Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Spektakluk

#5426 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Spektakluk »

Nespin wrote: 03/02/2020 23:10 Izgleda da je profesor precijenio našu mogućnost transformacije, a mi precijenili njegovu sposobnost da od govna napravi pitu... :roll:
Haha, jedno je teorija, drugo je praksa moj profesore. To mora ici brze. Hamo pipa ostala ekipa i to je gotovo, gotovo, profesore....
redhat

#5427 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by redhat »

Nespin wrote: 03/02/2020 23:10 Izgleda da je profesor precijenio našu mogućnost transformacije, a mi precijenili njegovu sposobnost da od govna napravi pitu... :roll:
Neću se složiti, u roku od manje od pola godine se atmosfera recimo u Sarajevu poprilično podigla na veći nivo entuzijazma dolaskom šestorke.
Osjetio se neki pozitivan zamah i ljudi su to prepoznali a govna nismo ni pod razno, samo ljudima više ne može pod kapu.
Da budem do kraja jasan, profa je precijenio sebe a podcijenio publiku.
Roccohljup

#5428 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Roccohljup »

Ama zar vi očekujete da neko u ovoj našoj žabokračini od društva za godinu dana čuda napravi? Pa kad bi najveće svjestke mozgove sa wall street i s. valley doveli, trebalo bi im 10 god da pokrenu stvari na bolje s obzirom kakvo nam je društvo, kakav smo narod, i na količinu štete koju su zlotvori koji su na vlasti od 1996 naovamo napravili.
Ja i dalje mislim da profa ima časne namjere i da treba nastaviti gurati dalje, ali da mora biti svjestan da to neće biti nimalo lako i da će biti podmetanja (kako internih tako i sa strane) cijelim putem. Nadam se samo da neće odabrati najlakše rješenje a to je prikloniti se vladajućoj bagri. Iskreno, ja od PzP ne oečkujem ništa konkretnije do narednih općih izbora do kada bi trebali hem se uozbiljiti i uobličiti kao politička partija sa jasnim usmjerenjem i strategijom, hem se očistiti od svih uhljupa i uhljeba koji su se sigurno ubacili i čekaju svoju priliku. Bumo vidjeli.
redhat

#5429 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by redhat »

Roccohljup wrote: 04/02/2020 10:06 Ama zar vi očekujete da neko u ovoj našoj žabokračini od društva za godinu dana čuda napravi? Pa kad bi najveće svjestke mozgove sa wall street i s. valley doveli, trebalo bi im 10 god da pokrenu stvari na bolje s obzirom kakvo nam je društvo, kakav smo narod, i na količinu štete koju su zlotvori koji su na vlasti od 1996 naovamo napravili.
Ja i dalje mislim da profa ima časne namjere i da treba nastaviti gurati dalje, ali da mora biti svjestan da to neće biti nimalo lako i da će biti podmetanja (kako internih tako i sa strane) cijelim putem. Nadam se samo da neće odabrati najlakše rješenje a to je prikloniti se vladajućoj bagri. Iskreno, ja od PzP ne oečkujem ništa konkretnije do narednih općih izbora do kada bi trebali hem se uozbiljiti i uobličiti kao politička partija sa jasnim usmjerenjem i strategijom, hem se očistiti od svih uhljupa i uhljeba koji su se sigurno ubacili i čekaju svoju priliku. Bumo vidjeli.
Nisi u pravu, za uređenje i organizaciju političke stranke ili pokreta ili organizovane grupe građana treba jako malo vremenski. Znači osnivanje, registracija, unutrašnja organizacija i organi stranke te plan i program djelovanja. Sve se završi u roku od par mjeseci i onda polako. Ako ne znaš sam, posavjetuješ se, ili još bolje platiš firmama i pojedincima koji žive od toga.
Za promjenu mentalnog sklopa prosječnog glasača, edukaciju i prikupljanje simpatizera, za promjenu svijesti građana....za to treba 10 godina minimum, ali to nije ni zadatak Platforme. Platforma i profa su podbacili na ovom prvom dijelu mog posta, ušli su u priču amaterski što je sasvim normalno ALI SU I OSTALI AMATERI NAKON GODINU I POL DANA amaterizma. Privukli su dosta kvalitetnih kadrova, niti su ih znali iskoristiti niti su ih znali zadržati. Zadržali su djecu kojima su streamovi profe kul i koji su još mladi i zeleni pa puše bajke a voljni su raditi džabe - a ni to neće još dugo trajati.
Šta je tačno sad platforma nakon godinu i pol, plan i program djelovanja im je lista želja , nigdje se ne spominje kako i šta je taj inicijalni korak ka ostvarenju tih želja. Niti znaju šta hoće niti znaju šta neće, niti s kim hoće niti s kim neće.
Niko profi ne zamjera što nije u godini dana izmjenio svijest prosječnog bosanca već što godinu dana ne zna gdje goni. Malo neozbiljnija verzija onog srbijanskog biznismena Pavlovića od prije nekih 20 godina.....

