febo_acm wrote: ↑04/02/2020 15:27
U BiH je sulodo to objašnjavati... Ti si mi prodo, ti si ga napravio, ti ga popravi... Tako masa zamišlja pojam garancije.
U suštini tako i treba biti

Onaj ko je prodao telefon on ga i treba popraviti, kako, na koji način, kod koga njihova stvar, ne treba kupac o tome razmišljati. Šta sad ja kupim telefon on 2k kod BHTelecoma, oni mi daju pečat i garanciju, i ja trabam mozgat koji je ovlašten servis, da l' da ga nosim u Agram da se tete na šalteru BHTelecoma ne zamaraju s tim? Bilo gdje na Zapadu kupac će za najmanji kvar telefon odnijeti od onog ko mu je prodao telefon i dao svoj pečat na garanciju, bez puno razmišljanja. Već eto samo se u BiH očekuje da kupac mora da zna ko je ovlašten servis, "mi s tim nemamo ništa, to će oni, nismo mi krivi"...
Edit: A gore ovaj slučaj, bilo bi normalno da su gospoda uhljebi u BHTelecomu pri prijemu telefona od ovlaštenog servisa provjerili da li je telefon zaista popravljen, ako nije - vratiti nazad na servis, ako jeste pozvati kupca da dođe po telefon i uredno mu ga vratiti popravljenog, a ne da razmišljaju ko klasični skretničari - "mi ćemo to njima proslijedit, nemamo mi s tim ništa"