Prvi bh. lord Emir Hadžihafizbegović

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
belfy

#126 Re: Prvi bh. lord Emir Hadžihafizbegović

Post by belfy »

Tempo wrote: 02/02/2020 00:20
apsidejzi wrote: 02/02/2020 00:06
Tempo wrote: 01/02/2020 19:34

jeste, zavist je to. krivo nam je svima sto nismo gnjide.
Pa sto pises na temu uopste? Zasto sam sebe ponizavas? Kakve veze s tobom ima to sto je on gnjida? Ta zavist zapravo ima kompleks nize vrijednosti u pozadini. Da sutra Emir prodje pored tebe na ulici ne bi mu nista rekao. Ne bi mu sigurno rekao da je gnjida. A smatras ga gnjidom. To samo govori koliko si emotivno nezreo i iskompleksiran.

ZIvi svoj zivot i pusti druge ljude da budu sta hoce. Sta ako je lord? Sta ako je gnjida? Sebi je gnjida. Ne bih se ja zamarao ljudima koji mi nisu bitni u zivotu. Jednostavno ne odes na njegovu predstavu, ne gledas film ili seriju u kojoj on glumi, ne finansiras aktivnosti koje on promovise i to je to. Ja evo sad smatram da sam mu dao i previse svog vremena pisuci po ovoj temi tako da cu se samobanovat sa iste.
iš budalo.
ja mu mislio odgovoriti kad vidjeh da si ti to bolje i krace sumirao...
Santic_Aleksa

#127 Re: Prvi bh. lord Emir Hadžihafizbegović

Post by Santic_Aleksa »

:lol:
Škobo Habu

#128 Re: Prvi bh. lord Emir Hadžihafizbegović

Post by Škobo Habu »

Lord HadžiBajro N.
Heller

#129 Re: Prvi bh. lord Emir Hadžihafizbegović

Post by Heller »

Mene samo interesuje jel mu neko namjerno zavuko ili mu je neko poslao kao dar, a on luđak mislim da je fakat lord. :-)
bingov buraz

#130 Re: Prvi bh. lord Emir Hadžihafizbegović

Post by bingov buraz »

Skontao je da je popušio foru al ego mu ne dopušta da prizna.
Haris.ba

#131 Re: Prvi bh. lord Emir Hadžihafizbegović

Post by Haris.ba »

Vi ste samo ljubomorni što će on moći sada lakše putovati. On na specijalna vrata, a vi u red.
Heller

#132 Re: Prvi bh. lord Emir Hadžihafizbegović

Post by Heller »

Just call him his grace Emir of House HadžiHafizBegović, first of his name, King of the Kelje and the Uhljebs, Lord of the Brabonjište, and Protector of the Realm
swanfilter

#133 Re: Prvi bh. lord Emir Hadžihafizbegović

Post by swanfilter »

Heller wrote: 02/02/2020 09:09 Just call him his grace Emir of House HadžiHafizBegović, first of his name, King of the Kelje and the Uhljebs, Lord of the Brabonjište, and Protector of the Realm
And Consumer of Chivas ...
Abate Fetel

#134 Re: Prvi bh. lord Emir Hadžihafizbegović

Post by Abate Fetel »

swanfilter wrote: 02/02/2020 10:24
Heller wrote: 02/02/2020 09:09 Just call him his grace Emir of House HadžiHafizBegović, first of his name, King of the Kelje and the Uhljebs, Lord of the Brabonjište, and Protector of the Realm
And Consumer of Chivas ...ON cocaine
iSPRAVAK KRIVOG NAVODA
hAZNADAR

#135 Re: Prvi bh. lord Emir Hadžihafizbegović

Post by hAZNADAR »

mk ultra wrote: 31/01/2020 21:35
HakanSukur wrote: 31/01/2020 20:23 Tema za iskazivanje podrške našem uvaženom Lordu, da ne budemo uvijek samo zavidni i pakosni na uspjehu. Ovakav podvig se ne pamti u modernoj historiji jedine nam domovine i bilo bi nepravedeno da prođe nezapaženo u vremenu kada svaka starleta ima svoju temu.