PS

I da budem bezobrazan do kraja, ti magovi sa Wall streeta i S.Valleya, misliš da bi godinu i pol dana potrošili na streamovanje i snapchat? I za te zlotvore je barem glasalo i glasa 4/5 ljudi koji su sad na ovoj temi aktivni......Nisu zlotvori došli i opstali sami od sebe, zar ne
El_comadante

#5430 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by El_comadante »

redhat wrote: 04/02/2020 11:38
Roccohljup wrote: 04/02/2020 10:06 Ama zar vi očekujete da neko u ovoj našoj žabokračini od društva za godinu dana čuda napravi? Pa kad bi najveće svjestke mozgove sa wall street i s. valley doveli, trebalo bi im 10 god da pokrenu stvari na bolje s obzirom kakvo nam je društvo, kakav smo narod, i na količinu štete koju su zlotvori koji su na vlasti od 1996 naovamo napravili.
Nisi u pravu, za uređenje i organizaciju političke stranke ili pokreta ili organizovane grupe građana treba jako malo vremenski. Znači osnivanje, registracija, unutrašnja organizacija i organi stranke te plan i program djelovanja. Sve se završi u roku od par mjeseci i onda polako. Ako ne znaš sam, posavjetuješ se, ili još bolje platiš firmama i pojedincima koji žive od toga.
Za promjenu mentalnog sklopa prosječnog glasača, edukaciju i prikupljanje simpatizera, za promjenu svijesti građana....za to treba 10 godina minimum, ali to nije ni zadatak Platforme. Platforma i profa su podbacili na ovom prvom dijelu mog posta, ušli su u priču amaterski što je sasvim normalno ALI SU I OSTALI AMATERI NAKON GODINU I POL DANA amaterizma. Privukli su dosta kvalitetnih kadrova, niti su ih znali iskoristiti niti su ih znali zadržati. Zadržali su djecu kojima su streamovi profe kul i koji su još mladi i zeleni pa puše bajke a voljni su raditi džabe - a ni to neće još dugo trajati.
Šta je tačno sad platforma nakon godinu i pol, plan i program djelovanja im je lista želja , nigdje se ne spominje kako i šta je taj inicijalni korak ka ostvarenju tih želja. Niti znaju šta hoće niti znaju šta neće, niti s kim hoće niti s kim neće.
Niko profi ne zamjera što nije u godini dana izmjenio svijest prosječnog bosanca već što godinu dana ne zna gdje goni. Malo neozbiljnija verzija onog srbijanskog biznismena Pavlovića od prije nekih 20 godina.....

