Pitao Raiffaisen i Sparkasse, kazu ne moze. Moram biti zaposlen u BiH i dobiti platne liste.
Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
-
jasmind
#6777 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Nema to veze sa državom nego sa bankarima. Oni su pokvareni i žele apsolutnu sigurnost za svaku morku koji ti posude. Ni da si zaposlen ne znači da bi dobio, čak i na neodređeno ko radi u nekim firmama neće im dati. I to tije od banke do banke, meni su u rf htjeli dati kreditnu/šoping, iako mi je ugovor na određeno, ali u slučaju da meni ne produže ugovor, sve rate na kartici dolaze na naplatu odma.soha96 wrote: ↑28/01/2020 11:58 Da upitam i ovdje. Imamo li mi freelanceri koji unosimo pare u ovu drzavu, placamo pdv + porez ikakav nacin za dobijanje ovih shopping kartica i placanja na rate po trgovinama itd. Koliko vidim, bez zaposlenja u BiH to je nemoguce. Hvala drzavo na svim pravima koja nam dajes.![]()
- Dinostula
#6779 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Napokon prosao automatski transfer sta ce to biti pa su popravili.
- vjesticanametli
#6780 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Mail dosao ev cekam da provjere stanje na bankomatu u SA pa mi jave....valjda je bilo 
Edit leglo jucer
Edit leglo jucer
- zlo zlo
#6781 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
evo da ubdejtam..ja sam isključivo kupac na paypalu.. nakon što mi paypal bio hakiran, skinuta lova sa kartica, sve sređeno i vraćene pare, zatvorih taj paypal i otvorih novi.
Uzeh dopunjivu mastercard karticu, 15k+1km mjesečno ,uspješno je povezah na paypal i potvrdih je (broj uzeh telefonom, tamo rade pametniji malo od onih u banci, u banci nisam ni probala jer u startu kod uzimanja kartice skontala da u njoj idioti koji tvrde da se ne može kartica koristiti za paypal
) evo otišla i prva narudžba s nje 
Uzeh dopunjivu mastercard karticu, 15k+1km mjesečno ,uspješno je povezah na paypal i potvrdih je (broj uzeh telefonom, tamo rade pametniji malo od onih u banci, u banci nisam ni probala jer u startu kod uzimanja kartice skontala da u njoj idioti koji tvrde da se ne može kartica koristiti za paypal
-
olimp84
#6782 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Vozdra svima, napravio sam paypal i imam VISA debitnu karticu, trebam da primam neke transfere iz EU i sirom svijeta, hoce li biti to moguce ili moram imati VISA Electron karticu za primanje novaca?
-
mma5788
#6783 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ja imam VISA debitnu i kada mi stigne novac preko PayPal-a, jednostavno ubacim debitnu u bankomat i izvadim novac.. Jesi li dobio kakvu cetverocifrenu sifru za karticu?
-
Guadalajara
#6784 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
zlo zlo wrote: ↑05/02/2020 15:49 evo da ubdejtam..ja sam isključivo kupac na paypalu.. nakon što mi paypal bio hakiran, skinuta lova sa kartica, sve sređeno i vraćene pare, zatvorih taj paypal i otvorih novi.
Uzeh dopunjivu mastercard karticu, 15k+1km mjesečno ,uspješno je povezah na paypal i potvrdih je (broj uzeh telefonom, tamo rade pametniji malo od onih u banci, u banci nisam ni probala jer u startu kod uzimanja kartice skontala da u njoj idioti koji tvrde da se ne može kartica koristiti za paypal) evo otišla i prva narudžba s nje
![]()
-
olimp84
#6785 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Evo sta je problem tacno. Trebao je transfer biti izvrsen iz Njemacke na account koji ima samo mastercard debit. Covjek mi javlja da ne moze uplatit jer kao izgleda da nije moguce uplatiti novac preko Paypala u zemlju koja nije u EU. Ja se raspitam malo, drug mi kaze da moram imati Visa Electron karticu na Paypalu da bi mogao primati novac iz EU, a mozda i ne mora biti Electron vec obicna Visa debit, nije bio siguran.
