Kinezi za sedmicu napravili bolnicu i osvrt na kuhinju bez Reufa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#151 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by Chmoljo »

John Cleese wrote: 01/02/2020 18:25
charvel. wrote: 01/02/2020 15:19 Tesko ce ti bit jarane nac klip gdje europljani eksperimentisu na ljudima u konc logorima jer to ne rade.
Fakat ne rade.

Jos od davne '45 :|
Doduše. U Trnopolju nisu eksperimentisali. Jedino jes Batko koliko ljudi može ubiti jednim metkom, ali se ne sjećam gdje je objavio disertaciju.
Tempo
ZeModerator

#152 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by Tempo »

swanfilter wrote: 01/02/2020 18:23
Tempo wrote: 01/02/2020 18:05
swanfilter wrote: 31/01/2020 18:45

Kolega, na Krasu sam svaki vikend. Tamo gdje se radi prsut, ali i pecu odojci. Koza se struga, dlaka se pali i na razanj ...
pecu odojci, koza se struga?

odakle si ti, tite ti mrtvog izatrke?
Mozda bih ti i odg, da ti nije tog kretenskog nastupa. A, i admin je rekla bez off ...

Lp
koza se struga....
ozbiljno?
Chmoljo

#153 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by Chmoljo »

charvel. wrote: 01/02/2020 18:33
Chmoljo wrote: 01/02/2020 18:19
charvel. wrote: 01/02/2020 15:19
Tesko ce ti bit jarane nac klip gdje europljani eksperimentisu na ljudima u konc logorima jer to ne rade.
Neces isto nac ni klip belgijskog kralja koji sakati po Kongu...

...Zato, ako si zainteresovan, mozes nac klipova od prosle srijede gdje se najgadnije i najogavnije stvari odvijaju u kineskim gradovima, i niko ni okom da trepne.

Nemoj vise tako pokusavat tu nekakvu bijednu relativizaciju u fazonu "svi smo mi podjedanko losi", "i mi smo mozda i gori" jer to jednostavno nije istina.
Bar ne pokušavam relativizovati hinjeni rasizam. :wink:
Opet, niti si oborio niti ponudio argument.
Post ti se sveo na prazno sagorijevanje kalorija samo da bi tvoja bila zadnja, i da bi mi ga nekako "sukn'o".
Nidje veze, jer u mom komentaru ne postoji nista rasisticko. Osim ako je to sto imam oci da vidim, i prste da napisem, rasizam.

Samo sam naveo da se su u Kini neke stvari normalne, koje kada bi, ti Chmoljo, vidio nekog Bosnju da radi na trotoaru, proklinjao bi i taj narod i zemlju.

Ali da Bosnjo slucajno kaze da su Kinezi u necemu nakaradni.... ma djes to ba, rasizam bolan.
Da. Rasturio si me argumentacijom. Uvrnute prehrambene navike naspram industrije ubijanja. Prije davnih 70 godina.

Još bi čovjek rekao da su se evropljani odrekli tog naslijeđa. Samo vas malo pobijaju AFD, Le Pen, Orban i svaka jebena evropska država koja ima apologete nacizma i fašizma.
sadie_forever

#154 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by sadie_forever »

naidjoh na odgovor neke kineskinje na pitanje zasto kinezi jedu miseve,ovo napisala:

In the rural areas of China, the meat and fur of rodent could help farmers get rid of poverty then become rich and supplement protein to us, Cantonese said: "eating one rat is better than ten chickens." Yummmm~~~~~~

8)
Tempo
ZeModerator

#155 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by Tempo »

charvel. wrote: 01/02/2020 18:33
Chmoljo wrote: 01/02/2020 18:19
charvel. wrote: 01/02/2020 15:19
Tesko ce ti bit jarane nac klip gdje europljani eksperimentisu na ljudima u konc logorima jer to ne rade.
Neces isto nac ni klip belgijskog kralja koji sakati po Kongu...

...Zato, ako si zainteresovan, mozes nac klipova od prosle srijede gdje se najgadnije i najogavnije stvari odvijaju u kineskim gradovima, i niko ni okom da trepne.

