Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#26 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Entropio »

Teoretski i zakonski, sta bi se desilo nekom izrevoltiranom gradjaninu koji je blokiran negdje da uzme bejzbol palicu i izlupa to auto koje ga je blokiralo, izgrebe ga, ono demolira ga? I dodje taj debil i nazove policiju?

Pitam cisto informativno, za druga.
shandrprcSA

#27 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by shandrprcSA »

Entropio wrote: 31/01/2020 19:48 Teoretski i zakonski, sta bi se desilo nekom izrevoltiranom gradjaninu koji je blokiran negdje da uzme bejzbol palicu i izlupa to auto koje ga je blokiralo, izgrebe ga, ono demolira ga? I dodje taj debil i nazove policiju?

Član 293.Oštećenje tuđe stvari

(1) Ko ošteti, uništi ili učini neupotrebljivom tuđu stvar, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do šest mjeseci.
(2) Ko ošteti, izobliči, uništi ili učini neupotrebljivom tuđu stvar koja služi za vjerske svrhe, kulturno dobro koje se nalazi na javnom mjestu, posebno zaštićeni objekt prirode, umjetnički predmet, stvar od naučnog ili tehničkog značenja, stvar koja se nalazi u javnoj zbirci ili je izložena za javnost ili stvar koja služi za javne potrebe ili koja uljepšava trgove, ulice ili parkove, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.
(3) Kaznom iz stava 2. ovog člana kaznit će se ko učini djelo iz stava 1. ovog člana zbog razlike u etničkoj ili narodnosnoj pripadnosti, rasi, vjeroispovijesti, spolu ili jeziku.
hopi

#28 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by hopi »

jbg lako je reći izbuši gume i uraditi to, ali haj stani iza toga i budi spreman na eventualne posljedice. Još po danu, čas posla da te neko vidi i eto belaja, ako si spreman na to onda ok radi. Ako si spreman tu na sukob, fizički, verbalni , ali pamet u glavu, jbg još nož u ruci od bušenja.
jedna guma je eto oko 100KM štete, mislim da su ljudi spremni se za taj iznos potući.

ja bi za poečtak na čitavu garažu naljepio natpise zanranjeno parkiranje, garaža u upoterbi,ne parkiraj i slično. Veliki font, crvena slova i slično. Doslovno milsim preko čitave garaže, jbg možda bi glupo iozgledalo ali bi imalo više efekta nego da stoji jedan papir s natpisom.
Onda bi i ispred garaže ofarbao bijelom bojom određeni dio tj.linije izvukao da kao označiš dio ispred samo tj prilaz garaži. Tu mislim ne bi bilo problema od opštine, jer niti crtaš znakove, niti ko može zapeti za to, ne smeta prolazu itd.
To ruaditi pa vijeti hoće li imati kakvog efekta.
moonca

#29 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by moonca »

Ne vrijede znakovi, upozorenja.. narod se ne drzi toga- bar neki %.. nije to samo kod nas problem.
Da, zbilja moras se osjecati kao idiot, i bespomocan, kad moras sebi dozvoliti tako sto, kao sto je ispuhati gumu, ne rezati, unustiti- tek toliko da ne moze voziti i da je mora , pumpati nakon radnog vremena... :-) I ovo je protiv zakona- ali, ako je garaza u pitanju... nema ocevidaca, nemas izbora, i radi...
Edin H.

#30 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Edin H. »

Entropio wrote: 31/01/2020 19:48 Teoretski i zakonski, sta bi se desilo nekom izrevoltiranom gradjaninu koji je blokiran negdje da uzme bejzbol palicu i izlupa to auto koje ga je blokiralo, izgrebe ga, ono demolira ga? I dodje taj debil i nazove policiju?

Strpas ga u muriju preventivno na neko vrijeme. novcana kazna, placanje stete i sudskih troskova i mirna Bosna.
Edin H.

