Maoca, nego prikaz izgleda ljudi u njoj i ideologije koja tamo vlada. Toliko o tvom razumijevanju svega. Nigdje veze, kao i za sve ostalo :D
Al' drz' se ti slike i nastavi navijati da sam ja rekao da je ono G. Maoca.

Nadj(ost)e li igdje one slike koje sam postavio s mobitela? Ili opis koji dadoh? Nece(te)s ni naci :D
CPT

#3164 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Dozer wrote: 07/02/2020 21:30Da sam bio u G. Maoci rekao sam nakon sto si ti lupio da ti ono ne lici na sjevernu Bosnu, valjda radi zelenila i brda, pa sam ti onda dao GMap sliku na kojoj se vidi zelenilo i brda, kao i tacna lokacija G.Maoce, za koju takodjer nisi imao pojma ni gdje je, kao ni da do nje vodi put kojim se moze ici autom :D
I onda si se zalijepio, po svom obicaju, za sliku koja nije prikaz samog mjesta G. Maoca, nego prikaz izgleda ljudi u njoj i ideologije koja tamo vlada. Toliko o tvom razumijevanju svega. Nigdje veze, kao i za sve ostalo :D
Al' drz' se ti slike i nastavi navijati da sam ja rekao da je ono G. Maoca.

Nadj(ost)e li igdje one slike koje sam postavio s mobitela? Ili opis koji dadoh? Nece(te)s ni naci :D
To ne lici na sjevernu Bosnu. Po zelenilu, po brdima, pod odjeci, po obuci, po oruzju, po boji koze, po faca, po ... I sigurno je mislio da ljudi odlaze tamo helikopterom jer ipak su sve redom miljarderi.

Sta te slike dokazuju uopste?! Da si bio tamo, kao sto je tamo bilo desetine novinara, Tv, ekipa, itd, itd... Kao da si prezivio Vijetnam :-) Bio si tamo i umjesto svoje slike iz Maoce stavio si sliku iz Afganistana koja se inace koristi na ustaskim/cetnickim forumima... Sto li? :lol:

Ili to nisi znao slikati kao i svi ostali?! Pa sta god na slikama bilo... A sigurno ne bi bilo djeca sa puskama.
Dozer

#3165 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

piupiu wrote: 07/02/2020 17:46 Pa kad su "naše livade", ima li kakav program naseljavanja Romanije i Čitluka, na primjer? Ljudi kojima je toliko stalo do "naših livada" naprave strategiju da te livade vrate ili da se na njih vrate. Milom ili pameću ili silom. Đe je program? 'Ček' da svi umru ili da se isele u EU,' je jedino što smo dosad pročitali.

I ovo ja govorim vec jedno 10 godina ovdje. Sad da se Dodiku kaze "eto, otcijepi RS", stavljam glavu na panj da bi nasao 1000 razloga da to ne uradi.
Isto kao sto to ne bi uradio ni Covic, a nisam siguran ni da bi Bakir sad pa sad prihvatio gradjansku drzavu.

Razlozi sasvim jasni - svima njima zajedno ovo ovako savrseno odgovara. Bice na vlasti do kraja zivota, klepace iz budzeta kada i koliko hoce, vec su svi obezbijedili i svoje cukuncukununuke (sjetimo se samo onog Hadzipasica sto ga srce opali od vijagre na ljubavnici - na racunu otkriveno 16 miliona... Od cega li, pitam se...), odgovornosti nemaju ni za sta, niti je ko od njih trazi. Nemaju ni bilo kakvih sankcija za sve sto rade.
I ko bi u takvoj situaciji pozelio da se nesto mijenja, a sto bi mu narusilo postojece stanje i mogucnosti? Logicno - niko. Logicnije je da ce se potajno udruziti, pa ili dogovorno ili presutno odrzavati stanje kakvo jeste.
A pobrojani bi se sigurno zadali u "nedavanje" otcjepljenja - ali iskljucivo putem interneta.

U medjuvremenu, a sto niko ne spominje, veceras objavise da se u, cini mi se, zadnjih 10 godina preko 24.000 BH gradjana ispisalo iz BH drzavljanstva.
Vec znamo da je u zadnje 3 godine iz BiH otislo preko 250.000 ljudi, a u ovoj godini se ocekuje preko 50 K.

Davno rekoh da ce za manje od 5 godina ovdje biti manje od 2 M stanovnika, a od toga ce pola biti penzioneri, cetvrtina neproduktivni (djeca i nezaposleni), i cetvrtina produktivnih, od cega ce polovina parazitirati na raznim budzetima.
125.000 ljudi ce privredjivati za ostalih 1.875M? Hoce, kako da nece...

Naravno,sve ove velike branioce BiH sa tastatura sirom svijeta - to savrseno ne zanima. Ne dotice ih se. Jedino je bitno stalno palamuditi "o bitnosti svojih". Moze li ljigavije i bjednije od toga...
Last edited by Dozer on 07/02/2020 22:32, edited 2 times in total.
CPT

#3166 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Dozer wrote: 07/02/2020 14:42"Sredstvima za vezu" se ne nazviaju mobiteli, ali ti to znas, jel' tako :D
Da, to su bili najgorem slucaju mobiteli. Vjerovatno ti treba nacrtati zasto to mogu biti u najgorem slucaju mobiteli?
Dozer

#3167 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

CPT wrote: 07/02/2020 21:35 To ne lici na sjevernu Bosnu. Po zelenilu, po brdima, pod odjeci, po obuci, po oruzju, po boji koze, po faca, po ... I sigurno je mislio da ljudi odlaze tamo helikopterom jer ipak su sve redom miljarderi.