Nemoj vise tako pokusavat tu nekakvu bijednu relativizaciju u fazonu "svi smo mi podjedanko losi", "i mi smo mozda i gori" jer to jednostavno nije istina.
Bar ne pokušavam relativizovati hinjeni rasizam. :wink:
Opet, niti si oborio niti ponudio argument.
Post ti se sveo na prazno sagorijevanje kalorija samo da bi tvoja bila zadnja, i da bi mi ga nekako "sukn'o".
Nidje veze, jer u mom komentaru ne postoji nista rasisticko. Osim ako je to sto imam oci da vidim, i prste da napisem, rasizam.

Samo sam naveo da se su u Kini neke stvari normalne, koje kada bi, ti Chmoljo, vidio nekog Bosnju da radi na trotoaru, proklinjao bi i taj narod i zemlju.

Ali da Bosnjo slucajno kaze da su Kinezi u necemu nakaradni.... ma djes to ba, rasizam bolan.
taj podrugljivi izraz, bosnjo...
da to neko u mom prisustvu naglas kaze, usta bi mu razvalio.
Tempo
ZeModerator

#156 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by Tempo »

sadie_forever wrote: 01/02/2020 18:42 naidjoh na odgovor neke kineskinje na pitanje zasto kinezi jedu miseve,ovo napisala:

In the rural areas of China, the meat and fur of rodent could help farmers get rid of poverty then become rich and supplement protein to us, Cantonese said: "eating one rat is better than ten chickens." Yummmm~~~~~~

8)
hoces da cujes odgovor jednog bosanca na ovo sto si napisala?
John Cleese

#157 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by John Cleese »

Chmoljo wrote: 01/02/2020 18:34 Doduše. U Trnopolju nisu eksperimentisali. Jedino jes Batko koliko ljudi može ubiti jednim metkom, ali se ne sjećam gdje je objavio disertaciju.
Ali, eto, bitno je da Europljanini ne jedu shishmishe... :|
red evil

#158 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by red evil »

Samo mi nije jasno zašto je bitno ko je šta radio prije 70 god? To šta su oni radili neopravdava ovo, jedno zlo neopravdava drugo. Naravno, ne možeš cijeli narod osuditi a one koji to rade treba. Samo nemojte sad o tome i mi jedemo glavušu, oči, bubrege, mozak ili šta ti već znam jer i to mi je bolesno kako neko može jesti. A pogotovo šišmiše, miševe i slično, mora negdje postojati nekakva granica.
zrakomlat

#159 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by zrakomlat »

Jesam li ja dobro skonto, da se u okolini toga Wuhana nalazi neki veliki institut, centar, za istraživanje virusa.

Ja mislim, ako je tako, da je taj virus njima pobjego iz laboratorije, kakav pečeni ker, kakva zmija, i ostali bakrači.
John Cleese

#160 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by John Cleese »

red evil wrote: 01/02/2020 18:47 Samo mi nije jasno zašto je bitno ko je šta radio prije 70 god? To šta su oni radili neopravdava ovo, jedno zlo neopravdava drugo. Naravno, ne možeš cijeli narod osuditi a one koji to rade treba. Samo nemojte sad o tome i mi jedemo glavušu, oči, bubrege, mozak ili šta ti već znam jer i to mi je bolesno kako neko može jesti. A pogotovo šišmiše, miševe i slično, mora negdje postojati nekakva granica.
Glad ne priznaje granice :|

Image
swanfilter

#161 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by swanfilter »

zrakomlat wrote: 01/02/2020 18:53 Jesam li ja dobro skonto, da se u okolini toga Wuhana nalazi neki veliki institut, centar, za istraživanje virusa.

Ja mislim, ako je tako, da je taj virus njima pobjego iz laboratorije, kakav pečeni ker, kakva zmija, i ostali bakrači.
Jeste, podzemni labaratorij. Cak im je i logo skoro pa isti kao i kod Umbrella Corp iz Resident Evil. Ili je bila i to montaza. Ko ce ga znati ...
red evil

#162 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by red evil »

John Cleese wrote: 01/02/2020 18:55
red evil wrote: 01/02/2020 18:47 Samo mi nije jasno zašto je bitno ko je šta radio prije 70 god? To šta su oni radili neopravdava ovo, jedno zlo neopravdava drugo. Naravno, ne možeš cijeli narod osuditi a one koji to rade treba. Samo nemojte sad o tome i mi jedemo glavušu, oči, bubrege, mozak ili šta ti već znam jer i to mi je bolesno kako neko može jesti. A pogotovo šišmiše, miševe i slično, mora negdje postojati nekakva granica.
Glad ne priznaje granice :|

