Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
putokaz1
#11001 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Znaci SDA ima bolje kadrove
-
zippoo87
#11002 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ne-na-dick Mariokritikos wrote: ↑05/02/2020 13:58ne na dick![]()
upravo te tu i postavio sef Zeljko ili ono bi sef FahrA
- JThomas
#11003 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
i otkad je sebija zajahala apologeti vaze - bolje ona nego šanko, zavela red. a oni sve vrijeme u talu. on "kvario" da bi ona "popravljala".
-
sahara1428
#11004 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
“O vjernici, dužnosti prema Allahu izvršavajte, i pravedno svjedočite! Neka vas mržnja koju prema nekim ljudima nosite nikako ne navede da nepravedni budete! Pravedni budite, to je najbliže čestitosti, i bojte se Allaha, jer Allah dobro zna ono što činite!” (El-Maide, 8.)

- kokuz_sa
#11005 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
https://youtu.be/AmyxmAdFQog
Pobuni se gospoDZa sto neki nisu bili tu u Sarajevu 92-95 a sada ce glasat za neke koji su tek prnuli u Sarajevo..
A povrh svega, nisu njeni
Pobuni se gospoDZa sto neki nisu bili tu u Sarajevu 92-95 a sada ce glasat za neke koji su tek prnuli u Sarajevo..
A povrh svega, nisu njeni
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#11006 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ŠUTNJA ZNAČI FUNKCIJU: Kako je Mario Nenadić zaslužio povjerenje šefa SBB-a
Postupak protiv omiljenog notara Fahrudina Radončića trebao je pokrenuti tadašnji ministar pravde i opšte uprave Mario Nenadić, kadar SBB-a. Ali nije... Tako je ministar postao premijer
Postupak protiv omiljenog notara Fahrudina Radončića trebao je pokrenuti tadašnji ministar pravde i opšte uprave Mario Nenadić, kadar SBB-a. Ali nije... Tako je ministar postao premijer
Samir Muslić notar je u sarajevskoj općini Novi Grad.
Oktobra 2017. godine optužen je zajedno sa još 37 osoba predvođenih Alijom Delimustafićem.
Optužnicom je terećen da je sačinjavao nezakonite i fiktivne notarske isprave i ugovore, iako je znao da su takvi postupci nezakoniti, sa kvalifikacijama krivičnih djela Organizovani kriminal, Zloupotreba položaja ili ovlaštenja te pranja novca, za koje se može izreći kazna zatvora pet godina ili teža.
Tužilaštvo je pored ostalih predložilo mjeru zabrane preduzimanja određenih poslovnih aktivnosti i službenih dužnosti.
Priznao je krivicu, a sud je prije formalnog početka suđenja prihvatio nagodbu, osudivši ga na pet mjeseci zatvorske kazne i novčanu kaznu od 30 hiljada maraka.
Zakonske odrdbe su jasne:
„Notar će biti privremeno udaljen iz službe ako je protiv njega podignuta optužnica ili određen pritvor zbog krivičnog djela sa umišljajem ili ako izdržava kaznu zatvora do šest mjeseci. Rješenje o privremenom udaljenju donosi prvostepeno disciplinsko vijeće“.
„Postupak za utvrđivanje disciplinske odgovornosti notara pokreće kantonalni organ za upravu“
Postupak protiv Samira Muslića trebao je pokrenuti tadašnji ministar pravde i opšte uprave Mario Nenadić, kadar SBB-a. Znao i trebao, ali nije pokrenuo.
Samir Muslić je nekada radio u Avazu i omiljeni je i posebno važan notar šefa SBB-a i ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića.
Muslić i dalje obavlja poslove notara. Ovjerio je ugovore SBB-a sa Jasnom Duraković i Damirom Arnautom. Ljutito je odbio govoriti za Žurnal.
Mario Nenadić je ozvaničen kao naredni premijer Kantona Sarajevo.
ahhaaa senade pored maria fahra i bOkir da kradu... znam ćojka...
- JThomas
#11007 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ljudi, jedan jedini kriterij postoji. da li si na spisku selektora bakira ili nisi. bar su tu sve maske pale. i manja da je dao jednu petobanku sda, a jednu iz bio bi dobar. ovi isti koji su pozivali na bojkot bi rekli mi trebamo biti drukčiji, okrenuti drugi obraz.
