Demokratska fronta Željko Komšić

Škobo Habu

#43301 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote: 04/02/2020 14:36 Njegova snaga ovisi koliko je u Bošnjaka prisutna deviza ''hajmo im ga šuknuti''.
Onoga dana kada ta ideja ispuše, npr ako HDZ ponudi nekog drugog, manje poznatog kandidata ili ne dao Bog izmjeni se Izborni zakon, on se može u mirovini lagano posvetiti liječenju alkoholizma alkoholom u lokalnim birtijama.
Ima u svemu istine, ali kompletna istina je u onome dijelu da je HDZ odlučio koalirati sa SNSD-om na svakom nivou, pa su na tom fonu mobililsali Željkove fanove da ga "šuknu" Hrvatima.

Nabacili su Komšiću loptu na volej, a nije da nisu bili svjesni toga. Sa druge strane, igrali su na kontu međunarodne zajednice, sjeti se samo koliko su iz Hrvatske na tom fonu, po evropskim institucijama, vodili polemike po pitanju Komšića, ali to nije pilo vode.

HDZ je prepoznat kao jedan od potpuno nekompaktibilni subjekata po pitanju "unutrašnjeg dogovora", jer ni u kom slučaju nisu odustajali od svojih maksimalističkih zahtjeva. Jebi ga, to ti je politika tuk na utuk, iako bi ti bio rahatnije da sam je nazvao "rahat patnja".

Trenutna situacija je takva da je Čovićeva pozicija među Hrvatima neupitna, a Komšićeva pozicija među Bošnjacinma nije nikada gora.
Last edited by Škobo Habu on 04/02/2020 14:46, edited 1 time in total.
Novak20

#43302 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 04/02/2020 14:37
Ponavljam, cinjenice kazu da BiH ima susjede S & H koji su je tradicionalno pokusavali podijeliti, pa opet SDA nema ni blizu podrske koju imaju HDZ i SNSD/SDS kod politicki i civilizacijski zaostalih bosanskih Srba i Hrvata. Izbori su sve rekli. Vi ste zakucali zajedno sa Srbima.

Brato, prica ti je suplja, jebiga....

Ti si zadnja osoba koja moze pricati o pluralizmu. Mozda da nadjes kakvog kolegu iz Han Pijeska, tu ste negdje :stidljiv:
:-)

Izgleda, ni ti nisi daleko.

Žao mi je zbog toga.
cvrčak_na_hedonizmu

#43303 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Novak20 wrote: 04/02/2020 14:46
Ponavljam, cinjenice kazu da BiH ima susjede S & H koji su je tradicionalno pokusavali podijeliti, pa opet SDA nema ni blizu podrske koju imaju HDZ i SNSD/SDS kod politicki i civilizacijski zaostalih bosanskih Srba i Hrvata. Izbori su sve rekli. Vi ste zakucali zajedno sa Srbima.

Ti si zadnja osoba koja moze pricati o pluralizmu. Mozda da nadjes kakvog kolegu iz Han Pijeska, tu ste negdje :stidljiv:

Žao mi je zbog toga.
Svi koji glasaju za SNSD/SDS/HDZ i SDA su u rangu primata. Zaostalih. Evolucija u rikvercu.

Ko se nadje uvrijedjen, njegov problem.

Samo realno....
Hafis

#43304 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Žao mi je zbog toga.
Nemoj tako, odmah se vidi da je cvrle FGR. Čovjek je smislio novu kovanicu: Vi i Srbi, ne znas ko je gori
Ovakvih ljudi i ovakvih inicijativa nikad nije dosta u ovom podijeljenom društvu :zzzz:
cvrčak_na_hedonizmu

#43305 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Hafis wrote: 04/02/2020 14:50

Žao mi je zbog toga.
Nemoj tako, odmah se vidi da je cvrle FGR. Čovjek je smislio novu kovanicu: Vi i Srbi, ne znas ko je gori
Ovakvih ljudi i ovakvih inicijativa nikad nije dosta u ovom podijeljenom društvu :zzzz:
Dobro si, da nisam srocio ovu kovanicu ti ne bi, ponovo, glasao za HDZ :D

Jalovi izgovori, jer ti je prica i razmisljanje u rangu nekoga iz Han Pijeska ( jedna vukojebina na Romaniji ). Sta reci drugo nego da ne znam ko je gori, sto je istina i nista vise.

Srbi doduse imaju dvije stranke......odron obje, al su dvije, a dvaput je dva puta :lol:
Hafis

#43306 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Škobo Habu wrote: 04/02/2020 14:45
Hafis wrote: 04/02/2020 14:36 Njegova snaga ovisi koliko je u Bošnjaka prisutna deviza ''hajmo im ga šuknuti''.
Onoga dana kada ta ideja ispuše, npr ako HDZ ponudi nekog drugog, manje poznatog kandidata ili ne dao Bog izmjeni se Izborni zakon, on se može u mirovini lagano posvetiti liječenju alkoholizma alkoholom u lokalnim birtijama.
Ima u svemu istine, ali kompletna istina je u onome dijelu da je HDZ odlučio koalirati sa SNSD-om na svakom nivou, pa su na tom fonu mobililsali Željkove fanove da ga "šuknu" Hrvatima.