Image
Ne znam baš da sam ne znam koliko ne bih to mogao. :lol:
John Cleese

#163 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by John Cleese »

zrakomlat wrote: 01/02/2020 18:53 Jesam li ja dobro skonto, da se u okolini toga Wuhana nalazi neki veliki institut, centar, za istraživanje virusa.

http://english.whiov.cas.cn :|
zrakomlat

#164 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by zrakomlat »

swanfilter wrote: 01/02/2020 18:57

Jeste, podzemni labaratorij. Cak im je i logo skoro pa isti kao i kod Umbrella Corp iz Resident Evil. Ili je bila i to montaza. Ko ce ga znati ...
Eto vidiš. Pa pustili u medije razlog, lafo supa od šišmiša, da ih ne provale da kakvo virusno oružje ne prave :D
John Cleese

#165 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by John Cleese »

red evil wrote: 01/02/2020 18:57 Ne znam baš da sam ne znam koliko ne bih to mogao. :lol:
Ma nije to nista, sta je frajer sve jeo i pio :|

Meni je najodvratnije bilo kad je u nekoj irskoj vukojebini cerecio onog ovna u ranom stadiju raspadanja.
Dope_Man

#166 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by Dope_Man »

spreca wrote: 31/01/2020 08:04
SpecialOffer wrote: 30/01/2020 23:50 Evo vam kvalitet gradjevina u Kini.

Da bi kvalitetno gradio moras imati i kvalitetne materijale,mislim da kinezi jos uvijek nemaju ili nemaju u onoj kolicini koju bi trebali.....nije fora izliti hiljade ili milione kubika betaona,treba ga imati kvalitetnog...jos niko nije prevazisao evropljane u gradnji i mislim da ih nece niko prevazici jos dugo a mozda i nikada

Nije stvar u materijalima vec u namjeri. Projekte koji su zaista bitni Kini oni mogu, i rade, kvalitetno tako da sluze svrsi. Ovi ''gradovi duhova'' imaju svoju drugu pricu o kojoj ima koliko hoces dokumentaraca gdje se objasnjava komplikovana priroda iza svega toga. U sustini je stvar obrtanja love, veze to nema sa stvarnom zeljom da se izgradi funkcionalan grad, zato gradove iz klipa prave na sve strane, a potres od 1 stupnja na Richterovoj skali bi ih oborio kao kulu od karata.
charvel.

#167 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by charvel. »

John Cleese wrote: 01/02/2020 18:46
Chmoljo wrote: 01/02/2020 18:34 Doduše. U Trnopolju nisu eksperimentisali. Jedino jes Batko koliko ljudi može ubiti jednim metkom, ali se ne sjećam gdje je objavio disertaciju.
Da, jer svi Europljani su Batko.

ccc... kakvo odsustvo intelekta
charvel.

#168 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by charvel. »

Chmoljo wrote: 01/02/2020 18:40 Da. Rasturio si me argumentacijom. Uvrnute prehrambene navike naspram industrije ubijanja. Prije davnih 70 godina.

Još bi čovjek rekao da su se evropljani odrekli tog naslijeđa. Samo vas malo pobijaju AFD, Le Pen, Orban i svaka jebena evropska država koja ima apologete nacizma i fašizma.
A de molim te obrazlozi zasto stalno potezes "industrije ubijanja" iz proslog stoljeca?
Ima li to ikakvu poentu?
Je li cinjenica da je bilo genocida i ratnih zlocina u Europi treba sad da cini da sta god pogano, odbojno i prezira vrijedno radi neki drugi narod da to ne smijemo kritikovati?
Je li to poenta zasto to potezes?

Da li se mogu tako naci iz istorije nedjela i tih naroda, koje ja kao Europljanin zbog prijasnjih Eurposkih nedjela, po tebi, ne bih smio kritikovati?

I molim te navedi sta je toliko uzasno pocinjeno od AFD, Le Pen i Orbana?

Hvala.
John Cleese

#169 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by John Cleese »

charvel. wrote: 01/02/2020 19:09
John Cleese wrote: 01/02/2020 18:46
Da, jer svi Europljani su Batko.

ccc... kakvo odsustvo intelekta
Pa nisu bas svi, nemoj tako - ima tu i shupaka :|

Odsustvo kojecega, fakat, kad si vec tako samokritican - meni bi neprijatno da ti kazem :|
zrakomlat

#170 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by zrakomlat »

Ovdje ima likova što misle da svih milijardu i pol kineza jedu šišmiše i žohare, i to za sve obroke.
charvel.