#31 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Edin H. »

Entropio wrote: 30/01/2020 21:54 Doduse, vrata garaze izgledaju kao da su donesena iz Cernobila i da garaza uopste nije u upotrebi. Ali cak i da su vrata nova, stoka bi parkirala...
Prvi korak bi bio ofarbati ili promijeniti vrata.
Mjesto je super za parkirati, kontas na prvu, nece me niko zagrebat, garaza se ne koristi
moonca

#32 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by moonca »

Zasto bi farbao, da bi neki' pametnjakovic' dobio poruku da ne bi trebao parkirati...Ko god ima auto, zna i za parvila parkiranja.. i ako nema saobracajnog znaka- da je to ulaz/izlaz u ''nesto', ostalo je -'bezobrazluk' :-)
Dinostula

#34 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Dinostula »

Zar ne psotoji kod nas Pauk sluzba ? Nazoves ljudi odvuku auto i gotova stvar.
Kod mene tako sito nabiju auto na ulaz nema sta nisam postavljao od betonskih stubova ali sve na kraju izvale samo ga malo kucnu rikvercom i sve ispocetka.
dulekrele

#35 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by dulekrele »

Milenkov buraz wrote: 31/01/2020 09:52
Vrbaslija-BL wrote: 30/01/2020 18:19 Ja zivim na Grbavici, i imam garazu ispred Osnovne skole Kovacici.. Po cijeli dan mi parkiraju ispred garaze i nemogu uci ni izaci iz garaze. Svaki put moram da trazim ko mi se parkirao i da ga molim da pomakne auto. Nekad ta potraga traje po 20 minuta ili pola sata, a bilo je slucajeva kad nece da sklone auto nikako dok ne obave svoj posao kojim su dosli u skolu, pa cak sam imao i fizicke obracune sa pojedincima. Problem je sto je svaki put neko drugi, i sto bi se ja fakticki trebao tuci sa pola Sarajeva. Obracao sam se i policiji, ali oni su obicno nezainteresirani i to im ne prodstavlja neki prioritet u radu, a cak i kad dodju taj koji se parkirao vec ode. Onda sa isao u opcinu Novo Sarajevo da trazim dozvolu da stavim one preklopne stubice, i razgovarao sam u odjelu za saobracaj sa nadleznima, ali su rekli da mi nemogu dozvoliti postavljanje jer ako neko zapne i padne onda bi navodno mogao tuziti opcinu. Rekli su mi da se sam snadjem nekako, ali da nemogu dobiti nikakav papir. Onda sam ja napravio znak, uzeo sam staru felugu i zavario cijev, i na to postavio znak zabrane parkiranja. Sve sam to lijepo ofarbao u crvenu i bijelu boju, i svako jutro bih ga iznio i stavio ispred svoje garaze tako da mi nemogu parkirati. Naravno bio sam ga vezao sa lancem za svoj katanac tako da ga nemoze niko ukrasti ili odnijeti. I to je sve lijepo fukncioniralo neke 2 godine, nisam imao nikakvih problema sa parkiranjem vise, osim sto bih svaku vecer morao znak unijeti u garazu, a ujutro bih ga morao iznijeti ispred garaze. I onda jedan dan na garazi mi osvane papir od opcinske inspekcije Novo Sarajevo. Sljedeci dan odem u opcinu da se javim na poziv i onda mi kazu da moram odmah ukloniti parkirni znak ili cu dobiti kaznu. Ja sam im objasnio cijelu situaciju, i da godinama imam taj problem, medjutim oni su me lijepo saslusali i rekli da me potpuno razumiju ali da ipak moram ukloniti znak. Naravno uklonio sam znak, oni su dolazili da provjere i postpupak su obustavili. Sad mi ponovo parkiraju ispred garaze i blokiraju ulaz, i opet ista stara prica.. Znaci svaki put kad trebam negdje da idem izgubim po pola sata dok nadjem ko mi se parkirao, pa onda svadje sa ljudima, fizicki obracuni i sve po starom.

Sad meni nije jasno imam li ikakva prava na slobodan pristup svojoj garazi? Zar je moguce da to ne zanima ni policiju ni opcinu? Htio sam da pitam da li neko zna nekog advokata kojem bi se mogao obratiti za strucnu pomoc?

Evo prilozio sam i sliku, moja garaza je srednja od ove prve 3 garaze koje su uvucene, ispred samog ulaza u osnovnu skolu Kovacici

Image
Kupiš jedan ili dva ova sistema, imaš i kod nas u Penny-u i riješiš problem. Ne može ti niko ništa.

Image

Jedino bi ti bilo što moraš otključati kada hoćeš da izađeš ali ne bi imao više frustracija sa čobanima.

Ima još jednostavnije...

Image
Pa lik kaze da su mu u opstini rekli da ne smije to postavljati a ti predlazes.

jedino sto moze staviti su oznake upozorenja i da ova vrata od garaze malo sredi jer bas izgleda kao da se garaza decenijama ne koristi.
I normalno da ako se neko parkira zove pauka ili policiju.

