Je li zdravo i pametno nadati se jednom razornom zemljotresu?ElRe wrote: ↑01/02/2020 09:31Desi se zemljotres i zgrada se srusi. Cg je privremena, montažna tvorevina koja će se srušiti.¤ jelena ¤ wrote: ↑01/02/2020 09:20Tema je Crna Gora. Zgrada novogradnje u Crnoj Gori na svakom koraku. I opet ih je manje od Crnogoraca u toj istoj Crnoj Gori.
CRNA GORA
- ¤ jelena ¤
#1401 Re: CRNA GORA
- ElRe
#1402 Re: CRNA GORA
O tome mi ne odlučujemo. Vama je pametnije da se vratite korijenima i Srbiji, a nama Bošnjacima ćete olakšati put jedinstvenog nezavisnog Sandzaka. Gusinje, Tuzi, Malesija, Ulcinj idu u sastav Albanije. To su jedine prirodne i realne granice koje garantuju mir.
- ¤ jelena ¤
#1403 Re: CRNA GORA
Imaš li ti svoje lično mišljenje o psihološkoj pojavi koja se manifestuje tako što neko budan sanja i zamišlja razorni zemljotres koji ruši građevine?
- Bloo
- Globalna šefica
#1404 Re: CRNA GORA
Mislim da se svi trebaju vratiti korenima.
Zar ne?
- MorningStar
#1405 Re: CRNA GORA
guSinje je najjace bateee
- ¤ jelena ¤
#1406 Re: CRNA GORA
Milo, jarane, šteta što ne čitaš ovaj forum. 
- RunnerX
#1407 Re: CRNA GORA
Vijesti nezavisan medij?ElRe wrote: ↑31/01/2020 08:25 https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/ ... spovijesti
https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/ ... -podgorici
Evo isti izvještaj sa litija u jedinom crnogorskom nezavisnom mediju.
- RunnerX
#1408 Re: CRNA GORA
Kome ovo iznad nije jasno, taj je ili neuk ili zagriženi poklonik velikosrpske ideje.Loki2k9 wrote: ↑31/01/2020 22:27Tako je, prijatelju. Ovo je sad samo kulminacija. CG sa SPC kuburi od 2006. godine. Pratio sam njihove medije, od tada postoje jake tenzije između Crnogoraca i Srba u CG, ali su se ulaskom u NATO Cgorci okuražili i konačno čizmome pritisnuli rak u njihovom društvu, a to je upravo SPC, ne samo srpski, već gore - ruski igrač.zavrzlama wrote: ↑31/01/2020 12:48 Shvacam velikosrbe na ovoj temi,ali ne shvacam vas ostale koji se naivno navlacita na njihov koncept da je u pitanju crkva i njena imovina...
U CG se radi o sukobu DRZAVE CG protiv velikosrpskog isturenog elementa SPC koja javno ne priznaje drzavu CG..Crkva koja radi sa rusima i srbijom na devastiranju CG...
Ta ista SPC je u dosluhu sa SANU mirno i hladno napustila sve pravoslavne objekte u mjestima gdje nije zamisljena velika srbija,a aminovala rusenje do posljednje nesrpske bogomolje u BIH.
CG se bori za drzavu,a trenutno najveci joj neprijatelj prorusko i prosrpsko crkeveno rukovodstvo SPC. ....the end.
Ovo je obračun (nadam se posljednji) države Crne Gore sa velikosrpskom ideologijom koja je prije ovoga bila na izdisaju u Crnoj Gori. Ovo je nešto što se moralo uraditi, samo mi tajming nije jasan. Ne znam zašto je Đukanović to uradio u izbornoj godini, jer da se razumijemo, ovo će biti ključni argument u predizbornoj kampanji četničke opozicije. Milo je uvijek znao šta radi i bio korak ispred svih, njegova kampanja traje pune četiri godine i ne znam zašto se baš sad odlučio na ovaj veoma rizičan potez.
Neće se njegovo biračko tijelo smanjiti, imaće on isto glasova kao ranije, ali ovo će probuditi spavače i mobilisati one koji nisu glasali.
Što se tiče parlamentarne većine, koja je sad tijesna, DPS sa svojim partnerima ima 42 mandata, dok opozicija ima 39. SDP je u opoziciji, a oni imaju četiri mandata i mislim kada bi zagustilo da bi se oni vratili DPS-u jer zna Ranko Krivokapić šta bi se desilo kada bi Mandić i Knežević došli na vlast.