#171 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by charvel. »

Ovdje ima likova koji misle da se diskutuje o prehrambenim navikama.
Chmoljo

#172 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by Chmoljo »

charvel. wrote: 01/02/2020 19:18
Chmoljo wrote: 01/02/2020 18:40 Da. Rasturio si me argumentacijom. Uvrnute prehrambene navike naspram industrije ubijanja. Prije davnih 70 godina.

A de molim te obrazlozi zasto stalno potezes "industrije ubijanja" iz proslog stoljeca?
Ima li to ikakvu poentu?
Je li cinjenica da je bilo genocida i ratnih zlocina u Europi treba sad da cini da sta god pogano, odbojno i prezira vrijedno radi neki drugi narod da to ne smijemo kritikovati?
Je li to poenta zasto to potezes?

Da li se mogu tako naci iz istorije nedjela i tih naroda, koje ja kao Europljanin zbog prijasnjih Eurposkih nedjela, po tebi, ne bih smio kritikovati?

I molim te navedi sta je toliko uzasno pocinjeno od AFD, Le Pen i Orbana?

Hvala.
Zato što se kinezi čoporativno nazivaju bolesnim ili bolesnom nacijom. Zato što jedu nešto što nama oku ne godi. A eto mi ovdje smo zdrave nacije.

Jedno je kritikovati određenu stvar, a nešto drugo olako nazivati narod i cijelu kulturu bolesnim. I to narod koji predstavlja sedminu čovječanstva. Zar je potrebno objašnjavati zašto je to loše kada se uzme generaliziranje muslimana zbog glavosječa?

Užasno je što i poslije svega imaji simpatije prema fašističkim režimima.

Ja ne znam koliko su ljudi svjesni šta je značilo, recimo spremiti pola miliona ljudi u logore i pobiti ih 90% sve to za dva mjeseca? Koliki je stepen mržnje, bezosjećajnosti, okrutnosti ogromnog broja ljudi morao biti da se to uradi? Pa opet, nazvati Nijemce i Mađare bolesnima ne bi bilo ok.

Zašto onda Kineze? Zbog toga što jedu žive životinje? Šta su onda Indijci sa usranim ulicama i poluraspadnutim leševima koje psi razvlače na obalama rijeka gdje se djeca kupaju?

Sve je to mučno za gledati. Ali dijeljenje moralnih lekcija nacijama i narodima su često samo uvod za rasizam i rasnu superiornost.
sadie_forever

#173 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by sadie_forever »

Tempo wrote: 01/02/2020 18:45
sadie_forever wrote: 01/02/2020 18:42 naidjoh na odgovor neke kineskinje na pitanje zasto kinezi jedu miseve,ovo napisala:

8)
Reci?
Tempo
ZeModerator

#174 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by Tempo »

sadie_forever wrote: 01/02/2020 20:30
Tempo wrote: 01/02/2020 18:45

8)
Reci?

ne mogu forevera. banovace me zbog vulgarnih psovki.
charvel.

#175 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by charvel. »

Chmoljo wrote: 01/02/2020 20:27 Zato što se kinezi čoporativno nazivaju bolesnim ili bolesnom nacijom. Zato što jedu nešto što nama oku ne godi. A eto mi ovdje smo zdrave nacije.

Jedno je kritikovati određenu stvar, a nešto drugo olako nazivati narod i cijelu kulturu bolesnim. I to narod koji predstavlja sedminu čovječanstva. Zar je potrebno objašnjavati zašto je to loše kada se uzme generaliziranje muslimana zbog glavosječa?

Užasno je što i poslije svega imaji simpatije prema fašističkim režimima.

Ja ne znam koliko su ljudi svjesni šta je značilo, recimo spremiti pola miliona ljudi u logore i pobiti ih 90% sve to za dva mjeseca? Koliki je stepen mržnje, bezosjećajnosti, okrutnosti ogromnog broja ljudi morao biti da se to uradi? Pa opet, nazvati Nijemce i Mađare bolesnima ne bi bilo ok.

Zašto onda Kineze? Zbog toga što jedu žive životinje? Šta su onda Indijci sa usranim ulicama i poluraspadnutim leševima koje psi razvlače na obalama rijeka gdje se djeca kupaju?