Image
Vrbaslija-BL

#36 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

Entropio wrote: 30/01/2020 21:28 Na stranu ekonomski razlozi, ali ovo je jebeno jak razlog za napustanje ove zemlje. Kakva stoka parkira ispred necije garaze? I onda jos nadlezni ne zele da ti pomognu? I onda jos kad se covjek sam snadje, dodju nadlezni i kazu ne moze to? :-)
Ja sam cak ubjedjen da mi je neko od ovih sto mi parkiraju ispred garaze zvao inspekciju.. Znaci oni su meni inspekciju zvali :)
I inspektor mi kaze sve te potpuno razumijem, ali ne smijes stavljati nikakve parkirne rampe.. Prvi put cemo ti oprostiti, ali sljedeci put cemo ti morati naplatiti kaznu, koja usput receno nije mala... 1500 konvertibilnih maraka, tako mi je rekao inspektor...
Vrbaslija-BL

#37 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

nekome wrote: 30/01/2020 21:50 Je li mozes ti direktno zvati pauka ili to mora policija?

Ne vidim na vratima neke znakove, jesi li stavljao znak na vrata zabranjeno parkiranje, garaza u upotrebi tako nekako?
Pauka moze zvati samo policija... A sto se tice znaka, ne da sam postavljao znak na vrata, nego jos iznesem znak i stavim ga ispred garaze, i opet se parkiraju... ali se parkiraju tako sto pridju do samog znaka.. onda sam znak iznosio metar ispred garaze da mi nemogu blokirati ulaz, i onda se parkiraju samo ispred komsijine garaze.. tako da taj znak njima nista ne znaci.. pa u krajnjem slucaju vide se da je garaza, ne treba tebi nikakav poseban znak da znas da se ne smijes tu parkirati :-D
Vrbaslija-BL

#38 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

Entropio wrote: 30/01/2020 21:54 Doduse, vrata garaze izgledaju kao da su donesena iz Cernobila i da garaza uopste nije u upotrebi. Ali cak i da su vrata nova, stoka bi parkirala...
Vjeruj mi, komsija je stavio nova vrata i za mjesec dana su bila isarana komplet sa sprejevima, to su ova vrata na prvoj garazi.. znaci nista mi to ne znaci sto bih stavio nova vrata.. Za mjesec dana bi izgledala kao stara vrata
Vrbaslija-BL

#39 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

dorkcic wrote: 30/01/2020 22:04 Napiši fino na papir i zalijepi na vrata: Ne parkiraj ispred garaže, bušim gume

I naravno, pridržavaj se napisanog.
Prijatelju ali ja bih morao onda dezurati po cijeli dan ispred garaze i samo busiti ljudima gume.. Nemam ja vremena, radim.. Druga stvar kad bih i ostavio posao da mogu po cijeli dan dezurati i busiti ljudima gume, vrlo brzo bi doslo do ozbiljnih fizickih obracuna... Jer tu je masa naroda tokom dana ispred skole, svi bi me vidjeli, znaci morao bih se fizicki obracunavati, plus sto bi meni policiju zvali za ostecivanje tudjeg auta.. ja sam imao fizicke obracune samo zbog toga sto sam trazio da ljudi sklone auto, a kamoli jos da im busim gume.. Pa to bi krv pala vrlo brzo... I jos bi ja bio kriv za namjerno ostecivanje tudjeg automobila
Vrbaslija-BL

#40 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

Haris.ba wrote: 31/01/2020 09:16 Imaš sliku kako parkiraju pa blokiraju garažu?

Meni su uvijek policajci znali doći. Jest da sam ih znao čekati po sat, ali su uvijek dolazili. I pisali kaznu. Ima posebna kazna za blokiranje vozila u garaži.

Jednom mi ih bilo mrsko zvati, i sa svojim drugim autom sam blokirao papka. I ostavio broj na autu. I zove lik i tersa. Reko parkirao si mi ispred garaže i blokirao auto, i ja sam tvoje. Ako ti smeta - zovi policiju.
Imam slike naravno... Slikao sam 100 puta.. I zovnem policiju, i policija dodje, ali u medjuvremenu je taj vec otisao, jer murija u vecini slucajeva ili nema vremana, ili dodju tek za pola sata ili sat... I kad dodju, ja im pokazem slike, i oni meni kazu nemozemo nista jer ga moramo uhvatiti na licu mjesta... Tako su mi rekli policajci... Molim te ako mozes uputi me na taj propis ili zakon da mogu to u policiji da pokazem... Jer meni u policiji Novo Sarajevo kazu da oni nemogu nista na osnovu slika... To bi bilo super kad bi ja mogao ta auta da uslikam i da oni napisu kaznu na osnovu toga... Ali meni su rekli da navnodno nemogu nista na osnovu slika, i da moraju da zateknu auto na licu mjesta
Vrbaslija-BL

