Dok vam je onakvih neprijatelja ko ovaj gore blago vama
Srbija se expresno naoruzava?
-
sumirprimus
#1077 Re: Srbija se expresno naoruzava?
- prasoje
#1078 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Aha. Nema brige onda.sumirprimus wrote: ↑05/02/2020 13:15ne treba patriot za one glinene golubove cak ni u nocnom rezimu
standardna spika za unutrasnje potrebe, valja se spremit za priznavanje kosova stas
-
sumirprimus
#1079 Re: Srbija se expresno naoruzava?
ma kakva briga samo kokice i laganini..
hvala bogu pa nismo sirija, nema rusa , zasad
hvala bogu pa nismo sirija, nema rusa , zasad
- Sanjarko
#1080 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Sta sam slago. To neoborivi? Jel to opet planirate po civilima i sirotinji s njima tuci jer tamo nema puno...
Znaci opet Jovo nanovo, a Bosnjo? Ponovo mozda?
-
155_mm
#1081 Re: Srbija se expresno naoruzava?
vidi ovog prasojeta. cuj patriot.

umislilo jadno da su njihovi avioni stari 30-40 godina sa jos starijim pilotima vrijedni patriot rakete.

za taj jad i bjedu od avijacije je i MIM 23 previse.
smanji malo prasoje bre. pricas kao da ste pobjedili NATO.
umislilo jadno da su njihovi avioni stari 30-40 godina sa jos starijim pilotima vrijedni patriot rakete.
za taj jad i bjedu od avijacije je i MIM 23 previse.
smanji malo prasoje bre. pricas kao da ste pobjedili NATO.
- prasoje
#1082 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Ako je to tvoje želja, fantazija, vlažni snovi, samo napred. Zabole me, iskreno.
Koliko imamo tipova helikoptera?
-
155_mm
#1083 Re: Srbija se expresno naoruzava?
pa previse da bi ste ih mogli adekvatno logisticki odrzavati. kad si sirotinja onda su ti i dva tipa previse za odrzavati. za sirotinjske drzave u rangu srbije su tri tipa helikoptera previse za odrzavati.
- prasoje
#1084 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Uspeo si najzad da nađeš koliko je tipova, prebrojao si? Na tvom mestu ja se ne bih javljao previše - rugaš se zemlji koja je obnovila svoju lovačku avijaciju dok tebi nebo čuva ko tačno, Italijani? Lupaš da smo sirotinja i da ne možemo da održavamo helikoptere a sva tri tipa lete? Koliko helikoptera je vama u letnom stanju? Ne previše? Neko ovde možda i popuši gluposti koje pišeš, ali nisu svi slepi pored očiju.
-
155_mm
#1085 Re: Srbija se expresno naoruzava?
ja nemam problema da kazem i da je BiH sirotinja. to sam bezbroj puta vec rekao ovdje na forumu. nije to nikakva sramota reci za sirotinju da je sirotinja. to je cinjenica.
-
155_mm
#1086 Re: Srbija se expresno naoruzava?
a sto se tice tipova helikoptera pa zar nemate gazele, Mi, ove djavole kocije, airbuse. to su vec 4 ne znam da li vam mup ima jos neke helikoptere Bell ili nesto slicno. znaci moguce jos vise tipova.
imali bi ih jos vise da niste 2010. vratili one ukradene od MUP-a sarajeva 1992.
imali bi ih jos vise da niste 2010. vratili one ukradene od MUP-a sarajeva 1992.
-
swanfilter
#1087 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Italija jednako NATO, prasoje. A, taj NATO Srbiji u dva mjeseca namiri skoro 4 godine razaranja BiH. Toliko, da je toj Srbiji i danas glavna preokupacija dostici i prestici mizernu prosjecnu platu BiH.prasoje wrote: ↑05/02/2020 16:23Uspeo si najzad da nađeš koliko je tipova, prebrojao si? Na tvom mestu ja se ne bih javljao previše - rugaš se zemlji koja je obnovila svoju lovačku avijaciju dok tebi nebo čuva ko tačno, Italijani? Lupaš da smo sirotinja i da ne možemo da održavamo helikoptere a sva tri tipa lete? Koliko helikoptera je vama u letnom stanju? Ne previše? Neko ovde možda i popuši gluposti koje pišeš, ali nisu svi slepi pored očiju.
Da je nama clanstvo u tom NATU, a nakon toga Srbija moze svirati cuni. Kao trenutno u CG. Od nekadasnje Armade do litija po CG. Sta ces ...
- prasoje
#1088 Re: Srbija se expresno naoruzava?
I svi tipovi lete. Koliko vama "ukradenih" leti?
