to je dnevnopoliticko jedenje govana adresirano na njegovo biracko tjelo. ko on pametan..Kamper wrote: ↑31/01/2020 21:12Slazem se. Samo pitam cemu lazi Komsica da je NATO vec do Drine i da je on licno spasio NATO put kad znamo da se pita ko i Dodik, i manje.
A NATO i EU nas danas mogu zeliti a sutra vec ne. Pogledati Francusku i Makedoniju.
Interesi se mijenjaju.
Hebo me mob i kvotanje.
Demokratska fronta Željko Komšić
-
Tempo
- ZeModerator
#43101 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Kamper
- BHCluster
#43103 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Do danas prica je isla nema MAP-a zar ne? Sad pise da je Bosna i Hercegovina u MAPU zar ne? Razlog toga je sta?
Odgovori su: DA, DA i Program reformi.
- Kamper
#43104 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne pratis, MAP i ANP nisu isto. Kad je aktiviran MAP? Kako ce neko do danas govoriti da nema MAP-a?
hint
Spoiler
Show
Aktiviran MAP: Koje obaveze čekaju Bosnu i Hercegovinu na putu u NATO
08. 12. 2018. u 07:40:00
08. 12. 2018. u 07:40:00
I da...
Odgovori su: NE, NE, NE i DA (Program reformi a ne ANP)
Last edited by Kamper on 31/01/2020 21:53, edited 1 time in total.
-
Tempo
- ZeModerator
- Kamper
- BHCluster
#43107 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ocigledno da ne pratim
Ono sta sad pise na NATO stranici sam postavio par strana ranije.
-
sandoz11
#43108 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zar je moguce da je Komsic sve slagao, a obraz..

-
kluz franjo
#43109 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prosto je fenomenalno kako "patriJotsko" biračko tijelo slijepo vjeruje "patriJotskoj" glavi i kao novu pobjedu slavi "vijesti iz Brisela" stare između 1 i 10 godina.
A NATO je danas samo potvrdio očigledno za mnoge nevjerovatnu vijest.
Ako u NATO pošalješ dokument koji se zove "Program reformi" koji ne prejudicira konačnu odluku o članstvu, a ne Annual National Programme (ANP),
da NATO taj dokument tretira kao "Program reformi" koji ne prejudicira odluku o članstvu, a ne kao ANP.
Prevedeno. Kada pošaljete ANP, možemo nastaviti pričati o članstvu. Do tada je partnerstvo i saradnja.
Predlažem da Komšić u Mongoliji i Jordanu razmjeni iskustva u "saradnji sa NATO savezom".
I oni su partneri i tamo isto imaju "co-operation with NATO".
A NATO je danas samo potvrdio očigledno za mnoge nevjerovatnu vijest.
Ako u NATO pošalješ dokument koji se zove "Program reformi" koji ne prejudicira konačnu odluku o članstvu, a ne Annual National Programme (ANP),
da NATO taj dokument tretira kao "Program reformi" koji ne prejudicira odluku o članstvu, a ne kao ANP.
Prevedeno. Kada pošaljete ANP, možemo nastaviti pričati o članstvu. Do tada je partnerstvo i saradnja.
Predlažem da Komšić u Mongoliji i Jordanu razmjeni iskustva u "saradnji sa NATO savezom".
I oni su partneri i tamo isto imaju "co-operation with NATO".
- bunk
#43110 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jel slagala kvinta?
Jel laze Ambadada SAD ?
Jel laze Ambadada SAD ?
- Kamper
#43111 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
@BHCluster
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... ato/320661
Dodik kaze da nece podrzati MAP, vjerovatno misli na dalje blokade preko ANP-a i reformi koje su potrebne.
Turkovicka ne znam sta misli, pretpostavljam da je mislila na ANP jer je odmah iza rekla da idu na reformski program (Program reformi). I Kosarac se nasmijao kad je rekla nema MAP-a iako je on najavljen.
Dodik kaze da nece podrzati MAP, vjerovatno misli na dalje blokade preko ANP-a i reformi koje su potrebne.
Turkovicka ne znam sta misli, pretpostavljam da je mislila na ANP jer je odmah iza rekla da idu na reformski program (Program reformi). I Kosarac se nasmijao kad je rekla nema MAP-a iako je on najavljen.
I spominje li se tu negdje Annual National Programme? Ili se samo spominje Reform Programme? Procitaj molim te, pa ako nadjes kopiraj ovde.
