Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Roccohljup

#4576 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Roccohljup »

I odmah napad u avazu.....ni manje ni vise nego serijal poznatog "istrazivackog tima" :mrgreen: :mrgreen:
EKSKLUZIVNI SERIJAL Midhat Hubijar za „Avaz“ o lažnom moralisti

Šta je sve radio Elmedin Konaković: Afere sarajevskog kabadahijeOtuđio je TV plazme iz dvorane Zetra

Istraživački tim Dnevnog avaza

prije 1 sat

Elmedin Konaković

FOTO: ARHIV

Elmedin Konaković, predsjednik lokalne minorne stranke Narod i pravda, ograničene na nekoliko općina u Kantonu Sarajevo, u glavnom gradu prepoznat je dominantno kao budžetski parazit i manipulator. Lažni moralista prije nekoliko dana, padom Vlade Kantona Sarajevo i šestorke, za čiju propast je najzaslužniji, dobio je zasluženo mjesto, otišao je u opoziciju i u klupe kantonalnog parlamenta, što mu je i krajnji domet.

Godinama vlast

Iako je u Kantonu Sarajevo kao vijećnik i zastupnik, premijer te predsjednik Skupštine na vlasti više od 10 godina, nije ništa uradio. Nema projekta za koji se može reći da ga je realizirao Konaković. Ali se permanentno kiti tuđim perjem. 

Sve što je u životu postigao, dobio je od SDA, čiji je bio član, a nakon što mu ta stranka više nije mogla udovoljavati zahtjevima, odlučio je osnovati svoju.

Šta je sve radio Dino Konaković otkako je preuzeo vlast u Sarajevu, objavit ćemo u serijalu tekstova u narednom periodu. Od prevare državnih kompanija, propasti KK Bosna, bliske saradnje s okorjelim kriminalcima pa sve do ucjena i prijetnji upućenih poslanicima i direktorima kako bi ostao na vlasti.

Istraživački tim „Avaza“ ekskluzivno će objaviti kako su Konaković i njegovi stranački pajdaši pljačkali Turističku zajednicu KS, pokušaj pljačke budžeta putem kupovine helikoptera, dodjelu narodnog novca za kupovinu stanova podobnim efendijama...

Bivši direktor preduzeća ZOI '84 i Turističke zajednice Midhat Hubijar glavna je meta Dine Konakovića. Razlog je jednostavan – Hubijar je direktni svjedok Dininih afera, lopovluka i kriminalnih radnji.

Hubijar je jučer za „Dnevni avaz“ posvjedočio da ga je Dino Konaković, čim je postao premijer Kantona prije nekoliko godina, pozvao na mobitel.

- Taj bandit je od mene, kao direktora ZOI-ja, tražio da dam sve šankove, kompletno ugostiteljstvo preduzeća, što je dobar dio firme, određenim kriminalnim grupama.Rekao mi je da su mu to prijatelji i da on ima obavezu prema tim ljudima, a da njima treba ugostiteljstvo. Ponovio mi je da su vrlo opasni i da im treba izaći ususret – kazao je Hubijar.

Kao direktor, kaže, tek se zaprepastio kada je došao na čelo ZOI-ja i otkrio dokumentaciju koja dokazuje da su firme čiji je vlasnik i direktor bio Dino Konaković državnoj kompaniji ostale dužne desetine hiljada maraka.

reklama

Hubijar: Dino mi je ponovio da su kriminalci vrlo opasni i da im treba izaći ususret Foto: Avaz " readability="0" style="box-sizing: border-box; position: relative; width: 390px; min-height: 1px; padding-right: 15px; padding-left: 15px;">

Hubijar: Dino mi je ponovio da su kriminalci vrlo opasni i da im treba izaći ususretFOTO: AVAZ

Odgovorno lice

- Više od 40 hiljada maraka ostavila je firma „Sport centar“, na čijem čelu se nalazio Dino Konaković. Dug nikad nije vratio iako je on bio odgovorno lice u vrijeme kada je dug prema ZOI-ju nastajao. Također, kada su Konaković i njegova firma, koja je bila zakupac u dvorani Zetra, odlazili iz dvorane, otuđili su imovinu ZOI-ja '84. Odnijeli su vrijedne TV plazme. Konaković je lažni moralista – kazao je Hubijar.