Nabacili su Komšiću loptu na volej, a nije da nisu bili svjesni toga. Sa druge strane, igrali su na kontu međunarodne zajednice, sjeti se samo koliko su iz Hrvatske na tom fonu, po evropskim institucijama, vodili polemike po pitanju Komšića, ali to nije pilo vode.

HDZ je prepoznat kao jedan od potpuno nekompaktibilni subjekata po pitanju "unutrašnjeg dogovora", jer ni u kom slučaju nisu odustajali od svojih maksimalističkih zahtjeva. Jebi ga, to ti je politika tuk na utuk, iako bi ti bio rahatnije da sam je nazvao "rahat patnja".

Trenutna situacija je takva da je Čovićeva pozicija među Hrvatima neupitna, a Komšićeva pozicija među Bošnjacinma nije nikada gora.
Nisu bitne pozicije kada se stvar svede na brojeve.
Komšo će i 2022. još uvijek moći u par dana prljave kampanje bez velike muke prikupiti 100-tinjak tisuća glasova, što će predstavljati nemoguću misiju za bilo kojeg drugog kandidata za hrvatskog člana, neovisno bio to netko iz HDZ-a..u stvari bilo tko drugi.
Godine polako prolaze a mi se vrtimo u istom problemu te famozne ''hrvatske'' stolice u predsjedništvu. Na kraju krajeva, da smo normalno društvo to bi bila obična protokolarna funkcija, ali pošto nismo normalno društvo, to je samo dobra podloga za skretanje pozornosti s mnogo bitnijih problema.
S ovakvim sistemom, s ovakvim strankama i političarima, ali i njihovim nadolazećim omladincima, svi smo sigurno najebali - nema nam spasa.
Novak20

#43307 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 04/02/2020 14:49
Svi koji glasaju za SNSD/SDS/HDZ i SDA su u rangu primata. Zaostalih. Evolucija u rikvercu.

Samo realno....
Stvarno ne volim i izbjegavam davanje epiteta nekom narodu, grupi ili individualna obraćanja sa VI i MI. Tukne mi na šovinizam.

Imaš pravo na svoje mišljenje i to ne sporim. Po tebi je u BiH puno više SDA "primata" nego ovih drugih, HDZ "primata" recimo.

Kako onda objašnjavaš činjenicu da ovi napredniji u evoluciji sebi dopuste da dva ili tri puta glasaju za likove koji ih samo proslijede SDA "primatima" ?

Jesu li takvi što pametniji ili gluplji od običnih "primata" ?
Last edited by Novak20 on 04/02/2020 15:05, edited 1 time in total.
Hafis

#43308 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 04/02/2020 14:56
Dobro si, da nisam srocio ovu kovanicu ti ne bi, ponovo, glasao za HDZ :D

Jalovi izgovori, jer ti je prica i razmisljanje u rangu nekoga iz Han Pijeska ( jedna vukojebina na Romaniji ). Sta reci drugo nego da ne znam ko je gori, sto je istina i nista vise.

Srbi doduse imaju dvije stranke......odron obje, al su dvije, a dvaput je dva puta :lol:
Ja bih na to odgovorio onom čuvenom: Vi (Hrvati op. Hafis) i Srbi, ne znas ko je gori. Kemo!! Ponesi još jednu turu i počasti malog Ibricu.
spreca

#43309 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by spreca »

Hafis wrote: 04/02/2020 14:42 I još nešto, nevezano za njega: ipak moram odati priznanje bošnjačkom glasačkom tijelu koje nije izabralo onog rumenog Bećirevića u predsjedništvo. Ne kažem da je Šefko zlato, ali to je barem utabani kolosjek, i znaš mu svaki pokret tri godine unaprijed. Onaj mali umišljeni seljačić bi dar mar napravio uz Dodika ovakvog kakav je. Još i Želja kad se doda u taj gulaš....jebi me ako bi ih igdje itko pozvao ili bi im došao ovdje na sijelo.
On ce doci 2022 pripremi nesto dobro za smirenje
Last edited by spreca on 04/02/2020 15:09, edited 1 time in total.
Hafis

#43310 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Eo @spreleta :) Pozdrav domovini ! :bih:
Škobo Habu