#41 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

un1ted wrote: 31/01/2020 09:48 Je li parkiranje kao na slici, ili jos ekstremnije? Ako je kao na slici, ne vidim problem za tebe da uđeš ili izađeš iz garaže.

Ofarbaj i garazu :)
Nije problem ovaj sto je parkirao uz rube ceste... Problem je sto mi parkiraju ispred samih ulaznih vrata... Vidis da su ove prve 3 garaze uvucene malo... Eh tu se oni parkiraju i blokiraju sve 3 garaze... Ovaj sto je parkirao na cesto to nije nikakav problem... Meni ne smetaju oni
Vrbaslija-BL

#42 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

Milenkov buraz wrote: 31/01/2020 09:52
Vrbaslija-BL wrote: 30/01/2020 18:19 Ja zivim na Grbavici, i imam garazu ispred Osnovne skole Kovacici.. Po cijeli dan mi parkiraju ispred garaze i nemogu uci ni izaci iz garaze. Svaki put moram da trazim ko mi se parkirao i da ga molim da pomakne auto. Nekad ta potraga traje po 20 minuta ili pola sata, a bilo je slucajeva kad nece da sklone auto nikako dok ne obave svoj posao kojim su dosli u skolu, pa cak sam imao i fizicke obracune sa pojedincima. Problem je sto je svaki put neko drugi, i sto bi se ja fakticki trebao tuci sa pola Sarajeva. Obracao sam se i policiji, ali oni su obicno nezainteresirani i to im ne prodstavlja neki prioritet u radu, a cak i kad dodju taj koji se parkirao vec ode. Onda sa isao u opcinu Novo Sarajevo da trazim dozvolu da stavim one preklopne stubice, i razgovarao sam u odjelu za saobracaj sa nadleznima, ali su rekli da mi nemogu dozvoliti postavljanje jer ako neko zapne i padne onda bi navodno mogao tuziti opcinu. Rekli su mi da se sam snadjem nekako, ali da nemogu dobiti nikakav papir. Onda sam ja napravio znak, uzeo sam staru felugu i zavario cijev, i na to postavio znak zabrane parkiranja. Sve sam to lijepo ofarbao u crvenu i bijelu boju, i svako jutro bih ga iznio i stavio ispred svoje garaze tako da mi nemogu parkirati. Naravno bio sam ga vezao sa lancem za svoj katanac tako da ga nemoze niko ukrasti ili odnijeti. I to je sve lijepo fukncioniralo neke 2 godine, nisam imao nikakvih problema sa parkiranjem vise, osim sto bih svaku vecer morao znak unijeti u garazu, a ujutro bih ga morao iznijeti ispred garaze. I onda jedan dan na garazi mi osvane papir od opcinske inspekcije Novo Sarajevo. Sljedeci dan odem u opcinu da se javim na poziv i onda mi kazu da moram odmah ukloniti parkirni znak ili cu dobiti kaznu. Ja sam im objasnio cijelu situaciju, i da godinama imam taj problem, medjutim oni su me lijepo saslusali i rekli da me potpuno razumiju ali da ipak moram ukloniti znak. Naravno uklonio sam znak, oni su dolazili da provjere i postpupak su obustavili. Sad mi ponovo parkiraju ispred garaze i blokiraju ulaz, i opet ista stara prica.. Znaci svaki put kad trebam negdje da idem izgubim po pola sata dok nadjem ko mi se parkirao, pa onda svadje sa ljudima, fizicki obracuni i sve po starom.

Sad meni nije jasno imam li ikakva prava na slobodan pristup svojoj garazi? Zar je moguce da to ne zanima ni policiju ni opcinu? Htio sam da pitam da li neko zna nekog advokata kojem bi se mogao obratiti za strucnu pomoc?

Evo prilozio sam i sliku, moja garaza je srednja od ove prve 3 garaze koje su uvucene, ispred samog ulaza u osnovnu skolu Kovacici

Image
Kupiš jedan ili dva ova sistema, imaš i kod nas u Penny-u i riješiš problem. Ne može ti niko ništa.