U sutrašnjem nastavku čitajte nastavak ispovijesti Hubijara kome su sve Konaković i njegove firme ostali dužni.

reklama

Konaković kao premijer tražio da se dio ZOI-ja i Zetre preda kriminalcima Foto: Avaz " readability="-1" style="box-sizing: border-box; position: relative; width: 390px; min-height: 1px; padding-right: 15px; padding-left: 15px;">

Konaković kao premijer tražio da se dio ZOI-ja i Zetre preda kriminalcimaFOTO: AVAZ

Šta je sa stanovima u Tibri

- Pitanje je šta je sa stanovima koje je kupio Konaković, dok u isto vrijeme govori da nema nekretnina. Neka se provjere nekretnine u Tibri u Buča Potoku koje je Dino Konaković tada kupio od Biznis lige i na koji način je izmanipulirao tadašnje privrednike koji su učestvovali svojim doprinosima da bi se ta liga održala u Skenderiji dok je Konaković bio na čelu KK Bosna – otvoren je Hubijar.

Više o:

Elmedin KonakovićNarod i pravda

moon_walker_90

#4577 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by moon_walker_90 »

Ustani tito da se ja pružim.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#4578 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by izvrsni direktor »

Izgleda da je Rocco dobio zadatak da po forumima prenosi avazove bljuvotine :-)
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4579 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by japin_mutapi »

Ал најјачи је “подобни ефендија”
Roccohljup

#4580 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Roccohljup »

izvrsni direktor wrote: 02/02/2020 19:34 Izgleda da je Rocco dobio zadatak da po forumima prenosi avazove bljuvotine :-)
Jakako.....nek ostane trag sta sve taj tariguz od novine pishe i objavljuje. Nego ko je magnatu hakovao profil :mrgreen:
orbita12

#4581 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by orbita12 »

Evo kaze Fahro da mu je hakovan profil bio hahahahahah, u to samo debili mogu povjerovati
sahara1428

#4582 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sahara1428 »

SIGURAN-OSIGURAN :izet: :izet: :izet:

:D :D :D :D :-) :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol:
japin_mutapi

#4583 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by japin_mutapi »

Дечко је мало поглуп
orbita12

#4584 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by orbita12 »

sahara1428 wrote: 02/02/2020 20:00
SIGURAN-OSIGURAN :izet: :izet: :izet:

:D :D :D :D :-) :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol:
mozda bi se u to i moglo povjerovati da komentar nije izbrisan brzo , znaci neko hakovo profil, pisao na dininom profilu i onda odlucio da sve izbrise, ahhahahahahahha, dobar vic
Prpa.ba

#4585 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

:lol: :lol: :lol: :lol:
bingov buraz

#4586 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bingov buraz »

Meta cyber terorizma :lol:
denis.istok

#4587 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by denis.istok »

Svi znamo da takve profile uredjuje neko drugi. To se neko "iz staba" zanio malo i ima da naje** sad zestoko :)
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#4588 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

Styling wrote: 02/02/2020 16:47
malakh wrote: 02/02/2020 16:39 dino mi je na pressingu izgledao kao da ga nesto muči i kao da ima ogroman teret na ledjima.
Mislim da je bio malo umoran od svega. Gaze ga i napadaju, ne popustaju. Diraju mu porodicu. Nije mu lahko.
i on gazi i napada, u par deka kao sto i trpi. iza kulisa, ima ekipu za prljave poslove koja svasta radi i po njegovom nalogu. ni po tome nije bezazlen, ali razumijem da i to mora.

ono sto meni smeta je cinjenica kako svjesno izbjegava potkaciti svog pajdasa mirsada pindzu, koji je godinama vedrio i oblacio u zoi 84 i viku. zna se da je grupi nezavisnih zastupnika pripao vik i zoi te 2011. godine, kada je pala vlada fikreta musica i sdpa. pindzo i svileni su u tim firmama postavili sve upravne strukture i direktore i odjednom se te cetiri godine njihove vladavine tim firmama zaboravlja.
Styling

#4589 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

malakh wrote: 02/02/2020 20:08
malakh wrote: 02/02/2020 16:39 dino mi je na pressingu izgledao kao da ga nesto muči i kao da ima ogroman teret na ledjima.
Mislim da je bio malo umoran od svega. Gaze ga i napadaju, ne popustaju. Diraju mu porodicu. Nije mu lahko.
i on gazi i napada, u par deka kao sto i trpi. iza kulisa, ima ekipu za prljave poslove koja svasta radi i po njegovom nalogu. ni po tome nije bezazlen, ali razumijem da i to mora.

ono sto meni smeta je cinjenica kako svjesno izbjegava potkaciti svog pajdasa mirsada pindzu, koji je godinama vedrio i oblacio u zoi 84 i viku. zna se da je grupi nezavisnih zastupnika pripao vik i zoi te 2011. godine, kada je pala vlada fikreta musica i sdpa. pindzo i svileni su u tim firmama postavili sve upravne strukture i direktore i odjednom se te cetiri godine njihove vladavine tim firmama zaboravlja.
Sve jasno. Prljava se borba vodi. Sa ovim mafijasima nazalost ne mozes drugacije. Jasno mi je i da Dino nije bezgrijesan, ne zivim ni ja na Msrsu, ali cvrsto vjerujem da sa NiP-om kada je drzava i narod upitanju ima cist nijet. Meni je samo odvratno s njihove strane sto idu tako nisko pa na porodicu udaraju. Ja im to na njegovom mjestu ne bih nikada halalila. Bila bih ih iz svih oruzja, sli pametno.
JohnnyS

