Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
-
redhat
#5401 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Pričati o političkoj ozbiljnosti i ozbiljnim namjerama nekoga ko je prije sedam dana cirkularnim pismom pozvao svoje članove da se prijave za upražnjeno mjesto izvršnog direktora Platforme i to na volonterskim osnovama je u najmanju ruku smiješno. Volonterski se čisti smeće ispred zgrade kad se stanari organizuju, volonterski studentarija (mali broj njih) po benzinskim pumpama peru šajbe na autima ljudima. Itd itd itd
Namjere profe možda jesu dobre ali u godinu dana nije uspio ni da prepiše ni da se makar posavjetuje sa nekim kako ustrojiti stranku. Doručkuje se sa Joe Bidenom, kafeniše u kongresu pa majka mu stara nađe li se vremena da nekom od tih svojih sugovornika kaže "boga ti da te nešto pitam" "šta ti misliš". A sa ne kažem da se angažuje politički iskusan savjetnik kojega će se platiti da posloži stvari kako treba.
Besplatan rad i besplatan savjet su najskuplji rad i najskuplji savjet
Namjere profe možda jesu dobre ali u godinu dana nije uspio ni da prepiše ni da se makar posavjetuje sa nekim kako ustrojiti stranku. Doručkuje se sa Joe Bidenom, kafeniše u kongresu pa majka mu stara nađe li se vremena da nekom od tih svojih sugovornika kaže "boga ti da te nešto pitam" "šta ti misliš". A sa ne kažem da se angažuje politički iskusan savjetnik kojega će se platiti da posloži stvari kako treba.
Besplatan rad i besplatan savjet su najskuplji rad i najskuplji savjet
- spreca
#5402 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
sta fali sto voli?
- General War
#5403 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
- spreca
#5404 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
jebo covjeka koji nevoliGeneral War wrote: ↑29/01/2020 17:53Zato sto "zli jezici" ko biva nevole![]()
- General War
-
putokaz1
#5406 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Znam mnioge iz DF koji odoše Mirsadu
- Kikibombona
#5407 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Cuj ovog seljacica sto se zapalio, a zna svakog politickog ljakana u Sarajevu i sire, svaki trac, rodbinsko-stranacke odnose, seksualne afinitete, sve moguce pikanterije iz zivota bosanskih seoskih politicara. Prava si tetkica i mahalusa.MaksprotivMarksa wrote: ↑28/01/2020 19:33 Mali Kiki, sitna palanacka dusica kojoj je imponovalo sto mu je Mirsad odgovorio na mail, pa je umislio da bilo sta zna, Mirsu neko pritisnu pa odleprsase svi kadrovi koje je ovdje Kikica branio, mene nazivao lazovom, a kada Mirso nesto uradi onda je to tako, znaci onaj najgori talog ljudi koji gleda KO mu kaze, a ne STA mu se kaze.
Platforma je apsolvirana tema, probusena sa svih strana, neregistrovana u posljednjim istrazivanjima, nema nijednu ruku u kantonu i mnogo opcina, Mirsadu se moze dati glas za clana Predsjednistva i to je maksimum, ali samo ako bude slaba konkurencija za to mjesto, ako se neki privatni parlamentarac i omakne, budite sigurni da ce biti to, privatni zastupnik koji sa Platformom nema nista.
15 mjeseci spavanja i davanja punog povjerenja pogresnim ljudima je kostalo Platformu, kasno se reagovalo, a samo zato sto se puno ljudi diglo, dijelom i zbog mog pisanja ovdje na koje je Mirsad skrenuo paznju, a onda je morao i da reaguje jer mu svjedoci nisu reagovali kako se ocekivalo.
Svaki ozbiljan igrac ga je sada prekrizio kao moguceg saradnika jer niko ne odbacuje ljude koji su mu 15 mjeeci dzaba radili, a koje je ON birao, vecina odbora se raspada, ljudi ne rade, ne dolaze na sastanke, sam Mirsad je o tome pricao, a vi i dalje trabunjajte o efemernoj politickoj partiji koja je mogla postati znacajna, ali nije, prije svega zbog kratkovidosti, kao i simpatizera ala Kiki, malo znaju, jos manje rade, a djeluju kao sektasi, steta, bilo je tu mnogo divnih ljudi, jos jedna sansa za BiH je izgubljena.