- prasoje
#1089 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Kuraži se mali moj labude, samo tako.swanfilter wrote: ↑05/02/2020 16:39 Italija jednako NATO, prasoje. A, taj NATO Srbiji u dva mjeseca namiri skoro 4 godine razaranja BiH. Toliko, da je toj Srbiji i danas glavna preokupacija dostici i prestici mizernu prosjecnu platu BiH.
Da je nama clanstvo u tom NATU, a nakon toga Srbija moze svirati cuni. Kao trenutno u CG. Od nekadasnje Armade do litija po CG. Sta ces ...
-
155_mm
#1090 Re: Srbija se expresno naoruzava?
pa koliko je tipova. ti rece da sam sa onim da je srbiji i tri tipa previse da sam napokon uspio prebrojati te tipove. onda sam ja nabrojao cetiiri. i zato ti dajem ponovo sansu da se popravis. je li tri ili je cetiri ili je sa MUP-om cak i vise.
sto se tice ukradenih helikoptera
Priča o helikopterima bivšeg SUP-a SR BiH počinje u decembru 2010. godine kada je Srbija vratila BiH dva helikoptera Bell AB -206L-1 Long Ranger II i Bell AB-206 Jet Ranger III, uz uslov da jedan helikopter Bell AB-206B Jet Ranger III koji je bio u ispravnom letnom stanju pripadne RS-u a drugi moderniji Bell AB-206L-1 Long Ranger II koji nije bio u letnom stanju pripadne Federaciji BiH.
Oba ova helikoptera MUP-a R BiH su ukradeni u maju 1992. godine i prebačeni na aerodrom Zalužani kod Banja Luke. Odatle su u jesen 1992. godine prebazirani na vojni aerodrom Batajnicu kod Beograda, a upotrebljavani su od strane Jedinice za Specijalne Operacije Službe državne bezbjednosti Srbije poznatije pod nazivom „Crvene Beretke“.
Helikopter koji je pripao RS-u, registarskih oznaka YU-HCO pod evidencijskim brojem 2978 u vlasništvu Vazduhoplovnog Republičkog Servisa Organa SR BiH, bio je u službi tadašnjeg SUP-a SR BiH, odnosno od 6.04.1992. godine MUP-a R BiH.
Danas ovaj helikopter pod istim evidencijskim brojem leti u sastavu Zrakoplovnog servisa RS, a u njegov stvarni vlasnik je Ministarstvo sigurnosti BiH. U februaru prošle godine Vlada Federacije je donijela odluku da letno osposobi drugi vraćeni helikopter Bell AB-206L-1 Long Ranger II i registruje ga za zrakoplovnu plovidbu kod Direkcije za zrakoplovstvo BiH (BHDCA).
Međutim, nikada nećemo saznati ko je naredio i na koji način je helikopterska flota Vazduhoplovnog republičkog servisa organa SR BiH ukradena i izmještena izvan BiH. Pored ova dva vraćena helikoptera, SR BiH je posjedovala još dva helikoptera Bell AB-206B Jet Ranger III (YU-HCN i YU-HCI), zatim dva helikoptera SA-341G Gazela (YU-HBB i YU-HBA) i dva helikoptera Bell AB-222B (YU-HCM i YU-HCP), najmodernija policijska helikoptera u bivšoj SFRJ nabavljena za potrebe XIV Zimskih olimpijskih igara 1984. godine u Sarajevu.
Prema mojim informacijama baziranim na podacima iz arhive ICAO tzv. Aircraft Type Designator po kojem se prate kretanja i promijena vlasništva svih letjelica u svijetu po registrskim oznakama, jedan od bh. helikoptera Gazela pod registarskim oznakama YU-HBB je prodat od strane MUP-a Srbije u Veliku Britaniju 1992. godine, dok je jedan od dva ultramoderna Bell-222B pod registarskim oznakama YU-HCN prodat 1994. godine također od strane MUP-a Srbije u SAD.
Stoga je na potezu Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak i Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić koji bi trebali da od zvaničnih državniih organa Republike Srbije zatraže informaciju o otuđenoj imovini države BiH bilo da je ona rashodovana ili prodata. U protivnom u budućnosti pored najavljene prodaje resursa, možemo očekivati i prodaju helikoptera AB-206B Jet Ranger III od strane Zrakoplovnog servisa RS, koji je zajedno sa ostalom helikopterskom flotom prije rata nabavljen samodoprinosima svih građana BiH.
- MorningStar
#1091 Re: Srbija se expresno naoruzava?

Al kod nas u kontru , odma znas talasika
- prasoje
#1092 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Ne znam ja eto ništa, ti si ovde veliki "stručnjak", ja samo tebe pratim, koliko ih ima na kraju tri ili četiri? Koliko je tipova? Koliko tipova leti?
