Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Styling

#4626 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Banksy wrote: 03/02/2020 11:37 Svlači ga u blato i pretvara u svi su isti prepucavanja,
To je mulj političkog turbofolka tipa Pecikoze i Hadžihafizbegovića i vrlo je opasno ako to na vrijeme ne prepozna.
Zavisi ko te provocira i proziva. Zar nije sinoc prva provokacija dosla sa privatnog profila ministra sigurnosti? Na to ne treba ostati nijem.

Dodatno, obzirom da je Fahro ustvrdio da mu je profil hakiran trebala se odmah dici sigurnosna kuka i motika da se ustanovi da li je zaista hakiran profil, ako jeste, ko je to uradio, kakvu sigurnosnu prijetnju to predstavlja, da li je ministar odgovorna za propust. U svakoj normalnoj drzavi to bi se tretiralo kao vrlo ozbiljan incident, samo u nasoj drzavi to prolazi onako.
Banksy

#4627 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Banksy »

Naravno da je došla, to mu je i bio cilj.
Kako god...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#4628 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

I naravno Dzej wrote: 02/02/2020 23:00
JohnnyS wrote: 02/02/2020 22:47 Jao idolopoklonstva u komentarima, osjetio sam susramlje dok sam čitao onu paradu beskičmenjaštva
Fakat.Level "dupeuvlakač" prekucan.
Image

Zamislio sam se na trenutak jesu ovo pravi profili ili neki koji se uhljebiše preko Fahre pa moraju.Ako ovo neko piše iz uvjerenja ili je glup ili za psihijatrije.
zamislite samo koliki to interes mora biti i koliko licemjerni i bez obraza morate biti, da nekome napišete da ostajete bez teksta što je on javnosti obznanio da mu je hakiran profil na jednoj društvenoj mreži... koliko je to glupo i nepismeno, pa ja ostajem frapiran. ako nam je ovo omladina, onda smo mi nahebali, a da nismo ni svjesni koliko.
MUNAFIK

#4629 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

Ministru sigurnosti neko hakovao profil... Hejjjjj pa ako je tako 'zasticen' sta su jos kahuju? Kolko je bilo sta kod njega sigurno...

Vrlo paradoksalna i glupa situacija... Cak i da je Fahro slagao onda je sve jos gluplje... Pa on je ministar SIGURNOSTI BIH a ne kulture Kantona 10.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#4630 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

MUNAFIK wrote: 03/02/2020 13:47 Ministru sigurnosti neko hakovao profil... Hejjjjj pa ako je tako 'zasticen' sta su jos kahuju? Kolko je bilo sta kod njega sigurno...

Vrlo paradoksalna i glupa situacija... Cak i da je Fahro slagao onda je sve jos gluplje... Pa on je ministar SIGURNOSTI BIH a ne kulture Kantona 10.
hajde to, što je u najmanju ruku toliko providna i naivna izvlakuša da mu je hakiran profil, već što netko tko je mlad, u ovom slučaju mlada, netko tko treba da se nadograđuje u oblasti obrazovanja i struke, uvodi u praksu i od sebe kreira ličnost, na konstataciju da je profil hakiran, napiše da ostaje bez teksta zbog djela dotičnog kepeca. kako je to umobolno.
SmokingMan

#4631 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by SmokingMan »

Ako ministar kaže da je hackinran, onda je hackiran, nemaš mu šta tu proturiječiti, bezbeli, da je bezgriješan, bezbeli da mu svi bezrezervno vjeruju. :D
dadoka84

#4632 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dadoka84 »

Šifra mu garant bila:
Avaz123

:mrgreen:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#4633 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

SmokingMan wrote: 03/02/2020 14:23 Ako ministar kaže da je hackinran, onda je hackiran, nemaš mu šta tu proturiječiti, bezbeli, da je bezgriješan, bezbeli da mu svi bezrezervno vjeruju. :D
zar postoji neki neprijatelj Bosne i Bošnjaka koji ne vjeruje našem Ministru, Neimaru, Industrijalcu, Biznismenu, Borcu, Novinaru, Ocu, Hakeru....
miop

#4634 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by miop »

Jel' ovo Dino uz platu predsjedavajućeg, uzimao i paušal u Domu naroda FBiH? Redni broj 7: 3.598,00KM. A delegat je od 18.7.2019., znači ove godine dupla cifra, koliko i Igor Stojanović i Smiljana Viteškić.
Image
SimkeA

#4635 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by SimkeA »

Odluka o ukidanju je donesena za zastupnike koji su se profesionalizirali. To znaci da su prijavljeni full time kao zastupnici i to im je jedini opis posla. Zato nema smisla da prime i pausal jer je to placanje istog rada po dva osnova. Za rad u Domu naroda se prima pausal i apsolutno treba da bude za sve koji nisu profesionalni zastupnici u tom tijelu. Da li je predsjednik KS profesionalno radno mjesto?
miop