PS

I da budem bezobrazan do kraja, ti magovi sa Wall streeta i S.Valleya, misliš da bi godinu i pol dana potrošili na streamovanje i snapchat? I za te zlotvore je barem glasalo i glasa 4/5 ljudi koji su sad na ovoj temi aktivni......Nisu zlotvori došli i opstali sami od sebe, zar ne
şlažem se sa kolegom @redhat, ovo vezano za PzP je moralo daleko bolje.
redhat

#5431 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by redhat »

El_comadante wrote: 04/02/2020 12:43
redhat wrote: 04/02/2020 11:38

PS

şlažem se sa kolegom @redhat, ovo vezano za PzP je moralo daleko bolje.
Ovo pod pretpostavkom da su profi namjere čiste, ako je spavač "u svojoj vjeri na svojoj zemlji" onda je uradio taman ono što se od njeg i očekivalo i sve je po planu i programu :evil: :evil: :evil:
Roccohljup

#5432 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Roccohljup »

Vidi, ja nisam rekao da je ok, činjenica jeste da je trebalo i moralo bolje i da se profa preveslao u smislu nekih kadrova kao i pravaca/odluka koje su mu isti nametali i gurali pod nos. Vjerovatno jeste dosta rezultat političkog neiskustva ali slažem se da se mogao naći neki konsultant/stručnjak sa iskustvom iz našeg okruženja da to posloži kako treba. Ali tako je kako je i povratka nema. Samo se nadam da je naučio lekciju i da će krenuti napokon brže i bolje. Ali ono sto mi para uši je što se covjek odmah i bez ikakvih konkretnih dikaza optužuje da je SDA igrač (ne samo on nego i drugi) ili nečiji drugi poltron ako se odmah deklerativno ne svrsta na stranu jal jednih jal drugih. Isto ko da je bogom dato da pozicija uvijek mora biti SDA i sateliti a opozicija 4ka, a ako nisi sa jednima drugi te odmah prozovu da si sa ovim drugim.
Roccohljup

#5433 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Roccohljup »

redhat wrote: 04/02/2020 13:55
Ovo pod pretpostavkom da su profi namjere čiste, ako je spavač "u svojoj vjeri na svojoj zemlji" onda je uradio taman ono što se od njeg i očekivalo i sve je po planu i programu :evil: :evil: :evil:
Naravno. Ja iskreno vjerujem da (sad-zasad) jesu (doduše možda griješim jer sam i o DFu nakon sto se osnovao mislio isto tako) i dok se ne dokaže suprotno tako će ostati. A svaka kritike koju si iznio da je trebalo i moglo biti bolje, zaista stoji.
redhat

#5434 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by redhat »

Roccohljup wrote: 04/02/2020 14:02 Vidi, ja nisam rekao da je ok, činjenica jeste da je trebalo i moralo bolje i da se profa preveslao u smislu nekih kadrova kao i pravaca/odluka koje su mu isti nametali i gurali pod nos. Vjerovatno jeste dosta rezultat političkog neiskustva ali slažem se da se mogao naći neki konsultant/stručnjak sa iskustvom iz našeg okruženja da to posloži kako treba. Ali tako je kako je i povratka nema. Samo se nadam da je naučio lekciju i da će krenuti napokon brže i bolje. Ali ono sto mi para uši je što se covjek odmah i bez ikakvih konkretnih dikaza optužuje da je SDA igrač (ne samo on nego i drugi) ili nečiji drugi poltron ako se odmah deklerativno ne svrsta na stranu jal jednih jal drugih. Isto ko da je bogom dato da pozicija uvijek mora biti SDA i sateliti a opozicija 4ka, a ako nisi sa jednima drugi te odmah prozovu da si sa ovim drugim.
Niko njega nije onako prozvao kao spavača već se na osnovu neučinjenog u proteklih godinu i pol kao i nekih crtica iz njegove prošlosti a sve to za ljude koji nešto prate i znaju - nameće taj zaključak. Ja sam evo ovde možda među prvima rekao, a ne spadam u pretjerano pametne analitičare da je profa dugo vremena bio jako blizak medžlisu IVZ Amerike, to je SDA resor bio i ostao. Znač bastion SDA i rigidne zelene politike i namicanja glasova i lobiranja za koga glasati je bila i ostala ulema, i to se nikad nije promijenilo. Profa je tu bio, misliš da je to promaklo ili da je nedaj bože slučajno? Nije to ti garantujem. Ali evo da ovaj podatak i zanemarimo i da uzmemo da se radi o uber inlektualcu što on i jeste, čovjeku koji upravlja informatičkim procesima što on i radi, akademiku što on i jeste....koja je šansa da se ne snađe i u godinu i pol dana i da nije u stanju ustrojiti nešto za šta treba maksimalno 20 ljudi? Znači nukleus stranke je 20 ljudi, 30 maksimalno.....ostali su tu da provode ideje i zamisli tih 30.
Izbori će pokazati a lekcije naučene ili ne to je uopšte nebitno, politički kredit mu je potrošen i njemu sad treba 5x više energije da se nametne kao politički partner nego prije godinu i pol.
Od mene ima lijepe želje a glas je jednom dobio, ja svoje amaterske poteze ne ponavljam :)
Roccohljup