Kiki u krugu prijatelja i rodbine nema nijednog politicara. Bjezim od istih kao djavo od krsta.
-
redhat
#5408 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Nema razloga za nervozu i ad hominem uvrede. Mirso je tema i Mirso nije svetac ko i niko od nas, tako da to šta voli i s kim voli je nebitno dok god je to suglasna volja između odraslih. Tačka !Kikibombona wrote: ↑29/01/2020 23:46Cuj ovog seljacica sto se zapalio, a zna svakog politickog ljakana u Sarajevu i sire, svaki trac, rodbinsko-stranacke odnose, seksualne afinitete, sve moguce pikanterije iz zivota bosanskih seoskih politicara. Prava si tetkica i mahalusa.MaksprotivMarksa wrote: ↑28/01/2020 19:33 Mali Kiki, sitna palanacka dusica kojoj je imponovalo sto mu je Mirsad odgovorio na mail, pa je umislio da bilo sta zna, Mirsu neko pritisnu pa odleprsase svi kadrovi koje je ovdje Kikica branio, mene nazivao lazovom, a kada Mirso nesto uradi onda je to tako, znaci onaj najgori talog ljudi koji gleda KO mu kaze, a ne STA mu se kaze.
Platforma je apsolvirana tema, probusena sa svih strana, neregistrovana u posljednjim istrazivanjima, nema nijednu ruku u kantonu i mnogo opcina, Mirsadu se moze dati glas za clana Predsjednistva i to je maksimum, ali samo ako bude slaba konkurencija za to mjesto, ako se neki privatni parlamentarac i omakne, budite sigurni da ce biti to, privatni zastupnik koji sa Platformom nema nista.
15 mjeseci spavanja i davanja punog povjerenja pogresnim ljudima je kostalo Platformu, kasno se reagovalo, a samo zato sto se puno ljudi diglo, dijelom i zbog mog pisanja ovdje na koje je Mirsad skrenuo paznju, a onda je morao i da reaguje jer mu svjedoci nisu reagovali kako se ocekivalo.
Svaki ozbiljan igrac ga je sada prekrizio kao moguceg saradnika jer niko ne odbacuje ljude koji su mu 15 mjeeci dzaba radili, a koje je ON birao, vecina odbora se raspada, ljudi ne rade, ne dolaze na sastanke, sam Mirsad je o tome pricao, a vi i dalje trabunjajte o efemernoj politickoj partiji koja je mogla postati znacajna, ali nije, prije svega zbog kratkovidosti, kao i simpatizera ala Kiki, malo znaju, jos manje rade, a djeluju kao sektasi, steta, bilo je tu mnogo divnih ljudi, jos jedna sansa za BiH je izgubljena.
Kiki u krugu prijatelja i rodbine nema nijednog politicara. Bjezim od istih kao djavo od krsta.
Svoj politički kredit je dobro potrošio i da bogdom da se ikad oporavi a nije mu puno trebalo da se ovo organizuje kako treba. Sjest promislit i unajmit nekog ako već on ne zna (a i ne mora da zna) kako se stvara stranka ili pokret. Ostalo je samo stvar strpljenja i rada. Meni inače od starta nije bilo jasno zašto se čovjek rasplinjuje raznim streamovima sa raznih lokacija i potrebom da se formiraju određena predstavništva platforme po raznim dijelovima BiH. Za tako nešto on nema niti materijalni a niti ljudski potencijal tako da ne znam kako se čovjek preračunao sa očekivanjem da u bosni ima recimo 100.000 njegovih pristalica jer nema. S te strane je Naša stranka puno mudrija i pametnija jer su po svom habitusu stranka inteletualaca i ljudi koji svojim svjetonazorima privlače višu srednju klasu i bolje obrazovane glasače pa se samim tim nisu umarali stvaranjem odbora u svakoj zabiti Bosne gdje recimo i dan danas jedino reis i klan Izetbegović mogu ući u selo.