-
zippoo87
#11008 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ti to pokusavas biti duhovit ili sta ????duh_sa_sjekirom wrote: ↑05/02/2020 14:59 Ne treba suditi unaprijed.
Posebno ne treba napamet čovjeka kvalificirati kao četnika.
Nova većina je tako odlučila i demokratski je to poštovati.
Treba sačekati 100 dana nakon imenovanja Vlade pa onda donositi sudove.
hajde samo pokusaj sabrati ova nabrojana imena za jedan sto (sve ove prijedloge za ministre) i daj im jednu temu...pa vidis da su ljudi onako tu nabacani,veze niko nema sa predispozicijama za neku poziciju...pa ovi likovi nece odrzati vise od 3-4 sjednice do izbora...isto tako ni Skupstina nece raditi vise od 3-4 sjednice...kada usvoje budzet,do izbora ce vratiti svoj kadar na pozicije gdje su skinuti i poceti ce zaposljavati ljude u te iste institucije,da dobiju glasove za izbore...njih ne zanima to sto ce nesto unistiti,ugasiti firmu,otjerati je u dubiozu...to je SDA modus operandi...njih javno dobro ne zanima,njih napredak ne zanima...
nazalost,cetnici nisu unistili BiH,unistise je pogana neobrazovana lopovsko-kriminalna bagra,koja sebe zove SDA,DF i ostali sataliti
za BiH postoje dva scenarija...jedan je da svi koji mozemo odemo vani (sto vecina i radi) a drugi je da se opet uhvati puske,ali ovaj put cijev uperiti u vlastite politicare ,njihovu imovinu i porodice im...kada strah preovlada,onda ce se smiriti...ja ne vidim trecu opciju za BiH
Last edited by zippoo87 on 05/02/2020 21:15, edited 1 time in total.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#11009 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
to su ti novi muslimani...sahara1428 wrote: ↑05/02/2020 21:06“O vjernici, dužnosti prema Allahu izvršavajte, i pravedno svjedočite! Neka vas mržnja koju prema nekim ljudima nosite nikako ne navede da nepravedni budete! Pravedni budite, to je najbliže čestitosti, i bojte se Allaha, jer Allah dobro zna ono što činite!” (El-Maide, 8.)
![]()
Licemjeri se zaklinju Allahom da nisu govorili, a sigurno su govorili nevjerničke riječi i pokazali da su nevjernici, nakon što su javno islam bili primili, i htjeli su učiniti ono što nisu uspjeli. A prigovaraju samo zato što su ih Allah, iz obilja Svoga, i Poslanik Njegov imućnim učinili. Pa ako se pokaju, biće im dobro; a ako glave okrenu, Allah će ih i na ovome i na onome svijetu na muke nesnosne staviti, a na Zemlji ni zaštitnika ni pomagača neće imati. (At-Tawba: 74)
- Nespin
#11010 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Last edited by Nespin on 13/02/2022 19:29, edited 1 time in total.
-
sahara1428
#11011 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Fake news, reakcija, sta li![]()
![]()
![]()
-
The BEN10
#11012 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Hehe, mashAllah, aferim!sahara1428 wrote: ↑05/02/2020 21:06“O vjernici, dužnosti prema Allahu izvršavajte, i pravedno svjedočite! Neka vas mržnja koju prema nekim ljudima nosite nikako ne navede da nepravedni budete! Pravedni budite, to je najbliže čestitosti, i bojte se Allaha, jer Allah dobro zna ono što činite!” (El-Maide, 8.)
![]()
- HomeSweetHome
#11013 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ja sam za da se izadje na ulicu. Ako izađete, ja ću doći. Ali mislim da je besmisleno.
Mi imamo sansu,, ako i to, izboriti se za tracak sunca na ovom nebu samo i jedino ako budemo imali neovisno i sposobno tuzilastvo i sud koji sudi po pravici, a ne po babi i po stricevima.
Zato, evo prilike sad u subotu 8.02. kad se navrsava 4 preduge godine od strasnog ubistva Dženana Memica i nepravde koja je nanesena njegovoj porodici. Četiri godine muljanja, namještanja, montiranja, skrivanja i uništavanja dokaznog materijala i zaštite ubica. Pravosudje je prava i prva adresa s kojom sve počinje.
