Ako hoces savjet, zombije ne ubijaj jer im treba previse metaka. Ubijaj samo one koji ti bas smetaju i kad otkljucas bolje oruzje. Najbolje ti je pucati im u koljena, 1-2 metka i ode noga i onda ti ih je puno lakse zaobilaziti
PlayStation 4 - all about
Moderator: Benq
- arnes_king
#7001 Re: PlayStation 4 - all about
Ne moras ti njega traziti, naci ce on tebe
Ako hoces savjet, zombije ne ubijaj jer im treba previse metaka. Ubijaj samo one koji ti bas smetaju i kad otkljucas bolje oruzje. Najbolje ti je pucati im u koljena, 1-2 metka i ode noga i onda ti ih je puno lakse zaobilaziti
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7002 Re: PlayStation 4 - all about
Skonto kad mi je zafalilo metaka. Kad sam došao do prvog lickeraarnes_king wrote: ↑03/02/2020 11:58 Ne moras ti njega traziti, naci ce on tebe![]()
Ako hoces savjet, zombije ne ubijaj jer im treba previse metaka. Ubijaj samo one koji ti bas smetaju i kad otkljucas bolje oruzje. Najbolje ti je pucati im u koljena, 1-2 metka i ode noga i onda ti ih je puno lakse zaobilaziti![]()
Zasad imam onaj obični pištolj, onaj malo bolji i shotgun (nadograđeni, jel).
- arnes_king
#7003 Re: PlayStation 4 - all about
Ja nikad taj bolji pistolj nisam otkljucao, shotgun jesam i s njim samo u glavu zna biti odmah gotov.Tomahawk11 wrote: ↑03/02/2020 12:02Skonto kad mi je zafalilo metaka. Kad sam došao do prvog lickeraarnes_king wrote: ↑03/02/2020 11:58 Ne moras ti njega traziti, naci ce on tebe![]()
Ako hoces savjet, zombije ne ubijaj jer im treba previse metaka. Ubijaj samo one koji ti bas smetaju i kad otkljucas bolje oruzje. Najbolje ti je pucati im u koljena, 1-2 metka i ode noga i onda ti ih je puno lakse zaobilaziti![]()
![]()
Zasad imam onaj obični pištolj, onaj malo bolji i shotgun (nadograđeni, jel).
Sto se tice Mr. X ako ti bas zagusti gadjaj ga u glavu i nakon odredjenog vremena bude osamucen pa cuci mozda minut-dva
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7004 Re: PlayStation 4 - all about
Moraš se dočepatiarnes_king wrote: ↑03/02/2020 12:33
Ja nikad taj bolji pistolj nisam otkljucao, shotgun jesam i s njim samo u glavu zna biti odmah gotov.
Sto se tice Mr. X ako ti bas zagusti gadjaj ga u glavu i nakon odredjenog vremena bude osamucen pa cuci mozda minut-dva![]()
Spoiler
Show
STARS značke, s druge strane je usb koji utakneš u onaj komp i otključaju se vrata. Pištolj je mrak, jednim metkom razneseš glavu zombiju.
Znam da sam je našao u prostoriji za koju treba zeleni ključ.
Znam da sam je našao u prostoriji za koju treba zeleni ključ.
- arnes_king
#7005 Re: PlayStation 4 - all about
Ah sad mi naumpade da ipak jesam
zar si vec tako daleko dogurao? Pa brzo to nesto kod tebe 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7006 Re: PlayStation 4 - all about
Imam već preko 5 sati igranjaarnes_king wrote: ↑03/02/2020 12:59 Ah sad mi naumpade da ipak jesamzar si vec tako daleko dogurao? Pa brzo to nesto kod tebe
![]()
Sišao sam dole do gatora, vrtim se u krug
- Ironman_88
#7007 Re: PlayStation 4 - all about
Alien: Isolation je inače prava adresa kome Mr. X nije dovoljan teror.
Igrica je specifična po tome da Xenomorph ima vrlo zajebanu i nepredvidljivu umjetnu inteligenciju, jedinstvenu u igricama. U prevodu, kroz čitavu igricu ne postoji trenutak i situacija gdje se osjećaš sigurno - ako neko želi autentičan osjećaj kako je biti lovina najvećem predatoru univerzuma, neka isproba. Ja sam odustao nakon 1/3 igrice, bilo mi je previše napetosti i igranja miša i mace.