#4636 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by miop »

SimkeA wrote: 03/02/2020 16:52 Odluka o ukidanju je donesena za zastupnike koji su se profesionalizirali. To znaci da su prijavljeni full time kao zastupnici i to im je jedini opis posla. Zato nema smisla da prime i pausal jer je to placanje istog rada po dva osnova. Za rad u Domu naroda se prima pausal i apsolutno treba da bude za sve koji nisu profesionalni zastupnici u tom tijelu. Da li je predsjednik KS profesionalno radno mjesto?
Dino Konaković osnovna plata od 3.087 KM u registru
drug_profi

#4637 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Ova tema prihoda zastupnika je toliko podlozna razlicitim prezentacijama, ovisno kako kome odgovara, a uglavnom zato sto niko ne razumije razliku između plate i paušala, profesionalizacije ili dopunske obaveze...
miop

#4638 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by miop »

2019 - Dino Konaković osnovna plata od 3.087 KM + pausal dom naroda + službeni vozač
Image
Smiljana, Igor, Vibor i Elmedin - SDA, SDP, NS i NiP ujedinjeni u uzimanju paušala, glasali za ukidanje paušala
denis.istok

#4639 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by denis.istok »

miop wrote: 03/02/2020 17:05
SimkeA wrote: 03/02/2020 16:52 Odluka o ukidanju je donesena za zastupnike koji su se profesionalizirali. To znaci da su prijavljeni full time kao zastupnici i to im je jedini opis posla. Zato nema smisla da prime i pausal jer je to placanje istog rada po dva osnova. Za rad u Domu naroda se prima pausal i apsolutno treba da bude za sve koji nisu profesionalni zastupnici u tom tijelu. Da li je predsjednik KS profesionalno radno mjesto?
Sad kad krenu spinovi da je ovo laz i sl. Pa vidite li pored dijela njih nula kao prihodi. Dino je bio profi zastupnik. Dakle uzeo i pausal. Govorio da Forto pravi gresku...a on isto uradio :) Nije jedini al on je ipak moralna vertikala i primjer da nisu svi isti..pa jel?
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#4640 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

denis.istok wrote: 03/02/2020 18:26
Sad kad krenu spinovi da je ovo laz i sl. Pa vidite li pored dijela njih nula kao prihodi. Dino je bio profi zastupnik. Dakle uzeo i pausal. Govorio da Forto pravi gresku...a on isto uradio :) Nije jedini al on je ipak moralna vertikala i primjer da nisu svi isti..pa jel?
Dino supak, za razliku od onih koji su glasali protiv ukidanja pausala i nedavno ogranicavanja isplate za odlazak u penziju.

Haj sad jos ponovi pecikozinu izjavu o angeli merkel
denis.istok

#4641 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by denis.istok »

izvrsni direktor wrote: 03/02/2020 18:43
denis.istok wrote: 03/02/2020 18:26
Dino supak, za razliku od onih koji su glasali protiv ukidanja pausala i nedavno ogranicavanja isplate za odlazak u penziju.

Haj sad jos ponovi pecikozinu izjavu o angeli merkel
Haha. Drzte lopova :) Za SDA je po navici da uzmu sve /citam Zvizdic nije/ al da uzmu Dino i ostali ne ide bas uz njihovu spiku jelde izrsni direktore? Jer nisu svi isti 😆
HomeSweetHome

#4642 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by HomeSweetHome »

Sljeduje li ovo njega ili je uzeo nesto sto mu ne pripada? Fakat pitam, ne kontam to sa tim pausalima i tim profesionalcima itd.
Ako je uzeo nesto sto mu ne pripada, onda je supcina prve klase i odoh ga popljuvati.
Ako je uzeo nesto sto mu pripada, a nama smeta jer smo ocekivali da se toga odrekne da bi njegova borba protiv lopovluka kao bila vjerodostonija u nasim ocima, onda jbg, zao mi je sto vam moram reci ali to je malo nako nidje veze.
Sto se mene tice, ne bih mogla da ga pljunem zbog toga, jer sam sigurna da kad bi me sutra zvao moj pretpostavljeni da mi kaze da mi je od sutra plata 3 milje, sumnjam da bih rekla " ma jok, sefe, puno je to, daj ti meni dvicu". I to me ni u kojem slucaju ne cini lopovom.
Nek mi neko kaze je li uzeo nesto sto mu ne pripada, da idem da mu se nagovorim na FB.
SmokingMan

#4643 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by SmokingMan »