#5435 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Roccohljup »

redhat wrote: 04/02/2020 15:21
Roccohljup wrote: 04/02/2020 14:02 Vidi, ja nisam rekao da je ok, činjenica jeste da je trebalo i moralo bolje i da se profa preveslao u smislu nekih kadrova kao i pravaca/odluka koje su mu isti nametali i gurali pod nos. Vjerovatno jeste dosta rezultat političkog neiskustva ali slažem se da se mogao naći neki konsultant/stručnjak sa iskustvom iz našeg okruženja da to posloži kako treba. Ali tako je kako je i povratka nema. Samo se nadam da je naučio lekciju i da će krenuti napokon brže i bolje. Ali ono sto mi para uši je što se covjek odmah i bez ikakvih konkretnih dikaza optužuje da je SDA igrač (ne samo on nego i drugi) ili nečiji drugi poltron ako se odmah deklerativno ne svrsta na stranu jal jednih jal drugih. Isto ko da je bogom dato da pozicija uvijek mora biti SDA i sateliti a opozicija 4ka, a ako nisi sa jednima drugi te odmah prozovu da si sa ovim drugim.
Niko njega nije onako prozvao kao spavača već se na osnovu neučinjenog u proteklih godinu i pol kao i nekih crtica iz njegove prošlosti a sve to za ljude koji nešto prate i znaju - nameće taj zaključak. Ja sam evo ovde možda među prvima rekao, a ne spadam u pretjerano pametne analitičare da je profa dugo vremena bio jako blizak medžlisu IVZ Amerike, to je SDA resor bio i ostao. Znač bastion SDA i rigidne zelene politike i namicanja glasova i lobiranja za koga glasati je bila i ostala ulema, i to se nikad nije promijenilo. Profa je tu bio, misliš da je to promaklo ili da je nedaj bože slučajno? Nije to ti garantujem. Ali evo da ovaj podatak i zanemarimo i da uzmemo da se radi o uber inlektualcu što on i jeste, čovjeku koji upravlja informatičkim procesima što on i radi, akademiku što on i jeste....koja je šansa da se ne snađe i u godinu i pol dana i da nije u stanju ustrojiti nešto za šta treba maksimalno 20 ljudi? Znači nukleus stranke je 20 ljudi, 30 maksimalno.....ostali su tu da provode ideje i zamisli tih 30.
Izbori će pokazati a lekcije naučene ili ne to je uopšte nebitno, politički kredit mu je potrošen i njemu sad treba 5x više energije da se nametne kao politički partner nego prije godinu i pol.
Od mene ima lijepe želje a glas je jednom dobio, ja svoje amaterske poteze ne ponavljam :)
Sve stoji i ok oko tvojih primjedbi i opažanja oko (ne)ustroja stranke. Nisam mislio konretno na tebe, ali ako si primjetio da ima i takvih koji ga odmah svrestavaju u SDA igrače, te je glede toga bila opaska.
A što se tiče bliskosti džematu, ne bih se tu složio da to po automatizmu može biti veza sa SDA, mada iskreno ne znam u kom smislu je isla ta veza. Kažem zato što je moj stari npr. u jednom UO/NO jednog od džemata upravo u USA i to radi isključivo iz svojih vjerskih ubjeđenja, a SDA ne može ni pod razno podnjeti (mislim da je NS glasač bio na zadnjim izborima). Možda je i sa profom bilo slično, ali zaista ne znam te detalje tako da ne bih to mogao komentarisati. A da će mu trebati puno više vremena i truda nego što je trebalo jer nije (da ne ulazim u razloge za to a ti i neki drugi ste to možda i preciznije objasnili bar kad su u pitanju kadrovi) iskoristio inicijalni momentum i oduševljenje koje je izazvao kod narodnih masa kada se tek pojavio....to je sve tačno i mogu se složiti.
redhat