- Maraschino
#1409 Re: CRNA GORA
???Bloo wrote: ↑01/02/2020 09:47Mislim da se svi trebaju vratiti korenima.
Zar ne?
- spreca
#1410 Re: CRNA GORA
Uzmite Radoncica za predsjednika
- Maraschino
#1411 Re: CRNA GORA
"Politika Beograda prema Crnoj Gori dominantno nacionalistička"
U Beogradu je održana tribina "Crkva, Srbija, Crna Gora - Novi srednji vek" u organizaciji foruma pisaca i građanskog demokratskog foruma.
Izvor: RTCG subota, 1.02.2020. | 22:39
Kako piše RTCG, sa tribine je poručeno da je politika zvaničnog Beograda prema Crnoj Gori i dalje dominantno nacionalistička ali i da okupljanja vernika SPC u Crnoj Gori ne vide kao versko već političko delovanje.
Već je i sama rasprava a onda i Zakon o slobodi veroispovesti otvorio mnoga pitanja, za neke sasvim nenadano za druge očekivano u odnosima zmeđu Srbije i Crne Gore, ali i u odnosima unutar dve zemlje, misli Aleksandar Olenik advokat i predsednik Građanskog demkratskog foruma.
"Odjedanput smo imali i imamo i dalje poplavu velikosrpskog nacionalizma koji kao da je bio negde sakriven, čučao i čekao pravi trenutak ili pogodan momenat da se pojavi i da ponovo krene sa 'događanjem naroda' takozvanim koje smo imali krrajem 80-ih a evo nismo ni znali da možemo da imamo to ponovo", kazao je Olenik.
I predsednik Foruma za etničke odnose Dušan Janjić saglasan je aktuelni trenutak podsjeća na vreme pre 30 godina po scenografiji i važnim igračima, kaže on.
"Ovo je dovršavanje jedne ere. To je moja poenta. Ovo je kraj postmiloševićeve Srbije, ovo je agonija", kazao je Janjić, prenosi RTCG.
Učesnici tribine litije i proteste Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori ali i u regionu ne vide kao versko već političko delovanje. Advokat Vlatko Sekulović smatra da je osnovno pitanje koje treba postaviti SPC pitanje - Da li ona priznaje crnogorsku naciju.
"Zato što se onda postavlja naredno pitanje - Da li je SPC u Crnoj Gori a i šire otvorena za sve nacije ili ne? Jer oni stalno igraju sa dva elementa, čas su pomesna odnosno teritorijalna organizacija a čas su nacionalna", kazao je Sekulović.
I državnost Crne Gore se u Srbiji kažu, iako tako ne deluje, tretira kao greška i objašnjavaju:
"Zvanični Beograd formalno kaže mi poštujemo suverenitet i samostalnost Crne Gore ali onda neformalnim akanalima, pogotovo medijima koji su pod direktnom kontrolom zvaničnog Beograda i koje svi gledaju i kupuju u Crnoj Gori ta državnost se podriva na svakom koraju i posle se šalje poruka da je ta državnost nešto privremeno", kazao je Olenik.
"Vreme je da Srbija prekine sa miloševićevskom matricom i da zbilja počne voditi neutralnu politiku - da poštuje komšije i da suštinski prizna da granice postoje",, poručuju učesnici tribine
-
Mafioso
#1412 Re: CRNA GORA
Rokno bi Muftija i njega i tebe što ga predloži hehespreca wrote: ↑01/02/2020 21:29Uzmite Radoncica za predsjednika
Mila možeš da ne voliš ali ga ne smiješ podcijeniti. Zna taj šta radi, sve je maksimalno koordinirano, u suradnji sa zapadom, pa i istokom. UDBA je to, nemaju ovi snage za neki ozbiljniji udarac, Milo u globalu ima podršku tih sigurnih glasača, a ima i onih koji se nakupe sa strane, pa i malo ukrade (hajd svi kraduRunnerX wrote: ↑01/02/2020 11:33Kome ovo iznad nije jasno, taj je ili neuk ili zagriženi poklonik velikosrpske ideje.SpoilerShowLoki2k9 wrote: ↑31/01/2020 22:27Tako je, prijatelju. Ovo je sad samo kulminacija. CG sa SPC kuburi od 2006. godine. Pratio sam njihove medije, od tada postoje jake tenzije između Crnogoraca i Srba u CG, ali su se ulaskom u NATO Cgorci okuražili i konačno čizmome pritisnuli rak u njihovom društvu, a to je upravo SPC, ne samo srpski, već gore - ruski igrač.zavrzlama wrote: ↑31/01/2020 12:48 Shvacam velikosrbe na ovoj temi,ali ne shvacam vas ostale koji se naivno navlacita na njihov koncept da je u pitanju crkva i njena imovina...