JoseMujica wrote: 03/02/2020 15:25
SmokingMan wrote: 03/02/2020 14:23 Ako ministar kaže da je hackinran, onda je hackiran, nemaš mu šta tu proturiječiti, bezbeli, da je bezgriješan, bezbeli da mu svi bezrezervno vjeruju. :D
zar postoji neki neprijatelj Bosne i Bošnjaka koji ne vjeruje našem Ministru, Neimaru, Industrijalcu, Biznismenu, Borcu, Novinaru, Ocu, Hakeru....
Teško se Peci ako šta zabrlja. :mrgreen: :gunjastajl:
denis.istok

#4644 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by denis.istok »

HomeSweetHome wrote: 03/02/2020 19:25 Sljeduje li ovo njega ili je uzeo nesto sto mu ne pripada? Fakat pitam, ne kontam to sa tim pausalima i tim profesionalcima itd.
Ako je uzeo nesto sto mu ne pripada, onda je supcina prve klase i odoh ga popljuvati.
Ako je uzeo nesto sto mu pripada, a nama smeta jer smo ocekivali da se toga odrekne da bi njegova borba protiv lopovluka kao bila vjerodostonija u nasim ocima, onda jbg, zao mi je sto vam moram reci ali to je malo nako nidje veze.
Sto se mene tice, ne bih mogla da ga pljunem zbog toga, jer sam sigurna da kad bi me sutra zvao moj pretpostavljeni da mi kaze da mi je od sutra plata 3 milje, sumnjam da bih rekla " ma jok, sefe, puno je to, daj ti meni dvicu". I to me ni u kojem slucaju ne cini lopovom.
Nek mi neko kaze je li uzeo nesto sto mu ne pripada, da idem da mu se nagovorim na FB.
Kako kaze Brankovic "po zakonu" :)
Styling

#4645 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

denis.istok wrote: 03/02/2020 19:58
HomeSweetHome wrote: 03/02/2020 19:25 Sljeduje li ovo njega ili je uzeo nesto sto mu ne pripada? Fakat pitam, ne kontam to sa tim pausalima i tim profesionalcima itd.
Mozda bi ih trebao tebi pokloniti, sta mislis? Onda bi bio fin.
RunnerX

#4646 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by RunnerX »

Je li realno da mu ne mogu naći apsolutno ništa, pa se poteže paušal. :lol:
ultima_palabra

#4647 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ultima_palabra »

Ne kontam, jel možda treba džaba da radi u Domu naroda?
denis.istok

#4648 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by denis.istok »

Styling wrote: 03/02/2020 20:00
denis.istok wrote: 03/02/2020 19:58
Mozda bi ih trebao tebi pokloniti, sta mislis? Onda bi bio fin.
Jesi vidio sta mu klix uradi? Izvrnu ga jednim tekstom. :izet: tako je to kad se zateknes sa prstima u pekmezu. Isti ste ko i ovi Fahrini poltroni. Nije moralno ali je po zakonu. Kad je moj onda je ok. Kad je tudji onda je lopof.
Sad ce on smislit ko i Kaplan nedavno da nije ni znao da mu placaju uopste a da je znao eto ne bi. Ista skola. Iver ne pada daleko od klade.
denis.istok

#4649 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by denis.istok »

RunnerX wrote: 03/02/2020 20:13 Je li realno da mu ne mogu naći apsolutno ništa, pa se poteže paušal. :lol:
Pa on druge proziva za to?? Ti drugi su djon obraz ionako. On se prikazuje da je razlicit. U tom je bit svega. Zasluzio je ko i drugi. Koje on ipak proziva. Sta su razlika on i Forto? Po Forti svi pljuvali. Dinu branite.
MUNAFIK

#4650 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MUNAFIK »

Paušal je naknada za odredjene aktivnosti koja se isplacuje onako odjednom đuture i to je nevezano za onu pravu platu koju dobijate od svog zakonskog poslodavca...

Tako izabrani clanovi Skupstine KS koji imaju svoju normalnu platu i radno mjesto mimo Skupstine KS dobijaju pausal za njihove aktivnosti u Skupstini KS.

E sad neki su valjda prebacili zaposlenje u Skupstinu KS i tu dobijali osnovnu platu i jos na to od istog poslodavca uzimali i PAUŠAL... I to je ono cega su se u KS odrekli...

Ovo ja pisem kako sam ja to razumio...

E sad ako neko ko je profesionalno zaposlen u KS dobije izbor u neki drugi organ mimo KS npr DOM NARODA BIH za tu poziciju i aktovnosti na toj poziciji mu pripada neka novcana naknada koja se naziva PAUŠAL...

Znaci neko je odbio da na istom radnom mjestu dobija platu i paušal i to savrseno razumijem, ali sta je problem da u skroz drugom nivou vlasti dobije neku naknadu za rad i angazman tamo?

Ovo je kako sam ja razumio... Ako je neko protiv DUPLE PLATE za isti posao, ne znaci da je protiv SVAKE PLATE za bilo koji drugi posao...
I opet treba pitat Dinu o cemu se radi...
Post Reply