Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
arnes_king wrote: ↑03/02/2020 09:47
Nedavno sam koristio onaj Netflix besplatni period od mjesec dana i tako je bilo i na njemu. Kada tek pokrene bude mozda 360p i onda postepeno povecava dok ne dodje na 4K. Treba malo vremena dok "povuce" konekcija maksimalni bitrate.
Nedavno sam koristio onaj Netflix besplatni period od mjesec dana i tako je bilo i na njemu. Kada tek pokrene bude mozda 360p i onda postepeno povecava dok ne dodje na 4K. Treba malo vremena dok "povuce" konekcija maksimalni bitrate.
A koji to sadrzaj na netflixu nudi 4k ?
originalni content je u 4K. al moras imati najjacu pretplatu. 12.99 eura
originalni content je u 4K. al moras imati najjacu pretplatu. 12.99 eura
A imam, nisam znao da im je automatski, sad gledam.
Kod mene tv hd
valja mjenjat tv
PlusSA wrote: ↑03/02/2020 11:43
Realno mnogo veci je po meni prijelaz sa SD slike na FHD, nego FHD na 4k.
4k je više marketing nego što se izvlaci kad se gleda sadržaj.
Gledao po ko zna koji put na Eurosportu tenis GS stvarno je loša slika na mojaTV.
To se mora popraviti, ne znam kako je kod ostalih što imaju 50"+ TV.
Znas sta, kad gledam one dokumentarce, a pogotov sad ima odlicnih, earth i night on earth,m to izgleda fenomenalno na HD a vjerujem jos ostrije i bolje na 4k
Ja samo probao sa ovom novom Witcher serijom i isla je u 4K, a koliko znam i ostali sadrzaj im je u 4K.
Ja samo probao sa ovom novom Witcher serijom i isla je u 4K, a koliko znam i ostali sadrzaj im je u 4K.
Nije. Dosta je tog još uvijek HD i sve više sadtžaja je DolbyVision. https://www.flickr.com/photos/186728460@N04/albums
Ide malo ovog malo onog. Normalno treba i odgovaralući tv ili već preko čeg se preuzima netflix
PlusSA wrote: ↑03/02/2020 11:43
Realno mnogo veci je po meni prijelaz sa SD slike na FHD, nego FHD na 4k.
4k je više marketing nego što se izvlaci kad se gleda sadržaj.
Gledao po ko zna koji put na Eurosportu tenis GS stvarno je loša slika na mojaTV.
To se mora popraviti, ne znam kako je kod ostalih što imaju 50"+ TV.
Znas sta, kad gledam one dokumentarce, a pogotov sad ima odlicnih, earth i night on earth,m to izgleda fenomenalno na HD a vjerujem jos ostrije i bolje na 4k
milina
Varaš se na 4K televizorima i još ako je veća diagonala slika je lošija ako je izvor loš. SD rezolucija i još ako tv ima lošiji upskaling je ponekad odron.
Ako je već prioritet gledanje tv sa sd izvora tad je bolje imati hd tv nego 4k koji ima loš upskaling
Varaš se na 4K televizorima i još ako je veća diagonala slika je lošija ako je izvor loš. SD rezolucija i još ako tv ima lošiji upskaling je ponekad odron.
Ako je već prioritet gledanje tv sa sd izvora tad je bolje imati hd tv nego 4k koji ima loš upskaling
PA prioritet je gledanje tako tih... EON, Netflix i vjerovatno ubuduce disney. Na nekom 50 incha 4k.
prelivoda wrote: ↑03/02/2020 09:31
Evo kratak osvrt na MojaTV GO uslugu. Juče sam malo pregledao kako to radi kod punca. On je na fantastičnoj poziciji i ima jako dobre dolazne brzine. Internet sa uključenim STB-om je oko 95/35 Mbita.
TV radi stabilno, po riječima punca, samo jednom je slika trznula u nekoliko dana gledanja.
Malo sam listao kanale, slika je dobra, ne mogu baš napraviti poređenje sa MojaTV preko bakra, jer imamo različite TV uređaje.
Jedino što sam primjetio da je drugačije, i što bi nekome moglo smetati je, da priliko šaltanje kanala (ide jako brzo), prvih par sekundi slika bude slaba (niska rezolucija), ali se nakon par sekundi popravi, i poslije toga je sve ispeglano.
