Istočno Sarajevo
- dječak sa šibicama
#3576 Re: Istočno Sarajevo
Vjerovatno "raubau"
Ima dole kod autobuske stanice, "visoki raubau" malo jace od 1000 kvadrat, ali izgleda slabo prodaja ide. Koliko sam cuo, izbjegavaju ljudi autobusku, svakakve se mrake mota ondje.
Ima dole kod autobuske stanice, "visoki raubau" malo jace od 1000 kvadrat, ali izgleda slabo prodaja ide. Koliko sam cuo, izbjegavaju ljudi autobusku, svakakve se mrake mota ondje.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3577 Re: Istočno Sarajevo
Raubau..Bosanac sa dna kace wrote: ↑19/12/2019 17:47Kada? Koja ulica?
vec gotov stan ili je is'o na predugovor pa cek'o da se izgradi?
- dječak sa šibicama
#3578 Re: Istočno Sarajevo
Ko imalo ima klikera u glavi, raubau mu nije problem, naprotiv.
Sredis si kupatilo kako zelis, instalacije dobijes gotove na tebi su plocice i fina montaza, volja ti tus kabina volja ti tursko kupatilo ili kada. Kuhinju sredis takodje po svojoj zelji, podove biras sta ces, parket ili laminat.
Kad se sve sabere, isplati se itekako, ima posla ali uglavnom ti rade majstori. Zavisti sta sam znas uraditi, ali ono najbolje, uradis sebi kako ti zelis estetski da izgleda.
Sredis si kupatilo kako zelis, instalacije dobijes gotove na tebi su plocice i fina montaza, volja ti tus kabina volja ti tursko kupatilo ili kada. Kuhinju sredis takodje po svojoj zelji, podove biras sta ces, parket ili laminat.
Kad se sve sabere, isplati se itekako, ima posla ali uglavnom ti rade majstori. Zavisti sta sam znas uraditi, ali ono najbolje, uradis sebi kako ti zelis estetski da izgleda.
- Bosanac sa dna kace
#3579 Re: Istočno Sarajevo
Ok, aha, znaci malo skuplji stan, u kojem je odradjeno kupatilo, parket itd. dodje kao i raubau za 1000 po m2+ nije uz stanicu. Mada, to sto je blize Federaciji moze imati prednosti, ali o tom po tom...
- dječak sa šibicama
#3580 Re: Istočno Sarajevo
Sto se tice lokacije, mislim da je najvaznije izbjeci crkvu, imam prijatelje u federalnom dijelu dole blizu Besta i okretaljke, i stan im gleda pravo na ckrvu... kad je neka slava, posebno ljeti, ne mogu spavati ljudi koliko to ori, dernja se pjevaljka, muzika.
- holowey
-
radostan dan
#3582 Re: Istočno Sarajevo
tito, naser, nehru...
- Bosanac sa dna kace
#3583 Re: Istočno Sarajevo
Ima li sta nova u Lukavici?
Kako se snalazite sa njihovim online katastrom? Koliko su azurni sto se tice podatak na https://www.rgurs.org/ ???
Kako se snalazite sa njihovim online katastrom? Koliko su azurni sto se tice podatak na https://www.rgurs.org/ ???
- vjeshalica
#3584 Re: Istočno Sarajevo
dječak sa šibicama wrote: ↑20/12/2019 13:02 Sto se tice lokacije, mislim da je najvaznije izbjeci crkvu, imam prijatelje u federalnom dijelu dole blizu Besta i okretaljke, i stan im gleda pravo na ckrvu... kad je neka slava, posebno ljeti, ne mogu spavati ljudi koliko to ori, dernja se pjevaljka, muzika.
nemoj sta pogresno protumaciti
tvoji prijatelji ne komentarisu koliko se svakih 15min ori katolicka crkva do neka doba, a vi se svezali nekog teferica koji bude par sati u jednom/dva dana u godini?