#43311 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote: 04/02/2020 15:01
Nisu bitne pozicije kada se stvar svede na brojeve.
Komšo će i 2022. još uvijek moći u par dana prljave kampanje bez velike muke prikupiti 100-tinjak tisuća glasova, što će predstavljati nemoguću misiju za bilo kojeg drugog kandidata za hrvatskog člana, neovisno bio to netko iz HDZ-a..u stvari bilo tko drugi.
Godine polako prolaze a mi se vrtimo u istom problemu te famozne ''hrvatske'' stolice u predsjedništvu. Na kraju krajeva, da smo normalno društvo to bi bila obična protokolarna funkcija, ali pošto nismo normalno društvo, to je samo dobra podloga za skretanje pozornosti s mnogo bitnijih problema.
S ovakvim sistemom, s ovakvim strankama i političarima, ali i njihovim nadolazećim omladincima, svi smo sigurno najebali - nema nam spasa.
Ne zavisi to samo od Komšića, već i od HDZ.

O.k. Gro onih koji su gajili simpatije spram Komšića su shvatili da je to jedan najobičniji politički šibicar.
SDA ga je uzela pod svoje, a tako će i biti kada SDA i HDZ odluče da stave tačku po pitanju Izbornog zakona.

Komšić je, u jednom trenutku, shvatio da od same "kantonalne pravdoljubiviosti" nema neke fajde, kad može zagristi mnogo veći zalogaj koju mu je ponudio Bakir. DF-ovce interesuje vlast sama po sebi, a ne vlast kao korektiv društva.

Komšić je i od ovakvog protokolarnog Presjedništva uspio napraviti još veći cirkus. Što i nije teško pored jednog Dodika i Džaferovića, koji, ruku na srce, barem pokušava ostaviti dojam ozbiljnog političara.
cvrčak_na_hedonizmu

#43312 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Novak20 wrote: 04/02/2020 15:04
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 04/02/2020 14:49

Samo realno....
Stvarno ne volim i izbjegavam davanje epiteta nekom narodu, grupi ili individualna obraćanja sa VI i MI. Tukne mi na šovinizam.

Imaš pravo na svoje mišljenje i to ne sporim. Po tebi je u BiH puno više SDA "primata" nego ovih drugih, HDZ "primata" recimo.

Kako onda objašnjavaš činjenicu da ovi napredniji u evoluciji sebi dopuste da dva ili tri puta glasaju za likove koji ih samo proslijede SDA "primatima" ?

Jesu li takvi što pametniji ili gluplji od običnih "primata" ?
Za mene su primati i ovi sto hoce da ga suknu Hrvatima, da se razumijemo.

Ne dijelim primate po vjeri ili bilo cemu drugom. Primat je primat, dzaba sve.

Samo postoji jedna razlika, ne bi mi vjerovao da postoji masa koja nije htjela da ga sukne Hrvatima, jednostavno ljudi mislili da ce Lazov nesto uraditi i da je fol ljevicar.

Neko se opametio nakon 2006, neko nakon 2010, a neko danas. Nekome duze treba da mu dodje iz guzice u glavu, nekome nikada ne dodje. Samo gledaj gdje je sada Lazov i kako ce proci na narednim izborima.

Razlika je sto ovdje SDA nije monolitna i sve su slabiji, dok su "anamo" HDZ i SNSD nikad jaci. Klasicni rikverc. Ko to ne vidi, slijep je ili sebe laze.
Bloo
Globalna šefica

#43313 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bloo »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 04/02/2020 14:49 Svi koji glasaju za SNSD/SDS/HDZ i SDA su u rangu primata.
:shock:
Kad smo prestali biti primati ili je to postalo uvreda?
putokaz1

#43314 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

SDA je sve jača
Pridružili su joj se
Fahro Radončić
Željko Komšić
Almedin Miladin
Stojnići
Mirnes Ajanović
Edin Delić
žarko Vujević
Bibija Kerla
Fahrudin Pecikoza
Smiljana Viteškić
Šuhrat Fazlić
Sve biser do bisera
cvrčak_na_hedonizmu

#43315 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Bloo wrote: 04/02/2020 15:19
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 04/02/2020 14:49 Svi koji glasaju za SNSD/SDS/HDZ i SDA su u rangu primata.
Isao sam primat - majmun :D al da budem politicki korektan :stidljiv:

Znala si me ukinuti i zbog blazih opaski :sabur:
Roccohljup

#43316 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

more biti da je mislio kao kompliment za glsače gore navedenih zločinačkih organizacija koje operiraju pod plaštom političkih stranaka, a mi koji podržavamo druge smo neki niži oblici koje evolucija nije pripazila :D :D :D
Bloo
Globalna šefica

#43317 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bloo »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 04/02/2020 15:21

Erm, pripadamo redu primata, a sto je gore porodici Hominidae.

