Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Čak i da ste juče na Zemlju sletjeli sa Marsa, prostom internet-pretragom pronaći ćete da je ta crkva još "1995. godine izgubila sudski spor u Parizu, nakon što je podnijela tužbu protiv listova Liberation, Le Monde, Le Figaro zbog tekstova u kojima je optužena za podržavanje etničkog čišćenja i zločina genocida u Bosni i Hercegovini". Veliki Mirko Đorđević je o tome, u knjizi Kišobran patrijarha Pavla, pisao ovako:
Zastanimo tu, nad još jednom gorkom čašom: odveli su ga u spaljenu Foču, nazvali su je tada Srbinje, i raspisala se evropska štampa – posebno Le Mond, Figaro i Liberation u Parizu – da SPC u Bosni podržava etničko čišćenje. Navedeno je bilo i ime patrijarhovo, pa je SPC podnela tužbu u Parizu protiv tih listova. Mučno i tužno. Na suđenju u Parizu svedočili su mnogi, među njima istoričar Paul Garde i srpski vizantolog Ivan Đurić. Branio je SPC vladika Atanasije Jevtić, i to tako 'dobro' da se suđenje završilo sudskom osudom SPC-a. Ne, kazao je sudija, fakta su fakta, a francuska se istina ne može ućutkati.
a ostatak našega jada ostavimo po strani - najveća stranka u Bošnjaka, koja je uspjela da profućka beskrajni simbolički kapital stradalog Sarajeva i izmučene Bosne, stranka koja, kao sve ostale vladajuće stranke u našim komičnim državama, naciju i državu brani bezakonjem, krađom i rasprodajom preostalog porodičnog srebra. Itakodaljeitomeslično...
Kad ovo zadnje ja napisem na forumu optuze me da sam poCetnik, ali kad napise aljazeera onda je sve uredu
trocadero wrote: ↑03/02/2020 11:32
Dr.Evil
Prepoznaješ li ove deklarisane fašističke lole?
Nemoj da te zbuni ta trobojka.
Da, vidio sam ovu sliku u knjizi od Rastodera (nisam procitao, samo sam je nabavio). Ne prepoznajem ih, ali znam da je bilo nesto oko podijeljene migracije legalne crnogorske vlasti. Ne cudi me da su se okrenuli nekome za koga su mislili da ih moze dovesti ponovno na vlast. Ovo su 1920-e mislim, prije svih zlocina. Nemam background, pa ako znas nesto vise volio bih da procitam
A jest ih Andrej raznio u tekstu na Aljazeeri. Covjek na jednom mjestu pobrojao sve gadosti sto su ti neljudi uradili u proteklih 30 godina. Vrijedi mjesta u citanki za osnovce.
trocadero wrote: ↑03/02/2020 11:32
Dr.Evil
Prepoznaješ li ove deklarisane fašističke lole?
Nemoj da te zbuni ta trobojka.
Da, vidio sam ovu sliku u knjizi od Rastodera (nisam procitao, samo sam je nabavio). Ne prepoznajem ih, ali znam da je bilo nesto oko podijeljene migracije legalne crnogorske vlasti. Ne cudi me da su se okrenuli nekome za koga su mislili da ih moze dovesti ponovno na vlast. Ovo su 1920-e mislim, prije svih zlocina. Nemam background, pa ako znas nesto vise volio bih da procitam
Eh pomalo me čudi da ti kao" istaknuti lovac "na fašiste ne preoznaješ saradnike okupatora.
Na slici sa zastavom je Krsto Zrnov Popović sa njegovim đetićima u Rimu kao potpora Musolinijevim fašistima.On je bio vođa zelenaškog ustanka 1919 pa posle poraza pobjegao u Italiju.1929 od kralja Aleksandra tražio pomilovanje i oprost koji je i dobio uz to još i oficirsku penziju.Ja ustanika i govana.Vratio se u CG i '41 sa oduševljenjem dočekao italijanske fašiste.
Bio im glavni partner tokom rata. Posle rata se krio , ubijen od partizana '47.
