Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sehro wrote: ↑03/02/2020 19:32
S kakvim snagama ovi Asadovi napadaju kad ovako brzo zauzimaju teritoriju, ako ovako nastave uskoro pada i Saraqib i Idlib..
Nista asadovi ne zauzimaju,nek se rusi i sije izmaknu pa da vidimo kako ce brzo zauzimati.
da se od pocetka niko nije uplitao - ne bi ni bilo rata - to bi bilo najbolje.
Sehro wrote: ↑03/02/2020 19:32
S kakvim snagama ovi Asadovi napadaju kad ovako brzo zauzimaju teritoriju, ako ovako nastave uskoro pada i Saraqib i Idlib..
Nista asadovi ne zauzimaju,nek se rusi i sije izmaknu pa da vidimo kako ce brzo zauzimati.
da se od pocetka niko nije uplitao - ne bi ni bilo rata - to bi bilo najbolje.
mozes mislit kako bi to dobro bilo
To bi bilo najbolje. Medjutim prvo dosli ovi sto pjevaju klacemo sije kao i siite u kabur, krcane u Liban, i onda su dobili adekvatan odgovor.
Nema sta, Asadovci su namagarcili Turke i poslali im poruku: ako se budete kurcili dobit cete po glavi.
Turci se izgleda plase sukoba sa siitskim fanaticima. To se moglo vidjeti u Iraku, kada su Turci ultimativno zahtjevali da sudjeluju u akciji oslobodjenja turkmenskog Tel Afara, radi zastite Turkmena. Siitski fanatici su porucili Turcima da ce postati meta ako im se ne sklone sa puta. I Turci podvili rep.
...
Da nema Amerike i Izraela, Iran bi zauzeo cijeli Bliski istok i islamski svijet. Veoma su agresivni i beskompromisni.
Ako Sultan sad ne prošeta do Damaska, neće nikad.
Koliko sam do sad upratio, najzajebaniji je Hezbolah u sirijskom ratu, rijetki su slučajevi izuzevši izraelsko bombardovanje tu i tamo, gdje oni imaju puno gubitaka na svojoj strani.
Čak mi Iranci odnosno njihovi drugi proksiji djeluju neozbiljno naspram Hezbolaha.
swanfilter wrote: ↑04/02/2020 00:33
Jer znaju zasto se bore, nisu placenici i pacenici ...
Ne nasjedajte na kikijeve konstrukcije. Upravo obrnuto, da nije izrahella i Amerike i njihovog ponasanja na BI
Iran ne bi imao sta osvajati. Imao bi Iran prirodni uticaj kroz siite i kao nasljednik stare perzijske civilizacije ali ni priblizno kao sad niti bi se koristile vojne snage. Ovo je sve iznudjeno ponasanjem ovog dvojca.
Last edited by mirsek on 04/02/2020 10:03, edited 1 time in total.
muzicar_iz_parka wrote: ↑04/02/2020 00:59
Koliko sam do sad upratio, najzajebaniji je Hezbolah u sirijskom ratu, rijetki su slučajevi izuzevši izraelsko bombardovanje tu i tamo, gdje oni imaju puno gubitaka na svojoj strani.
Čak mi Iranci odnosno njihovi drugi proksiji djeluju neozbiljno naspram Hezbolaha.
Hizbullah je obucen i naoruzan od strane elitne al-Kuds brigade.
sumirprimus wrote: ↑03/02/2020 16:51Oni mirotvorni medju revolucionarima su prvi zaplatili.
Kao recimo yahja sharbaji.poznat po izreci radije bi poginuo nego ubio nekog. Zagovornik mirnog jesavanja krize.Ubili su ga medju prvim a izmedju hiljada drugih.
Ti miroljubivi ljudi nisu nikome trebali a posebno onima koji su izvana ovo sve pokrenuli. Na temi, prvoj, sam postavio rezonovanje CFR-ovg eksperta za Bliski istok iz 2012-e koji kaže kako su pobunjenici nejedinstveni, nedjelotvorni i inferiorni u odnosu na vladine snage, te da im treba "Al-Qaeda, now".
