Šta bi ti volio upisati?Sultanahmed wrote: ↑02/02/2020 20:30 Sta mislite raja koji je fakultet najbolje zavrsiti u bihacu?
Tj.koji je najisplativiji(osim medicinskog)
Pozz![]()
KOJI FAKULTET USPISATI USLJED MALOG IZBORA?
- freelancerusk
#51 Re: KOJI FAKULTET USPISATI USLJED MALOG IZBORA?
-
Sultanahmed
#52 Re: KOJI FAKULTET USPISATI USLJED MALOG IZBORA?
Razmisljao sam o:Pravni Fakultet ili pedagoški fakultetfreelancerusk wrote: ↑02/02/2020 20:45Šta bi ti volio upisati?Sultanahmed wrote: ↑02/02/2020 20:30 Sta mislite raja koji je fakultet najbolje zavrsiti u bihacu?
Pozz![]()
- freelancerusk
#53 Re: KOJI FAKULTET USPISATI USLJED MALOG IZBORA?
To su fakulteti koji su optimalniji ako želiš ostati u Bosni, naravno, možeš nastaviti školovanje i vani dalje, imam kolegu koji je završio jezik jedan na pedagoškom fakultetu i nastavio školovanje vani sa stipendijom i fino stao na noge. Isto tako poznajem dosta ljudi u Bihaću koji se nisu, naravno, mogli zaposliti kao profesori u školama, pa sada predaju jezike online i rade freelance poslove, bolje zarade od profesora na fakultetu.Sultanahmed wrote: ↑02/02/2020 20:55Razmisljao sam o:Pravni Fakultet ili pedagoški fakultetfreelancerusk wrote: ↑02/02/2020 20:45Šta bi ti volio upisati?Sultanahmed wrote: ↑02/02/2020 20:30 Sta mislite raja koji je fakultet najbolje zavrsiti u bihacu?
Pozz![]()
![]()
Sve ovisi o tome, kakav budeš stručnjak, nemoj samo ganjati prolaznu šesticu i diplomu.
Naravno, lakše je ako završiš neki fakultet prirodnog smjera, ali ako to nije ono što voliš - nemoj.
-
Sultanahmed
#54 Re: KOJI FAKULTET USPISATI USLJED MALOG IZBORA?
Ma jok nije mi cilj napustiti Bihfreelancerusk wrote: ↑02/02/2020 21:02To su fakulteti koji su optimalniji ako želiš ostati u Bosni, naravno, možeš nastaviti školovanje i vani dalje, imam kolegu koji je završio jezik jedan na pedagoškom fakultetu i nastavio školovanje vani sa stipendijom i fino stao na noge. Isto tako poznajem dosta ljudi u Bihaću koji se nisu, naravno, mogli zaposliti kao profesori u školama, pa sada predaju jezike online i rade freelance poslove, bolje zarade od profesora na fakultetu.![]()
Sve ovisi o tome, kakav budeš stručnjak, nemoj samo ganjati prolaznu šesticu i diplomu.
Naravno, lakše je ako završiš neki fakultet prirodnog smjera, ali ako to nije ono što voliš - nemoj.![]()
Sad sta se bolje isplati ici na jezike ili na npr matematiku ili geo/historiju?
Ako bude moguce ganjat cu sve desetke da imam nebitno koliko mi vremena za to trebalo.
Kad budem trazio posao valjda ce biti fajde od dobrih ocjena
- freelancerusk
#55 Re: KOJI FAKULTET USPISATI USLJED MALOG IZBORA?
Pa to već trebaš sam znati, jer između matematike i historije stoje kule i gradovi, jedno prirodna nauka a drugo društvena.Sultanahmed wrote: ↑02/02/2020 21:07 Ma jok nije mi cilj napustiti Bih
Ako bude moguce ganjat cu sve desetke da imam nebitno koliko mi vremena za to trebalo.
Kad budem trazio posao valjda ce biti fajde od dobrih ocjena![]()
Na tom fakultetu nemaš opciju da studiras geografiju, ali ako voliš historiju onda imaš opciju da studiraš bosanski jezik i historiju, nakon toga imaš više opcija nego samo da se zaposliš kao nastavnik u školi (a to je nemoguća misija, škole se prazne).
-
Sultanahmed
#56 Re: KOJI FAKULTET USPISATI USLJED MALOG IZBORA?
Pa nije toliko nemoguca misija....skole se prazne ali i nastavnici odlaze u penziju ili u njemackufreelancerusk wrote: ↑02/02/2020 21:14Pa to već trebaš sam znati, jer između matematike i historije stoje kule i gradovi, jedno prirodna nauka a drugo društvena.Sultanahmed wrote: ↑02/02/2020 21:07 Ma jok nije mi cilj napustiti Bih
Na tom fakultetu nemaš opciju da studiras geografiju, ali ako voliš historiju onda imaš opciju da studiraš bosanski jezik i historiju, nakon toga imaš više opcija nego samo da se zaposliš kao nastavnik u školi (a to je nemoguća misija, škole se prazne).
Tebi hvala na odgovorima
- freelancerusk
#57 Re: KOJI FAKULTET USPISATI USLJED MALOG IZBORA?
Hvala tebi,Sultanahmed wrote: ↑02/02/2020 21:17Pa nije toliko nemoguca misija....skole se prazne ali i nastavnici odlaze u penziju ili u njemackufreelancerusk wrote: ↑02/02/2020 21:14Pa to već trebaš sam znati, jer između matematike i historije stoje kule i gradovi, jedno prirodna nauka a drugo društvena.Sultanahmed wrote: ↑02/02/2020 21:07 Ma jok nije mi cilj napustiti Bih
Tebi hvala na odgovorima![]()
i najbolje što ti mogu napisati je, da ne slušaš druge kad ti budu govorili "to se ne isplati, džaba studiraš, nema tu kruha..."