#5436 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by redhat »

Roccohljup wrote: 04/02/2020 15:30
redhat wrote: 04/02/2020 15:21
Sve stoji i ok oko tvojih primjedbi i opažanja oko (ne)ustroja stranke. Nisam mislio konretno na tebe, ali ako si primjetio da ima i takvih koji ga odmah svrestavaju u SDA igrače, te je glede toga bila opaska.
A što se tiče bliskosti džematu, ne bih se tu složio da to po automatizmu može biti veza sa SDA, mada iskreno ne znam u kom smislu je isla ta veza. Kažem zato što je moj stari npr. u jednom UO/NO jednog od džemata upravo u USA i to radi isključivo iz svojih vjerskih ubjeđenja, a SDA ne može ni pod razno podnjeti (mislim da je NS glasač bio na zadnjim izborima). Možda je i sa profom bilo slično, ali zaista ne znam te detalje tako da ne bih to mogao komentarisati. A da će mu trebati puno više vremena i truda nego što je trebalo jer nije (da ne ulazim u razloge za to a ti i neki drugi ste to možda i preciznije objasnili bar kad su u pitanju kadrovi) iskoristio inicijalni momentum i oduševljenje koje je izazvao kod narodnih masa kada se tek pojavio....to je sve tačno i mogu se složiti.
Nadzorni odbor je nešto sasvim drugo, možeš biti u manjini i da tvoj glas bude nevažan pa da te neko ne dira a ti ne čačkaš mečku pa to funkcioniše ali ulema je SDA i profa tu nije mogao ni parking naplaćivati a da nije dobio amin iz centrale - moje mišljenje.
Vidjećemo, idu izbori i sve će se samo kazati
Roccohljup

#5437 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Roccohljup »

Iskreno ne znam....a izbori će pokazati to stoji. mada mislim da s obzirom na to da vi koji bolje poznajete pzp i imate info sta se tamo dešava ili se dešavalo, čisto sumnjam da će imati bilo kakav rezultat na ovim lokalnim. ali puno bi značiko da podrže načelnike 4ke i iskreno se nadam da će biti tako.
redhat

#5438 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by redhat »

Roccohljup wrote: 04/02/2020 15:41 Iskreno ne znam....a izbori će pokazati to stoji. mada mislim da s obzirom na to da vi koji bolje poznajete pzp i imate info sta se tamo dešava ili se dešavalo, čisto sumnjam da će imati bilo kakav rezultat na ovim lokalnim. ali puno bi značiko da podrže načelnike 4ke i iskreno se nadam da će biti tako.
Ja ti garantujem da bi profa sad potpisao da dobije pola od onih osvojenih cca. 50 hiljada glasova na neviđeno. Šta misliš kakvo je stanje kad u cirkularnom mejlu napišeš da ti je samo 13% od članstva to isto članstvo produžilo - to je također amaterizam navesti, o tome neću.
Roccohljup

#5439 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Roccohljup »

Možda u svom idealizmu i naivnosti misli da će ostale posramiti pa da uplate :D
Malkolm

#5440 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Malkolm »

Mislim da se članstvo osipa u PZP a posle naredbe javio se inat i ljudi se počinju ispisivati. Ne žele da ih izbace zbog ne plaćanja članarine nego samo podnose zahtjeve. Znam dvoje koji su to učiinili. Osim sakupljamja smeća po parkovima nije bilo nikakvih aktivnosti. Mislim da ne razlikuju društveni aktivizam i političko djelovanje. Moje skromno mišljenje.
Kikibombona

#5441 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

redhat wrote: 04/02/2020 07:53
Neću se složiti, u roku od manje od pola godine se atmosfera recimo u Sarajevu poprilično podigla na veći nivo entuzijazma dolaskom šestorke.
Osjetio se neki pozitivan zamah i ljudi su to prepoznali a govna nismo ni pod razno, samo ljudima više ne može pod kapu.
Da budem do kraja jasan, profa je precijenio sebe a podcijenio publiku.
Kako nisu govna ljudi koji 30 godina na vlasti odrzavaju SDA, HDZ i SNSD/SDS!??