Image

Jedino bi ti bilo što moraš otključati kada hoćeš da izađeš ali ne bi imao više frustracija sa čobanima.

Ima još jednostavnije...

Image
Ne dozovoljavaju mi u opcini da stavljam bilo sta ispred garaze... Kazem ti... Nisu mi dali cak ni da iznosim znak zabrane parkiranja, a kamoli da stavljam nesto fiksno i da zasarafljujem u asfalt... Ja sam trazio u opcini prvo dozvolu za ove preklopne stubice, ali mi nisu htjeli dati... Znaci opcina ne dozvoljava, a kazna je 1500 konvertibilnih maraka ako stavis na svoju ruku
Vrbaslija-BL

#43 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

Bobi wrote: 31/01/2020 10:09 Javna povrsina i za to ce mu doci inspekcija, stvar je u tome sto je 1 mm od garaznih vrata javna povrshina i zato ga vlasti da prostiš je*u .
Jeste, tacno... Javna povrsina i moras dobiti dozvolu od opcine da bi postavio ove preklopne rampe... Trazio sam u opcini i nisu mi dali... Rekli su mi da se snadjem i ja sam se snasao tako sto mi je bravar napravio znak na kojem pise zabranjeno parkiranje, i ja taj znak iznesem ujutro i navecer unesem... I bez obzira sto nije zasarafljen i fiksiran u asflat, mozes ga rukom pomjeriti... Opet je dosla inspekcija poslije 2 godine i zabranila i to.. Znaci nemoze ni to...
Vrbaslija-BL

#44 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

Milenkov buraz wrote: 31/01/2020 10:15
Bobi wrote: 31/01/2020 10:09 Javna povrsina i za to ce mu doci inspekcija, stvar je u tome sto je 1 mm od garaznih vrata javna povrshina i zato ga vlasti da prostiš je*u .
Da ali šta ako mu druga vozila blokiraju korištenje njegove imovine? :|
Oni mi kazu u opcini da zovem policiju... A policija mi kaze nemamo mi vremena da se bavimo tvojom garazom, imamo mi pametnija posla... Poslacemo policajca kad bude neko slobodan... I onda cesto niko ne dodje, ili dodje policajac poslije sat vremena ili pola sata minimum.. I taj vozac je vec otisao... I policajac taman kad ode... Poslije sat vremena se drugi parkira... I ja opet zovem policiju, i policija kaze sta si vise dosadan, non stop nas zoves, sta je tebi... Fakticki trebao bi policajac da dezura tu ispred garaze kad djeca idu u skolu...
Vrbaslija-BL

#45 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

Bobi wrote: 31/01/2020 10:19
Haris.ba wrote: 31/01/2020 09:16 Imaš sliku kako parkiraju pa blokiraju garažu?

Meni su uvijek policajci znali doći. Jest da sam ih znao čekati po sat, ali su uvijek dolazili. I pisali kaznu. Ima posebna kazna za blokiranje vozila u garaži.

Jednom mi ih bilo mrsko zvati, i sa svojim drugim autom sam blokirao papka. I ostavio broj na autu. I zove lik i tersa. Reko parkirao si mi ispred garaže i blokirao auto, i ja sam tvoje. Ako ti smeta - zovi policiju.
Jedna od zakonski mogucih rješenja :mrgreen: , nek postavi kameru na ulazu(naravno da je zashtiti od vandala ) koja ce mu slati fotografije(na mobitel) chim se neko parkira. Uslikaš zovnes policiju i chekash da se kamera opet aktivira kad dodje patrola i lagano odsetash do garazhe ako je potrebno ili pratish na mobitelu da li vlast radi svoj posao :mrgreen: . Rješnje traži investiciju ali je elegentno :mrgreen: . Mislim da ove agencije za zashtitu pruzaju te usluge instaliranja najboljeg rješenja.
Cak mi ne treba ni kamera koja ce slikati sve koji parkiraju tokom dana... Dovoljno je da ga ja uslikam kad dodjem i dam policiji... Ali policija mi kaze da nemogu oni na osnovu slika sa mobitela pisati kazne... I da moraju zateci auto na licu mjesta... Gdje ima taj zakon da odnesem u policiju da im pokazem, ako moze to preko fotografija sa mobitela da se pisu naknadno kazne
Vrbaslija-BL

#46 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

sabanss wrote: 31/01/2020 10:21 Koliko vidim tu pauk može dići auto, zovi policju i neka dižu.