Ono što je interesantno jeste da ga danas Crnogorski nacionalisti i tkz.Crnogorska crkva okivaju u zvijezde. Diće se sa njime, podigli spomenik, pjevaju mu pjesme po Cetinju , negdje uz nacistički pozdrav...
Eto samo nešto informativno reda radi a ti ostalo prostudiraj.
Last edited by trocadero on 03/02/2020 12:56, edited 1 time in total.
Pojacao granice i sa strane gleda koprcanje velikosrpskih protestanata koji nista nemogu promijeniti bez oruzane revolucije,a oruzana revolucija je kraj velikosrba u CG,BiH,Kosovu i srbija pod sankcijama...
Vucic neki dan izjavi"ne bi mogli podnijet gubitak brlloga"
Pametni znaju sta to znaci...desavanje u CG i prelivanje sranja na BIH.
Last edited by zavrzlama on 03/02/2020 15:11, edited 1 time in total.
Eh pomalo me čudi da ti kao" istaknuti lovac "na fašiste ne preoznaješ saradnike okupatora.
Na slici sa zastavom je Krsto Zrnov Popović sa njegovim đetićima u Rimu kao potpora Musolinijevim fašistima.On je bio vođa zelenaškog ustanka 1919 pa posle poraza pobjegao u Italiju.1929 od kralja Aleksandra tražio pomilovanje i oprost koji je i dobio uz to još i oficirsku penziju.Ja ustanika i govana.Vratio se u CG i '41 sa oduševljenjem dočekao italijanske fašiste.
Bio im glavni partner tokom rata. Posle rata se krio , ubijen od partizana '47.
Ono što je interesantno jeste da ga danas Crnogorski nacionalisti i tkz.Crnogorska crkva okivaju u zvijezde. Diće se sa njime, podigli spomenik, pjevaju mu pjesme po Cetinju , negdje uz nacistički pozdrav...
Eto samo nešto informativno reda radi a ti ostalo prostudiraj.
Ebi ga, ne mogu sve da ih pohvatam, nemam bas toliko slobodnog vremena.
Preletaca na sve strane uvijek bilo. Koliko vidim u kratkim crtama, suradjivao sa cetnicima u WWII i pucao na partizane, sasvim dovoljno da ga se proglasi ratnim zlocincem i da se ne dopusti rehabilitacija (Kazna ako je zasluzio proizlazi da li je imao zlocina ili ne, ne mora svako ko je nosio pusku biti zlocinac bez obzira u kojoj vojsci). Imao dvojicu sinova u partizanima, pohvalno. Ako CPC rehabilituje zlocince onda cemo uskoro imati zajednicki dernek opet SPC-a i CPC-a. Ne poznajem lik i djelo pa necu se upustati u diskusije.
Ljudi moji, fascinantno je to kako za sve ove godine, decenije, pa i stoljeća nisu ni na trenutak izgubili taj velikosrpski gen. Tako malo im je potrebno da krenu sa divljanjem i provođenjem velikosrpske ideologije. To je svojevrstan fenomen, potreban im je samo mali mig, bilo šta, da ponovo pokažu da neke ideje u njima nikada neće umrijeti.
Pa evo i na ovoj našoj temi, samo pratite ponašanje nekolicine njih. Sve oni znaju, znaju šta radi crkva, znaju koliko je to zlo od devedesete pa na ovamo, znaju oni da je ovo borba za milijarde, za nekretnine, ali i pored svega, uvijek će vrtiti jednu te istu priču kako su ugroženi, a u ovom slučaju da im neko 'otima svetinje'. Naći će se stotine opravdanja za vandalizam koji rade godinama, jer su i 'ovi drugi' to radili, zločin će se uvijek pravdati drugim zločinom, umjesto da se osude oba. Taj urođeni gen koji se gaji odmalena je jednostavno jači od pameti i razuma.
Meni je iskreno zao svih normalnih srba jer ovi sto ovo rade u CG je igranje sa vatrom, ovo brzo moze prerasti u sranje a to ne treba ni jednim ni drugim a ni ovom nasem regionu.