Svaka ti čast lord Emire, ti si dika domovine! :bih:

Nastavak diskusije prepuštam štovanom forumskom življu.
https://www.lordtitles.co.uk/products/c ... title-pack

Čitavih 85KM, skuplji ćivas
Idealan poklon nekome za okrugli rodjendan - a usput i dobro zezanje. Interesuje me koliko je uopce validna kupnja te titule. Mislim ko stoji iza toga - da covjek ne kupuje samo komad papira. Zna li ko ?
Bloo
Globalna šefica

#136 Re: Prvi bh. lord Emir Hadžihafizbegović

Post by Bloo »

It's a scam

http://www.faketitles.com/html/warning.html

Eventualnonmozes kupiti zemlju i dvorac (ne preko ovih) indobiti titulu, od pravih siromasnih plemica. Pa bides Lord of nekog castlea.
swanfilter

#137 Re: Prvi bh. lord Emir Hadžihafizbegović

Post by swanfilter »

Oprao SDA pare, kupio neko imanje za koju stoju i sada se pere preko neke darovnice. Ili ga neko namagarcio ko zadnjeg levata ...

Treceg nema ...
dobojlija81

#138 Re: Prvi bh. lord Emir Hadžihafizbegović

Post by dobojlija81 »

kakav lord, vojvoda naš :D
Image
swanfilter

#139 Re: Prvi bh. lord Emir Hadžihafizbegović

Post by swanfilter »

Duke of Serbia. Samo dodaj, na odmet nije ...
Seawolf

#140 Re: Prvi bh. lord Emir Hadžihafizbegović

Post by Seawolf »

Bloo wrote: 02/02/2020 11:19 It's a scam

Eventualnonmozes kupiti zemlju i dvorac (ne preko ovih) indobiti titulu, od pravih siromasnih plemica. Pa bides Lord of nekog castlea.
Za neupućene, lord u U.K. NIJE plemićka titula.

U srednjevjekovnom, feudalnom smislu, pod lordom su se označavali vlasnici zemlje, bez obzira na njenu veličinu (površinu). Danas, kada mnogo njih posjeduje neku zemlju u U.K. pojam lorda je izgubio taj smisao.

Dakle, lord nije titula koja bi bila ekvivalentna bilo kojoj od titula koje su bile aktuelne sa vrijeme osmanlija, kao što su aga, beg i paša.

Stvarne plemićke titule u U.K. su (odozdo prema više): baron (baron), viscount (grof), earl (erl), marquess (markiz) i duke (vojvoda). Nijedna od njih se ne može dobaviti preko interneta, nego se samo može naslijediti, ili dobiti stupanjem u odgovarajući brak.

I, naravno, postoji još titula sir (vitez), koja nije plemićka titula, a može se dobiti samo ukazom monarha.
salik79

#141 Re: Prvi bh. lord Emir Hadžihafizbegović

Post by salik79 »

dobojlija81 wrote: 02/02/2020 11:42 kakav lord, vojvoda naš :D
Image
"Dok je meni JNA ja se ne bojim...", ovako je argumentovao svom jaranu Dusku Rujevicu, koji ga je pokusavao "dozvati" objasnjavajuci mu da JNA vise ne postoji i da su to, ustvari, okorjeli cetnici i koljaci. Dusko je tada neumorno radio na organizaciji odbrane grada. Danas je Emir "ugledni" gradjanin, clan SDA i ministar (po potrebi), a Dusko zivotari kao i ogromna vecina istinskih prvoboraca i patriota.
tranquil

#142 Re: Prvi bh. lord Emir Hadžihafizbegović

Post by tranquil »

salik79 wrote: 02/02/2020 12:02
Image
"Dok je meni JNA ja se ne bojim...", ovako je argumentovao svom jaranu Dusku Rujevicu, koji ga je pokusavao "dozvati" objasnjavajuci mu da JNA vise ne postoji i da su to, ustvari, okorjeli cetnici i koljaci. Dusko je tada neumorno radio na organizaciji odbrane grada. Danas je Emir "ugledni" gradjanin, clan SDA i ministar (po potrebi), a Dusko zivotari kao i ogromna vecina istinskih prvoboraca i patriota.
Da, to je tačno, Emir je bio pro-JNA do samog početka rata.

Što se tiče fotografije gore, treba ipak uzeti u obzir kontekst.

Iako je fotografija sa predratnog pro-jugoslovenskog mitinga u Tuzli (ovo iza je stara u međuvremenu srušena zgrada općine, dakle to je bilo na današnjem Trgu Slobode), i iako je na tom mitingu Emir izražavao stavove u tonu sa pomenutim "ne bojim se, JNA me štiti", sigurno nije dizao tri prsta na taj "srpski" način, već je vjerovatno to pokazao u skroz drugom kontekstu.