U CG se radi o sukobu DRZAVE CG protiv velikosrpskog isturenog elementa SPC koja javno ne priznaje drzavu CG..Crkva koja radi sa rusima i srbijom na devastiranju CG...
Ta ista SPC je u dosluhu sa SANU mirno i hladno napustila sve pravoslavne objekte u mjestima gdje nije zamisljena velika srbija,a aminovala rusenje do posljednje nesrpske bogomolje u BIH.
CG se bori za drzavu,a trenutno najveci joj neprijatelj prorusko i prosrpsko crkeveno rukovodstvo SPC. ....the end.
Ovo je obračun (nadam se posljednji) države Crne Gore sa velikosrpskom ideologijom koja je prije ovoga bila na izdisaju u Crnoj Gori. Ovo je nešto što se moralo uraditi, samo mi tajming nije jasan. Ne znam zašto je Đukanović to uradio u izbornoj godini, jer da se razumijemo, ovo će biti ključni argument u predizbornoj kampanji četničke opozicije. Milo je uvijek znao šta radi i bio korak ispred svih, njegova kampanja traje pune četiri godine i ne znam zašto se baš sad odlučio na ovaj veoma rizičan potez.
Neće se njegovo biračko tijelo smanjiti, imaće on isto glasova kao ranije, ali ovo će probuditi spavače i mobilisati one koji nisu glasali.
Što se tiče parlamentarne većine, koja je sad tijesna, DPS sa svojim partnerima ima 42 mandata, dok opozicija ima 39. SDP je u opoziciji, a oni imaju četiri mandata i mislim kada bi zagustilo da bi se oni vratili DPS-u jer zna Ranko Krivokapić šta bi se desilo kada bi Mandić i Knežević došli na vlast.
Ovo sa crkvom je dupla borba, Pravoslavcima niko ne može uzeti Ostrog, nisu Turci pa neće ni Milo, to je nemoguće, ali se plasira propaganda iz SPC jer jebiga ima svakakve imovine uknjižene na SPC, Milo to hoće sebi i svojim tajkunima pa se tu lome kičme. Progurao je on i žešće stvari, od NATO-a pa nadalje, pa će i to. Ponekad se pitam da li je najbolje rješenje da svako raspali na svoju stranu i da se zatvore granice, da li bi tada bio perspektivniji Balkan u smislu nema više međunacionalnih nedoumica, to je pitanje rješeno, pa naši vladari iz podzemlja i nadzemlja sada moraju na nešto drugo grabiti glasove (ne računajući stalne glasače budžet ekipu i sl.) jer "ugroženi smo" i "nestaće nas" više neće vrijediti u tom momentu?
-
Guadalajara
-
Mafioso
#1415 Re: CRNA GORA
Kome je još ova novina relevantna. Ovo za koronu me podsjeća ko na onu scenu ćirko agnostik
edit:ala crko video
-
Guadalajara
-
Mafioso
#1417 Re: CRNA GORA
Kažem ja zajeban je Milo, nema taj rupa.Guadalajara wrote: ↑02/02/2020 02:51Neka humora![]()
http://www.gov.me/vijesti/220150/Zaprec ... rbije.html
Knežević ga nije srušio, nije nešto ni popušio ali mogao je dobro. Ne moraš ga volit, al ga ne podcjenjuj.
-
Mafioso
#1419 Re: CRNA GORA
Ma i ne zanima me, iskreno. Sandžak nema ekonomske računice da postoji kao država. I ono tekstilne industrije što ima izuzev one fabrike košulja u Beranama jako su počeli gubiti na kvalitetu a drže i dalje cijene (hlače npr, nesal brocat i ekipa) neće još dugo... Može ono uvijek na silu ali i ovako se ta regija isprazni ode sve življa što ga ima na zapad, dokundisalo ljudima. Fahro da ode iz Sarajeva gdje je baja i ima sve što ima u jednu kasabu poput Novog Pazara gdje jedne čestite zgrade nema, a kamoli ceste sa 3-4 trake, ja taj scenario ne vidim, i isto tako bilo ko poput Fahre. A bez ljudi s parama teško da se išta može ostvariti.