Zato smatram da svako ko ne dodje na proteste ispred Pozorišta u 13 sati je supak i zaslužuje da živi u ovim fekalijama. Svako ko se zali i jebe sve na kamaru vlastodrszima, kriminalcima, korupciji i uhljebima a ne dodje na proteste je supak na kub. Osim ako za to bude imao extremno opravdan razlog. Pri tom ne mislim na skijanje, izlet ili pranje prozora kući, nego na obavezuju koju ne može pomjeriti.
Mi imamo sansu,, ako i to, izboriti se za tracak sunca na ovom nebu samo i jedino ako budemo imali neovisno i sposobno tuzilastvo i sud koji sudi po pravici, a ne po babi i po stricevima.
Zato, evo prilike sad u subotu 8.02. kad se navrsava 4 preduge godine od strasnog ubistva Dženana Memica i nepravde koja je nanesena njegovoj porodici. Četiri godine muljanja, namještanja, montiranja, skrivanja i uništavanja dokaznog materijala i zaštite ubica. Pravosudje je prava i prva adresa s kojom sve počinje.
Zato smatram da svako ko ne dodje na proteste ispred Pozorišta u 13 sati je supak i zaslužuje da živi u ovim fekalijama. Svako ko se zali i jebe sve na kamaru vlastodrszima, kriminalcima, korupciji i uhljebima a ne dodje na proteste je supak na kub. Osim ako za to bude imao extremno opravdan razlog. Pri tom ne mislim na skijanje, izlet ili pranje prozora kući, nego na obavezuju koju ne može pomjeriti.
- JanuaryJones
#11014 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
About 9 months ago?
-
zippoo87
#11015 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
uff Senade...kada je ovo bilo ,ko ovo jos pamti
nego sada vidi da na stranici se moze preko messengera poslati direktno poruka...pa opletite ko zeli,nemojte se ustrucavati
moze i na mail
-
zippoo87
#11016 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
sa ovim se potpuno slazem...nema vise opravdanja ni za politicare a jos manje za glasace apstinenteHomeSweetHome wrote: ↑05/02/2020 21:42 Ja sam za da se izadje na ulicu. Ako izađete, ja ću doći. Ali mislim da je besmisleno.
ja sam samo stava da vise ne treba biti blag i demokratski...treba ih udariti tako gdje ih najvise boli...na novac i privatnu imovinu
a sto se izbora tice...izbori su kod nas problem...jer nisu steceni ni minimalni uslovi za odrzavanje postenih izbora...zadnja 2-3 ciklusa su izbori pokradeni na nevidjeno i nista se nije desilo nakon toga...sto ovim daje odrijesene ruke da sada jos vise krenu u kradju,jer su svjesni da im je to jedino preostalo
za demokratiju i vladavinu prava moras imati uslove...mi nemamo ni minimum uslova...tako da je ovdje demokratija zarobljena
protiv ove gamadi se treba boriti njihovim sredstvima...silom,udaranjem...licnim napadom...samo onaj ko je osjetio strah,moze biti miran i pokoran
- HomeSweetHome
#11017 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sve se slažem, ali zar prvi stub demokratije nije nezavisno sudstvo? Ono treba da zadaje strah u kosti. Ono je to koje je garant jednakosti i slobode. Zar ne?
Druže, da je nekoga neki sud okerepio 5 godinica za dokazana krivična djela vezano za izborni inženjering, drugi bi porazmislili hoće li vreće prepakivati po parkovima. Da ovaj naš ljigavi i ubudzali pravosudni sistem nekome uzme nelegalno stecenu imovinu, i pošalje ga u bajbuk 30 godina, da li bi imali strah?
Druze moj, ovakvo sudstvo utjeruje strah u kosti ljudima koji nit su luk jeli nit mirisali, tebi, meni. Zato što znamo da smo donji ako im stanemo na žulj jer nema ko da nas štiti. Stradamo od njih pa još stradamo od našeg straha da im se suprotstavimo. U ovom sistemu se prav boji kad je neuvezan, a kriv kad nije uvezan.
Kad su bile demonstracije u kojima je upotrijebljena sila, na stranu ko je organizirao/ podržao/nahuskao, ali likovi su u roku od dva dana kvalifikovali paljevinu kao teroristički akt, prijetili kaznama od 10+ godina. Poslije danima nikog živog nisi mogao sresti na dva kilometra oko Predsjednistva. Poslije par mjeseci serija objava kako policija KS dobiva novu opremu kojom će efikasno moći da se suprotstavi nasilju na ulici. Tako se zadaje strah u kosti. Narodu. Potencijalnim zvizdacima i potencijalnim demonstrantima kratkog fitilja.
