kakve reklame
sa svakog ste foruma banovani.
Ti znaš šta je smeće
Moderator: anex
kakve reklame
Planiram samo jednu zimu da prezimim sa konvektorima a kasnije skupiti novac za inverter.
Rovac moze li odgovor ti si ovdje najstrucniji lik ako mi te odgovoris konkretno ko ce?rovac13 wrote: ↑06/02/2020 14:28 Vidi ti njega.
A meni nije jasno zasto ne voli mene i jos nekolicinu.
Kad ono dila frajer gree,eto otkud onolike slike gree montaza i to losih,pa sad i slike magacina.
Zato je on navalio banovat mene i jos nekolicinu,nanjusio plodno tlo da tusi kineske klime
Juce kaze ili oni ili ja,danas je vec skupa s nama
Ali najzesce je kad pise o banovanju.
On.
Koji ima hiljede profila,vecina su banovani,ni stida ni obraza.
Pise o meni koji nisam banovan ni na jednom a vidio sam ga na svim tim forumima,uglavnom izigrava slicnu ulogu svuda![]()
Za svaki uredjaj postoji upustvo u kojem pise koliko treba biti razmak od stropa,lijevo ,desno.Isto tako i za vanjsku.Felix77 wrote: ↑06/02/2020 08:09Rovac imam 4 eventualno 5cm od plafona za ugradnju klime jer je ispod prozor ima li sanse da radi kako treba daikin je blago nagnut od zida pa bih dobio i tu bar 2cmrovac13 wrote: ↑05/02/2020 22:33 Razumijem.
Ja imam na tavanu negdje grijalicu od 30km.
Ima prekidace za grijace 1250 i 750w,mogu se palit pojedinacno i zajedno,znaci u tri varijante snage.
I ima termostat tockic koji kad okrenes npr na pola on sam klikce pali gasi.
Ali evo ljudi kazu da su prevare otisle tako daleko,da su nacrtali potenciometar za temp,i nece da sam pali gasi .
Fascinantno![]()
https://i.postimg.cc/mkw8RN2m/IMG-20200206-080636.jpg
Sve znam al nemam izbora, jedino da je spustim pa da ne mogu otvarati prozor doduse ima drugi do njega 2 krila sirine po 1m, ta j sto bi spustio klimu mogao bi na kipuhaso hasic wrote: ↑06/02/2020 16:48Za svaki uredjaj postoji upustvo u kojem pise koliko treba biti razmak od stropa,lijevo ,desno.Isto tako i za vanjsku.Felix77 wrote: ↑06/02/2020 08:09Rovac imam 4 eventualno 5cm od plafona za ugradnju klime jer je ispod prozor ima li sanse da radi kako treba daikin je blago nagnut od zida pa bih dobio i tu bar 2cmrovac13 wrote: ↑05/02/2020 22:33 Razumijem.
Ja imam na tavanu negdje grijalicu od 30km.
Ima prekidace za grijace 1250 i 750w,mogu se palit pojedinacno i zajedno,znaci u tri varijante snage.
I ima termostat tockic koji kad okrenes npr na pola on sam klikce pali gasi.
Ali evo ljudi kazu da su prevare otisle tako daleko,da su nacrtali potenciometar za temp,i nece da sam pali gasi .
Fascinantno![]()
Malo je klima koje mogu da se montiraju s tako malim razmakom od stropa.
A i zbog servisiranja,pranja,rastavljanja unutrasnje jedinice,tesko je kad je pribijena uz strop.
Ne može grijat na minusima ustvari ne grije čim temperatura padne na 3 stepenamma5788 wrote: ↑06/02/2020 18:33 Da li ima neko da se grije na obicnu klimu a ne na inverter. Moji tetak i tetka imaju najobicniju klimu VOX 400KM placena i super im je toplo u stanu.. I jedna prednost je sto im je vanjska jedinica ubacena na terasu pa nema otpora vjetra a racuni za struju im veci 50-60KM nego ljeti?
Neka misljenje o ovome.
