U Njemačkoj mi je blizak Dragan baš kao Turčin ili neki Poljak. Tamo ili je svako sa svakim ili svako za sebe. Drugo je ako se nalazi više pripadnika jednog naroda na istom mjestu npr. Albanci, Bošnjaci, Hrvati, Nigerijanci, onda je zajedništvopiupiu wrote: ↑06/02/2020 21:24Znači, ti u Njemačkoj, je l' ono bi, se osjećaš bliskije nekom Turčinu, nego nekom Draganu? Kad čuješ Dragana, koji priča tvojim jezikom i sluša Halida Bešlića, ti ipak ideš tražiti Mehmeta da s njim pričaš na njemačkom i slušaš šta ja znam šta? A Dragan ide tražiti nekog Rusa i Grka da s njim provodi vrijeme i izadje u kafanu? Stvarno?Hank Paldum wrote: ↑06/02/2020 21:11 Mnogi Bošnjaci doživljavaju bliže nekog Turčina od nekog Dragana. Da li neki BH Srbin doživljava bliže Hasana komšiju od Jovana iz Beograda ili Iliju iz Moskve?
Nije samo BiH u pitanju. Šta misliš? Da li bliže jedan Slovenac doživljava Danca ili nekog Bošnjaka par sati vožnje udaljeno? Da li Austrijanac doživljava bliže Bosanca ili Britanca? Turska se graniči sa Bugarskom, šta misliš jesu li im bliži Bošnjaci ili komšije Grci?
Nepotrebno je praviti analize jer naše simpatije i antipatije su samo odraz globalnog mentaliteta.
Ko je Hanka? Ja sam Hankswanfilter wrote: ↑06/02/2020 21:34 Sadeta i Hanka se stvarno trude sa ovim, pazi to, starim, tradicionalnim i bosnjackim imenima.
Saddie, raspisala si se, pa bih te jos jednom upitao, kakvo je tvoje misljenje o Bogumilu, Tvrtku, .... kao starim, tradicionalnim, pa i bosnjackim imenima?
Eto vas postali ste kao srpski mitomani. Reci deci koji su im preci