Ne znam da li je to specifično za ovu uslugu, ili samo reciver tako radi.
4G router je dosta velik i izgleda moćno, nadam se da se neće grijati tokom vremena.
Radi se o OTT reciveru koji ima tri moda kvalitete slike.Kod prebacivanja uvijek ide na najlošiji i onda ide do najboljeg ako kvalitet interneta to dozvoljava.Na najboljem modu slika je puno bolja.
prelivoda wrote: ↑03/02/2020 09:31
Evo kratak osvrt na MojaTV GO uslugu. Juče sam malo pregledao kako to radi kod punca. On je na fantastičnoj poziciji i ima jako dobre dolazne brzine. Internet sa uključenim STB-om je oko 95/35 Mbita.
TV radi stabilno, po riječima punca, samo jednom je slika trznula u nekoliko dana gledanja.
Malo sam listao kanale, slika je dobra, ne mogu baš napraviti poređenje sa MojaTV preko bakra, jer imamo različite TV uređaje.
Jedino što sam primjetio da je drugačije, i što bi nekome moglo smetati je, da priliko šaltanje kanala (ide jako brzo), prvih par sekundi slika bude slaba (niska rezolucija), ali se nakon par sekundi popravi, i poslije toga je sve ispeglano.
Ne znam da li je to specifično za ovu uslugu, ili samo reciver tako radi.
4G router je dosta velik i izgleda moćno, nadam se da se neće grijati tokom vremena.
Radi se o OTT reciveru koji ima tri moda kvalitete slike.Kod prebacivanja uvijek ide na najlošiji i onda ide do najboljeg ako kvalitet interneta to dozvoljava.Na najboljem modu slika je puno bolja.
Moguće da ima nešto ovako? Neka malo pogleda postavke. Ako je na automatski kvalitet videa, neka prebaci na visok.
Raznorazne neke pogodnosti, izmjene, akcije ali tolike godine Net Flat 5-19.90 a Net Flat 10- 29.90 KM!?
Je li moguće da tolike godine stoji ova fiksna cijena solo usluge interneta?
hipija wrote: ↑03/02/2020 21:24
Raznorazne neke pogodnosti, izmjene, akcije ali tolike godine Net Flat 5-19.90 a Net Flat 10- 29.90 KM!?
Je li moguće da tolike godine stoji ova fiksna cijena solo usluge interneta?
moguće je,moguće..
ja ih pitam hoće li ikada podići brzinu ovom netflat 5,dajte reko makar 1 mb više,pa da i mi nešto osjetimo od tih silnih pogodnosti..
gospodine,imate već to,samo pređete na net flat 10
Obrisaše mi komentar u kojem sam napisao slijedeće: "Kada su uveli ove sportske kanale, mislio sam da će ih ponuditi kao opciju pa ko želi neka doplati. Mene ne zanimaju i nije mi ni palo na pamet da će ih uvaliti i meni da plaćam. Banditizam jbg."
Zašto ne smijem ovo napisati? Šta je jos zabranjeno, da znam za ubuduće?
amko761 wrote: ↑04/02/2020 07:55
Lol da li je ovo forum BHTelecoma?
Obrisaše mi komentar u kojem sam napisao slijedeće: "Kada su uveli ove sportske kanale, mislio sam da će ih ponuditi kao opciju pa ko želi neka doplati. Mene ne zanimaju i nije mi ni palo na pamet da će ih uvaliti i meni da plaćam. Banditizam jbg."
Zašto ne smijem ovo napisati? Šta je jos zabranjeno, da znam za ubuduće?
Vjerovatno što je par stranica prije obješnjeno da je United grupa tražila plaćanje za svakog korisnika.
amko761 wrote: ↑04/02/2020 09:51
Znači oni su me hebali, tražili su da svi plaćaju bez obzira koristili i željeli ili ne?
Zašto onda ne naplaćuju svima najskuplji paket sa svim dodatnim uslugama, htjeli ili ne?
Može i to onda zar ne?
Masu programa ti i sad plaćaš koje ne gledaš, a sad se buniš. Sto se od starta nisi bunio za preko 100 kanala koje ne gledaš,da ih inače u pakete, pa da ih uzima kome trebaju. Znaš li koliko bi uštedio da da tako urade. Što razmisli, pa se pozali na pravu adresu....