Mirso je tu zabacio preširoku mrežu i ako uzmemo da su mu namjere zaista čiste onda se radi o totalno pogrešnoj procjeni. Mislim da se trebalo fokusirati na Sarajevo ponajviše jer je glavni grad i administrativni centar a i jer ima najviše para u Sarajevu. A onda lagano pokrivati veće gradove u urbane centre.
Saradnja sa RSom i konstituirajuća sjednica su bačene pare i propuštena politička prilika da se recimo proba animirati ideja saradnje bez negiranja RS-a tipa da se nađe političar koji će u BL reći da je Banjaluka njegov grad jer je RS i njegov entitet jer je dio Bosne. To ukoliko se baš insistira na tom vidu saradnje a nije neophodno u ovom trenutku i vremenu kad je platforma na staklenim nogama.
Dalje ne bih detaljisao jer ne bih da zađabe obučavam i educiram nekoga ko će možda ovo prepisati i reći vidi me što sam pametan
- Kikibombona
#5409 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
To reci kolegi, zajedno ste napustili Platformu jer za vas u njoj nije bilo mjesta.
Samo sam odgovorio na njegov napad. Polazem pravo na samoodbranu.
...
Sto se tice Platforme, x puta sam rekao, o sebi ce sve reci uoci lokalnih izbora. Ako se ne svrstaju jasno na stranu SDP/NS/NiP bloka, jasno je da od mene nece dobiti glas.
Kratko i jasno.
...
Sto se tice Platforme, x puta sam rekao, o sebi ce sve reci uoci lokalnih izbora. Ako se ne svrstaju jasno na stranu SDP/NS/NiP bloka, jasno je da od mene nece dobiti glas.
Kratko i jasno.
- cvrčak_na_hedonizmu
#5410 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Umjesto dokazane NS ti eksperimentises, bas ne kontam.Kikibombona wrote: ↑30/01/2020 14:21 To reci kolegi, zajedno ste napustili Platformu jer za vas u njoj nije bilo mjesta.
...
Kratko i jasno.
Prica prije izbora je nebitna, bitna su desavanja poslije izbora....
-
redhat
#5411 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Nisi omiljen a ja ti dadoh priliku da mudro odstupiš i povučeš se iz priče, budi pametan iskoristi.Kikibombona wrote: ↑30/01/2020 14:21 To reci kolegi, zajedno ste napustili Platformu jer za vas u njoj nije bilo mjesta.
...
Kratko i jasno.
Uzimat sebi za pravo da na ličnoj osnovi prozivaš druge a pogotovo da lupaš gdje sam ja bio i zašto i kad sam se povukao nemoj, ne treba ti to.
Ja sam ostvaren u svakom pogledu i Platforma meni ne treba, to jesam ja njima mogao da valjam to je druga priča za malo ozbiljnije sugovornike od tebe. Malo se zapitaj o kvaliteti platforme i kadrova koji su u njoj ostali - eto ti si ostao, nastavi vjerovati da si u moru mediokriteta baš ti onaj pravi.
I BTW, kiki bombona, presladak bombon koji nema stvarnu vrijednost ni kvalitetu, lijepi se za zube i vrlo često boli stomak poslije konzumacije.
- Kikibombona
#5412 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Mozda bi neko povjerovao kada ne bi sipao otrov u maniru ostavljene zene.
Sam otklanjas svaku sumnju. Bice da nisi svjestan koliko si providan.
...
I nisi jedini, aktiviralo se dosta bivsih kolega koje nisu ostvarile hijerarhijski napredak kakvom su se nadali. Svi imate isti, ostrascen, toksican nastup.
...
Ako Kikija pitas za savjet, za smiraj povrijedjenog ega, utaljenje ambicija i teznji, ulcani se u SDA (ako vec nisi). Svakako si rekao da imaju veliki broj dobrih ljudi. Uvezi se sa tim dobrim ljudima i ostvari mesijanske ambicije, povedi nas u mirnu luku, tj. uhljebi se.