Sta te slike dokazuju uopste?! Da si bio tamo, kao sto je tamo bilo desetine novinara, Tv, ekipa, itd, itd... Kao da si prezivio Vijetnam :-) Bio si tamo i umjesto svoje slike iz Maoce stavio si sliku iz Afganistana koja se inace koristi na ustaskim/cetnickim forumima... Sto li? :lol:

Ili to nisi znao slikati kao i svi ostali?! Pa sta god na slikama bilo... A sigurno ne bi bilo djeca sa puskama.
Evo i drugog maga nebuloze :D
Pokazi na onoj slici djecu s oruzjem. :D
Ali, posto ti vrlo dobro znas kako je u G. Maoci, tebi ne moram nista pricati, zar ne? ;)
Uglavnom, nisam vidi djecu s oruzjem. Tacnije, nisam vidio ni nikoga odraslog s vidljivim oruzjem. Za svoje concealed znam :D
Last edited by Dozer on 07/02/2020 21:52, edited 1 time in total.
CPT

#3168 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Dozer wrote: 07/02/2020 21:48
CPT wrote: 07/02/2020 21:35 To ne lici na sjevernu Bosnu. Po zelenilu, po brdima, pod odjeci, po obuci, po oruzju, po boji koze, po faca, po ... I sigurno je mislio da ljudi odlaze tamo helikopterom jer ipak su sve redom miljarderi.

Evo i drugo maga nebuloze :D
Pokazi na slici djecu s oruzjem. :D
Ali, posto ti vrlo dobro znas kako je u G. Maoci, tebi ne moram nista pricati, zar ne? ;)
Pa znam da nije kao u Afganistanu, to je sigurno :lol: :lol:
Dozer

#3169 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

Ne znam ja sta ti znas ili ne znas. A cini mi se da ni ti sam bas nisi siguran ni u sta. Pitanje je samo sta, o cemu i koliko lazes i petljas :D
A mumini to ne smiju, koliko ja znam...
CPT wrote: 07/02/2020 14:40 Ne moram biti tamo citavo vrijeme, sve je bilo redvno na raznim medijima.
Zivio ja tamo ili ne zivio, ti si lagao. Sretan?
I ne, nisam tamo bio ili zivio i ti ljudi me uopste ne zanimaju.
CPT

#3170 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Dozer wrote: 07/02/2020 21:54 Ne znam ja sta ti znas ili ne znas. A cini mi se da ni ti sam bas nisi siguran ni u sta. Pitanje je samo sta, o cemu i koliko lazes i petljas :D
CPT wrote: 07/02/2020 14:40 Ne moram biti tamo citavo vrijeme, sve je bilo redvno na raznim medijima.
Zivio ja tamo ili ne zivio, ti si lagao. Sretan?
I ne, nisam tamo bio ili zivio i ti ljudi me uopste ne zanimaju.
Ja znam da ovo nije Gornja Maoca i da si lagao...

Image

Kunar provincija, Afganistan (odakle dolazi ona slika)

Za iduci put:
Image

nije Maoca :lol: ili BiH
Dozer

#3171 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

Ja nisam ni postavio tu sliku. Sta je sad ovo... neki novi vid podmetanja u pokusaju vadjenja iz vlastitih lazi i petljavina ? :D

Jel' ovo G. Maoca?
Image

A mozda je ovo...?
Image
Last edited by Dozer on 07/02/2020 22:17, edited 2 times in total.
Kejn

#3172 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Kejn »

Čovjek je provalio i da dolazi na forum Poskoka da ubjeđuje Hrvate da su Bosanci :-) A Poskok ni nema forum :lol
CPT

#3173 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Dozer wrote: 07/02/2020 22:12 Ja nisam ni postavio tu sliku. Sta je sad ovo... neki novi vid podmetanja u pokusaju vadjenja iz vlastitih lazi i petljavina ? :D
Kakve sad veze imaju te slike?! :?
Dozer

#3174 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

Kejn wrote: 07/02/2020 22:13 Čovjek je provalio i da dolazi na forum Poskoka da ubjeđuje Hrvate da su Bosanci :-) A Poskok ni nema forum :lol
Koji covjek? Ja?
Daj taj citat gdje sam to rekao, ako mislis na mene :D

Usput, da ipak malo bolje pogledas poskok .info i drugi red linkova? Ima tamo ono nesto "ForumHB", pa je valjda to to :D
Last edited by Dozer on 07/02/2020 22:23, edited 2 times in total.
Dozer

#3175 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

CPT wrote: 07/02/2020 22:19 Kakve sad veze imaju te slike?! :?
Nikakve, kao ni ova tvoja iznad. Samo te pitam jel' to G. Maoca ? :D
Locked