Igrica je specifična po tome da Xenomorph ima vrlo zajebanu i nepredvidljivu umjetnu inteligenciju, jedinstvenu u igricama. U prevodu, kroz čitavu igricu ne postoji trenutak i situacija gdje se osjećaš sigurno - ako neko želi autentičan osjećaj kako je biti lovina najvećem predatoru univerzuma, neka isproba. Ja sam odustao nakon 1/3 igrice, bilo mi je previše napetosti i igranja miša i mace.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7008 Re: PlayStation 4 - all about
Ma i u RE2 mi je bobu previše, gledao sam za AI, neka hvala
Da ga bar mogu koji put dernuti nego samo bježi
Da ga bar mogu koji put dernuti nego samo bježi
-
tap3ah75
#7009 Re: PlayStation 4 - all about
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.Tomahawk11 wrote: ↑24/09/2019 13:32Htio sad igrati onaj BF1, međutim kad sam vidio da je ovo 5 dolara, a svi ga hvale, Kojima i to...sad imam vremena, odnosno imaću ga ovo do kraja mjeseca, pa ako ne završim nastavak tamo sredinom oktobra.TMovac wrote:javi kakav je.Tomahawk11 wrote:li ih Batman
![]()
Haj uzeo sam ovaj Metal Gear Solid V: The Phantom Pain za 5 dolara, hvale da je remek djelo
Ja tek zavrsio sve Challenge na Days Gone. Pa ako nekome treba pomoć oko istih tu sam. Možemo odraditi preko Share playa.
Uglavnom javim utiske![]()
Days Gone će pričekati. Imam i onog Witchera, dok ja to sve kutarišem![]()
Može mi ko objasniti trebam li prvo neki drugi dio odigrati, jer je ovaj krenuo sa letećim likovima te sa onim vatrenim? Ko su šta su? ... Hajde što se lik budi u bolnici nakon 9 godina i što ga ganjaju ... to mogu svariti odmah ali ove ostale ništa ne kontam.
Samo da se zna nisam se još zaigrao ... gledam onaj uvodni filmić evo skoro sat
Ili da samo opletem po ovoj igrici?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7010 Re: PlayStation 4 - all about
Igrao.tap3ah75 wrote: ↑03/02/2020 15:21
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.
Može mi ko objasniti trebam li prvo neki drugi dio odigrati, jer je ovaj krenuo sa letećim likovima te sa onim vatrenim? Ko su šta su? ... Hajde što se lik budi u bolnici nakon 9 godina i što ga ganjaju ... to mogu svariti odmah ali ove ostale ništa ne kontam.
Uvodni film je....uvodni.
Poslije kad sbrišeš s onim likom s konjem (kad izađeš van), počinje igra.
U principu sam se razočarao, jer je uvodna priča puno više obećavala.
Nekako mi se poslije sve svelo ideš s helikopterom iz baze, odradiš misiju, vraćaš se u bazu.
Mislim da imaš poslije ko su ti vatreni i da se ponovo tokom igre srećeš s njima.
Dobre strane su mi taktiziranje hoćeš li upasti ko rambo i otvoreni napad ili ideš šutke i u tišini skidaš jednog po jednog protivnika
- Ironman_88
#7011 Re: PlayStation 4 - all about
Ground Zeroes ti dođe kao neki uvod, iako ni on nije nužan. U vezi ostalog se nemoj ni truditi ako nisi upoznat sa tematikom.tap3ah75 wrote: ↑03/02/2020 15:21
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.
Sam serijal postoji od kraja 80ih i ima unutar igrica različite vremenske linije...čak i ako pohvataš ko je koji Snake (koja je vremenska linija) i informišeš se, na kraju ponovo nećeš dosta stvari kontati. Kojima je to
Da skratim, normalno je što ništa ne kontaš, kasnije će biti malo bolje
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7012 Re: PlayStation 4 - all about
U principu lovi sve....ljude, životinje, objekte i šalji balonima u bazu 
-
henjin
#7013 Re: PlayStation 4 - all about
Eh ovako, znaci mozes se upustiti igru jer je ona realno prequel od 1, 2 i 4... Phantom Pain je realno prica za sebe i prati tok kako je Big Boss sebi izgradio vojnu imperiju... MGS V: Ground Zero ti se odvija prije neg sto zavrsi u bolnici ali realno nije toliko bitno, te imas MGS 3 i MGS Peace Walker koji se odvijaju prije... realno mozes procitati njihove sinopse ali nije pod moranjem... sto se tice konkretnih stvari sve ces saznati u igri... logicno, posto je Kojima, vecina stvari ti nece imat smisla al to je normalno za njegove igre...tap3ah75 wrote: ↑03/02/2020 15:21Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.Tomahawk11 wrote: ↑24/09/2019 13:32Htio sad igrati onaj BF1, međutim kad sam vidio da je ovo 5 dolara, a svi ga hvale, Kojima i to...sad imam vremena, odnosno imaću ga ovo do kraja mjeseca, pa ako ne završim nastavak tamo sredinom oktobra.TMovac wrote:
javi kakav je.