...

Koliko narod mora biti sjeban da mu 30 godina vladaju SDA rumene lopovcine?
Kikibombona

#5442 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

Roccohljup wrote: 04/02/2020 15:50 Možda u svom idealizmu i naivnosti misli da će ostale posramiti pa da uplate :D
Druze, samo da te obavjestim da razgovaras sa covjekom koji je napisao ovaj splacin
redhat wrote: 27/01/2020 10:36Nadalje jel ti misliš da su svi u SDA nekvalitetni ljudi, povampireni i nesposobni? SDA je ogromna i ima tu stotine i stotine kvalitetnih ljudi koji ne mogu da dođu do riječi, ima tu likova koji slušaju Stonese i nije im Čevljanska korida domet te smatraju da više zaslužujemo od srednjevjekovnog vjerskog i državnog uređenja.
Mirso ih istjerao iz stranke pa se raskokodakali. Vode privatni osvetnicki rat na klix forumu. :D
El_comadante

#5443 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by El_comadante »

možda udju u par OV u KS i TK. recimo mogli bi imati odbornika u NG, Ilidža i eventualno SG i gore TZ i okolina i to je to
orbita12

#5444 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by orbita12 »

Iako sam bio jedan od sipmatizera profe, nekako se to vrlo brzo ugasilo. Kad bi morao reci sta fali, tesko bi bilo, mozda je u pitanju samo amaterizam kako neko gore navede. Vjerujem da ce u dosta opcina imati probleme i da nadju ljude za liste a kamoli da ostvare neki znacajan rezultat. Ljudi im se rasipaju i ne dolaze na sastanke to mogu potvrditi kao sto neko gore napisa.Profesoru fali drskosti, profesor sve fino prica ali ne znam je li ikad uperio u prst u npr SDA da kaze , e ovi su krivi zbog ovakvog stanja, evo vidite kako je Kifli porasla popularnost u samo godini dana, da je dobio i povjerenje onih koji ga nisu mogli smisliti ocima, sveg zbog svog nacina borbe tako da kazem. Mozda je cak bio slabo medijski zastupljen, ne racunam tu fb i sl. , nego kad su profu pozvali u neku politicku emisiju tipa odgovori ljudima i sl, tu bi mogao dobiti dosta na popularnosti i to od starijih ljudi ako bi se dobro predstavio. I to s clanarinama mi je malo smijesno, mislim da je trebalo ostati dobrovoljno bar do izbora i tek kad bi se ostvario neki rezultat onda zahtjevati clanarine. Mislim da ce na ovim izborima skroz lose proci, a i mislim da je bolje glasati za cetvorku jer znas da su oni sigurni nego dati glas za pzp.
Kikibombona

#5445 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

orbita12 wrote: 04/02/2020 20:07Iako sam bio jedan od sipmatizera profe, nekako se to vrlo brzo ugasilo.
Postavi si kljucno pitanje: zasto je BiH medju najgorim zemljama u Evropi i zasto je sve tako nakaradno.

...

Neki od razloga po mom misljenju:

- pokvarenost ljudi
- nepismenost
- zaostalost

Sa nepismenim i zaostalim je tesko bilo sta napraviti, cak i kada su posteni. Primitivizam i zaostalost su prepreka prihvatanju novih ideja. Iz nepismenosti proizilazi naivnost, podloznost manipulacijama, sto koriste vladajuce strukture.