Moje pitanje je u sustini moze li neko iz EU uplatiti novac na Paypal koji ima Visa debit karticu
Odavno imam taj account, ne sjecam se.Jesi li dobio kakvu cetverocifrenu sifru za karticu?
U medjuvremenu imam novi problem da odjednom ne mogu pristupiti accountu uz poruku
Ima li iko savjet ?(Do sad sam pokusao restartovati ruter i pc, brisati cookies i cash, drugi browser...sve sto mi je internet ponudio)Sorry, we can't log you in. If you think there's an issue with your account, contact us and we'll help resolve it.
Hvala
-
mma5788
#6786 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ja cu ti prenijeti moje iskustvo.. Narucim sat sa ebay-a,kostao 60USD,prodavac iz USA .. Kaze on meni sat ako ne stigne za 14 dana ja vracam pare,reko u redu.. Cekao ja oko 15ak dana i posaljem poruku da sat nije stigao.. Nakon dva dana na mail stize obavijest da je izdat refund.. Posto nisam imao nikakvog iskustva tada nazovem banku koja mi je izdala GIFT/DEBITNU karticu i oni mi kazu da ce novac biti na kartici nakon 7 dana.. Nakon 7 dana ja odem u banku i kazu da je bio priliv u iznosu od 60USD.. I ja njima reko hocu da podignem a oni meni,mi ne isplacujemo novac preko debitne kartice nego moras na bankomat.. Sva sreca pa sam zapisao PIN kod kartice u telefon i odem i dignem novac.. Ostavio sam nesto jer sam narucivao.. Ovako je kod mene bilo..olimp84 wrote: ↑12/02/2020 18:40Evo sta je problem tacno. Trebao je transfer biti izvrsen iz Njemacke na account koji ima samo mastercard debit. Covjek mi javlja da ne moze uplatit jer kao izgleda da nije moguce uplatiti novac preko Paypala u zemlju koja nije u EU. Ja se raspitam malo, drug mi kaze da moram imati Visa Electron karticu na Paypalu da bi mogao primati novac iz EU, a mozda i ne mora biti Electron vec obicna Visa debit, nije bio siguran.
Moje pitanje je u sustini moze li neko iz EU uplatiti novac na Paypal koji ima Visa debit karticu
Odavno imam taj account, ne sjecam se.Jesi li dobio kakvu cetverocifrenu sifru za karticu?
U medjuvremenu imam novi problem da odjednom ne mogu pristupiti accountu uz poruku
Ima li iko savjet ?(Do sad sam pokusao restartovati ruter i pc, brisati cookies i cash, drugi browser...sve sto mi je internet ponudio)Sorry, we can't log you in. If you think there's an issue with your account, contact us and we'll help resolve it.
Hvala
Sto se tice kartice,idi u banku koja ti je izdala i vidi za PIN i raspitaj se sve jer novac je u pitanju.. Izdavani su mi refundi na karticu bez problema iako BIH nije u EU.
Sto se tice account-a probaj sacekati mozda si previse puta se probao logovati, provjeri sifru i mail.. Nadam se da sam makar malo pomogao ali banke ce najbolje znati.
- Dozer
#6787 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
To izgleda kao pogresan password.... Jesi siguran da unosis tacan password? Kako god, rjesenje problema je cesto u resetu passworda. Idi na Forgot password (ili reset password), prati proceduru i promijeni pass, pa se onda pokusaj opet logovati.
-
olimp84
#6788 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Spasen mi je password u Chromeu, tj isti dan sam regularno ulazio sa njim i par sati poslije se desilo to. Nisam mijenjao taj spaseni password..Pokusacu ga resetovati. Hvala
- Dozer
#6789 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
I nikad nigdje ne memorisi password za bilo sta sto ima veze s finansijama, pogotovo ne na internetu.