Mozda da probate sa nizim oblicima...tipa covjecja ribica...
Bloo
Globalna šefica

#43318 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bloo »

Roccohljup wrote: 04/02/2020 15:21 more biti da je mislio kao kompliment za glsače gore navedenih zločinačkih organizacija koje operiraju pod plaštom političkih stranaka, a mi koji podržavamo druge smo neki niži oblici koje evolucija nije pripazila :D :D :D
Inace se kao uvrede koriste druge vrste, porodice, redovi...konji, kobile, stoka sitnog zuba itd...nekako je cudno da nekog nazoves primatom. :mrgreen:
Samo mi nije jasno sta su jadne zivotinje (bile kojeg reda, vrste, porodice...) skrivile.
Roccohljup

#43319 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

Bloo wrote: 04/02/2020 15:38
Roccohljup wrote: 04/02/2020 15:21 more biti da je mislio kao kompliment za glsače gore navedenih zločinačkih organizacija koje operiraju pod plaštom političkih stranaka, a mi koji podržavamo druge smo neki niži oblici koje evolucija nije pripazila :D :D :D
Inace se kao uvrede koriste druge vrste, porodice, redovi...konji, kobile, stoka sitnog zuba itd...nekako je cudno da nekog nazoves primatom. :mrgreen:
Samo mi nije jasno sta su jadne zivotinje (bile kojeg reda, vrste, porodice...) skrivile.
pogotovo da se sa nama ovakvim ili još bolje sa našim političarima porede.....to je za prijaviti PETA :D
BHCluster

#43320 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Novak20 wrote: 04/02/2020 13:58
spreca wrote: 04/02/2020 13:44
Roccohljup wrote: 04/02/2020 13:17
Koliko se ja sjećam, prvo je Komšić sam sebe deklarativno proglasio jeinim mogućim zaštitnikom od čovića, pa je tek nakon toga NS izbacila Falatara kao svoje rješenje jer je ovaj prije toga usrao svaku mogućnost oko neke koalicije.
Nije tacno....Komsic je cak predlagao da se ujedine u jednu stranku,nisu pristali ni na jedan komsicev prijedlog on se je odlucio samostalno i hvala mu za to, a sad su ljuti samo na Komsica a nisu na RadoJcica,Kakira,Plehu i narkomana Pecikozu....sto li bas na Komsica se ljute kad su vladu KS rusili svi a svi jebu mamu Komsicu i sta sve ne govore mu dok su za druge zaboravili ili se bije svojoj guzicci
Opet netočna tvrdnja.

Komšić je taj prijedlog o ujedinjenju 9. svibnja 2018. napravio nakon kritika SDP i NS da je svojom kandidaturom prekršio dogovor o zajedničkim kandidatima za članove Predsjedništva BiH.

Pokušao je da napravi kaos i da se te tri stranke bave sobom, svojim imenima, statutom, rukovodstvom itd. umjesto pripremama za izbore u listopadu te godine.

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/k ... o-20180316
I nakon svega Komsic je bio u pravu sa svojom kandidaturom jedini on pobjedio, kandidati SDP-a i NS-a tropa. :lol:
cvrčak_na_hedonizmu

#43321 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Bloo wrote: 04/02/2020 15:33
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 04/02/2020 15:21

Erm, pripadamo redu primata, a sto je gore porodici Hominidae.

Mozda da probate sa nizim oblicima...tipa covjecja ribica...
Ti baš picalzla, valjda je jasno bilo šta sam napisao :D

ps. ne moraš me persirati :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#43322 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bloo »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 04/02/2020 15:49

Interesantan otklon od zivotinjskih epiteta imho :mrgreen:
cvrčak_na_hedonizmu

#43323 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Bloo wrote: 04/02/2020 15:50
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 04/02/2020 15:49

Interesantan otklon od zivotinjskih epiteta imho :mrgreen:
Dobro, neću više al nemoj me ukidati poslije, Deal ?

:D
Bloo
Globalna šefica

#43324 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bloo »

Svoj ti pos'o..
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#43325 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by izvrsni direktor »

spreca wrote: 04/02/2020 13:44
Nije tacno....Komsic je cak predlagao da se ujedine u jednu stranku,nisu pristali ni na jedan komsicev prijedlog on se je odlucio samostalno i hvala mu za to, a sad su ljuti samo na Komsica a nisu na RadoJcica,Kakira,Plehu i narkomana Pecikozu....sto li bas na Komsica se ljute kad su vladu KS rusili svi a svi jebu mamu Komsicu i sta sve ne govore mu dok su za druge zaboravili ili se bije svojoj guzicci
Htio da ukine sdp i ns pod izgovorom ujedinjenja opozicije u jednu stranku, uz to mu uslov bio da on izabere iz svoje stranke zajednickog kandidata z agrad tuzlu, ni manje ni vise :-D
I ovi nezahvalnici odbili sve te divne komsiceve prijedloge. :-)

Branik nas zlatni
Post Reply