Auu katastrofa usko... Imaš li igdje drugo mjesta? Zašto iznad prozora?Felix77 wrote: ↑06/02/2020 18:12 Sve znam al nemam izbora, jedino da je spustim pa da ne mogu otvarati prozor doduse ima drugi do njega 2 krila sirine po 1m, ta j sto bi spustio klimu mogao bi na kipu
https://i.postimg.cc/GhJ78cMs/IMG-20200206-181353.jpg
I ove roletne skinuti
Ova je deklarisana na minus 5 i stvarno grije dobro.. Ali izolacija im je super i stolarija a i svi sa strane griju.. Tako da je to dokaz da moze da grije a ja mislim da ima veze i to sto je vanjska jedinica na terasi.Abate Fetel wrote: ↑06/02/2020 18:40Ne može grijat na minusima ustvari ne grije čim temperatura padne na 3 stepenamma5788 wrote: ↑06/02/2020 18:33 Da li ima neko da se grije na obicnu klimu a ne na inverter. Moji tetak i tetka imaju najobicniju klimu VOX 400KM placena i super im je toplo u stanu.. I jedna prednost je sto im je vanjska jedinica ubacena na terasu pa nema otpora vjetra a racuni za struju im veci 50-60KM nego ljeti?
Neka misljenje o ovome.
Ne šalju nikakve usluge nikome. Ljudi žive svoje živote, ovdje dadnu nekad savjet nekome ko se ne razumije. Ja jos nisam vidio da se ovdje šalju reklame po pp.Abate Fetel wrote: ↑06/02/2020 13:25kakve reklameto podvaljuj nekome drugome, jer vi šaljete na PP svima svoje usluge da ne kažem podvaljujete, ti rovac i piplica nema dalje.
sa svakog ste foruma banovani.
Ti znaš šta je smeće![]()
Ja sam pitao da li se neko grije na takav nacin.. A ne da bih sutra uzeo.. Ali ako radi posao na takav nacin, zasto ne.. Ljudi svasta rade da bi prosli jeftinije.. Vidite da su plate haos.
Haso hasic i rovac su najkvalitetniji forumasi na ovoj temi, koliko sam ja uspio upratiti... Piploci zavisi od raspolozenja, a za ostale ne znam... Uglavnom, ne uzimaj zdravo za gotovo savjete likova koji su jucer napravili profil a nemaju nikakvih argumenata nego samo navijački i svadalacki komentiraju.
Nemoj ni pokusavati ovdje montirati.Pa nije valjda to jedino mjesto gdje se moze postaviti.Felix77 wrote: ↑06/02/2020 18:12Sve znam al nemam izbora, jedino da je spustim pa da ne mogu otvarati prozor doduse ima drugi do njega 2 krila sirine po 1m, ta j sto bi spustio klimu mogao bi na kipuhaso hasic wrote: ↑06/02/2020 16:48Za svaki uredjaj postoji upustvo u kojem pise koliko treba biti razmak od stropa,lijevo ,desno.Isto tako i za vanjsku.Felix77 wrote: ↑06/02/2020 08:09
Rovac imam 4 eventualno 5cm od plafona za ugradnju klime jer je ispod prozor ima li sanse da radi kako treba daikin je blago nagnut od zida pa bih dobio i tu bar 2cm
Malo je klima koje mogu da se montiraju s tako malim razmakom od stropa.
A i zbog servisiranja,pranja,rastavljanja unutrasnje jedinice,tesko je kad je pribijena uz strop.
https://i.postimg.cc/GhJ78cMs/IMG-20200206-181353.jpg
I ove roletne skinuti
Abate Fetel wrote: ↑06/02/2020 18:59 Dakle smatraš da ćeš proći jeftinije a ustvari prolaziš dugoročno skuplje nego da dodaš još 300 za inverter.
Nastupaš hrabro.
Zato i ne uzimam sve zdravo za gotovo.. Svaki savjet je dobro dosao. Pozzzposao wrote: ↑06/02/2020 18:58Haso hasic i rovac su najkvalitetniji forumasi na ovoj temi, koliko sam ja uspio upratiti... Piploci zavisi od raspolozenja, a za ostale ne znam... Uglavnom, ne uzimaj zdravo za gotovo savjete likova koji su jucer napravili profil a nemaju nikakvih argumenata nego samo navijački i svadalacki komentiraju.
Pozz