Ja tek zavrsio sve Challenge na Days Gone. Pa ako nekome treba pomoć oko istih tu sam. Možemo odraditi preko Share playa.
Uglavnom javim utiske![]()
Days Gone će pričekati. Imam i onog Witchera, dok ja to sve kutarišem![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7014 Re: PlayStation 4 - all about
Eto, sad kad smo ti ubili volju za igrom, možeš igrati 
- Ironman_88
#7015 Re: PlayStation 4 - all about
Iskreno, koliko god bio fan prijašnjih dijelova, MGS 5 je debelo prenaglašena i precjenjena igrica (zbog Kojime naravno).
Ja bih joj dao maksimalno prolaznu ocjenu. Najšokantnije je što se nakon 1/3 ili 1/2 igrice (nisam siguran tačno) misije jednostavno počnu ponavljati bez ikakvog objašnjenja kako i zašto. Na prvu kontam Kojima pripremio neki genijalan, zeznut twist gdje će se na kraju razsjasniti zašto ponovo sve isto radiš...a razlog je bio zapravo njegova svađa sa Konami gdje je morao na brzaka završiti igricu pa nabacao ponovo iste misije samo eto da doda sadržaja
Ja bih joj dao maksimalno prolaznu ocjenu. Najšokantnije je što se nakon 1/3 ili 1/2 igrice (nisam siguran tačno) misije jednostavno počnu ponavljati bez ikakvog objašnjenja kako i zašto. Na prvu kontam Kojima pripremio neki genijalan, zeznut twist gdje će se na kraju razsjasniti zašto ponovo sve isto radiš...a razlog je bio zapravo njegova svađa sa Konami gdje je morao na brzaka završiti igricu pa nabacao ponovo iste misije samo eto da doda sadržaja
Last edited by Ironman_88 on 03/02/2020 15:57, edited 1 time in total.
-
tap3ah75
#7016 Re: PlayStation 4 - all about
Super hvala
Odigraću ovu pa ako mi se svidi nabaviću i G.Zeroes.
Ili neki drugi dio koji mi preporučite.
Nemojte samo one stare sa lošom grafikom

Odigraću ovu pa ako mi se svidi nabaviću i G.Zeroes.
Ili neki drugi dio koji mi preporučite.
Nemojte samo one stare sa lošom grafikom
-
Tabakmalac
#7017 Re: PlayStation 4 - all about
Može se reći da si krenuo od neke "sredine" serijala hronološki, tako da će ti "Man on Fire", Skullface, Revolver Ocelot, Kazuhira Miller i ostali biti konfuzni likovi.
Da bi skontao bit priče (iako je komplikovana do bola u početku) ako ti se da igrati hronološki onda ideš ovim redoslijedom:
Metal Gear Solid 3: Snake Eater
Metal Gear Solid: Peace Walker
Metal Gear Solid V: Ground Zeroes
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
Metal Gear (MSX)
Metal Gear 2: Solid Snake (MSX)
Metal Gear Solid
Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty
Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots
Da bi skontao bit priče (iako je komplikovana do bola u početku) ako ti se da igrati hronološki onda ideš ovim redoslijedom:
Metal Gear (MSX)
Metal Gear Solid
- ferratilis
#7018 Re: PlayStation 4 - all about
Ja sam pricu ignorisao u MGS5 jer je ionako konfuzna.
Igra ima odlican gameplay, jedan od najboljih u stealth zanru sto je bilo vise nego dovoljno da me zadrzi do kraja.
- arnes_king
#7019 Re: PlayStation 4 - all about
Pa to i jeste problem, dok je Kojima bio tu aktivan igra je i licila na nesto, medjutim poslije je bilo pritiska od strane Konami da se to zavrsi sto prije i izbaci prije vremena pa je tako ispalo. Nisam je igrao ali sam citao komentare i svi pisu isto, u pocetku sve super a kasnije katastrofa.Ironman_88 wrote: ↑03/02/2020 15:54 Iskreno, koliko god bio fan prijašnjih dijelova, MGS 5 je debelo prenaglašena i precjenjena igrica (zbog Kojime naravno).