- MaksprotivMarksa
#5413 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Kikice, ti mene licno napadas, a ja argumentirano isticem da si branio ljude koje je Miki otjerao, to je palanacki obicaj, to da nekome govoris nije tako, divni su, a kada ih sef odjebe, onda sutis i slazes se 
O seksualnim afinitetima bilo koga nisam nikada nista napisao, ja se tim stvarima ne bavim, niti sam se nekada u zivotu bavio, ali kada se nema argumenata, a ima se potreba biti glup, onda budes glup, dobro ti ide
Ja sam se bavio malverzacijama u organima stranke, pogresnom politickom taktikom, pogresnom strategijom, ukazivao na problematicne kadrove (Mirsek ih se sad pola odrekao), neradom odbora, bespotrebnom borbom za pozicije, to su bile moje teme, a ti si tvrdio da ja ne znam uopste Mirsada, pa Mirsae izadje i kaze drugacije, ispadas debilko iz posta u post i stvaras kontraefekat kod ljudi, od Seje pjesnika pa do tebe, nikada finijih, a glupljih botova u historiji botovanja
Istina je da sam seljacic i jako dobro informiran, na moju srecu, a zalost velikog broja malih gmizavaca i malogradjana iz svih politickih opcija u KS i FBiH
Crvenoh ne poznajem, selam, necu te vise dirati, ne zelim da nanosim stetu stranci
O seksualnim afinitetima bilo koga nisam nikada nista napisao, ja se tim stvarima ne bavim, niti sam se nekada u zivotu bavio, ali kada se nema argumenata, a ima se potreba biti glup, onda budes glup, dobro ti ide
Ja sam se bavio malverzacijama u organima stranke, pogresnom politickom taktikom, pogresnom strategijom, ukazivao na problematicne kadrove (Mirsek ih se sad pola odrekao), neradom odbora, bespotrebnom borbom za pozicije, to su bile moje teme, a ti si tvrdio da ja ne znam uopste Mirsada, pa Mirsae izadje i kaze drugacije, ispadas debilko iz posta u post i stvaras kontraefekat kod ljudi, od Seje pjesnika pa do tebe, nikada finijih, a glupljih botova u historiji botovanja
Istina je da sam seljacic i jako dobro informiran, na moju srecu, a zalost velikog broja malih gmizavaca i malogradjana iz svih politickih opcija u KS i FBiH
Crvenoh ne poznajem, selam, necu te vise dirati, ne zelim da nanosim stetu stranci
-
redhat
#5414 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Kiki ne pita te niko za savjet, mislim čak ni da te kućni ljubimac ne ferma puno.Kikibombona wrote: ↑30/01/2020 15:35Mozda bi neko povjerovao kada ne bi sipao otrov u maniru ostavljene zene.
Sam otklanjas svaku sumnju. Bice da nisi svjestan koliko si providan.
...
I nisi jedini, aktiviralo se dosta bivsih kolega koje nisu ostvarile hijerarhijski napredak kakvom su se nadali. Svi imate isti, ostrascen, toksican nastup.
...
Ako Kikija pitas za savjet, za smiraj povrijedjenog ega, utaljenje ambicija i teznji, ulcani se u SDA (ako vec nisi). Svakako si rekao da imaju veliki broj dobrih ljudi. Uvezi se sa tim dobrim ljudima i ostvari mesijanske ambicije, povedi nas u mirnu luku, tj. uhljebi se.
Dok drugi analiziraju stranku i šta se uradilo za godinu dana, ti analiziraš te druge i njihove namjere i sa personalne strane ko je šta uspio odnosno nije - naravno iz svoje vizure koja je u tvojoj glavi nepogrešiva.
Ja ti dalje neću replicirati jer naučen sam da kategorije poput tebe sa posebnim potrebama treba sa empatijom i razumjevanjem gledati.
uzdravlje
- Kikibombona
#5415 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Ok, Maks.
Javi se opet u program kada akumuliras nekoliko socnih traceve sa sarajevske seljacke politicke scene.
Pravit cemo trach party!
...
Redhat
Bice jos prilike za tebe. Kao lovac na talente, u tebi prepoznajem veliki kapacitet.