Sve je to mučno za gledati. Ali dijeljenje moralnih lekcija nacijama i narodima su često samo uvod za rasizam i rasnu superiornost.
Prije svega, ja nisam primijetio nigdje u komentarima da je neko nazvao Kineze bolesnom nacijom jer jedu nesto sto je nama odbojno.
Priznajem, mozda sam propustio takav post, ali definitivno znam da ja nisam takvo nista naveo. (jos je rano)

S druge strane, ako hoces bit iskren, generalno gledano Kinezi jesu jedna bolesna nacija. Definitivno u poredjenju sa Europljanima jesu, i to ne kazem iz neke mrznje vec pokusavam da budem objektivan i pokusacu da obrazlozim zasto, a ti razluci koliko sam u pravu.

Zar ti nije jedan uvid u kakvo je to kinesko drustvo pojava sveprisutnih "CCTV" kamera po njihovim gradovima. Preko takvih snimaka mozes da vidis milion i jednu razlicitu situaciju sa ulica kineskih gradova u kojem obican narod ne pokazuje ama bas nikakvu empatiju ili osjecaj odgovornosti prema sugradjaninu ili cak zivotinji. Situacije kakve, TI, da ih vidis bilo u Bosni ili (po tebi podjenkako bolesnim) Njemackoj ili Madjarskoj, sigurno ne bi tako odreagovao.
Kao npr. snimak gdje slucajni prolaznik mlati motkom dijete od 2 godine koje lezi na trotoaru, te ga nakon toga svom snagom djonom gazi po glavi, sve naocigled prolaznika koji idu svojim poslom. Niko ni rijec da kaze, a kamoli da sta poduzme. Neki prodju a da se ni ne okrenu.
Sta ti to govori o takvom drustvu? Bolesno/zdravo? Ne moze bit oboje.
Ili snimak gdje zena vozi motor, i opet dijete od 2-3 godine istrci pred motor, a ona predje preko njega prednjim tockom, te dijete zapadne pod zadnji tocak a ona lijepo i kulturno se cimne malo na motoru da predje preko djeteta, i nastavi vozit. Bolesno ili zdravo?
Ili situacije na ulicama Kine gdje se priprema hrana. Njihova hrana koja eto nama ne pase. Ne burek ni cevap, vec pas. Pas koji se termicki obradjuje tako sto dok je ziv zaveze se za vrat. Onda se upali plamen sa plinske boce i tim plamenom se ziv pas pali. Plamenom se prelazi od njuske, preko tijela, po nogama, gore dole... sve dok se ne ugljenise i ukoci, i onda se servira vruce sa kajmakom ili ajvarom pretpostavljam. To sve na ulici! Bolesno? Normalno?
Ili snimak gdje se stakori takodje "pripremaju" na ulici. Zivi ogromni stakori, koji se za rep uhvate iz jednog kaveza i drzeci za rep ubace u lonac kljucale vode koji se prekrije poklopcem. Nakon nekoliko sekundi tog tretmana, tom i dalje zivom stakoru se dere koza i prosljedjuje se drugom na dalje procesuiranje.
(Imaj na umu da ne opisujem djela nekog poremecenog psihopate, jer postoje ljudi koji muce i ubijaju u svakom drustvu, vec opisujem normalne svakodnevne scene kao sto je kod nas npr. prodaja kospa)
Reci da to sve nije bezdusno? Takav odnos i tretman ljudi i zivotinja. Uporedi to sa najgorom rupom u Europi i opet neces nac ni pribliznu situaciju.
Sve su to stvari koje se tamo odvijaju svaki dan apsolutno smatram da imam pravo da ih nazovem bolesnim. Ne znaci to da je citava milijarda+ njih takva, ali generalno gledano gori su od Europljana i mogli bi dobit pokoju moralnu lekciju.

Za Indijce si bio u pravu.
Jedino me zacudilo kako si mogao napisati nesto sto je tako evidentno, a da sam sebe nisi nazvao rasistom.
Nije ono samo da su Kinezi ovakvi ili onakvi, i Indija je pogana zemlja. Tamo je normalno srati na ulici, palit leseve u javnosti i kupati se u rijekama zagadjenim fekalijama.
Meni to nije normalno, izvini ako sam rasista.
Post Reply