Od svega je najgora pokvarenost. Budi iskren i reci: koliko znas ljudi da bi odbili 100-200 000 maraka od SDA, da bi odbili priliku za uhljebljenje u nekoj kancelariji? Ja priznajem da znam veoma malo, na prste jedne ruke izbrojati.

...

Tesko je sa ovakvim narodom graditi evropsku stranku. Profa sigurno ima postene namjere ali nema materijala u ljudima. Ja se nadam da ce istrajati i da nece odustati, da ce birati tezi i sporiji put. Brzo sirenje stranke je mac sa dvije ostrice jer ce se u tom slucaju uvaliti gomila ljudskog hamelja koju ce poslije biti tesko ocistiti.
orbita12

#5446 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by orbita12 »

Kikibombona wrote: 04/02/2020 20:21
orbita12 wrote: 04/02/2020 20:07Iako sam bio jedan od sipmatizera profe, nekako se to vrlo brzo ugasilo.
Postavi si kljucno pitanje: zasto je BiH medju najgorim zemljama u Evropi i zasto je sve tako nakaradno.

...

Neki od razloga po mom misljenju:

- pokvarenost ljudi
- nepismenost
- zaostalost

Sa nepismenim i zaostalim je tesko bilo sta napraviti, cak i kada su posteni. Primitivizam i zaostalost su prepreka prihvatanju novih ideja. Iz nepismenosti proizilazi naivnost, podloznost manipulacijama, sto koriste vladajuce strukture.

Od svega je najgora pokvarenost. Budi iskren i reci: koliko znas ljudi da bi odbili 100-200 000 maraka od SDA, da bi odbili priliku za uhljebljenje u nekoj kancelariji? Ja priznajem da znam veoma malo, na prste jedne ruke izbrojati.

...

Tesko je sa ovakvim narodom graditi evropsku stranku. Profa sigurno ima postene namjere ali nema materijala u ljudima. Ja se nadam da ce istrajati i da nece odustati, da ce birati tezi i sporiji put. Brzo sirenje stranke je mac sa dvije ostrice jer ce se u tom slucaju uvaliti gomila ljudskog hamelja koju ce poslije biti tesko ocistiti.
da su ljudi kod nas pokvareni i nemoralni to je nazalost cinjenica, evo iz mog primjera, ljudi me smatraju budalom jer necu da trazim stelu za neki posao na budzetu, to je postala matrica razmisljanja, o steli se otvoreno prica to je sasvim normalna pojava , tako da tih 100 hiljada maraka bi prihvatilo vecina raje. Nema kod nas principa, nema altruizma, daj samo meni i nikome vise, ako imas principe (ne mislim na ove bibine principe :D ) ljudi ti se smiju iza ledja, kazu nesposoban da se snadje, a npr za nekog mog rodjaka koji je zavrsio travnicki fax i zaposlio se na drzavne jasle preko rodjaka njega svi hvale i smatraju sposobnim i vrijednim, e to je ono sto normalen ljude tjera iz ove zemlje. Da se vratim na temu, u samo platformu je upalo dosta sljama, i vjerujem da su neki ljudi sami odsutali od platforme kad su vidjeli ko to vodi u njihovim opcinama i gradovima.
Kikibombona

#5447 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

orbita12 wrote: 04/02/2020 20:33da su ljudi kod nas pokvareni i nemoralni to je nazalost cinjenica, evo iz mog primjera, ljudi me smatraju budalom jer necu da trazim stelu za neki posao na budzetu, to je postala matrica razmisljanja, o steli se otvoreno prica to je sasvim normalna pojava , tako da tih 100 hiljada maraka bi prihvatilo vecina raje. Nema kod nas principa, nema altruizma, daj samo meni i nikome vise, ako imas principe (ne mislim na ove bibine principe :D ) ljudi ti se smiju iza ledja, kazu nesposoban da se snadje, a npr za nekog mog rodjaka koji je zavrsio travnicki fax i zaposlio se na drzavne jasle preko rodjaka njega svi hvale i smatraju sposobnim i vrijednim, e to je ono sto normalen ljude tjera iz ove zemlje. Da se vratim na temu, u samo platformu je upalo dosta sljama, i vjerujem da su neki ljudi sami odsutali od platforme kad su vidjeli ko to vodi u njihovim opcinama i gradovima.
O tome govorim, jako los i pokvaren narod. SDA je unistila mentalitet ljudi, usadila virus kriminala i korupcije. Isto su uradila ideoloska braca iz SNSD/SDS i HDZ.

