45 kvadrata kuce.. jedan 2.5 kw drugi 2 kw. Nez ni ja sad sta je pametnije gasit il ne, ja nisam, odnosno zena nije. Msm da je ipak ih bolje gasit il uzet vremensku uticnicu pa nastimat da ti npr grije 2 sata prije nego sto dodjes sa posla i od 13-16 kad je jeftina, a u toku noci ako ti je nemoj gasit vec smanji koji stepen(ako ti je dvotarifno brojilo) da odrzava neku temperaturu.mma5788 wrote: ↑05/02/2020 18:45Pored mene griju.. Ispod mene ne.. Izolacija je dobra.. A i mala je kvadratura koju cu grijati.. Koliki si ti kvadrata grijao?Ermin ZM wrote: ↑05/02/2020 18:42Evo moje iskustvo. Prije 2 konvektora bila, racuni 300-400 km. Sa inverterom 100 km. Ako ti je bas dobra izolacija i griju pored/ispod tebe nije strasan konvektor. Ako ti je primarni vid grijanja ocekuj pomasne racune za struju.mma5788 wrote: ↑05/02/2020 18:15
Sto se tice invertera, planiram ga ugraditi ali tek sledeće godine,ne bjezim od njega, bas naprotiv. Planiram zimu 2020-21 da prezimim sa dva konvektora.
Mene su dva kostala 200KM.. Jedan je 2.5kw a drugi 1.5kw i dok sam sredjivao stan znali su da zagrije jako dobro cijeli stan.
Ako se dodje do kakvog novca volio bi inverter naravno i onda sam miran ali zelje su jedno a mogucnosti drugo a izguracu nekako jednu zimu..
A sto se tice invertera, imas ti i po 600 km+150-200 ugradnja. Mogli bi ti posluzit al nez jel pametno uzet slabije pa mijenjat, jel realno koliko para toliko muzike. Ako mozes gdje pare nabavit, za 1000 mozes uzet solidan inverter, slijedece godine samo nadodas jos jedan eventualno. Kroz februar, mart i malo aprila ce ti se vratit jedno 400 km na racuni za struju(ovo je sve u odokativno, nez ja tacno tvoje toplotne gubitke ni koja tebi temperatura pase). Ako ne mozes hbg pokrij se koliko si dug, ti znas svoju situaciju