Pro-jugoslovenstvo u Tuzli je gurala manja frakcija reformističko-komunističke vladajuće koalicije, jedino relevantno ime kog se sjećam je vijećnik i novinar Zlatko Dukić, koji je kao i Emir po početku rata postao ultrapatriota, istina bez prelaska u SDA. Ta frakcija se protivila bilo kakvim nacionalnim obilježjima, i iako je moguće da je jedan dio njih potajno bio prosrpski (govorim o vijećnicima koji su napustili grad), to tada nisu javno pokazivali, tako da je Emir ova tri prsta pokazivao vjerovatno u nekom drugom kontekstu.
salik79

#143 Re: Prvi bh. lord Emir Hadžihafizbegović

Post by salik79 »

tranquil wrote: 02/02/2020 12:22
salik79 wrote: 02/02/2020 12:02
Image
Da, to je tačno, Emir je bio pro-JNA do samog početka rata.

Što se tiče fotografije gore, treba ipak uzeti u obzir kontekst.

Iako je fotografija sa predratnog pro-jugoslovenskog mitinga u Tuzli (ovo iza je stara u međuvremenu srušena zgrada općine, dakle to je bilo na današnjem Trgu Slobode), i iako je na tom mitingu Emir izražavao stavove u tonu sa pomenutim "ne bojim se, JNA me štiti", sigurno nije dizao tri prsta na taj "srpski" način, već je vjerovatno to pokazao u skroz drugom kontekstu.

Pro-jugoslovenstvo u Tuzli je gurala manja frakcija reformističko-komunističke vladajuće koalicije, jedino relevantno ime kog se sjećam je vijećnik i novinar Zlatko Dukić, koji je kao i Emir po početku rata postao ultrapatriota, istina bez prelaska u SDA. Ta frakcija se protivila bilo kakvim nacionalnim obilježjima, i iako je moguće da je jedan dio njih potajno bio prosrpski (govorim o vijećnicima koji su napustili grad), to tada nisu javno pokazivali, tako da je Emir ova tri prsta pokazivao vjerovatno u nekom drugom kontekstu.
To uopce ne sporim. Vjerovatno je nesto nabrajao.
dječak sa šibicama

#144 Re: Prvi bh. lord Emir Hadžihafizbegović

Post by dječak sa šibicama »

Kako se zove zenka od lorda?

grof - grofica, kralj - kraljica, lord - ?
zposao

#145 Re: Prvi bh. lord Emir Hadžihafizbegović

Post by zposao »

dječak sa šibicama wrote: 02/02/2020 12:59 Kako se zove zenka od lorda?

Sponzoruša? Golddigerica?
ChMar

#146 Re: Prvi bh. lord Emir Hadžihafizbegović

Post by ChMar »

Lourdess, ili Lordesa po naski.

A mene zanima hoce li mu djecu kaciti kakve titule, ili nije nasljedno?

Inace, njemu titula ne znaci nista. On je i do sad zivio ko lord, na racum drzave cuga, droga i kurve. Sta se vise pozeljeti moze?
bunk

#147 Re: Prvi bh. lord Emir Hadžihafizbegović

Post by bunk »

Ma nista nije jadnije od doktorata iz npr. Prijedora.
Dr.sc. a platilo na nekom prestiznom universitetu u kontejneru u Prijedoru..
Ovo s lordom je barem bezazleno ,Emir se izgradio i bez te titule ovi sa kupljenim diplomama nas vratise u Srednji vijek...jer nemaju kapacitet da budu portiri a oni su savjetnici,nacelnici ili koji vec qrci....
dale cooper

#148 Re: Prvi bh. lord Emir Hadžihafizbegović

Post by dale cooper »

Bloo wrote: 02/02/2020 11:19 It's a scam

Ili što bi braća Romulanci rekli:

:mrgreen:
HakanSukur

#149 Re: Prvi bh. lord Emir Hadžihafizbegović

Post by HakanSukur »

Ne jenjavaju reakcije na imenovanje Lord Emira.

Heller

#150 Re: Prvi bh. lord Emir Hadžihafizbegović

Post by Heller »

Lady
ChMar wrote: 02/02/2020 13:07

Lourdess, ili Lordesa po naski.

A mene zanima hoce li mu djecu kaciti kakve titule, ili nije nasljedno?

Inace, njemu titula ne znaci nista. On je i do sad zivio ko lord, na racum drzave cuga, droga i kurve. Sta se vise pozeljeti moze?
Ta riječ ne postoji, barem ne u svakodnevnoj i službenoj upotrebi.
Locked