megaribi1 wrote: ↑04/02/2020 22:43
Vrbaslija-BL wrote: ↑30/01/2020 18:19
Rekli su mi da se sam snadjem nekako, ali da nemogu dobiti nikakav papir. Onda sam ja napravio znak, uzeo sam staru felugu i zavario cijev, i na to postavio znak zabrane parkiranja. Sve sam to lijepo ofarbao u crvenu i bijelu boju, i svako jutro bih ga iznio i stavio ispred svoje garaze tako da mi nemogu parkirati. Naravno bio sam ga vezao sa lancem za svoj katanac tako da ga nemoze niko ukrasti ili odnijeti. I to je sve lijepo fukncioniralo neke 2 godine, nisam imao nikakvih problema sa parkiranjem vise, osim sto bih svaku vecer morao znak unijeti u garazu, a ujutro bih ga morao iznijeti ispred garaze. I onda jedan dan na garazi mi osvane papir od opcinske inspekcije Novo Sarajevo. Sljedeci dan odem u opcinu da se javim na poziv i onda mi kazu da moram odmah ukloniti parkirni znak ili cu dobiti kaznu. Ja sam im objasnio cijelu situaciju, i da godinama imam taj problem, medjutim oni su me lijepo saslusali i rekli da me potpuno razumiju ali da ipak moram ukloniti znak. Naravno uklonio sam znak, oni su dolazili da provjere i postpupak su obustavili. Sad mi ponovo parkiraju ispred garaze i blokiraju ulaz, i opet ista stara prica.. Znaci svaki put kad trebam negdje da idem izgubim po pola sata dok nadjem ko mi se parkirao, pa onda svadje sa ljudima, fizicki obracuni i sve po starom.
Hvala opštini što je uklonila taj znak. Većina nas dođe pred školu čeka tri-četiri minute po djecu da izađu iz škole i zbog privatne uzurpacije prostora vašim znakom ne možemo lako okrenuti auto. Znao sam ponekad da stanem ispred vaše garaže svojim autom, čekajući da djeca izađu iz škole, jer drugo mjesta nije bilo. Ali u tom slučaju uvijek bih ostajao u autu i odmah bih se ljubazno pomjerio ako vam garaža zatreba.
Mozda ste vi gospodine bili ljubazni pa ste bili u autu, i sklonili auto... Ali meni ljudi auto ostave pred garazom po 15-20 minuta i onda odu u skolu i nema ih... Druga stvar zbog cega je znak smetao vama da okrenete auto na ovom mjestu? Pa ko ovdje u ovoj tijesnoci ispred moje garaze ima potrebu da okrece auto... Mozete vi auto okrenuti i 20 metara nize... Nemorate bas ispred moje garaze okretati svoje auto.. Tako da taj vas argument bas i nema puno logike...
Druga stvar nije tacno da nema drugog mjesta za parkiranje... U krugu od 50 metara ima mjesta koliko hocete za parkiranje... Dodjite sutra ako zelite i ja cu vam pokazati slobodnih parking mjesta u krugu od 50 metara koliko god zelite, a ipak meni parkiraju auto i ostave... Oni odu obavljati svoje poslove, a ja moram cekati njih da se oni smiluju i da sklone auto...
A da vam ne govorim da sam imao fizicke nasrtaje, prijetnje, svadje... Svakodnevno to prolazim godinama.. Koliko sam stresa dozivio od razniih kabadahija koji nece da sklone svoj auto, mozda ste vi fini gospodin pa kratko stanete i pomaknete se... Ali vjerute, ne znate sa kakvim kabadahijama se ja tu godinama moram svadjati i obracunavati da bih izasao u usao u vlastitu garazu...
Dovoljno je da naletite na jednog idiota, samo jednog... A ja svakodnevno prolazim kroz te situacije vise puta, i to tako traje godinama