Korumpirano sudstvo koje služi kao kolektivni konsilijere vladajućoj mafiji je rak rana ovog društva. Džaba demonstracije, sistem je u klincu.
Druže, da je nekoga neki sud okerepio 5 godinica za dokazana krivična djela vezano za izborni inženjering, drugi bi porazmislili hoće li vreće prepakivati po parkovima. Da ovaj naš ljigavi i ubudzali pravosudni sistem nekome uzme nelegalno stecenu imovinu, i pošalje ga u bajbuk 30 godina, da li bi imali strah?
Druze moj, ovakvo sudstvo utjeruje strah u kosti ljudima koji nit su luk jeli nit mirisali, tebi, meni. Zato što znamo da smo donji ako im stanemo na žulj jer nema ko da nas štiti. Stradamo od njih pa još stradamo od našeg straha da im se suprotstavimo. U ovom sistemu se prav boji kad je neuvezan, a kriv kad nije uvezan.
Kad su bile demonstracije u kojima je upotrijebljena sila, na stranu ko je organizirao/ podržao/nahuskao, ali likovi su u roku od dva dana kvalifikovali paljevinu kao teroristički akt, prijetili kaznama od 10+ godina. Poslije danima nikog živog nisi mogao sresti na dva kilometra oko Predsjednistva. Poslije par mjeseci serija objava kako policija KS dobiva novu opremu kojom će efikasno moći da se suprotstavi nasilju na ulici. Tako se zadaje strah u kosti. Narodu. Potencijalnim zvizdacima i potencijalnim demonstrantima kratkog fitilja.
Korumpirano sudstvo koje služi kao kolektivni konsilijere vladajućoj mafiji je rak rana ovog društva. Džaba demonstracije, sistem je u klincu.
Last edited by HomeSweetHome on 05/02/2020 22:25, edited 1 time in total.
- HomeSweetHome
#11018 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sto se izborne kradje tice, više puta sam ponovila, mi moramo naći način da se s tim izborimo, lično, na terenu, uz dreku i galamu, jer od onih koji bi trebali da obezbijede regularnost izbornog procesa možemo očekivati jedino da se tuku sa nama.
- JThomas
#11019 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
a naročito je efikasno ako si ustvari ti ubacio te huškače "kratkog fitilja"...HomeSweetHome wrote: ↑05/02/2020 22:22 Sve se slažem, ali zar prvi stub demokratije nije nezavisno sudstvo? Ono treba da zadaje strah u kosti. Ono je to koje je garant jednakosti i slobode. Zar ne?
- shbc
#11020 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne pricam ja o SDA glasacima. Cisto sumnjam da ce oni promijeniti svoje misljenje. Ja ovdje pricam o SBB, DF glasacima i apstinentima. Oni su ti koji ce napraviti prevagu, ako cetvorka pametno odigra.thekupus wrote: ↑05/02/2020 17:40Malo si ti to pretjerao, podcjenjuješ da SDA glasači često ne glasaju racionalno, već za "naše".shbc wrote: ↑05/02/2020 17:19 Gledajuci rezultate izbora 2018., ankete i generalno komentare ljudi i van ovog foruma, citavoj ovoj koaliciji je to to sto mogu uzeti. Ove 3 godine i kapak. Skoro sigurno gube Centar i Novo Sarajevo, Stari Grad svakako nije njihov. Vrlo vjerovatno gube Novi Grad. Ilidza takodjer bi mogla lako pasti. Malo zesca borba ce biti oko Vogosce i Hadzica. Jedino cemu se mogu mirne duse nadati su Ilijas i Trnovo. A i u Trnovu ce ispusit ako Berilo odluci da se vise ne igra sa njima.
Novi Grad neće izgubiti nikad, naprotiv, Efendić će povećati broj glasova u odnosu na protivnike. U Centru i Novom Sarajevu vjerovatno gubi SDA. Ilidžu teško, tamo je puno nepismenih, a oni čine osnovu SDA glasačke baze.
Vogošću i Hadžiće isto neće izgubiti 99%
Nema veze, veliko je i 3 od 4 gradske općine.
Pogledaj rezultate izbora 2018. iznenadit ces se za Novi Grad, Ilidzu i Vogoscu. I ja sam za Vogoscu. Imao sam predstavu da je SDA tamo puno jaca nego sto jeste.