- spreca
#1420 Re: CRNA GORA
Doci ce vrijeme kad ce mnogi chobani morati dokazati kako su stekli steceno i pod kud im to......jer to sto neki imaju nije moguce ni na zapadu i za vise vremena a pogotovo koji su pocinjali sanule.......bice ,vrati koko sto si pozobalaMafioso wrote: ↑02/02/2020 12:25Ma i ne zanima me, iskreno. Sandžak nema ekonomske računice da postoji kao država. I ono tekstilne industrije što ima izuzev one fabrike košulja u Beranama jako su počeli gubiti na kvalitetu a drže i dalje cijene (hlače npr, nesal brocat i ekipa) neće još dugo... Može ono uvijek na silu ali i ovako se ta regija isprazni ode sve življa što ga ima na zapad, dokundisalo ljudima. Fahro da ode iz Sarajeva gdje je baja i ima sve što ima u jednu kasabu poput Novog Pazara gdje jedne čestite zgrade nema, a kamoli ceste sa 3-4 trake, ja taj scenario ne vidim, i isto tako bilo ko poput Fahre. A bez ljudi s parama teško da se išta može ostvariti.
-
Guadalajara
#1421 Re: CRNA GORA
DAJE SE NA ZNANJE VUČIĆU, IRINEJU, AMFILOHIJU, LITIJAŠIMA I MITINGAŠIMA: Sud u Strazburu odbio zahtjev za zabranu sprovođenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti
Advokatska kancelarija Radić iz Beograda podnijela je 27. i 30. januara 2020. godine inicijativu Evropskom sudu za izdavanje privremene mjere kojom bi se državnim organima Crne Gore zabranilo sprovođenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, do donošenja odluke Ustavnog suda Crne Gore po podnijetim inicijativama za ocjenu ustavnosti i zakonitosti ili do zaključenja temeljnog ugovora između SPC i države Crne Gore
Regija
Prije 2h Prije 2h
2
Evropski sud za ljudska prava odbio je zahtjev Advokatske kancelarije Radić iz Beograda da se Crnoj Gori zabrani sprovođenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti do donošenja odluke Ustavnog suda o ustavnosti Zakona ili do zaključenja temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.
Najnovija odluka Suda u Strazburu predstavlja još jedan dokaz da su primjedbe koje se iznose na račun Zakona o slobodi vjeroispovijesti isključivo političke i ideološke prirode i da nemaju utemeljanja ni u domaćem ni u međunarodnom pravu, poručeno je iz Vlade.
Advokatska kancelarija Radić iz Beograda podnijela je 27. i 30. januara 2020. godine inicijativu Evropskom sudu za izdavanje privremene mjere kojom bi se državnim organima Crne Gore zabranilo sprovođenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, do donošenja odluke Ustavnog suda Crne Gore po podnijetim inicijativama za ocjenu ustavnosti i zakonitosti ili do zaključenja temeljnog ugovora između SPC i države Crne Gore.
Sud u Strazburu je odbio ovakav zahtjev, o čemu je zvanično obaviještena Kancelarija zastupnika Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava.
Iz Vlade, podsjećaju da je još 2012. godine Crna Gora dobila spor pred Evropskim sudom za ljudska prava po tužbi Srpske pravoslavne crkve koja je zahtijevala restituciju crkvene imovine u Crnoj Gori.
Sud u Strazburu je tada obacio tužbu SPC, kojoj se pridružila u svojstvu umješača i Republika Srbija, kao očigledno neosnovanu i neprihvatljivu, utvrdivši da podnosioci tužbe nijesu imali „postojeću imovinu“ niti „legitimno očekivanje“ za povraćaj imovine čiju su restituciju zahtijevali.
-
Mafioso
#1422 Re: CRNA GORA
Nikad haman nigdje nije došlo, jedino promjena sistema pa brutalna lustracija. To ne vidim da će se ovdje dešavati u skorije vrijeme.spreca wrote: ↑02/02/2020 12:32Doci ce vrijeme kad ce mnogi chobani morati dokazati kako su stekli steceno i pod kud im to......jer to sto neki imaju nije moguce ni na zapadu i za vise vremena a pogotovo koji su pocinjali sanule.......bice ,vrati koko sto si pozobalaSpoilerShowMafioso wrote: ↑02/02/2020 12:25Ma i ne zanima me, iskreno. Sandžak nema ekonomske računice da postoji kao država. I ono tekstilne industrije što ima izuzev one fabrike košulja u Beranama jako su počeli gubiti na kvalitetu a drže i dalje cijene (hlače npr, nesal brocat i ekipa) neće još dugo... Može ono uvijek na silu ali i ovako se ta regija isprazni ode sve življa što ga ima na zapad, dokundisalo ljudima. Fahro da ode iz Sarajeva gdje je baja i ima sve što ima u jednu kasabu poput Novog Pazara gdje jedne čestite zgrade nema, a kamoli ceste sa 3-4 trake, ja taj scenario ne vidim, i isto tako bilo ko poput Fahre. A bez ljudi s parama teško da se išta može ostvariti.