#4590 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JohnnyS »

Pa i da mu je hakiran profil bolje bi mu bilo lagati da je on pisao nego reći da su ministru SIGURNOSTI hakirali profil. Monty Phyton je goli ku za sve ovo...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#4591 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

Styling wrote: 02/02/2020 20:31

Sve jasno. Prljava se borba vodi. Sa ovim mafijasima nazalost ne mozes drugacije. Jasno mi je i da Dino nije bezgrijesan, ne zivim ni ja na Msrsu, ali cvrsto vjerujem da sa NiP-om kada je drzava i narod upitanju ima cist nijet. Meni je samo odvratno s njihove strane sto idu tako nisko pa na porodicu udaraju. Ja im to na njegovom mjestu ne bih nikada halalila. Bila bih ih iz svih oruzja, sli pametno.
a što je sa mirsadom pindžom i dijelom teksta koji sam njemu posvetio. da se ispravim, mislim da je mirsad pindžo bio čak u upravnom odboru zoi 84, zajedno sa svilenim i to konaković nikada nije spomenuo, a posrnuće tog javnog preduzeća datira još od 2010. godine. vik, veza mirsada pindže sa porodicom pamuk, od kojih je jedan i izvršni direktor u viku, kao pindžin kadar, a trenutačno kadar konakovićeve stranke je također priča o kojoj bih se moglo puno pisati i mreža koja je haračila kantonalna preduzeća unazad deset godina.

https://www.index.ba/cestiti-i-posteni- ... onakovica/
Styling

#4592 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

malakh wrote: 02/02/2020 20:35

a što je sa mirsadom pindžom i dijelom teksta koji sam njemu posvetio. da se ispravim, mislim da je mirsad pindžo bio čak u upravnom odboru zoi 84, zajedno sa svilenim i to konaković nikada nije spomenuo, a posrnuće tog javnog preduzeća datira još od 2010. godine. vik, veza mirsada pindže sa porodicom pamuk, od kojih je jedan i izvršni direktor u viku, kao pindžin kadar, a trenutačno kadar konakovićeve stranke je također priča o kojoj bih se moglo puno pisati i mreža koja je haračila kantonalna preduzeća unazad deset godina.

Iskreno, ne poznajem detalje pa ne mogu nista reci.
malakh

#4593 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

Styling wrote: 02/02/2020 20:39
malakh wrote: 02/02/2020 20:35

Iskreno, ne poznajem detalje pa ne mogu nista reci.
po mom mišljenju, ti ljudi su mu ogroman promašaj, ali doista nose puno ličnih glasova i sa te strane ga mogu pravdati, ali onda njegova priča o zoi 84 i viku malo pada u vodu, jer su i u zoi 84 i u viku, punih 4 godine, glavnu riječ vodili kadrovi koji su trenutačno članovi konakovićeve stranke i valjda su mogli, trebali, sav taj kriminal, zaustaviti...
sahara1428

#4594 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sahara1428 »

tvojkomsija

#4595 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tvojkomsija »

BiH politika seljakluk nevidjeni.. rasprave preko Fb, yebanje majke jedni drugima, dogovori na sjelima, vecerama, tu je i Mektic sa psovanjem na Twitteru. Stvarno smo zglajzali :run:
bunk

#4596 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bunk »

A 85% ljudi koji ce izaci i glasati nije nikad upalilo komp :lol: :lol:
japin_mutapi

#4597 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by japin_mutapi »

bunk wrote: 02/02/2020 21:05 A 85% ljudi koji ce izaci i glasati nije nikad upalilo komp :lol: :lol:
I glasace za SDA jer narod zna
bunk

#4598 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bunk »

Vidjecemo.
amidzazeher

#4599 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by amidzazeher »

:lol: :lol: :lol:

Al interesantno kako Istraživački tim Dnevnog avaza bas nakon raskida koalicije sa Dinom poceo da istrazuje :lol:
Cak su spremili i EKSKLUZIVNI SERIJAL!!!
Last edited by amidzazeher on 02/02/2020 21:25, edited 1 time in total.
tvojkomsija

#4600 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tvojkomsija »

Kifla dobar si ali ohladi malo od Fejsbuka.. nek ljudi makar par dana provedu bez politike. Dosta je bombardovanja. Zgadit ce im se sve (ako jos nije).
Post Reply