-
swanfilter
#1093 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Nema potrebe, al zato se preko Drine zadnje vrijeme ponovo kuraze kao onomad. Doslo vrijeme da je ruski otpad dovoljan za osjecaj moci. Samo naprijed ...prasoje wrote: ↑05/02/2020 16:43Kuraži se mali moj labude, samo tako.swanfilter wrote: ↑05/02/2020 16:39 Italija jednako NATO, prasoje. A, taj NATO Srbiji u dva mjeseca namiri skoro 4 godine razaranja BiH. Toliko, da je toj Srbiji i danas glavna preokupacija dostici i prestici mizernu prosjecnu platu BiH.
- prasoje
#1094 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Onda nemaš brige. Opusti se.swanfilter wrote: ↑05/02/2020 16:54 Nema potrebe, al zato se preko Drine zadnje vrijeme ponovo kuraze kao onomad. Doslo vrijeme da je ruski otpad dovoljan za osjecaj moci. Samo naprijed ...
- MorningStar
#1095 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Sta ce se on opustat pa opusten je u holandiji, a mi koji se (nadam se da necu-makar za tocak od aviona ako treba se uhvatitiprasoje wrote: ↑05/02/2020 16:56Onda nemaš brige. Opusti se.swanfilter wrote: ↑05/02/2020 16:54 Nema potrebe, al zato se preko Drine zadnje vrijeme ponovo kuraze kao onomad. Doslo vrijeme da je ruski otpad dovoljan za osjecaj moci. Samo naprijed ...
Kad se vi isvadjate sa kosovom tj. progutate knedlu i onda sad malo posvadjate pa pomirite sa crnogorcima znamo gdje ce te oci uperit
-
155_mm
#1096 Re: Srbija se expresno naoruzava?
ma ne radi se o strucnjacima niti sam ja nesto takvo. dovoljno je da se iznose opstepoznate cinjenice.ipak smo mi ovdje svi obicni forumasi.
problem nastaje kad neko dodje ovdje da lijeci komplekse nad "genetskim otpadom" i onda ode sa jos vecim kompleksima. vidjeno bezbroj puta na ovom forumu.
- prasoje
#1097 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Koji si romantik misliš sredile se stvari, a istorija neumorljiva voli da se ponavlja iznova dok je sveta i veka - hteli mi to ili ne.MorningStar wrote: ↑05/02/2020 16:57 Sta ce se on opustat pa opusten je u holandiji, a mi koji se (nadam se da necu) zateknemo ovdje valja opet pritkama dok ovi navijaju dalekodometno![]()
Kad se vi isvadjate sa kosovom tj. progutate knedlu i onda sad malo posvadjate pa pomirite sa crnogorcima znamo gdje ce te oci uperit![]()
- prasoje
- MorningStar
#1099 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Ne mislim daleko od toga da mislim, ja sam onaj koji misli da se ni malo nisu sredile i da ako se ne spremimo mi ovdje valja nam deverati opet sa vasom politikom zabacivanja stapa preko drine.Jedino sto vas moze odvratiti jeste da znate da je povelka riba za taj stap pa odustanete od namjere.Ali imamo previse ribara koji povecavaju nasu ribu (rijecima) umjesto da je hrane da naraste (poeticno zar neprasoje wrote: ↑05/02/2020 17:01Koji si romantik misliš sredile se stvari, a istorija neumorljiva voli da se ponavlja iznova dok je sveta i veka - hteli mi to ili ne.MorningStar wrote: ↑05/02/2020 16:57 Sta ce se on opustat pa opusten je u holandiji, a mi koji se (nadam se da necu) zateknemo ovdje valja opet pritkama dok ovi navijaju dalekodometno![]()
Kad se vi isvadjate sa kosovom tj. progutate knedlu i onda sad malo posvadjate pa pomirite sa crnogorcima znamo gdje ce te oci uperit![]()
![]()
- prasoje
#1100 Re: Srbija se expresno naoruzava?
Ja ovde došao o tehnici da pričam, ljudi krenuli kao da ću da ih pojedem. Pa dobro. Može i to.MorningStar wrote: ↑05/02/2020 17:04 Ne mislim daleko od toga da mislim, ja sam onaj koji misli da se ni malo nisu sredile i da ako se ne spremimo mi ovdje valja nam deverati opet sa vasom politikom zabacivanja stapa preko drine.Jedino sto vas moze odvratiti jeste da znate da je povelka riba za taj stap pa odustanete od namjere.Ali imamo previse ribara koji povecavaju nasu ribu (rijecima) umjesto da je hrane da naraste (poeticno zar ne)