Novi Grad i Ilidza sadrze urbane dijelove koji lako mogu nadglasati one ruralnije, ako se aktiviraju. A to je opet do cetvorke da uradi. Novi Grad pogotovo. Sto neko rece na ovom forumu, ne moze me niko ubijediti da Brijesce i Rajlovac imaju vise glasaca od Alipasinog i Dobrinje.
Kod Ilidze je to mozda u manjoj mjeri, ali tamo je stvar toga sto Konakovic u odredjenim naseljima preuzima primat od SDA (Butmir, Hrasnica, Otes). U kombinaciji sa, vec tradicionalno lijevim Pejtonom, Centrom i Luzanima, ne mogu ni njih nadglasati Osijek, Blazuj i Rakovica.
- HomeSweetHome
#11021 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nisam mislila da su oni koji su palili onog februara bili kratkog fitilja, nego da sistem satire i utjeruje strah u kosti potencijalnim demonstrantima, ljudima kojima je došlo do grla ali se boje izaći na ulicu i čekati da li će neko baciti koktel na neku zgradu, jer nemaju povjerenja u sistem, znaju da u ovom sistemu ništa ne znači činjenica da nisi kriv i da jednako tako ništa ne znači činjenica da si kriv. Krivica i pravica je rastezljiva i vrlo fleksibilna kod nas. Nadam se da razumiješ šta želim reći.
Tako se zatire svaka pomisao na glasnu kritiku, na ulicu, na neslaganje. Tako dobiješ ogromnu masu nezadovoljnika koji u svoja četiri zida i medju svojima (i anonimno na forumu) iskazuju svoje nezadovoljstvo i ništa ne poduzimaju. Strah je najgori neprijatelj društva kao korektiva društvenih prilika, uvijek bilo i uvijek će biti. A strah od izlaska na ulicu je u našem slučaju posljedica korumpiranog sistema u kojeg nemamo povjerenje. Ima tu i lijenosti, i nezainteresiranosti, ali strah je glavni uzrok što kad spomena demonstracije, svi nestanu s foruma, sa sijela, iz kafane...
Imamo mi još strahova, od kojih je jedan onaj od talasanja, a on je opet uvjetovan zavisnoscu, ali o tome smo već pričali a i nije tema današnje emisije.
Elem, raširila sam previše pa da skratim, poenta je bila da sam za demonstracije uvijek, ali ne kao iskazivanje podrške ovoj ili onoj vladi, iako iz peta navijam za još aktualnu a od ove buduće mi stoji kamen u želucu, nego za odbranu sistema. Zato mislim da niko nema opravdanje da ne podrži demonstracije u subotu. Čak ni oni koji se boje da će se tim činom svrstati uz NiP radi Arijane, a ne vide se u tim redovima.
-
zippoo87
#11022 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
ti ocito ne kontas sta nasilnici jedino razumiju...razumiju nasilje...kada im vratis istom mjerom,ali jos jace i potuces ih,onda ce preci na tvoju stranuHomeSweetHome wrote: ↑05/02/2020 22:22 Sve se slažem, ali zar prvi stub demokratije nije nezavisno sudstvo? Ono treba da zadaje strah u kosti. Ono je to koje je garant jednakosti i slobode. Zar ne?
ovakav primjer sam imao jos u osnovnoj skoli...kada te neko kinji godinu dana a ti sve cekas da samo prodje i da prestane,a ustvari se samo pogorsava pa kada sam prebio tog klinca,onda mi se ulizivao i pokusao mi biti drug
sila se silom rjesava
ti evo u prvom dijelu pises da bi to trebala raditi pravna drzava a u drugom dijelu pises da pravna drzava ne funkcionise...sto vidimo svi...samo sto se vise nemas cega ni koga bojati...osim zivota,sta jos mozes izgubiti u ovakvoj BiH ?