Rečeno, učinjeno.
BTW, taj članak koji je objavljen na oficijelnoj stranici think tanka koji je bio najuticajniji na Obaminu administraciju je bio izložen šeru širom planete kao dokaz ko, u stvari, stoji iza AQ i njene instrumentalizacije.
I onda se desio presedan - volšebno su, nakon nekoliko godina, obrisali članak.
poginuo izgleda jos jedan sulejmanijev operativac, po snimci to je debeljuca koji je stojao pored pikapa.
za sve one koji tvrde da su ovi atgmovi neucinkoviti na "meke mete"...
ovim iranskim šiitima će izgleda najbolji rustemi izginut u borbi protiv sirijskih i iračkih muslimana i kad šiije krenu u ''oslobađanje Kudsa'' od cionista neće im ostat niko da Kuds oslobodi.
Ološ i kukavice kakvih nema na daleko. U životu vojnika nisu vidjeli, kakva crna obuka. Šljam koji uz prethodnu podršku avijacije uđe u male enklave nakon što se uvjere da su svi izginuli.
Platit će ako Bog da za sve ono nasilje koje su počinili u Siriji.
mealim_fi_tarik wrote: ↑04/02/2020 10:55
ovim iranskim šiitima će izgleda najbolji rustemi izginut u borbi protiv sirijskih i iračkih muslimana i kad šiije krenu u ''oslobađanje Kudsa'' od cionista neće im ostat niko da Kuds oslobodi.
mealim_fi_tarik wrote: ↑04/02/2020 10:55
A ko će ga osloboditi i od koga?
duga i široka tema, ne mogu te ja učit o tome po forumu, o tome se ne uči na forumu.
Ološ i kukavice kakvih nema na daleko. U životu vojnika nisu vidjeli, kakva crna obuka. Šljam koji uz prethodnu podršku avijacije uđe u male enklave nakon što se uvjere da su svi izginuli.
Platit će ako Bog da za sve ono nasilje koje su počinili u Siriji.
čuj Kuds brigade. brigada koja je Kuds vidjela samo na google mapsu.
tačno je da su naveći ološ i kukavice, zato će i pasti ko kula od karata kad jednog dana ne bude avijacije koja ih brani. a onda, kako im bude, i njima i njhovim porodicama.
mealim_fi_tarik wrote: ↑04/02/2020 11:20
duga i široka tema, ne mogu te ja učit o tome po forumu, o tome se ne uči na forumu.
Pa zar te islam ne uči da dijeliš stečeno znanje?
Haj, nebitno.
Nego, za koju se grupu u siriji može reći da je na pravom putu?
ma nije ni uputa za svakoga. koga hoće Bog uputi, a koga neće, taj landara u zabludi vascijeli život.
za onu koja se iskreno bori da Božija riječ bude gornja.
mealim_fi_tarik wrote: ↑04/02/2020 11:20
Pa zar te islam ne uči da dijeliš stečeno znanje?
Haj, nebitno.
Nego, za koju se grupu u siriji može reći da je na pravom putu?
ma nije ni uputa za svakoga. koga hoće Bog uputi, a koga neće, taj landara u zabludi vascijeli život.
mealim_fi_tarik wrote: ↑04/02/2020 11:41
Tvoje je da podijeliš znanje. To je obaveza u islamu.
mealim_fi_tarik wrote: ↑04/02/2020 11:41
A to je?
Zar kur'an nije knjiga jasna? Propisi su jasni. Halal je jasan, haram je jasan.
Tebi kao vjerniku nije problem prepoznati one koji su fi sebilillah...
kazu upuceniji od nas ovde, da su bacili sve sto imaju na tu ofanzivu, jel moguce da im prolaze tako nesmetano bez ikakvih prepreka zapreka, zasjeda čeka i slicno?