rijetko kad sam cula da se tamo ori od one prav.crkve, ali niko nece da pomene crkvu kod osnovne skole koja bjesomucno udara da ne mozes biti ni u kuci a kamoli vani???
osim toga bude i na pofalicima teferic pa nista...
hocu da kazem da ti prijatelji namjerno presute cinjenicu da katolicka crkva kod skole galami svakih 15 minuta
covjek u hrvatskoj dobio spor na sudu zbog lupanja
- MorningStar
#3585 Re: Istočno Sarajevo
Sta cemo sa ezanima ? Doduse oni miluju usi a tudji pozivi na molitvu bjesomucno udaraju i lupaju.vjeshalica wrote: ↑01/02/2020 22:19dječak sa šibicama wrote: ↑20/12/2019 13:02 Sto se tice lokacije, mislim da je najvaznije izbjeci crkvu, imam prijatelje u federalnom dijelu dole blizu Besta i okretaljke, i stan im gleda pravo na ckrvu... kad je neka slava, posebno ljeti, ne mogu spavati ljudi koliko to ori, dernja se pjevaljka, muzika.![]()
nemoj sta pogresno protumaciti
tvoji prijatelji ne komentarisu koliko se svakih 15min ori katolicka crkva do neka doba, a vi se svezali nekog teferica koji bude par sati u jednom/dva dana u godini?
rijetko kad sam cula da se tamo ori od one prav.crkve, ali niko nece da pomene crkvu kod osnovne skole koja bjesomucno udara da ne mozes biti ni u kuci a kamoli vani???
osim toga bude i na pofalicima teferic pa nista...
hocu da kazem da ti prijatelji namjerno presute cinjenicu da katolicka crkva kod skole galami svakih 15 minuta
covjek u hrvatskoj dobio spor na sudu zbog lupanja
- _Reds_
#3586 Re: Istočno Sarajevo
Pozitnom sam iznenadjem onim dijelom oko Spasovadnske ulice, tj. generlano oanj krajnji dio tamo.
Lijep porodicni dio.
U Sarajevu je cijena zemlje otisla u nebo, i onda se trpaju zgrade na zgradu, sto tamo nije slucaj.
Lijep porodicni dio.
U Sarajevu je cijena zemlje otisla u nebo, i onda se trpaju zgrade na zgradu, sto tamo nije slucaj.
-
Loki2k9
- _Reds_
#3588 Re: Istočno Sarajevo
-
Loki2k9
#3589 Re: Istočno Sarajevo
Center Istočnog Sarajeva je Lukavica, selo do rata. Tu su izgradili mnoštvo zgrada i donekle estetski uredili to naselje, ali se nikako ne može nazvati gradom. Konjic ima više građanstva, duše i historije od onog mjesta. Isto važi za Kasidol, tzv. Istočnu Ilidžu.
I kvadrat stana je jeftiniji i širina između zgrada je veća u New Jerseiju nego u New York-u i iako je tu preko rijeke, to ga ne čini dijelom NY.
- _Reds_
#3590 Re: Istočno Sarajevo
Mnoga mjesta u Sarajevu su nekad bila sela.
Gradovi se sire.
Istocno Sarajevo je dio Sarajeva, spojeno sa Sarajevom. Administrativno u drugom anitetitu, ali jedna cjelina.
Isto tako ce se naci neko ko ce reci da Ilidza nije Sarajevo.
Naravno svako ima pravo na svoj stav, pa i ti.
Gradovi se sire.
Istocno Sarajevo je dio Sarajeva, spojeno sa Sarajevom. Administrativno u drugom anitetitu, ali jedna cjelina.
- strucnjakdemagog
#3591 Re: Istočno Sarajevo
Ma lupeta lik gluposti. Kakve veze ima i da je selo, ako je tu ugodno živjeti. A zapravo nije selo, već novoizgrađeno predgrađe.