I kako napraviti stranku od takvog naroda?

Poznajem veliki broj ljudi, samo za 3-4 mogu iole garantovati. Prodao bi te rod a da nece stranac.

...

Pogledaj recimo SDA ili SDP, funkcionisu na bazi interesa a ne ideja i principa. Velika vecina stranke dozivljava kao priliku za uhljebljenje. Tu sve pocinje i zavrsava.

...

Bilo je potpuno ocekivanoda ce se u Platformu uvaliti gomila ljudskih govana. Ne mozes vaditi ljude iz kanalizacije i ocekivati da budu cisti.

Ja se uzdam u Hadzikadicevu namjeru da mijenja ljude. Uzdam se u njegovu sposobnost da ce makar u sami vrh stranke postaviti ljude koji pored licnih ambicija, sto svaki normalan covjek mora imati, imaju ambiciju da urade nesto korisno za siru zajednicu.
El_comadante

#5448 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by El_comadante »

Kikibombona wrote: 04/02/2020 20:57
O tome govorim, jako los i pokvaren narod. SDA je unistila mentalitet ljudi, usadila virus kriminala i korupcije. Isto su uradila ideoloska braca iz SNSD/SDS i HDZ.

I kako napraviti stranku od takvog naroda?

Poznajem veliki broj ljudi, samo za 3-4 mogu iole garantovati. Prodao bi te rod a da nece stranac.

...

Pogledaj recimo SDA ili SDP, funkcionisu na bazi interesa a ne ideja i principa. Velika vecina stranke dozivljava kao priliku za uhljebljenje. Tu sve pocinje i zavrsava.

...

Bilo je potpuno ocekivanoda ce se u Platformu uvaliti gomila ljudskih govana. Ne mozes vaditi ljude iz kanalizacije i ocekivati da budu cisti.

Ja se uzdam u Hadzikadicevu namjeru da mijenja ljude. Uzdam se u njegovu sposobnost da ce makar u sami vrh stranke postaviti ljude koji pored licnih ambicija, sto svaki normalan covjek mora imati, imaju ambiciju da urade nesto korisno za siru zajednicu.
haj mi reci do sada da li se Hadzikadic okruzio ljudima u vrhu stranke takvim kakve ti spominješ? evo ima predsjenštvo stranke. stranka je aktivna godinu i po i to se može komentaristai da li sada ima takvih ljudi u stranci.
Kikibombona

#5449 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

El_comadante wrote: 04/02/2020 21:44haj mi reci do sada da li se Hadzikadic okruzio ljudima u vrhu stranke takvim kakve ti spominješ? evo ima predsjenštvo stranke. stranka je aktivna godinu i po i to se može komentaristai da li sada ima takvih ljudi u stranci.
Upratio sam ove ljude. Ne moze se naci da su uprljani.
Mene je odusevio Aleksandar Eskic iz Banjaluke.

Dopalo mi se kako govori Idana Mahic, zena iz Tuzle.

Super su Zejna Sanjevic i Aida Kajan iz Mostara. Obrazovane, kulturne zene, za razliku od bosanskog cobanluka.
Dajte ostala imena iz vrha pa da izguglamo.
studiorum_tuzlaensis

#5450 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by studiorum_tuzlaensis »

Kiki puca opcenitu anti SDA priču šta god da se napiše na ovoj temi.
Sjasi više ljubi te brat, raspala se družina hdžkdč :) to je ono o čemu hoćemo da čujemo? Koji odbor je danas ostao bez člana?

Hoćemo pikanterije from inside, barem iz Zenickog odbora :P

Ja sam cuo da je NiP pokupio sve odbjegle : )
Locked