Pa upravo ti odgovorila,nisu ni njemci jos vise pa opet dominiraju njihova imena itd...jer je to ujedno i kulturaPoint. wrote: ↑07/02/2020 10:13Kod tebe je problem što sve gledaš kroz religiju. Većina Bošnjaka nisu vjernici ako ćeš baš mak na konac iliti ako ćeš strogo gledati, zašto bi davali onda vjerska religiozna imena ako sami nisu toliki vjernici?sadie_forever wrote: ↑07/02/2020 09:19Neces nam ti reci sta i kako,pogledaj listu iz rs i mostara sto ti ne smetaju bibliska imena kod njih? Dalje islmsko ime Nije odraz samo religije vec i kulture.nisu ni srbi i hrvati veliki krscani Pa daju ta imena,nisu ni njemci veliki krscani Pa i oni vecinom daju ta imenaPoint. wrote: ↑07/02/2020 08:52 Znam Jusufa i Ibrahima, Arapi, a kršćani.
I većina Albanaca su muslimani pa daju tradicionalno albanska imena, nema kod njih puno arapizacije imena. Tu su Bljerim, Jeton, Žeton vaki naki. Ne vidim problem da se u BiH malo "bosnaizuju" da tako kažem neka imena arapskog porijekla. Vjerujem da većina Bošnjaka nisu vjernici u pravom smislu te riječi, većina ne klanja pet puta dnevno, cuga, kladara, puši i šta još što ne ide kod zadrtih vjernika, što bi onda davali "muslimanska" imena nema logike, ljepše mi i zvuče naše verzije imena. Da imam sina definitivno bih razmišljao o imenima poput Kulin ili Mak.
Albanci daju ta neislamska imena jer im je enver hodza zabranio...vracaju se tradicionalna bar sad znam par albanaca Sad cija se djeca zovu xheneta(dzeneta),amir itd
Na sve ti se odgovorilo ti opet lupas po svom