Ja imam veći problem, podzemna garaža sa sa dvosmjernim ulazom/izlazom i nadstrešnicom. Ljudi hladno parkiraju u obje trake i blokiraju 30-tak auta unutra. Policija na sve slegne ramenima i napiše samo kaznu za nepropisno parkiranje jer auto ne može biti sklonjeno i još upozori da ne smijem poduzeti mjere prema tuđoj imovini :D

Divlji zapad :D
Kad zovem policiju, policija ili ne dodje nikako, ili dodje za 30 minuta do sat vremena... A taj je vec otisao do tada, jer svi parkiraju po 15-20 minuta, i samo se smjenjuju po cijeli dan... Svako po 15-20 minuta ali meni je garaza ujutro od 8 navecer do 5 uglavnom blokrana... Cak i poslije 5 mi parkiraju ako imaju navecer neke sekcije ili roditeljski sastanci
Last edited by Vrbaslija-BL on 04/02/2020 19:47, edited 1 time in total.
Vrbaslija-BL

#47 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

Bobi wrote: 31/01/2020 10:21
Milenkov buraz wrote: 31/01/2020 10:15
Da ali šta ako mu druga vozila blokiraju korištenje njegove imovine? :|
Ma sve 5 ali ne smiješ na javnu površinu stavljati sta ti se poželi...takvo je pravilo. Pa nas je ganjala inspekcija zato sto smo drvo posadili ispred zgrade..djesh dalje..ne smije te to raditi samo sa odobrenjem, morali trazhit A4 papir za drvo..djesh dalje.
Tacno
Vrbaslija-BL

#48 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

Henry Chinaski wrote: 31/01/2020 10:35 Trebaš pronaći zadovoljstvo u tome da zoveš policiju svaki put i u tome da će smradovi platiti kaznu.
Ostalo je stvar strpljenja jer se stvari sa uređenjem parkiranja popravljaju iz dana u dan.

Valjda će za tvoju frustraciju biti dovoljna kompenzacija činjenica da si im izbio cvaju iz džepa.
Ali policija obicno nece ni da dodje... Cak su mi rekli da sam malo dosadan i da imaju pametnija posla od toga da cuvaju moju garazu
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#49 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Bobi »

Vrbaslija-BL wrote: 04/02/2020 19:06 Cak mi ne treba ni kamera koja ce slikati sve koji parkiraju tokom dana... Dovoljno je da ga ja uslikam kad dodjem i dam policiji... Ali policija mi kaze da nemogu oni na osnovu slika sa mobitela pisati kazne... I da moraju zateci auto na licu mjesta... Gdje ima taj zakon da odnesem u policiju da im pokazem, ako moze to preko fotografija sa mobitela da se pisu naknadno kazne
Da, to sa fotografijama je problem, ako imas mogucnosti povedi josh jednog svjedoka ili dva,..prilozi fotografiju i izjave svjedoka .
Vrbaslija-BL

#50 Re: Parkiranje ispred garaze, i blokiranje ulaza i izlaza

Post by Vrbaslija-BL »

ruud wrote: 31/01/2020 10:51 Fuj. Fuj.

Zbog nekulturnih vozača koji neotesano parkiraju uzmem garažu pod zakup, da se ne bi nervirao, čekao mjesto na parkingu i sl.

Neki dan tuđe auto pred garažom. Svirao par puta i mrcina se pojavio. Izvini ne postoji. Sjeda u auto i hoće da ide.
Jaro izvini, nemoj molim te više. Kaže pa šta eto svirao si i ja došao. Pa reko da mi je auto u garaži bilo svirao bi k.....

Nevjerovatno kako i koliko ljudi sebi uzimaju za pravo.
I sad zamisli meni tako po cijeli dan, od 8 ujutro do 5 navecer, svakim radnim danom kad djeca idu u skolu, i to tako godinama... Eto samo zamisli kako je meni... Svaki put idem da trazim ko mi je parkirao... Jednom je frajer stojao tu i nije htio da se javi.. Ja sam hodao okolo, raspitivao se, i vidis samo frajer koji je tu stojao, sjede u auto i odveze se... A on je bio jedan od prvih koje sam pitao... Cekao je dijete dok izadje iz skole i nije se htio ni javiti, dok mali nije izasao... I samo frajer sjede u auto i odveze se, a ja okolo hodam trazim...
Locked