DonieBrasco wrote: ↑03/02/2020 15:10
Meni je iskreno zao svih normalnih srba jer ovi sto ovo rade u CG je igranje sa vatrom, ovo brzo moze prerasti u sranje a to ne treba ni jednim ni drugim a ni ovom nasem regionu.
Pa srbija ne gubi nista..oni su vec sve izgubili,njima je novo sranje nada da mozda sta i dobiju.
Pa srbija ne gubi nista..oni su vec sve izgubili,njima je novo sranje nada da mozda sta i dobiju.
Dobice,
Novi talas izbjeglica, taman da popune prazan prostor po Sumadiji.
Budale.
DonieBrasco wrote: ↑03/02/2020 15:22
Oni dole ako pokusaju bilo kakv vid sile da primjene NATO moze da reaguju, sranje tesko moze da se desi a to ne treba nikome.
Isto tako je pitanje vremena kad ce kod nas neki scenario da pokusaju, a kako stvari stoje brzo ce i odluka o Kosovu.
Iskreno ne znam kako bi NATO reagovao, zamisli spanski scenarij gdje katalonija recimo hoce da se odcijepi, a kralj ne da, sta da radi NATO tu.
Mislim da nato ovde moze samo da osigura granice prema srbije, da bi zavrnuo pipu, Mili vise nego dovoljno da sve smiri i dovede u suru.
Ali nista od ovoga nece da se desi, svakog cuda 2 dana dosta.
Kad prenose srpski portali 200 000 protestanata ima, a kada bude 35 000 u beogradu onda kazu 3250, svi prebrojani sa tackicama na glavi. Vucic licno brojao (Nemojte da trazim video, svi ste to vidili)
Ne pratim ova desavanja ali kako sam skontala drzava zeli crkvenu imovinu? kako sad drzava bi da se petlja u vjersko a kad je obrnuto odmah problemi te usutkivanje svakog vjerskog sluzbenika?
sadie_forever wrote: ↑03/02/2020 17:06
Ne pratim ova desavanja ali kako sam skontala drzava zeli crkvenu imovinu? kako sad drzava bi da se petlja u vjersko a kad je obrnuto odmah problemi te usutkivanje svakog vjerskog sluzbenika?
Mozda zato sto smo odvojili drzavu od crkve, sveli im ingerencije na folklor? Ili bi ti da opet vodis krstaske ratove i umires za djevice na onom svijetu?
Nisi dobro skontala... drzava zeli da crkvena imovina bude u drzavi CG,a SPC zeli da njena imovina bude van ikakvog dodira sa drzavom CG...po srbima sva imovina SPC bi trebalo da je imovina srbije a ne one drzave u kojoj se nalazi...
Dobice,
Novi talas izbjeglica, taman da popune prazan prostor po Sumadiji.
Budale.
Ma nece, ovo su neslaganja unutar porodice. Skoro svaka porodica je podijeljena na Srbe i Crnogorce, jedan brat Srbin drugi Crnogorac itd. Identican narod, samo eto, neko navija za Buducnost a neko za Zvezdu.
...
Milo je bio veliki Srbin, govorio da prezire one koji se smatraju iskljucivo Crnogorcima. To se kod njih tako mijenja, sad Srbin sutra Crnogorac i obratno.
...
Na kraju balade borba za pare i moc, borba za vlast. Natezat ce se oni jos dugo ali nece biti nikakvog belaja. Radi se o sukobima unutar porodice.
Nisi dobro skontala... drzava zeli da crkvena imovina bude u drzavi CG,a SPC zeli da njena imovina bude van ikakvog dodira sa drzavom CG...po srbima sva imovina SPC bi trebalo da je imovina srbije a ne one drzave u kojoj se nalazi...
A cije su pravoslavne crkve u BiH i Hrvatskoj, katolicke u BiH ili Srbiji, ili dzamije u Hrvatskoj i Srbiji?
Promasio si cijeli fudbal. Ovo je politika i borba za moc, nema to veze sa crkvama.