- Kamper
#43112 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma ti nisi ozbiljan. Kao da je svedski stol, cas bi se skino go kad Ambasada USA to kaze cas ne bi.
edit:
Da ti probam odgovoriti mada ne znam koliko ima smisla.
Sjecas li se sta je bilo kad je Dodik htio ovu pricu oko NATO-a poslati na glasanje u skupstinu RS-a? Sjecas li se koji su ambasadori odmah ili sutradan dosli kod Komsica? Sjecas li se sta je poslije bilo sa glasanjem Komsica? Znas li, da je tada to otislo na glasanje u RS, da bi bio blokiran put BiH u Nato? Tu skidam Komsicu kapu na pametnom potezu, mada to nije njegova pamet nego ambasadora USA i Britanije.
Znas li da se tad i Kvinta ukljucila? Sta ti to govori? Meni na primjer govori da je njima u interesu da se ne blokira BiH put u NATO. Da ostane otvorena opcija da BiH udje u nato a kad, to je manje bitno jer je to do nas.
Last edited by Kamper on 31/01/2020 22:33, edited 1 time in total.
- BHCluster
#43113 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Aha Turkovicka nezna sta misli pa ces ti u njeno ime napisati sta ona misli.Kamper wrote: ↑31/01/2020 22:15 @BHCluster
I spominje li se tu negdje Annual National Programme? Ili se samo spominje Reform Programme? Procitaj molim te, pa ako nadjes kopiraj ovde.
Radi podsjete:
Predan Program reformi i sta je sad sa MAP-om na koji je Dodik stavio potpis?
Sta kaze sagovornik:
- cvrčak_na_hedonizmu
#43114 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Odakle ti snaga, divim ti se
Mrmot iz dijaspore je briljantan
-
kluz franjo
#43115 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A da ne zaboravimo.
Sinoć se Željko na BN TV u obraz zakleo.
Na pitanje/konstataciju voditeljice (4:45)
da je politički komitet NATO-a prihvatio "Program reformi" kao ANP i da na bazi tog "Programa reformi" BiH nastavlja svoj put u MAP-u
obećavam samobanovanje na 30 dana.
Obraza mi.
Mog, ne Željkovog.
Sinoć se Željko na BN TV u obraz zakleo.
Na pitanje/konstataciju voditeljice (4:45)
Željko odgovara:Vi stavljate znak jednakosti između ANP-a i Programa reformi, a Milorad Dodik tvrdi da to nije ANP?
Ko mi na zvaničnoj stranici pronađe informacijuPa dobro, ja preporučujem svakom onom ko ne vjeruje, ima zvanična stranica NATO-a - politički komitet NATO-a je prihvatilo ovaj program i reklo Bosna i Hercegovina na račun ovog programa nastavlja svoj put u Akcionom planu za članstvo.
da je politički komitet NATO-a prihvatio "Program reformi" kao ANP i da na bazi tog "Programa reformi" BiH nastavlja svoj put u MAP-u
obećavam samobanovanje na 30 dana.
Obraza mi.
Mog, ne Željkovog.
- Kamper
#43116 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ti meni dajes youtube link od 11. srp 2018. a ja tebi od 08. 12. 2018. stvarno nema smisla.
Turkovicka je superwoman i ne moze joj se desiti lapsus. Ok.
Das mi link od 11. srp 2018. kao dokaz da se DO DANAS pricalo da nema MAP-a.
U pravu je cvrčak_na_hedonizmu, odustajem. Sve ste u pravu. Zeljko je bog bogova i on odlucuje kad ce ko u NATO.
edit:
kad sam vidio datum na prvom linku drugi nisam ni pogledao, priznajem.
Last edited by Kamper on 31/01/2020 22:43, edited 1 time in total.
-
kluz franjo
#43117 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ispravka jednog detalja.Kamper wrote: ↑31/01/2020 22:22
Ma ti nisi ozbiljan. Kao da je svedski stol, cas bi se skino go kad Ambasada USA to kaze cas ne bi.
edit:
Da ti probam odgovoriti mada ne znam koliko ima smisla.
Sjecas li se sta je bilo kad je Dodik htio ovu pricu oko NATO-a poslati na glasanje u skupstinu RS-a? Sjecas li se koji su ambasadori odmah ili sutradan dosli kod Komsica? Sjecas li se sta je poslije bilo sa glasanjem Komsica? Znas li, da je tada to otislo na glasanje u RS, da bi bio blokiran put BiH u Nato? Tu skidam Komsicu kapu na pametnom potezu, mada to nije njegova pamet nego ambasadora USA i Britanije.