-
kazo
#6790 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Sta je ovo euro propo
1 EUR = 1,8971 BAM
Kurs im je stvarno katastrofalan. Koliko vidim ukinuli su onaj fee od 4 eura za povlacenje novca. Na manjim isplatama ovaj kurs se kompenzira kroz onih 4 eura, ali na vecim se nikako ne isplati.
1 EUR = 1,8971 BAM
Kurs im je stvarno katastrofalan. Koliko vidim ukinuli su onaj fee od 4 eura za povlacenje novca. Na manjim isplatama ovaj kurs se kompenzira kroz onih 4 eura, ali na vecim se nikako ne isplati.
- valjuga
#6791 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Zdravo raja,imam paypal račun koji radi ko doxa al me interesuje mogu li ja na isti račun uvezat karticu izdatu u njemačkoj jer sam trenutno u njemačkoj na radu?.
Znači mogu li na istom računu imati karticu izdatu u BiH i karticu izdatu u njemačkoj?
Hvala.
Znači mogu li na istom računu imati karticu izdatu u BiH i karticu izdatu u njemačkoj?
Hvala.
-
camis
#6792 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pozdrav raja,
Imam problem sa prijemom novca na paypal. Trebala sam primiti novac ali sender mi govori da im se javlja greska: ''Payment Status = Denied
Reason Code = 14764''. Da li je neko imao slicna iskustva i sta da radim? Javljala sam se Paypalu na messenger i govore mi da je do osobe koja salje te dobijem drugaciji odgovor preko maila da su mi izmijenili u postavkama te da bih trebala moci primiti novac na Paypal no 0.00 je i dalje...
Imam problem sa prijemom novca na paypal. Trebala sam primiti novac ali sender mi govori da im se javlja greska: ''Payment Status = Denied
Reason Code = 14764''. Da li je neko imao slicna iskustva i sta da radim? Javljala sam se Paypalu na messenger i govore mi da je do osobe koja salje te dobijem drugaciji odgovor preko maila da su mi izmijenili u postavkama te da bih trebala moci primiti novac na Paypal no 0.00 je i dalje...
-
Minton123
#6793 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pozz imam pitanje,zelim izvrsiti uplatu preko paypal.Ali seller zeli da idem na send friends and family international.A meni se to ne prikaziva,samo ikonica Send Money.Jel zna netko da objasni? Hvala:)
- kabal1337
#6794 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
A zasto to zelis? Kada postoji mogucnost da te trgovac prevari a tvoje pare odose u nepovrat.
-
zLatk0
#6795 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
U tom slučaju, ti plaćaš još i proviziju kad na taj način šalješ
EDIT: Ideš na send, mail, iznos i na posljednjem koraku imas da odaberes "Friends and Family" ili "Goods and Services" (preko app, preko weba je slican postupak)
-
Minton123
#6796 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ma narucivala sam i prije preko ovog sellera,prvi put mi je dopustio da idem na obicno placanje,ali sad drugi put trazi send family and friends international.Ali meni toga nema opet,mozda ne moze za BiH?zLatk0 wrote: ↑19/02/2020 09:43U tom slučaju, ti plaćaš još i proviziju kad na taj način šalješ
EDIT: Ideš na send, mail, iznos i na posljednjem koraku imas da odaberes "Friends and Family" ili "Goods and Services" (preko app, preko weba je slican postupak)
- rida1976
#6797 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Danas sam dobio neki refund na paypal. Kad mogu ocekivati da bude lova na Intesinoj Visa kartici? Jel ono ide 30 dana pa plus kolko je jos ostalo do pocetka narednog mjeseca ili vec pocetkom marta da ocekujem? Nisam odavno imao ovakvu situaciju pa sam zaboravio
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#6798 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Refund je druga stvar, on se pojavi najkasnije za 5 radnih dana, a zna stići i u roku 24h.
-
zokislav
#6799 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Što da ne... kod mene su bile povezane kartice izdate u BA, HR i GB
- TinNBANFL
#6800 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Da li jos ide ona 30 dana da drze pare ako ti neko posalje?