Javi se opet u program kada akumuliras nekoliko socnih traceve sa sarajevske seljacke politicke scene.
Pravit cemo trach party!
...
Redhat
Bice jos prilike za tebe. Kao lovac na talente, u tebi prepoznajem veliki kapacitet.
-
redhat
#5416 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
pljuc pljucKikibombona wrote: ↑30/01/2020 16:14 Ok, Maks.
Pravit cemo trach party!
...
Redhat
Ne smijem ti reći na šta si ti lovac ali radi se o izreci u kojoj se pominje jedan Mušan.....ostalo proguglaj ili upitaj bližnje
- Bloo
- Globalna šefica
#5417 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Dame, ponasajte se
- Carnival_Row
#5418 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
ovakva kolektivna razvaljotka nije urađena još od formiranja DF stranke, pa na proste faktore su rastavljeni.
- Arachnoidea
#5419 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Hm?Carnival_Row wrote: ↑31/01/2020 21:02 ovakva kolektivna razvaljotka nije urađena još od formiranja DF stranke, pa na proste faktore su rastavljeni.
- tvojkomsija
#5420 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Krajem 2019. godine iz PzP su odlucili uvest obaveznu godisnju clanarinu od 20 KM za odrzavanje statusa clana u Platformi.
Od polovine decembra do danas samo 13% registrovanih clanova (~6000) su uplatili. Rok za uplatu je sad produzen do aprila kako bi se jos skupilo. Oni koji nisu uplatili prelaze iz "clanova" u "simpatizere".
Mirsade kljuc u bravu i pozovi clanove, a i simpatizere da se pridruze ozbiljnoj raji. Ne ide ovaj eksperiment vise.
Od polovine decembra do danas samo 13% registrovanih clanova (~6000) su uplatili. Rok za uplatu je sad produzen do aprila kako bi se jos skupilo. Oni koji nisu uplatili prelaze iz "clanova" u "simpatizere".
Mirsade kljuc u bravu i pozovi clanove, a i simpatizere da se pridruze ozbiljnoj raji. Ne ide ovaj eksperiment vise.
-
super_bayern
#5421 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Dobro Spy Kids, znamo da si dobio mail.
-
redhat
#5422 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Logička greška, ti koji nisu platili su im okrenuli leđa za sva vremenatvojkomsija wrote: ↑03/02/2020 14:27 Krajem 2019. godine iz PzP su odlucili uvest obaveznu godisnju clanarinu od 20 KM za odrzavanje statusa clana u Platformi.
-
El_comadante
#5423 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
znaći, osipa se članstvo. što kažeš ovi okrenuli ledja partiji a oni ih prebacuju u simpatizereredhat wrote: ↑03/02/2020 15:47Logička greška, ti koji nisu platili su im okrenuli leđa za sva vremenatvojkomsija wrote: ↑03/02/2020 14:27 Krajem 2019. godine iz PzP su odlucili uvest obaveznu godisnju clanarinu od 20 KM za odrzavanje statusa clana u Platformi.
Mirsade kljuc u bravu i pozovi clanove, a i simpatizere da se pridruze ozbiljnoj raji. Ne ide ovaj eksperiment vise.![]()
- Styling
#5424 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Rekoh ja davno, gasi struju, motaj kablove, shou zavrsen.El_comadante wrote: ↑03/02/2020 16:49znaći, osipa se članstvo. što kažeš ovi okrenuli ledja partiji a oni ih prebacuju u simpatizereredhat wrote: ↑03/02/2020 15:47Logička greška, ti koji nisu platili su im okrenuli leđa za sva vremenatvojkomsija wrote: ↑03/02/2020 14:27 Krajem 2019. godine iz PzP su odlucili uvest obaveznu godisnju clanarinu od 20 KM za odrzavanje statusa clana u Platformi.
Mirsade kljuc u bravu i pozovi clanove, a i simpatizere da se pridruze ozbiljnoj raji. Ne ide ovaj eksperiment vise.![]()
- Nespin
#5425 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
Izgleda da je profesor precijenio našu mogućnost transformacije, a mi precijenili njegovu sposobnost da od govna napravi pitu...