Znas li da se tad i Kvinta ukljucila? Sta ti to govori? Meni na primjer govori da je njima u interesu da se ne blokira BiH put u NATO. Da ostane otvorena opcija da BiH udje u nato a kad, to je manje bitno jer je to do nas.
Željko je tada sazvao vanrednu sjednicu Predsjedništva sa tom tačkom dnevnog reda.
Pa je onda povlačio nakon posjete ambasadora SAD i VB.
- Kamper
#43118 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da, hvala pilot, ne mogu se vise svega sjetiti. Znas kako je nama u dijaspori ne mozemo sve upratiti u dragoj nam domovini.kluz franjo wrote: ↑31/01/2020 22:40 Ispravka jednog detalja.
Željko je tada sazvao vanrednu sjednicu Predsjedništva sa tom tačkom dnevnog reda.
Pa je onda povlačio nakon posjete ambasadora SAD i VB.
Ovo moram kopirati zbog banovanog dijasporcai njegove price da se Mile nista ne pita.
A sreca pa su ambasadori uletili jer bi nam Zeljko tada sjebao put u NATO za sva vremena. Toliko o Komsicu vizionaru i spasiocu NATO puta.Znas li, da je tada to otislo na glasanje u RS, da bi bio blokiran put BiH u Nato?
Steta ba Bakiru nisu uletili oko one revizije tuzbe.
Last edited by Kamper on 31/01/2020 22:57, edited 3 times in total.
- BHCluster
-
kluz franjo
#43120 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Što bi rekao prof. Okultis: "Tisuću mu neposlanih ANP-ova Ontarija, volio bih i ja nekad nešto zaboraviti!"Kamper wrote: ↑31/01/2020 22:41Da, hvala pilot, ne mogu se vise svega sjetiti. Znas kako je nama u dijaspori ne mozemo sve upratiti u dragoj nam domovini.kluz franjo wrote: ↑31/01/2020 22:40 Željko je tada sazvao vanrednu sjednicu Predsjedništva sa tom tačkom dnevnog reda.
Pa je onda povlačio nakon posjete ambasadora SAD i VB.![]()
Ali hebi ga, dođu ovi zeleni mundiri sa barem godinu dana bajatom informacijom i slavodobitno skiknu:
"Aha, jesmo li vam rekli da težimo ka NATO!"
I još se u obraz kunu, da će nas tamo ekspresno uvesti Komšić, Dodik i Džaferović.
Helem, blago tebi pa ponešto i zaboraviš.
- nosara
#43121 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
At their meeting in December 2018, foreign ministers decided that NATO is ready to accept the submission of Bosnia and Herzegovina’s first Annual National Programme under the MAP.
The registration of immovable defence property to the state remains essential.
Danasnji datum, bez konstatacije da je do danas stigao prvi ANP.
Ostaje obaveza knjizenja imovine.
Napredak. Unazad.
Napredak. Unazad.
- Kamper
#43122 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E super, haj sad kopiraj ono sto sam te zamolio.
- Kamper
#43123 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne unazad, nego pred haustor jer sad sve mora ici na glasanje. Sreca pa se Mile nista ne pita jer bi ga u suprotnom popusili.nosara wrote: ↑31/01/2020 22:58 At their meeting in December 2018, foreign ministers decided that NATO is ready to accept the submission of Bosnia and Herzegovina’s first Annual National Programme under the MAP.
Napredak. Unazad.![]()
- BHCluster
#43124 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
kluz franjo
#43125 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakvi likovi i logika...
Znači da nije bilo Šefikovog, Miletovog i Željkovog Programa reformi iz decembra 2019.,
nikada nas NATO ne bi 2010. uslovno pozvao u MAP,
a 2018. izjavio spremnost da prihvati prvi ANP.
eeeeh, da mi je ta logika barem na dva sata. Pa da se ko čovjek odmorim.
Znači da nije bilo Šefikovog, Miletovog i Željkovog Programa reformi iz decembra 2019.,
nikada nas NATO ne bi 2010. uslovno pozvao u MAP,
a 2018. izjavio spremnost da prihvati prvi ANP.
eeeeh, da mi je ta logika barem na dva sata. Pa da se ko čovjek odmorim.