- vjeshalica
#3592 Re: Istočno Sarajevo
Da nije bilo rata Lukavica bi se sigurno razvila i bila naselje poput dobrinje sa onim modelom zgrada i veoma bi ugodna bila za zivot za razliku od seljackih SDO krkanluka zgradurina i govana
- dječak sa šibicama
#3593 Re: Istočno Sarajevo
U Sarajevu je sve ispod Marin Dvora ne tako davno bilo selo.
Lukavica i jos neka naselja su logikom stvari trebala biti daljnje sirenje Sarajeva, Butmir recimo i dan danas postoji plan izgradnje uz rijeku Zeljeznicu prema Vojkovicima pored hipodroma odmah, gledao sam plan i to bi sjajno izgledalo.
Logika je da se grad siri gdje moze, ali nakon rata Sarajevo se zakopava u sebe, nece seljaci da zive u Butmiru ili Hrasnici, hoce sto blize centru. Ne znam zasto, u modernim svjetskim gradovima elita ide na periferiju, daleko od gradske guzve. Valjda je odgovor u tome da je nasa elita sve samo ne elita.
Lukavica i jos neka naselja su logikom stvari trebala biti daljnje sirenje Sarajeva, Butmir recimo i dan danas postoji plan izgradnje uz rijeku Zeljeznicu prema Vojkovicima pored hipodroma odmah, gledao sam plan i to bi sjajno izgledalo.
Logika je da se grad siri gdje moze, ali nakon rata Sarajevo se zakopava u sebe, nece seljaci da zive u Butmiru ili Hrasnici, hoce sto blize centru. Ne znam zasto, u modernim svjetskim gradovima elita ide na periferiju, daleko od gradske guzve. Valjda je odgovor u tome da je nasa elita sve samo ne elita.
- musicman80
#3594 Re: Istočno Sarajevo
Bez veze je raspravljati da li je neko naselje "selo" ili ne. Ako je velika potraznja i nekretnine se prodaju, cijena ce da ide gore. Nema veze koji je dio grada u pitanju.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3595 Re: Istočno Sarajevo
Pitaj te iz istoćnog jesu li dio Sarajeva....._Reds_ wrote: ↑01/02/2020 23:58 Mnoga mjesta u Sarajevu su nekad bila sela.
Gradovi se sire.
- Mate_Miso_Kovac
#3596 Re: Istočno Sarajevo
Za te iz istocnog oni jesu The Sarajevo. Ovo je Muslimansko Sarajevo... 
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#3597 Re: Istočno Sarajevo
To je totalno irelevantno sta ko misli. Ionako ih vise od pola radi i zaradjuje za zivot u "pravom" Sarajevu, tako da je ta prica deplasirana.konektovan wrote: ↑02/02/2020 16:21Pitaj te iz istoćnog jesu li dio Sarajeva....._Reds_ wrote: ↑01/02/2020 23:58 Mnoga mjesta u Sarajevu su nekad bila sela.
Gradovi se sire.
Naravno svako ima pravo na svoj stav, pa i ti.![]()
A npr. moji roditelji zive tamo, a i dalje su prijavljeni u Federaciji
- strucnjakdemagog
#3598 Re: Istočno Sarajevo
Romeo 80 wrote: ↑02/02/2020 20:59To je totalno irelevantno sta ko misli. Ionako ih vise od pola radi i zaradjuje za zivot u "pravom" Sarajevu, tako da je ta prica deplasirana.konektovan wrote: ↑02/02/2020 16:21Pitaj te iz istoćnog jesu li dio Sarajeva....._Reds_ wrote: ↑01/02/2020 23:58 Mnoga mjesta u Sarajevu su nekad bila sela.
Gradovi se sire.
Naravno svako ima pravo na svoj stav, pa i ti.![]()
A npr. moji roditelji zive tamo, a i dalje su prijavljeni u Federaciji![]()
Imaju li kakvih problema?
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#3599 Re: Istočno Sarajevo
Ma moji su srbadijastrucnjakdemagog wrote: ↑02/02/2020 21:45
Imaju li kakvih problema?
- strucnjakdemagog