pa svaka revolucija je imala svoje zrtve...morati ce i ova u BiH,kad tad a lonac koji kljuca ce jednom puci,kao i vulkan iz kojeg se pusi,jednom ce eruptirati
ovdje su ljudi strasljivi iz razloga,sto su utuceni i ubijeni u pojam...taj strah nije onaj klasicni strah...to je stanje psihoze,anksioznosti...zato psiholozi za nas kazu da smo skoro svi psihicki bolesni,sto i jesmo a primjera je milion
ja sam prije 5-6 godina radio kampanje...dodjemo u selo gdje bude recimo jedan kabadahija iz SDA i narod ga se kao boji...a ja ih pitam,pa zasto se bojite glasati za druge,zasto glasate za takve kabadahije,kada i sami znate da je krimos i da vam nece srediti nista u selu...zene slijezu ramenima,kazu ne znamo i vjerujem da su opet vecina glasali za njega i slicne njemu
e to je ono,kada radis nesto a nemas pojma zasto to radis,toliko su ljudi ovdje dezorjentisani i ubijeni psihicki
mladji koji bi trebali biti jezgro revolucije,oni ove stvari bas i ne kontaju i idu linijom manjeg otpora...nauce malo njemacki i odose vani i naravno da ih ja ne krivim,jer oni smatraju da ovo nije njihova bitka...sto realno i nije...ovo sranje i ovakav sistem su napravili nasi roditelji i sada smo i mi i oni taoci tog buckurista,kojeg su oni napravili a bumerang im se sada vratio...ostarili su,penzije ni za prezvljavanja nisu,zdravstveni sistem jos gori,djecu gledaju na viberu i skypeu,unuke ne vide po godinu i vise...svako sranje sto neko napravi,kad tad dodje na naplatu
- HomeSweetHome
#11023 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma razumijem ja tebe druže, i ti si potpuno u pravu. Ja ti samo pokušavam reći da ces kod nas teško dozivjeti francuske ulice jer je jedan minorno nasilan slučaj, bez obzira što je bio izreziran, završio pričom o optužbama za terorizam i kupovinom bolje opreme za pendrecenje demonstranata. Sutra dan nije bilo nikog živog na ulici, a trebalo je da se sutra skupi 50 hiljada i kaže "ma, kome to vi prijetite, koga zastrasujete? Hajde, bujrum, da vas vidimo". Sigurno zato što smo dezorijentisani, ubijeni u pojam, ali ne samo zato nego i zato što smo zastrašeni, ucijenjeni, taoci, bespomocni. Meni su drugi dan poslije demonstracija prijetili na poslu jer me je kamera uhvatila. Nisam se uplasila, nisu me zastrašili, odjebala sam ih glat, ali druže moj, znala sam da sam nezaštićena, znala sam da ako mi daju otkaz mogu mahati usima jer nema tog suda kojemu bih mogla da se žalim. Ne plašim se ni danas, zapravo danas još i manje, ali onda nisam više imala s kim demonstrirati. Šaka ljudi je preselila pred tužilaštvo da se trazi da puste momke koje su pohapsili.
Kako to promijeniti? Kako ljudima reci da se ne boje, da će ih neko zastititi? Ko? Ja nemam odgovore na ova pitanja. Zato mislim da je prva adresa za pravi pravcati pritisak i konstantne demonstracije sud i tuzilastvo. Naša rak rana, raspadnutio, smrdljivo tkivo koje moramo zamijeniti da stvorimo preduslovi za bilo kakvo dalje čupanje iz blata.
Ja ću doći na svake demonstracije, protiv vlade, protiv SDA, protiv svega što ne valja, bez obzira što mislim da je besmisleno jer nas istorija uči da na demonstracijama bude 100 ljudi.
Kako to promijeniti? Kako ljudima reci da se ne boje, da će ih neko zastititi? Ko? Ja nemam odgovore na ova pitanja. Zato mislim da je prva adresa za pravi pravcati pritisak i konstantne demonstracije sud i tuzilastvo. Naša rak rana, raspadnutio, smrdljivo tkivo koje moramo zamijeniti da stvorimo preduslovi za bilo kakvo dalje čupanje iz blata.
Ja ću doći na svake demonstracije, protiv vlade, protiv SDA, protiv svega što ne valja, bez obzira što mislim da je besmisleno jer nas istorija uči da na demonstracijama bude 100 ljudi.
- JanuaryJones
#11025 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
https://thebosniatimes.ba/21648/istrazu ... enom-putu/
Prve i najvažnije saradnice Prof.dr. Izetbegović uglavnom su žene. Menadžment KCUS-a čine osobe pod istragama za malverzacije, nositeljice naučnih titula i diploma instant porijekla, ekspertkinje za rad kroz rupe u zakonima i propisima, šampioni nepotizma, gramzivosti, „principa IMT“, vlasnice enormnog bogatstva upitnog porijekla... Osnovno pitanje jeste – zašto se Profesorica okružila takvim likovima ?