E sad si ga pretjerao, čuj sogan dolma za slavu.pemanapemani wrote: ↑07/02/2020 11:58Pokušavam patriote prevesti žedne preko vode.![]()
Moja malenkost nije neki ljubitelj baklave, (sad će reći da je Komšić bio u pravu kada je mantrao o mrziteljima baklave i pobornicima tzv. HB), odnosno, bilo kakvih kolača i slatka, ali definitivno katolički Božić nije Božić bez baklave.
Prije mjesec bio na slavi kod prijatelja. Nećeš vjerovati, čovjek se izjašnjava i osjeća kao Bosanac pravoslavac, gluho i daleko bilo. Čim sam ušao u kuću primjetih baklavu, sogan dolmu i janjetinu na stolu. Čovjek kaže da su to kod njih u porodici tradicionalna jela za slavu.
Da smo mi Bosanci mazohisti, jesmo, i to primjer za bukvara.![]()
Čudno je to skroz, ljudi kao da imaju kognitivnu disonancu. I ono malo dokaza da ima zajedničkih osnova od kojih možemo krenuti dalje, oni svjesno ignorišu i to sve s ustima punim multikulturne Bosne.
Sado-mazo is the name of the game. Rahat patnja. Što bi rek'o onaj momak sa čuvenog Yutelovog snimka iz Slovenije, da mu je laka i prosta Bosna: 'Oni bi, kao, da se otcijepe, a mi im, kao, ne damo!'.