Pogledaj krimo-tajkune drugih zemalja, npr Rusija Gusinski, Hodorkovski, pokrali desetine milijardi Britanija Švica Izrael uzeli ih ne daju da im iko priđe.
- spreca
#1423 Re: CRNA GORA
U skorije ne ali hoce....sto se tice rusije je takmicenje ko ce viseMafioso wrote: ↑02/02/2020 13:23Nikad haman nigdje nije došlo, jedino promjena sistema pa brutalna lustracija. To ne vidim da će se ovdje dešavati u skorije vrijeme.spreca wrote: ↑02/02/2020 12:32Doci ce vrijeme kad ce mnogi chobani morati dokazati kako su stekli steceno i pod kud im to......jer to sto neki imaju nije moguce ni na zapadu i za vise vremena a pogotovo koji su pocinjali sanule.......bice ,vrati koko sto si pozobalaSpoilerShowMafioso wrote: ↑02/02/2020 12:25
Ma i ne zanima me, iskreno. Sandžak nema ekonomske računice da postoji kao država. I ono tekstilne industrije što ima izuzev one fabrike košulja u Beranama jako su počeli gubiti na kvalitetu a drže i dalje cijene (hlače npr, nesal brocat i ekipa) neće još dugo... Može ono uvijek na silu ali i ovako se ta regija isprazni ode sve življa što ga ima na zapad, dokundisalo ljudima. Fahro da ode iz Sarajeva gdje je baja i ima sve što ima u jednu kasabu poput Novog Pazara gdje jedne čestite zgrade nema, a kamoli ceste sa 3-4 trake, ja taj scenario ne vidim, i isto tako bilo ko poput Fahre. A bez ljudi s parama teško da se išta može ostvariti.
Pogledaj krimo-tajkune drugih zemalja, npr Rusija Gusinski, Hodorkovski, pokrali desetine milijardi Britanija Švica Izrael uzeli ih ne daju da im iko priđe.
- Šunj
- RunnerX
#1425 Re: CRNA GORA
Sud u Strazburu odbio zahtjev beogradskih advokata za zabranu sprovođenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti
Evropski sud za ljudska prava odbio je zahtjev Advokatske kancelarije Radić iz Beograda da se Crnoj Gori zabrani sprovođenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti do donošenja odluke Ustavnog suda o ustavnosti Zakona ili do zaključenja temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom.
Advokatska kancelarija Radić iz Beograda podnijela je 27. i 30. januara 2020. godine inicijative Evropskom sudu za izdavanje privremene mjere kojom bi se državnim organima Crne Gore zabranilo sprovođenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, do donošenja odluke Ustavnog suda Crne Gore po podnijetim inicijativama za ocjenu ustavnosti i zakonitosti ili do zaključenja temeljnog ugovora između SPC i države Crne Gore.
Sud u Strazburu je odbio ovakav zahtjev, o čemu je zvanično obaviještena Kancelarija zastupnika Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava.
Podsjećamo da je još 2012. godine Crna Gora dobila spor pred Evropskim sudom za ljudska prava po tužbi Srpske pravoslavne crkve koja je zahtijevala restituciju crkvene imovine u Crnoj Gori. Sud u Strazburu je tada obacio tužbu SPC, kojoj se pridružila u svojstvu umješača i Republika Srbija, kao očigledno neosnovanu i neprihvatljivu, utvrdivši da podnosioci tužbe nijesu imali „postojeću imovinu“ niti „legitimno očekivanje“ za povraćaj imovine čiju su restituciju zahtijevali.
Najnovija odluka Suda u Strazburu predstavlja još jedan dokaz da su primjedbe koje se iznose na račun Zakona o slobodi vjeroispovijesti isključivo političke i ideološke prirode i da nemaju utemeljanja ni u domaćem ni u međunarodnom pravu.