Ja bih joj dao maksimalno prolaznu ocjenu. Najšokantnije je što se nakon 1/3 ili 1/2 igrice (nisam siguran tačno) misije jednostavno počnu ponavljati bez ikakvog objašnjenja kako i zašto. Na prvu kontam Kojima pripremio neki genijalan, zeznut twist gdje će se na kraju razsjasniti zašto ponovo sve isto radiš...a razlog je bio zapravo njegova svađa sa Konami gdje je morao na brzaka završiti igricu pa nabacao ponovo iste misije samo eto da doda sadržaja![]()
- arnes_king
#7020 Re: PlayStation 4 - all about
MGS 3 Snage Eater moja prva MGS igra (mislim i jedina) u kojoj sam bas uzivao u vakat. Tad nisam imao pojma ni o Kojimi niti bilo cemu i bilo mi wtf sve normalno odjednom neki protivnici i desavanja luda i sve se nadao do kraja igre da cu i ja dobiti neke super moci kad na kraju nemaTabakmalac wrote: ↑03/02/2020 16:45 Može se reći da si krenuo od neke "sredine" serijala hronološki, tako da će ti "Man on Fire", Skullface, Revolver Ocelot, Kazuhira Miller i ostali biti konfuzni likovi.
Metal Gear (MSX)
Metal Gear Solid
-
djama
#7021 Re: PlayStation 4 - all about
Meni je mgs 2 vrh i jedina koju sam vise puta presao
-
henjin
#7022 Re: PlayStation 4 - all about
ma da se vidi kako je Konami sve ukenjao, dovoljno je vidjeti kako igra zavrsava... da li vam to lici na kraj? Igra je krenula nizbrdo od trenutka kada je Konami poceo da "prigovara" Kojimi sto odugovlaci igru i sto previse para trosi na nju... i tu igri bijase kraj i MGS je trenutno na samrtnom krevetu i muze se svaki fening iz te francize samo pogledajte na uzas igru Metal Gear Survive
- Ironman_88
#7023 Re: PlayStation 4 - all about
henjin wrote: ↑04/02/2020 11:21 ma da se vidi kako je Konami sve ukenjao, dovoljno je vidjeti kako igra zavrsava... da li vam to lici na kraj? Igra je krenula nizbrdo od trenutka kada je Konami poceo da "prigovara" Kojimi sto odugovlaci igru i sto previse para trosi na nju... i tu igri bijase kraj i MGS je trenutno na samrtnom krevetu i muze se svaki fening iz te francize samo pogledajte na uzas igru Metal Gear Survive
-
henjin
#7024 Re: PlayStation 4 - all about
ma udarile ih Pachinko pare u glavu... Realno Konami ni ne mora vise proizvoditi nijednu igru ubirat ce od njih para uzduz i poprijeko... proslih godina preko Pachinko masina su ubrali rast od preko 250% profita... Cak su i izbacili "remake" MGS3 za njih... ma ludnica sta kocka radi ljudima... i igrama naravno...Ironman_88 wrote: ↑04/02/2020 14:01henjin wrote: ↑04/02/2020 11:21 ma da se vidi kako je Konami sve ukenjao, dovoljno je vidjeti kako igra zavrsava... da li vam to lici na kraj? Igra je krenula nizbrdo od trenutka kada je Konami poceo da "prigovara" Kojimi sto odugovlaci igru i sto previse para trosi na nju... i tu igri bijase kraj i MGS je trenutno na samrtnom krevetu i muze se svaki fening iz te francize samo pogledajte na uzas igru Metal Gear Survive![]()
mislili ljudi na debilizmu uzeti lovu, samo ih zajebalo što je ovaj debilizam bio trostruko veći debilizam nego debilizmi na kojima veliki publisheri danas uzimaju novce.
- klixoris
#7025 Re: PlayStation 4 - all about
Ja jučer počeo igrati RDR2 i pravo mi je dosadan
Al' fakat
Mozda treba da se malo zaigram k'o sa Witcherom pa da mi se svidi... Ovo sad po nekakvom snijegu naprđivanje mi je totalno bezze... Igrao pola sata i ugasio...